Hirdetés
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- eGPU tapasztalatok
- Mini-ITX
- Projektor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- ASUS ROG Ally
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szt82
csendes tag
Sziasztok!
Excel makróban kellene nekem segítség. A helyzet az, hogy egy olyan makrót szeretnék készíteni, amelynek segítségével weblapról tudok adatokat letölteni. A probléma forrása az, hogy minden nap adataihoz különböző lap tartozik, a következő példa szerint:
október 26-i adat a
http://www.xyz.com/date=20061026&type=C&expiry=200612
címről tölthető le. a témához abszolút lámaként rögzítettem egy makrót, mely alapjául szolgáló Excel fájl első munkalapján egy cellába kell beírni a vonatkozási dátumot 20061026formában. egy másik lapon cellákban szerepelnek a ''http://www.xyz.com/date=''(pl A1 cella), &type=C&expiry=200612''(A2 cella) beírások, és egy cella áthivatkozik a 20061026-ra (A3 cella). innen a +A1&A3&A2 képlettel előáll a letölteni kívánt weblap címe. a makrót úgy rögzítettem, hogy a képlet által előállított webcímet egy új munkalapra értékként beillesztettem, copy a szerkesztőlécen, majd ''Külső adatok átvétele''-be paste, és letöltöttem a weblapot. Így a makróm viszont csak az első kísérletkor letöltött lapot hajlandó újra meg újra letölteni, az első munkalapon található dátum megváltoztatására nem reagál.
tudtok valami megoldást, hogy ne így legyen?
Köszi szépen!
Üdv,
t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mi az optikai internet és hogyan működik?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- eGPU tapasztalatok
- Éjszakai műszak
- Mini-ITX
- Projektor topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fferi50