-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bteebi
veterán
válasz
ratkaics #52303 üzenetére
Szia!
Muszáj képlettel csinálni? Én spec. rühellem a CONCATENATE-et. Használd simán akár függvényeknél, akár VBA-ban az ampersand ("&") jelet. Ha pl. az A1 cella tartalma az, hogy "Stan", a B1 pedig "Pan", akkor az
=A1 & " and " & B1
képlet eredménye "Stan and Pan" lesz (szóközökre figyelni!). Nekem egyszerűbb, áttekinthetőbb. VBA-ban is hasonlóképp tudod megadni, pl.Range("C1") = Range("A1") & " and " & Range("B1")
. Ebben az esetben persze ha frissülne az A1 vagy a B1 tartalma, akkor a C1 celláé nem. Viszont cserébe a cella tartalma egy sztring, nem pedig egy képlet, ami tud praktikus lenni (meg nekem jobban is tetszik).#52311: Egy
Application.CutCopyMode = False
-ot még odaraknék, bár nem muszáj.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest