Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogyan tovább? — Ezeket várjuk 2026-ban 🖥️
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, azt hiszem jól leírtad, tehát jó lett.

-
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így mennyire jó? Mert a kapott értékek jók.
=HA(ÉS(E19<>"";SZÁM(E19));HA(Y19<>"";D19*E19;KEREKÍTÉS(E19*D19*0,9;0));"-")
-
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor jól sejtettem.

A második felében, a képlet bővítésében is tudsz segíteni?
-
nagyúr
Mi a különbség a két művelet között? Ugyanazt kapom értéknek.
=HA(ÉS(E19<>"";SZÁM(E19));KEREKÍTÉS(E19*D18*0,9;0);"-")
és
=HA(E19<>"";KEREKÍTÉS(E19*D19*0,9;0);"-")Az egész onnan jön, hogy szeretném bővíteni/módosítani a képletet. Ez a P19 cellában van.
Vizsgálnia kellene hogy az adott sor Y cellájában mi szerepel. Ha semmi nem szerepel, akkor a KEREKÍTÉS(E19*D18*0,9;0) műveletet hajtsa végre, ahogy eddig is. Ha szám, akkor pedig a D19*E19 műveletet.Remélem érthető vagyok.

-
nagyúr
#10215-14
Köszönöm mindkettőtöknek!
A zárójel véletlenül maradt benne.
-
nagyúr
Sziasztok,
Újra ide tévedtem.
Az alábbi képlethez kérnék segítséget:
=HA(E19<>"";(E19*D19)*0,9;"-")
Ez a P19-es cellában szerepel, és azt kellene megoldani, hogy a kapott eredmény egész legyen. Pontosabban, ha később használom, akkor egészként kezelje. Ezt ha jól sejtem a KEREKÍTÉS fgv-nyel lehet megoldani, bár lehet tévedek.
A lényeg, hogy nem boldogulok.Köszi!

-
nagyúr
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Egy kicsit módosítottam és ez is működik.
Hatalmas köszönet.
-
nagyúr
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
A1-ben legördülő listában (érvényesítés) választható a,b,c értékek.
C1 cellában, a,b,c értékekhez rendre 1,2,3 értékek tartoznak, de nincsenek megjelenítve alapesetben.
Ha B1-be beírom hogy 10, akkor attól függően, hogy A1-ben mi lett kiválasztva, C1-ben képez egy szorzatot.
Pl. A1=a, B1=10 akkor C1=10, ha A1=b, B1=10 akkor C1=20, stb. -
nagyúr
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Szuper, neked is köszönöm!

-
nagyúr
válasz
m.zmrzlina
üzenetére
Ha J3 cella "-", akkor G3=0. Ez világos remélem.

Ha J3 cella "+", akkor G3 cella értékét aszerint adja meg (megfelelő S cellát kiválasztva), hogy F3-ban mekkora érték szerepel, és ez az adott R cellákhoz miként viszonyul.#9874
Köszi! -
nagyúr
válasz
üzenetére
Amíg válasz jön, addig beírom a többi kérdésem is, mert a táblával nem jutok előrébb.
Igen, használtam a súgót, de úgy tűnik bénán keresek, mert nem találtam megoldást.1. Hogyan tudok egy cellát rögzíteni képletben?
Pl.
A képlet =A1+B1. Ugye ha ezt cella sarkánál fogva lehúzom, akkor =A2+B2 lesz.
Mit kell ahhoz tennem, hogy mondjuk a B1 cellát mindig megtartsa, magyarán =A*+B1 maradjon a képlet bármeddig folytatom.2. Hogyan tudom függővé tenni egy cella értéké egy másiktól és előbbivel műveletet végezni, ha legördülős, választós a cella?
Pl.
A1 cella lehet: a,b,c. "a"-hoz "1" tartozik, "b"-hez "2" és "c"-hez "3". A számértékeknek C1 cellában kell megjelenniük.
Ha kiválasztom "a"-t és B1 cellába beírom, hogy 10, akkor C1 cellában 20-at kellene kapnom.3. Az előző hsz-ben lévő problémához konkrétan kapcsolódóan: hogyan tudom megoldani, hogy J3 értéke "-" legyen, ha B3 üres, és J3 értéke "+" legyen, ha B3-ban bármi szerepel? Ugyanezen esetben elérhető-e, hogy J3 cellát az értékének megfelelően kitöltse a vagy b színre?
Köszi!

-
nagyúr
Sziasztok,
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik, de most remélem nagy segítséget fog nyújtani.
Csinálni kezdtem egy számomra bonyolult táblát, de elakadtam több helyen is, így mindig módosítgattam és egyszerűbbé tettem.Először a legegyszerűbb verzió problémáját vetném fel:
A lényeg, hogy egy cella értékét attól tenném függővé, hogy egy másik cellában "+" vagy "-" van-e. Valójában kicsit bonyolultabb a képlet ennél, de csak ez a része nem működik megfelelően.
A képlet:
=HA(J3="-";G3=0;HA(J3="+";G3=HA(F3<R3;S3;HA(F3<R4;S4;HA(F3<R5;S5;HA(F3<R6;S6;HA(F3<R7;S7;HA(F3<R8;S8;HA(F3<R9;S9)))))))))
A vastagon kiemelt része nem tiszta. Az utána lévő rész jól működik külön.
Az a hiba, hogy hiába változtatom J3 cella értékét "+"-ra vagy "-"-ra, mindig 0-át kapok, holott csak "-" esetén kellene.A segítséget előre is köszönöm!

Ha ez sikerülne, akkor lehet jönnék a többi dologgal is.

Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Peugeot, Citroën topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fferi50