Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

válasz Fire/SOUL/CD #7649 üzenetére

Lelkes szószólója vagy a magasabb verziók alkalmazásának. Egy dologról azonban megfeledkezel. Az újabb verziókat úgy fejlesztik ki, hogy a felhasználónak minden alkalommal bővítenie kelljen a hardverét.
    Valaki, aki számítástechnikai termékek forgalmazásával foglalkozik, kért tőlem egy programot. A feladat az volt, hogy a 12-14 xls-be, csv-be letöltött, eltérő struktúrájú árlistát egy fájlban, azonos küllemmel jelenítsen meg.
    Minden árjegyzékből törölni kellett sorokat más-más szempont szerint. A törlések után a változó tartalmú árjegyzékek összesítése után 20-25.000 sor került az új fájlba.
    Mivel két helyen, két gépen dolgozik, 2003-ban, és 2007-ben is meg kellett írni. Kiváncsiságból tettem bele két sort, ami a makró elején, és végén beteszi egy-egy cellába az aktuális időt, és ezekből kiszámoltam a futás időtartamát.
    Az én gyenge izomzatú gépemen és az övén a 2003-as verziós csaknem azonos ideig futott, de a 2007-es nála 1,5, nálam 28 percig tartott (gutaütés kerülgetett a tesztelés alatt).
    Volt egy 12,5 megás fájl is az árlisták közöt, amit a 2007 alatt meg sem tudtam nyitni, előbb felére kellett csökkenteni a rekordok számát.

Hát ez még hozzátartozik a modernizáláshoz.

Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák