Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Androidos tablet topic
- Autós kamerák
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze, azt láttam. Tudom mi az a normál alak, csak azt hittem, hogy ez egy primitívebb feladat amit meg lehet oldani egyszerű cellaformázással. Ezek szerint megint találtam valamit ami nem kézenfekvő annyira

Még egyszer köszi!
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi szépen!
Azt hittem erre is van valami egyszerű formázási lehetőség, de ha nem akkor jó lesz ez is.
Nem nagyon ástam bele magam a makró írásba, de gondolom ezt is meg lehetne oldani, valamilyen úton módon?!Majd fényt derítek rá.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1142670=1142,67*10^3
159690=159,69*10^3
1031790=1031,79*10^3pl
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Végül is igen, az jó eredményt adhat.
Noh de azt hogyan? 2456240=2456,24*10^3 legyen a végeredmény, az a lényeg.perfag:megoldottam úgy, hogy pdf-et tudok méretarányosan kimenteni ugye, de ha pdf-et importálok vagy illesztek be word-be 2 pixel lesz kb az egész. Letöltöttem egy free pdf to jpg konvertert, és a méretarányos (A4-es) pdf-et átkonvertáltam jpg-be így jó lett a minősége,ezt beillesztve meg A4 méreteket beállítva a jpg-nek méretarányos lett a rajz is. De most kipróbáltam a tiff-et is sokkal nem lett szebb, de szebb lett

-
polarx
tag
Ez egy elég összetett feladat, csak formaiság lett volna, a végeredmény szempontjából mindegy, hogy milyen formátumban van, csak a jobb átláthatóság kedvéért akartam beállítani.
A feladat végül word-ben készül, most már csak az autocad rajzok méretarányos beillesztésével szívok...( pdfbe konvertálva majd beillesztve szar a minőség, jpg-nek nem lehet állítani a méretét cm-ben...agyrém)Szóval nem fontos annyira, de ha valaki rájön a megoldásra megköszönöm!
-
polarx
tag
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Ez esetben az kapott eredmény:0245,62E+04
még mindig nem az igazi.egyéb ötlet?
-
polarx
tag
a 10^4en csak példa volt. 10^3-on 10^6on vagy ha inerciáról van szó akkor meg 10^8on. A felhozott példánál 2456,24 kN az érték de ezt N-ban (2456240N)kapom amit szeretnék kiíratni úgy, hogy 2456,24E+3.
Az általad írt és általam is kipróbált megoldással 2,46E+6 lesz az eredmény. -
polarx
tag
Hello!
Egy egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok: hogyan tudom azt beállítani, hogy a cella formátuma ( mondjuk egy adott szám: 2456240) 2456,24*10^3, ill, hogy bármilyen relatíve normál alakra be tudjam állítani az adott cellát? ( pl az előző számot 245,56*10^4 ...)
Cella formátumnál be lehet állítani tudományos formátumot, de csak a tizedes jegyeket lehet állítani, az egyéni formátumnál meg nem találtam olyat ami bármilyen általam kívánt lehetőséget lefed.köszi
-
polarx
tag
köszi mindkettőtöknek!
-
polarx
tag
Hello mindenki!
Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy van egy értékem, és van egy oszlopnyi adatom amiben ez az érték szerepel, és azt szeretném, hogy ha ez az egy érték szerepel az oszlopban akkor íjon ki azt h 1 hanem akkor 0 , azt tudom, hogy Ha függvény, de azt hogy mivel nézessem meg h szerepel e az adatok között azt nem tudom.
Remélem érthető voltam, köszi a segítséget!
-
polarx
tag
válasz
ulrik19
üzenetére
szóval akkor konkrétan :
Van egy érték. Van egy táblázat: a táblázat felső sora az a 10 szám 1,0-1,1-1,2...2,0 . Ezen számok alatt vannak értékek. tehát minden fejlécben szereplő számhoz tartozik egy érték. Nah most amit szeretnék: a kezdeti adott értéket vizsgálja meg h a táblázat felső sorában melyik kettő közé esik tehát, ha az alapértékem 1,29 akkor az érték 1,2 és 1,3 közé esik. Ha ezt az excel eldöntötte akkor a két szám ami közé esik az alattuk levő két szám között levő számot kell kiszámolni tehát interpolálni. Erre az interpolálásra meg van a képlet , igazából ugye nem is az a kérdés, hanem h automatikusan h ha az alap értéket módosítom akkor az excel mindig keresse meg hmelyik kettő közé esik, majd hajtsa végre az utasításom, vagy az interpolálást. Azt nem tudom h melyik függvények kombinációjával érhetem ezt el, az az a "döntéshozást".
-
polarx
tag
Sziasztok!
Nem igazán tudok megoldani egy feladatot, szóval egy kis segítséget szeretnék kérni, vmi excel gurutól

Hogyan tudok olyat megcsinálni h egy táblázat fejlécében szereplő több érték közül mely kettő közé esik a szám , majd miután ezt megtette interpolálja be a két szám közé, de ha ugye a fejlécben van 10 érték ami közé kijöhet. Szóval ezt kéne vhogy megoldani!
Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- SkyShowtime
- alza vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50