Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Azt melyik függvénnyel tudom megcsinálni, hogy az excel listázza ki az összes adatot egy bizonyos feltétel szerint?
Tehát pl. vannak egy táblázat oszlopaiban tulajdonos nevek, autó alvázszámok, gyártási év, szín, rendszám. És mondjuk van 5 munkalap, 2018-2019-2020 stb. évek szerint.
Amit szeretnék elérni, hogy pl. egy adott mezőbe, ha beírok egy személy nevét, akkor listázza ki az adott személyhez tartozó összes alvázszámot és azok egyéb adatát egymás alá és ezt mind az 5 munkalapból kérje le.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Melyik képlettel tudnám azt megoldani, hogy az Excel kiírja annak a tartománynak a tartalmát, ami megfelel 2 adott feltételnek? (Csak 1 ilyen cella van minden esetben, ami mindkettőnek megfelel)Tehát mondjuk egy táblázat 3 oszlopában vannak telefonszámok, nevek, telefon modellek és azt szeretném, hogy írja ki, hogy az xy készülék, ami xy-nál van, milyen telefonszámot takar.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy azt hogy tudom megoldani, hogy van két munkalapom, legyen mondjuk 1 és 2, az 1-es egy 3 hónappal ezelőtti állapot, első oszlopban telefon nevek, másik oszlopban mellette tulajdonos név, pl. Samsung A52, Kiss Géza. A 2-es munkalapon pedig az aktuális állapot és egy ember többször szerepelhet mindkét munkalapon, de kizárólag más készüléknévvel, tehát kétszer nem lehet "Samsung A52, Kiss Géza" egy munkalapon. A kérdés, hogy milyen függvénnyel tudom azt megvalósítani, hogy az Excel megnézze, hogy a 2-es munkalapon szerepel-e (I-N) ugyanaz a készüléknév-tulajdonos párosítás, mint az első munkalapon?Előre is köszönöm.
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Nem igazán értek az Excelhez, ezért kérnék segítséget tőletek az alábbi dolog megvalósításában:
Van egy alvázszámokat (kb. 6-700 db) tartalmazó lista, amit 2-3 naponta le kell töltenem és mindig változik a tartalma, hol új elemek jönnek, hol régiek eltűnnek. Amit szeretnék, hogy egy ilyen listát lehúzva az excel beírja az alvázszámok mellé a tulajdonos nevét és címét. Ezeket úgy terveztem, hogy egy másik munkalapot hozok létre, amibe beírnám az alvázszámok mellé a tulajok nevét. Milyen függvénnyel tudom a másik munkalapról beíratni a tulajdonosok nevét a megfelelö alvázszámok mellé?
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!

Van egy (szerintem) számotokra viszonylag egyszerű kérdésem.
Olyat szeretnék csinálni, hogy van egy excelem, aminek van egy 1-es és egy 2-es munkalapja. Azt szeretném elérni, hogy az 1-es munkalap A oszlopában levő kb. 3000 db elemből (vannak ugyanolyanok is) valamilyen módon válogassa vagy emelje ki a program azokat, amelyek a 2--es munkalap C oszlopában is szerepelnek.
Ezt hogy tudnám a legkönnyebben elérni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fferi50