Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen monitort vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
válasz zserrbo #40984 üzenetére
Esetleg webdavon (mondjuk owncloudra felpakolva) keresztül működhet pl kodival egy másik gépen?
A normális hardveres transzkódolással az a bajom, hogy a lap támogatja az Intel Quick Syncet és az Emby is támogatja, de nem értek hozzá, hogy kellene a kodis custom kernel mellé felpakolni vagy egyáltalán egy 4.3-as kernelhez.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz zserrbo #40979 üzenetére
Nem teljesen értem miért kellene quicksync a Kodiba.
Emby elvileg tudja - bár akkor ugye a transzkódolás közben alacsony cpu használatot kéne látnod.Kodi, tehát lejátszó oldalon meg DXVA vagy vmi más úgyis megoldja. Kikódolásnál nem szokott gond lenni a gpu használattal. A transzkódolásnál ritka a támogatása mint a fehér holló. Emby-n kívül nem is láttam máshol nagyon. Ott is custom build ha jól emlékszem.
-
stigma
addikt
válasz zserrbo #40062 üzenetére
Ha jól tudom igen. Én Emby servert feltettem ami tökjó volt csak épp az Emby Kliens volt egy rakás kaki sajnos. Viszont Youtube-on van egy video aminek segítségével Kodi-ba Addon segítségével lehet szinkronizálni.
Ha újra a gép elé enne a fene akkor majd kipróbálom, mert már jó lenne véglegesíteni a HTPC-s projektet.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39836 üzenetére
Kicsit gondolkodtam, és leesett, hogy ha a Kodinak már eleve kell xorg és openbox, akkor tényleg mi a bánatért pakolnál fel teljes felületet. Annyira rühellem, amikor feleslegesen tele van minden szeméttel a gép, arra ott a Windows, ez azért Linux, hogy okosan, szépen és gyorsan működjön.
Ha már van xorg és openbox, akkor azzal már menni fog a Chrome is. Már csináltam is ilyet, de most nem találom a jegyzeteimet, de kb. így kell:
Amit meg kell oldani: systemd a Kodit indítja, szóval err ekll majd egy switch vagy valami, hogy Kodi leáll, majd Chome indul (a leírásban a kiosk.sh), hogy ne kelljen terminállal xarakodni. Elképzelhető, hogy azt meg tudjuk oldani, hogy Kodiból valahogy indítani a basht, ami először lelövi a Kodi-t, majd indítja a Chrome-ot, majd ha kilépsz, akkor újra a Kodit.
Másik kérdés a Pulsaudio, nem vagyok benne biztos, hogy nem veri szét a Kodi audio engine-t. Ezzel VM-en próbálkoznék először, nem élesben.
De ez már annyira off, még ha sokakat érdekel is, hogy tényleg fejezzük itt be. Érdemes lenne a linux haladóknak topicban rákérdezni, hogy az adott felállást hogyan oldanák meg, nekem most egyszerűen nincs időm ezzel foglalkozni.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
LógaGéza
veterán
válasz zserrbo #39834 üzenetére
Felrakod az Ubuntu Servert, beállítod ahogy fentebb írták, majd húzol rá egy grafikus felületet, amikor kell, akkor egy startx-el elindítod a GUI-t.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
róland
veterán
válasz zserrbo #39797 üzenetére
OpenELEC-en csak Chromium érhető el, de az se hivatalos forrásból. Érzékeny adatokkal böngészni nem feltétlenül ezt ajánlanám. (Emiatt fontolgatom én is, hogy sima Ubuntura kerül KODI.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39797 üzenetére
Jól tetted, hogy N3150-et vettél.
Miért tartasz ennyire az Ubunut Servertől? Legalább próbáld meg. Legtöbb esetben csak copy/paste lesz minden, ha követed a megfelelő leírásokat és megy valamennyire az angol. Ne akarj teljes grafikai felületet ráerőltetni az egészre, rettentően zabálja az erőforrásokat és minden nagyon szépen működik nélküle is, teljesen felesleges. Nézd meg, hogy Kodi alatt milyen lehetőségek vannak böngészésre, ha az megfelel, akkor ok. Ha nagyon nem és más is kell, akkor dualboot, jobb nem jut eszembe. Ha Kodi EGL kell (márpedig ajánlott nagyon), akkor vagy OE vagy Ubuntu Server 15.10 (nem jó pl a Trusty sem, LTS ide vagy oda).Nem kell OMV helyett keresned mást. Ubuntu server alatt mindenre van megoldás a listában felsoroltakra, meg g merem kockáztatni, hogy jobb is.
Kodi mellé természetesen mehet Plex és Emby is. Nézed "Kodiban" a kedvenc sorozatod vagy filmed a szép nagy tévén, közben asszonyka tableten nézi a kedvenc sorozatát Plexen keresztül, még a gyerkőc telefonon nézi a South Parkot szintén Plexről, a másik gyerkőc pedig notebookon futtatott Kodival szintén néz valamit, eközben töltöd és seedeled az Ubuntu Server torrentet, stb, stb. De ez most már tényleg nagyon off, a kezdő lökés megvan
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39788 üzenetére
Nézd, nem tudom, hogy miért ragaszkodsz a Debianhoz, főleg, hogy elég alaposan leírtam, hogy miért ne. Mivel all-in-one cuccot szeretnél, jól át kell gondolnod a dolgot. Én megírtam, hogy ez hogyan lehet legjobban megoldani, azt is, hogy miért így. Debian alatt elég sok gondod lesz Braswell lappal, mert csak a 4.3-as kernel működik rendesen és elég gyér rá a support (aki feljeszt erre, az Ubuntura teszi ezt). Megoldható, mint minden, de miért választod a nehezebb utat?
Plex/Emby nagyon jó, de htpc-nek nem. Arra Kodi kell. Ha már Braswell, akkor használd ki az EGL buildet, amihez Ubuntu Server kell (nem, semmi máson nem megy), és spéci Intel meghajtó (nem, nincs ilyen más distrohoz). Nem lenne egyszerűbb és célszerűbb a jól működő és könnyebb utat választani? Debiannal valójában magadra maradtál, ami még haladó linuxos esetén sem túl előnyös, kezdőként pedig good luck, főleg, hogy azért elég komoly elvárásaid vannak.
A Plex/Emby a Kodi mellett a háttérben fut, semmi köze egymáshoz a kettőnek. Az ingyenes teljesen jó, ha nem kellenek az extra, fizető funkciók, pl. offline download.[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39781 üzenetére
A leírtakhoz (a játékon kívül) mindenre tökéletes választás az Ubuntu Server, ahogy az opcionálisan felsoroltakhoz is. A játékot sem kell teljesen elfelejteni, de csak az emulátoros cuccokat lehet tolni Játékra ez nem való.
Ha saját hálózaton kívülre is kell stream, akkor Plex vagy Emby. A böngészés sem gond, ha jól tuodm van add-on ami Chome-ot futtat Kodi alatt. Nem próbéltam, nem használom, olvass utána, próbáld ki.
Mivel azért elég komoly elvárásaid vannak és kezdő vagy linuxban, azért arra készülj fel, hogy ez nem lesz annyira egyszerű. No, nem is bonyolult, persze akkor, ha tudod hogyan kell Amit leírtál, az szinte minden megy nálam, grafikai felület nélkül. Mondjuk úgy, hogy erre van az Ubuntu Server De ez itt már off, ez inkább linux topic.
Az Intel meghajtó Debian alatt Kodival szerintem nem lesz túl jó, ahhoz az kell, amit írtam. Az alkalmazott meghajtó és kernel is patchelt, szinte kizárt, hogy ezt Debianra (vagy más distrora) mostanság elkészítenék. Már csak azért sem, mert aki el tudná készíteni, az nem fogja, nem véletlenül készíti Ubuntu Serverre.De ez itt már nagyon off, szóval a kezdő irány megvan, ha rám hallgatsz, akkor az Ubuntu Server + Kodi EGL vonalat viszed és gyakorolsz, próbálgatod.
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39773 üzenetére
Szíves! Majd az eredmény és a vélemény érdekel.
AZ OE az OpenElec, az EGL pedig az Intel build (másra platformra nem jó).
A grafikai felületet felejtsd el, teljesen felesleges. Neked Ubuntu Server kell. Nem tudom konkrétan milyen NAS funkciók az elvárások és az OMV ugyan valóban jó, de esélyes, hogy felesleges. Mindent meg tudsz csinálni Ubuntu Server alatt. Konkrétan mi az, amit tud még a NAS és szükséged lenne? Persze lehet OMV alatt bizonyos dolgokat könnyebb lenne megoldani, de Ubuntu Server alatt sem lehetetlen. De ez a része iti off, aki nas, otthoni szervert, stb akar építeni, annak azért kell némi jártasság linux alatt, illetve nem is itt kell kitárgyalnunk.
Plex csak akkor kell, ha pl. telefonon vagy tableten, esetleg otthoni hálón kívül akarod nézni a dolgokat. HTPC-hez nem kell, arra való a Kodi.
A tv egyáltalán nem gond, hogy nem "okos", egy jó htpc mellett soha semmit nem fogsz használni belőle, csak felesleges "pénzkidobás". Legyen szép és jó képe, támogassa azt, amit kell és ennyi. A 3D nekem nagyon nem jött be, egyéni ízlés dolga.
Kövesd lépésről lépésre a Kodi fórumban a leírást Ubuntu Serverrel és azt telepítsd csak, ami ott szerepel, semmi mást, már ami a Kodi-ra vonatkozik! Csak így fog működni.
Ha Debian mellett döntesz (ne tedd), akkor marad az official Kodi.Hangod nem tudom, hogy miért nincs, log talán segítene, de ez megint off itt. Ubuntu Serveren lesz hangod, analógnál lehet, hogy az Alsamixer mute-ot le kell szedni.
A Passtrough limited nem a hangra, hanem a képre vonatkozik és csak a patchel kernellel érhető el, ezért amikor telepítesz, akkor ahogy pár hsz-szel feljebb linkeltem, azt a kernelt pakold fel.
(#39777) sb:
3D-re írtam már többször, hogy fogalmam sincs, akinek van ilyen vasa és néz 3D-t, az majd kipróbálja és megírja itt, hogy mi a helyzet. Ebben nem tudok segíteni, én is kérdeztem, csak hogy tudjam a választ. Majd csak valaki kipróbálja és beszámol az eredményekről.
Kevesen ismerik a viszonylag új VAAPI EGL fejlesztést. Saját tapasztalat alapján a mezei OE is jobb képet ad, mint a Win, de Intel alatt a VAAPI EGL garantáltan jobb. De én annak a híve vagyok, hogy tessék felpakolni és megnézni. Ha nem tetszik, nem használod. Ha tetszik, használod. Azért az sokat elárul, hogy a Kodi fejlesztők mit mondanak, nem? Nem véletlenül toltak és tolnak bele eképesztő mennyiségű munkát. Ki kell próbálni, ennyi. És akkor lehet itt beszámolni a tapasztalatokról. Ez így korrekt, nem?
[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
válasz zserrbo #39769 üzenetére
Jelenleg csak Ubuntu Server támogatott, abból is a 15.10, Debian no go. Ha Debian vagy mas distro kell, akkor marad az official Kodi, amiben nincs benne az EGL. Passtrough limitedhez Braswell esetén kell a patched 4.3 kernel is, patch nélkül nimcs limited. Vagy OE es akkor minden azonnal működik es adott. Majd linkelem a kernelt.
-
zserrbo
aktív tag
válasz zserrbo #39768 üzenetére
Nah jó lehet a Debian miatt van, de totál nem felhasználóbarát...
Már másodjára szívom meg, hogy újraindítás után bejön a következő egy fekete parancssori képernyőn:debian gnu/linux 8 hpc tty1
kéri a név jelszót és lőttek az egésznek számomra.
Aztán nincs hang hdmi-n keresztül a monitoron, laptoppal van...Igen tudom alsamixer, Pulseaudio nyomtam már mindent de jó nem sült ki belőle.
Egy francos teamviewert se lehet a 64 bites debianra simán felrakni, mert rögtön hiányol valamit és force-olt install-lal sem megy fel magától..fejből már nem tudom mit hiányolt, mert beszart a linux megint.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest