Hirdetés
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Visszahozta a sírból a G-Drive márkanevet a Western Digital
- Komplex intelligencia a Gemini 3.1 Pro fókuszában
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
A SZUMHATÖBB kritériumát kell kiegészíteni hozzá, sárgával kiemeltem. Féltem attól, hogy ha a krítériumot így összefűzöm, akkor szövegként fogja keresni, amíg a forrás táblázatban számként jelenik meg, és ezért hibát ad, de nem, szépen értelmezi és meg is találja a szükséges adatokat.
Ez a D21 képlete:
=HAHIBA(SZUMHATÖBB(INDEX(INDIREKT("'"&$C$17&"'!$A$2: $DZ$366");;HOL.VAN($C21&D$20;INDIREKT("'"&$C$17&"'!$A$1: $DZ$1");0));INDIREKT("'"&$C$17&"'!$A$2: $A$366");"<="&$C$19);"")
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Bocs, hogy belevau. Kérdés: Honnan tudja majd a képleted, hogy nem az 5. hónap adataira, hanem az 1-5 hónapra összesített érdekel?
Egyébként a SZUMHATÖBB függvény ugyanazon összegzendő tartomány többféle feltétel szerinti összegzését végzi, ahol a feltételek ÉS természetűek.
Ha több hónapot szeretnél összesíteni, akkor a SZUMHATÖBB függvényben érdemesebb kezdő és befejező dátumot megadni - ahogy Föccer már korábban is írta. Vagy a SZUMHATÖBB függvényt többször alkalmazni és az eredményt összeadni. Ez sem megoldhatatlan. De az indító kérdésem így is érdekes.
Szerintem érdemesebb lenne egy kimutatást készíteni, amiben akár évre, akár hónapra szűrhetsz, csinálhatsz hozzá szeletelőket stb. Sokkal kényelmesebb.
Ha teszel fel példát (bocsi nem igazán tudom a képekről rekonstruálni a feladatot, ez nyilván az én hibám), akkor könnyebben tudunk javaslatot adni.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- OpenWRT topic
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4453, 100% Akksi
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 / G4 / G5 Acer Vertion // 6-9. gen // i3 / i5 // garancia / Bp., MPL, Fox
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50