- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Fujifilm X
- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Jól bebuktam én is ezt az expresscard foglalatot. Most kéne a notimba venni egy firewire kareszt, amit ugye 3e-ért már utánad dobnak asztali gépbe. Hát nagy nehezen találtam a neten 1 helyen 15+postaköltségért: [link]
Külföldi oldalakon is 50 EUR volt a legolcsóbb akciós.
Picimacisat persze mindenhol lehet venni már 6e-ért.
Sajnos a Dell-nél úgy látszik ezt favorizálják.
Kezdem úgy érezni, hogy ez az expresscard egy zsákutca.
[Szerkesztve] -
dchard
veterán
Hát most már egyre több notin csak ilyen ExpressCard lyuk van. Namost vannak olyan gépek, ahol vagy az egyik luk ilyen, a másik olyan, vagy pedig van 1-2 olyan is, ahol valami képpen megoldották a kompatibilitást. Mivel a PCMCIA dolgozta ki ezt is (csak úgy mint a Cradbus-t) ezért ez nem egy külön kezdeményezés, hanem a jövő. Az, hogy momentán nincs még hozzá semmi, szerintem pont ebben az évben fog gyökeresen megváltozni.
www.expresscard.org -on érdemes körülnézni a témában. Állítólag gyorsabb, egyszerűbb a felépítése, kisebb, és olcsóbbak lesznek, mint a CradBus-osok.
Nagyon úgy néz ki, hogy az én leendő Dell laposomon is csak ilyen luk lesz, még jó hogy van a gépben minden ami nekem kell.
Ha találok lapot, ahollehet kapni bele való cumót, akkor írok.
Dchard -
Macilaci457
őstag
Kössz! Ennek utánnajárok.
Hi!
Neked kellene USB-s telefon?
Most találtam:
http://www.vonage.com/vonagevphone/ -
Macilaci457
őstag
Az én hibám, nem tudtam még, hogy nincs mellette PCMCIA a gépek többségén.
-
Macilaci457
őstag
Az én hibám, nem tudtam még, hogy nincs mellette PCMCIA a gépek többségén.
-
mower
tag
pedig en is vennek ezt-azt.. meg gondolom sokan masok.
Mégis mit vennél, ha nicnsen semmi?nem ertem a kerdesedet...

azert irtam, hogy vennek, ha lenne, de nincs.
az enyem sincs pcmcia, csak ez. (haverom toshiba -jan pl van mindketto). nekem pl jo lenne egy tv kartya, egy internet kartya igy hirtelen. -
Macilaci457
őstag
Bizony, én is csak TV tunerről hallottam, meg hogy néhány gyártó oda csúsztatja be az infra távirányítót. (úgy látszik másra nem tudják használni)
Azt viszont most hallottam először, hogy az ilyen foglalattal ellátott laptopokról kihalt a PCMCIA.
Nekem ez olyanúj szabványnak hangzik, mint a Sony néhány spec. alkatrésze (pl. fél hosszúságú memória modul) ami helyettesíthetetlen, és lehetetlen beszerezni.
Talán ha vártok egy kicsit. -
Macilaci457
őstag
Mégis mit vennél, ha nicnsen semmi? -
mower
tag
sziasztok
tud mar valaki barmifele olyan eszkoz letezeserol ami ilyen csatoloval rendelkezik? egyaltalan nem ertem ezt az egeszet. nyomatjak az uj szabvanyt, eszkoz meg egy se...
udv, mower -
Vaquero_cbp
csendes tag
USB-s kártyaolvasó? Nem működne?
A másik: szerintem biztos lesz egy olyan eszköz, ami az express-kártya csatlakozót ''meghosszabbítja'' a noti érintkezőéig, csak legyen türelmed várni.Kössz! Ennek utánnajárok.
-
Dr. Akula
félisten
Üdv Mindenkinek!
A következő miatt nyitottam a topicot:
Vettem egy laptopot Németországban, amiben nincs pcmcia kártyahely csak un. Expresscard. Erről a szabványról a gép megvásárlása után két nappal hallottam először és akkor derült ki, hogy a gépben ilyen van! Bebuktam, mert így nem tudom használni a kártyatelefonomat.
Tud valaki segíteni, hogy létezik e olyan eszköz aminek a segítségével tudom használni a pcmcia csatolójú kártyatelefonomat ebben az újfajta foglalatban. (valami átalakító v. ilyesmi)
Ja ilyen ExpressCardos kártyatelefonról még senki sem hallott!
Előre is kösz!Ez még nagyon új szabvány, nem láttam még ilyenbe való kártyát egyet se. Állítólag tv tuner már létezik. OliFatert kérdezd, neki is express cardos FuSija van, hátha. Bár ha azt nézzük hogy SATA vinyók is milyen régóta vannak, és SATA vinyónak való USB-s külső ház meg egy se (IDE-ssel meg tele a padlás), akkor nem kell túlságosan reménykedni.
-
macilaci78
nagyúr
USB-s kártyaolvasó? Nem működne?
A másik: szerintem biztos lesz egy olyan eszköz, ami az express-kártya csatlakozót ''meghosszabbítja'' a noti érintkezőéig, csak legyen türelmed várni. -
Vaquero_cbp
csendes tag
Sehol sem tudnak, de ott a legkevésbbé!
Ez ugyanis egy német média markt volt. Ott ugyan kedvesek és segítőkészek, de semmivel sem hozzáértőbbek mint itthon.
... lassan beletörődöm, hogy én voltam a balek, mert megvettem anélkül, hogy ezt körüljártam volna... persze ha előtte nem is tudtam róla hogy létezik
Előbb utóbb majd talán lesz hozzá cucc, addig meg használom a régi gépet! -
aXXon
őstag
Igen pont ezért!

passzolom, ha jol latom nem nagyon vannak meg hozza eszkozok
esetleg ott ahol a notit vetted nem tudnak segiteni? -
Vaquero_cbp
csendes tag
-
Vaquero_cbp
csendes tag
-
aXXon
őstag
Sajnos nem.
Szélességre stimmel, de nem megy bele, csak félig!
Köszies a csatlakozok? nem baj az ha kilog, csak mukodjon

-
Vaquero_cbp
csendes tag
-
Vaquero_cbp
csendes tag
-
aXXon
őstag
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy laptopot Németországban, amiben nincs pcmcia kártyahely csak un. Expresscard. Erről a szabványról a gép megvásárlása után két nappal hallottam először és akkor derült ki, hogy a gépben ilyen van! Bebuktam, mert így nem tudom használni a kártyatelefonomat.
Tud valaki segíteni, hogy létezik e olyan eszköz aminek a segítségével tudom használni a pcmcia csatolójú kártyatelefonomat ebben az újfajta foglalatban. (valami átalakító v. ilyesmi)
Előre is kösz!mi a laptop pontos tipusa?
-
Vaquero_cbp
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Revolut
- Autós topik
- Speciális kiadású AMD-s alaplapot villantott az ASUS a 20 éves ROG-jubileumra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Diablo II: Classic és Resurrected
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- További aktív témák...
- 24 magos AMD Threadripper alapú munkára kiváló félgép, 128GB RAM-mal
- Hihetetlen Gaming PC brutális specifikációkkal! A dán Topdata.dk IT-cég által összerakva
- Lenovo M720q Mini PC - Core i3 8100T vagy Core i5 8500T- 8GB vagy 16GB ram - 256/512GB SSD - több db
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Lenovo Thinkcentre M710Q MINI PC,i3-7100T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- iPhone SE 2020 128GB Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4893, 96% AKKSI
- APPLE MacMini 7,1,i5-4278U,8GB RAM,1TB,macOS Monterey
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest