Hirdetés
- 

PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!

Új hozzászólás Aktív témák
- 

sb
veterán
Értem én, hogy csak egy része a közös címtér de kb. a legfontosabb amennyire én tudom. Ill. ez volt a legnagyobb probléma eddig hw oldalon is. Legalábbis x86-nál. Lásd: alig van most is ezt támogató cpu+igp páros.
Na mindegy - mondom, hogy droid oldalon nem látok rá, nekem az rémlik a cikkekből, hogy HSA és egységes címtér terén sehol nem álltak. A HEVC nem tudom mennyire igényli a heterogén kódot, de memóriamásolással is megoldhatóak ezek a problémák. Legalábbis én az hw igényéből azt látom, hogy inkább a compute erő kell hozzá mintsem rengeteg másolgatás a memóriában.
A Strongene nem működése még nem mond el semmit. Attól még megírták és elvben működnie kéne. Attól, hogy bugos a megvalósítás egy elvi koncepció még bukik meg.
szerk:
Broadwell cikkből:
A HEVC támogatása szempontjából – a várakozásoknak megfelelően – a GPGPU-s megoldás került előtérbe, így a Broadwell IGP-je elsődlegesen egy GPGPU-s felületen, például az OpenCL-en keresztül fogható be erre a munkára. Valószínű, hogy később érkezik egy olyan grafikus meghajtó is, amely tartalmaz egy beépített HEVC dekódolót, hiszen a Gen7, Gen7+ és Gen7.5 architektúrára épülő IGP-k esetében egy ilyen fejlesztés már le van kódolva az Intel által használt virtuális utasításarchitektúrára, és ezt a kódot – némi tesztelés után – engedélyezni lehet a Gen8-as IGP-kre is. Természetesen ez az opció is egy GPGPU-s megoldás, tehát az IGP általános számítási kapacitását használja fel a HEVC tartalmak dekódolására.Strongene cikkből:
A Strongene OpenCL-es dekódolója teljesen kihasználja azt, hogy a HEVC szabványt már úgy tervezték meg, hogy tökéletesen passzoljon a GPGPU-s feldolgozáshoz
A Kaveri APU ráadásul a jövőben még további optimalizálásban részesül, amellyel a Strongene kihasználja a lapka mély integrációját. Ez azonban sebességelőny nem fog hozni, viszont csökkenti rendszer fogyasztását, ami a mobil piacon lényeges szempont lehet.Sehol egy büdös szó nem volt musthave közös címtérről, vagy még többről: HSA-ról.
Sőt, itt még az is árulkodik, hogy sebességelőnyt sem hoz az integráció. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?

- Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - Assetto Corsa Rally
 - Milyen okostelefont vegyek?
 - Yettel topik
 - WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
 - Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
 - „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
 - RTX támogatással érkezik a Directive 8020
 - Milyen alaplapot vegyek?
 - Milyen processzort vegyek?
 - További aktív témák...

- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
 - Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 - i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 8GB 1 év gar.

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest