- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Váratlanul kapott a piac egy új 16 GB-os Radeont
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HW-Peter
aktív tag
Volt 1 film a Discovery-n , bemutatták, milyen nehéz (szinte lehetetlen) a kínai állami szervekkel üldöztetni/büntetni/felszámoltatni a szabadalomsértéseket, stb.
Kínában a szabadalmi jogokat nem mindig ismerik el/tartják be. Ennek egyik (nem titkolt) oka, hogy ez is munkát ad az embereknek és exportot (nemetközi valutákért cserébe).
Volt ott Mercedes, Honda, Lexus autókoppintás, az eredetihez megtévesztésig hasonlító divatcikkek ''fillérekért'', óra-replikák, sőt, szórakoztatóipari termékek (dvdlejátszó, -felvevő, DVkamera, PDA, mobiltelcsi, stb) is. MINDEN!!!
Hsz-od 2. bekezdésére reagálva. Komolyan mondom jobb, ha nem tudod!
[Szerkesztve] -
HW-Peter
aktív tag
Logikus a magyarázatod.
Csak kíváncsiságból: Ha a cég profitorientált, akkor érdeke az eladás növelése, azaz bővít/beruház (licencel), növeli a termelést, új piacokat keres, és ahogy írtad ''olcsó, tömegtermék'', akkor be fog és be is tud törni új piacokra, ezzel növelve piaci részesedését, és megalapozva bővített újratermelést.
(Elnézést, ha nagyon ''közgazdaságira'' sikerült)
Hol vaannak a jól fizető európai piacról?
Ismereteim szerint ez eddig nem nagyon sikerült, talán majd most, az új technológiákkal felvértezve.
[Szerkesztve] -
HW-Peter
aktív tag
NEM ebből vontam le ! Ez így félreértés. Amikor megemlítették (a barátaim) az ExcelStor nevet, megkérdeztem, milyen infójuk van róla, honnan jön, milyen maga a termék, mennyi a gar, mik a tapasztalatok, stb. Amiket leírtam, nem én találtam ki, hanem ők mondták. Persze lehet, hogy ők is hülyeséget kaptak igazság helyett az importőrtől/ beszállítótól.
Mint említettem, nem akarok senkit meggyőzni, főleg, ha valósabb infói vannak.
A nagyker nem mindig ad azt, amit akar. Pl a kiemelt partnereivel szemben nem kockáztat. Vannak cégek, melyek ragaszkodnak az adott márkához/típushoz, gar.csere esetén. Más cégek pedig elfogadnak bármit, akár vas helyett jóváírást is. -
HW-Peter
aktív tag
Idézlek és reagálok: ''A jelenlegi cuccaik a 7K250 sorozaton alapulnak, 80GB/lemez adatsűrűséggel, megbízható jó hdd-k, ugyanúgy mint Hitachi a 7K250.''
Sajnos ez az egész tavaly év elején még nem így volt. Tavaly a Mo-ra érkező Excelstor-okkal sok baj volt. Azóta nem hallottam róluk. Ha idén igaz a fenti állításod, akkor minden ok. Hiszek neked.
És a Hitachi 7K250 sorozat valóban jó. Ha most azt licencelték és gyártják (megfefelő minőségellenőrzés mellett!!!), akkor lesz helyük a piacon.
Idővel kiderül. -
HW-Peter
aktív tag
Jó, tényleg nem akarok senkit semmiről meggyőzni. Nagykerben dolgozó barátaim mondták. (nem szoktak hazudni) De akkor miért nincs 80GB-nál nagyobb?
Az új fícsör-ök (sic!) biztos komony fejlesztés eredményei, de én gyanítom, hogy licencelt IBM technilógia. Mostanság a kínai fejleszőmérnökök egyre kreatívabbak. -
HW-Peter
aktív tag
Hogy a vas-ra (mechanika) milyen elektronikát raknak, az a gyártó piacpolitikájától (is) függ. Lehet rajta 2MB, 4MB cache, (P-)ATA vagy SATA interface, vagy a hírben említett valós idejű kódolóchip és a ''rollback'' funkció elkülönített particiója.
(megjegyzem, ezt a valós idejű kódolást az pl Abit egyik ''adaptere'' már csinálta)
Egyébként ez utóbbi már egy ideje létezik a Hitachi 2,5''-os notebookvinyóiban is, holnap keresek erről linket. -
HW-Peter
aktív tag
Idézlek: ''megvették egyes Hitachi modellek licenszét és gyártják a saját üzemükben. Ez derült ki a honlapról nekem.''
Gondolod, hogy leírnák, hogy: '' Mi az IBM / Hitachi-tól megvesszük/megkapjuk (mittomén) a hibás vinyókat, megjavítjuk (akár komplett nyák-cserével is), és eladjuk! ''
Itthon előfordul, hogy a régi, még éppen garos IBM-ek helyett a nagyker ExcelStor-t ad. -
HW-Peter
aktív tag
Tudtommal ezek az IBM / Hitachi gyárilag javított (Factory Repaired) és természetesen 100%-ban tesztelt vinyói.
Azért mégsem saját márkanév alatt árulják; érdekes, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Bowers & Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3401
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest