Hirdetés
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Különben ide linkeltem be a hiba üzenetet.
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsaidat - nagy segítség voltál ma!
Nagyjából 1200 tervrajz revizíóit kellett összehasonlítanom három külön helyről (model, szerver, DropBox) szóval rengeteget segítettél!Közben találtam egy ideiglenes - nem elegáns - megoldást. Egyszerűen egy "-" (mínusz) jelet raktam be minden B cellába, aminek nem volt értéke és így az F cella maradt fehér.
De majd este átírom a képletet, hogy ne kellejen a "-" (mínusz) jelet használni. Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Különben DeFranco egyenlete tökéletesen működik - ha vesszőt használok az pontos vessző helyett (tudod angol-magyar Excell).
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Ááá...! Itt volt a probléma!!! Igen, angol Excellem van (említenem kellett volna).
Beírtam az általad megadott képletet és u.a. hibaüzenet jelent meg, mint amit egy korábbi hozzászólásban beillesztettem. Aztán átírtam a pontos vesszőket vesszőkre és egyből elfogadta.
Köszönöm szépen - egyetlen egy apró dolog: az F üres cella piros lesz, ha a B cella üres. Hogy lehetne azt megoldani, hogy ha a B cella és az F cella is üres, akkor az F fehér maradjon?
-
dogpatch06
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia! Köszönöm a választ!
Akkor másképp írom: B és C oszlopok értékei különböznek A oszlop értékeitől. Pl.:
- A = 6
- B = 5
- C = 4
B és C értékét egyénileg szeretném összehasonítani A értékével. Ha B és/vagy C értéke különbözik A értékétől, akkor legyen piros háttér B és/vagy C cellában. Ha B és/vagy C értéke egyenlő A értékével, akkor nincs formázás.Szeretném ezt úgy, hogy ne legyenek a cellák pirosak, ha B és/vagy C cellák üresek, de A cella üres vagy van értéke.
-
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok!
Hogyan tudok egy olyan feltételes formázást létre hozni, ahol a táblázat B és C oszlopja összehasonlítja értékeit A oszlop értékeivel és ha azok eltérnek az A oszlop értékeitől, akkor azt piros háttérrel jelzi?
Ezt a formázást meg tudtam oldani egy sor A, B és C celláira úgy, hogy a formázás jelezte, ha kisebb (vagy nagyobb) volt B és C értéke A értékénél, de a kettőt együtt - tehát kisebb és nagyobb - nem. Továbbá nem tudom, hogy hogyan tudom ezt a formázást átvinni egy egész tartományra egyszerűbben; másolással nagyon sokáig tartana ill. az adatok változnának.
A segítséget előre is köszönöm!
-
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok sé BUÉK!
Van egy táblázatom, amit bővíteni szeretnék. A táblázat egyik cellájában (6. sorban) a következő formula van:
=IF(AND(E6=0,F6=0),"",SUM(E$5:E$6)-SUM(F$5:F$6))
Ezt a formulát szeretném másolni az egész oszlopba úgy, hogy a formula cellánként változzon. Tehát:
7. sorban
=IF(AND(E7=0,F7=0),"",SUM(E$5:E$7)-SUM(F$5:F$7))8. sorban
=IF(AND(E8=0,F8=0),"",SUM(E$5:E$8)-SUM(F$5:F$8))... és így tovább... stb.
Másoláskor a két relatív referencia utolsó értéke mindig u.a. marad, tehát:
7. sorban
=IF(AND(E7=0,F7=0),"",SUM(E$5:E$6)-SUM(F$5:F$6))8. sorban
=IF(AND(E8=0,F8=0),"",SUM(E$5:E$6)-SUM(F$5:F$6))Ezt szeretném elkerülni. Van erre valamilyen másolási trükk? Vagy manuálisan át kell írnom pár száz cellát?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nagyjából 1200 tervrajz revizíóit kellett összehasonlítanom három külön helyről (model, szerver, DropBox) szóval rengeteget segítettél!