Hirdetés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
okiman
tag
-
tom_tol
addikt
Elképzelhető hogy nem mindegy milyen Tv.
G20-on cca. 1/3 eltolással jelenik meg a bios (aminek a jobb szélen kellene lenni az a bal oldalon van), VT50-en pedig vagy semmi vagy hangyák háborúja amíg be nem tölt a driver. De ez csak amd karival van így, nv -vel semmi probléma. -
radi8tor
MODERÁTOR
Nekem, amint beállítottam 12-ben a lejátszásnál, hogy szinkronizáljon TV-vel vagy a videó frekvenciájával (már nem emlékszem melyiket), akkor diavetítés lesz a videóból. A lényeg, hogy nem tudtam 24p-t kiszedni belőle szaggatás nélkül. Vagy a hangjával volt gond. (optikai hangkimenetet használok és HDMI-t a TV-hez)
Régen próbáltam, már homályosak az emlékek. -
bigdady
nagyúr
Hát pedig amit te is linkelted ott ez áll:
Két módot különböztethetünk meg a médiák elérését/rendezését illetően: Médiatár mód és Fájl mód.
A módok elérése az utóbbi időben megváltozott, a Fájl módot az XBMC 12-ben a Videók -> Fájlok menüpontban találjuk, a Médiatár mód pedig immár külön menüpontot kapott, Filmek néven (egyes témákban/skinekben már jóval korábban is ketté volt választva).
Ebben a skinben van filmek mappa de egy büdös borító nem toltődik le
-
-
bigdady
nagyúr
Az első két találatot elolvastam es az első alapján nem működik a második találat alapján meg nem lehet a bal oldali sávban átváltani csak úgy szóval akkor inkább hagyjuk. Ahelyett hogy linkelgettel volna meg is írhattam volna mit kell beállítani. Na majd más fórumban hátha segítenek.
Cannibal: köszi azért de a scarpert finom nincs hogy kell ra küldeni mert csak telepít etettek es ennyi.
-
FishAir
senior tag
-
FishAir
senior tag
Valószínű dualbootban lesz egy Openelec és egy Win7 TMT-vel csak a 3D-nek. Aztán az lehet majd el is veszti a varázsát idővel és ugrik a win. De egyébként maga a hardware az elég lesz szerinted? Illetve Openelec-el lesz gond esetleg proci/gpu és ami nagyon fontos a hangkártyával kapcsolatban?
-
gorbep
senior tag
Igazatok van...... ez elkerülte a figyelmemet....
Bár akkor nem értem az árképzést.... Mahasz zsiráf ide vagy oda HDD+keret= külső HDD, árban is....Már régen vettem HDD-t, de mintha lett volna rajta hologramos matrica... valaki nézze meg, aki most vett itthon legális forrásból HDD-t!
Hacsak nem feltételezik hogy a PC audiovizuális eszköz, mert akkor vonatkozik rá a jogszabály.... vagy vélelmezik, hogy úgyis beépíted valahová, akkor meg már jogdíj köteles....
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Már két Brazos működik a háztartásban. Az egyik egy HTPC, a másik kis asztali gép egy 128-as SSD-vel. Netezős, Office-os célra tökéletesen szolgál, ha jól saccolom kb. egy éve. Most karácsonykor még egy TV-került az egyik szobába és jó lenne egy kicsit erősebb HTPC-t rakni alá, mert szeretnék vele fotót is retusálni.
Szerintetek a heteken belül megjelenő Kaveri alkalmas lesz erre a célra, mondjuk olyan 8 Giga körüli RAM-al, SSD-vel? Az adatok NAS szerveren vannak.
Vagy mit ajánlotok ilyen célra? A TV 32"-os 3D-s. -
-
v-paci
aktív tag
Köszi, de az nem játszik, nem szeretnék kompromisszumokat kötni bár vonzó az alacsony fogyasztás.
Valahol olvastam, de már nem rémlik hol, hogy intel és amd fronton is lesz/van ilyen ultra alacsony fogyasztású (tizenegypár watt) asztali megoldás, ami nem brazos és nem is atom. Viszont most nem találok semmit ezzel kapcsolatban.
-
sb
veterán
Egyértelműen tudnia kell a lapnak, hogy ez működjön. A hirdetésbe is bele van írva: "a bekapcsoláshoz szükséges az 5V megléte kikapcsolt gépné". Meg logikus is, ha nincs 5V az USB-n akkor hogyan csinálna bármit is a bedugott USB-s vevő...
Hogy a lapok tudják-e... ez változó. Nem mindegyik tudja.
A legtöbb lap BIOS-ában van wake-up beállítási lehetőség, pl. egérrel, billel, de az már változó, hogy ezt USB-s eszközzel vagy csak PS2-essel tudják-e megcsinálni. Nekem vannak/voltak AMD-s lapjaim, ahol nem ment az USB-s billes ébresztés sem. Nyilván ott nem megy ki az 5V.De ha már itt tartunk. Asrock-on van külön ilyen tüske, amin kimegy az 5V mindig:
Ez a CIR header vajon csak külön vevővel megy vagy akármilyen USB-s infra vevővel? -
drdr
senior tag
Hát örülök neki. Én csak a saját tapasztalatom írtam és amit az AMD oldalán láttam. A6-3500 (3 mag) kevés volt. Nem egy iso-val próbáltam, hanem több különbözővel....
Mind1, ha azt mondjátok többen is, akkor elhiszem, viszont nekem nem tudom miért nem ment (mondjuk az az A75-ös alaplap be is döglött...)
-
drdr
senior tag
Te erről vagy meggyőződve, nekem az A6-3500 Llano nem vitte, A8-3870K Llano már igen... és mint említettem, mikor A8-at vettem nem volt még Trinity, ekkor volt ott az AMD oldalán....
De tök mind1. Vajon most mi az ami egyértelműen képes/elég a frame packed 3D lejátszására, legyen az BD iso vagy mappa vagy FHD Full SBS. Én nem találok róla infót AMD-nél.
-
drdr
senior tag
Nem, hát fentebb a dekódolásról is szó volt a frame packedről. Erre írtam, hogy én mindig is csak A8-tól láttam az AMD oldalaim. TMT-vel nekem nem sikerült sosem lejátszani 3D-t (igazi, nem sbs v. ou). Ill nem sikerült a 3840x1080 as FHD SBS-t sem. Nem tudta (és sajnos az xbmc gotham alpha10 sem tudja
)
-
sb
veterán
Szerintem sz*patnak minket ezzel a támogatással.
Én ezt találtam "összefoglaló" gyanánt egy fórumban:- A6-5400K / A6-6400K and higher Trinity / Richland APUs support both MVC decode and Frame packing output.
- Pentium / Celeron (Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell) support MVC decode, but do not support Frame packing output.
- Core i3 / i5 / i7 (Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell) support both MVC decode and Frame packing output.Llano pedig elvileg A4-3400-tól felfelé támogatja, bár ott lehetnek gondok a cpu erővel. Ez sem tiszta, hogy miből mennyi kell neki, mi az ami csak elvben támogatja, de nem elég erős hozzá.
De ha megnézitek a heti Haswell ph tesztet ott is érdekes, mert a teszt (és nyilván a ph által kapott anyagok alapján) már az i3-ak sem támogatják a frame-packed 3D-t (meg Quicksync-et, ClearVideo-t). Az Intel oldala szerint viszont igen. Utóbbinak sem tudok hinni, mert ott is szoktak lenni baromságok.
Vicces, hogy akkor lehet biztos az ember valamiben, ha megvette és kipróbálta.
-
Peak
addikt
egyik nap jött egy hirtelen szélütés, felpattintottam 1kor a PH! apróra 110kHUFért... 1 óra múlva már jelentkeztek érte... majd egy szimpatikus és erőszakos(agilis) vásárló aznap el is vitte. el sem tudtam tőle köszönni
de van notebook is most HTPCzni, meg most van egy Core i5-2400/2x2GB DDR3@1333/HD5450/500GB egy ITX mini házban, most állitom be.de közben izgat a MP is.
-
Peak
addikt
pl. az acer travelmate P643asomon oldalt van 3 usb port , abból 1 kikapcsolt állapotban is ad le feszültséget, ezt úgy marketingelik, mint "telefontöltőt".
de a másik travelmate 6594Gmen nincs ilyen. lehet ezzel pl. be lehetne kapcsolni ezt a notit. pl. azt használom most mint HTPC, mobility radeon HD5650 gpuval. -
Peak
addikt
- szabad belső vagy külső USB port ami kikapcsolt állapotban is szolgáltat 5V-ot (a bekapcsoláshoz szükséges az 5V megléte kikapcsolt gépnél)
Na erről beszélek, hogy ehhez kell egy olyan lap és bios támogatás, ami ezt megoldja. Nem minden géppel működik. Pl. a notebookomon nem megy, ellenben a HTPCmen megy. USBre dugott vevője van a kis távirányitómnak.
-
szabi__memo
nagyúr
-
slashing
senior tag
tényleg nincs semmi. Én arra gondolok hogy ez ugyan úgy működik mint a sima távirányító(harmony) csak ennek egy gombja sincs meg kijelzője sincs, csak van hozzá egy android app. amivel irányítod ezt az eszközt. Te irányítod hálozaton keresztül azt a valamit az a valami meg szórja az IR jeleket. Vagy ez így hülyeség?
szerk.:
van hozzá távirányító is. Most már teljes a képzavar
http://www.youtube.com/watch?v=-5SDiHWYaPE
-
rbalint88
addikt
Általában én is használt cuccokat veszek, de amivel hosszú távra tervezek, annál áldozok az újra, ha megéri. Pl tv 5 év garival volt, ott szerintem megérte az új. De autót, bringát soha, műszaki cikket meg már egy éve nem vettem újat. Kivétel a htpc, mert ott nem volt jó ajánlat épp használtan (kisker nettó-10% felett árult dolgoknál nem pazarlom az energiám).
-
sb
veterán
Nyitott vagyok a használtra is, nem kell új. De újban sem hiszem, hogy jobb nincs. Csak 2x annyiért. Persze, mindig van ár/érték arány is, nem biztos, hogy az olcsóbb megéri, de valahol meg kell húzni a határt. Csak ezt akartam megértetni.
Lehet, hogy 3x áron kapok 2x jobb cuccot, 5x áron meg 10x jobbat, de ez mindennel, mindig így van általában.
Az meg tök független a témától, hogy használtan mindig jobbat lehet venni olcsóbban. Ezért szoktam hw-t is használtan nézni, ha van rá lehetőség.
Majd arrafelé nézelődök amiket javasoltatok.
-
rbalint88
addikt
Be kell menni, kérdezni, hallgatózni. Velem rendesek voltak, ahogy láttam-hallottam, mással is. Nyilván ha úgy mész oda, hogy ha találsz megfelelő cuccot, el is viszed, komolyabban vesznek. Én egy Onkyo TX-SR608 erősítőt hoztam el és egy KEF C7 hangfalpárt, kereken 200-ért... Az erősítő azóta is megvan, a hangfal meg "sógornál" egy Pio VSX-420-szal. Én meg vettem egy Canton hangfalpárt, ezzel kész is a rendszer két éve. És bár csak sztereó, őszintén szólva nem is hiányzik több hangszóró.
És hát a használt nyilván jobban megéri, csak egyrészt rizikó, másrészt meg ha senki nem vesz újat, előbb-utóbb használt se lesz
-
sb
veterán
Nem fixen 100 alatt, 100 körül, amibe a 130 is belefér mondjuk.
Ennyiért vannak komplett szettek is, pl. Onkyo-ból láttam. Az erősítő része korrekt - legalábbis számomra - a hangfalak nyilván nem, de valamire csak jó.De ha külön nézem, erősítők vannak már 70 körül ha jól látom. Mellé egy szett 40-50k-ból.
Ismétlem: nem a minőségi csúcs a cél, hiszen ennyiből lehetetlen, de nem hiszem el, hogy ne lenne jobb, mint a mostani Genius. Még ha ez tényleg a PC-s cuccok közül az egyik legjobbnak is számított anno.
Ez nem fér a fejembe. Persze nekem is van ilyen hobbim: bicajt én pl. vagy 20k-ért vagy 300k-ért vennék, mert szerintem utóbbinál kezdődik. De azért megértem azokat, akik csak gurulni akarnak vele, hogy a kettő között is van élet.
-
törölt tag
Ja, ellenben használt SCS 5.1 40 körül jó vétel, amihez kell keresnie szintén használt Onkyo 307,308,309, Denon 1311, 1312, Pio 421, 422, 423, 521, 522, 523 stb szintű erősítőt, ami már HDMI és egyéb felszereltséggel rendelkezik, plusz kábelek. Ez így kijön 100-ból és a Genius-nál 100x jobb lesz, kisebb helyiségben mozira korrekt lehet.
-
sb
veterán
Hát sajnos a leírtakban lehet különbség. És még másban is...
Amíg nem látta az ember a saját szemével addig nem hiszi. Én se hittem.
Csak a teljesség igénye nélkül nélkül, amikbe belefutottam:
- Nv 23Hz (23.976) módot kiszedték a driverből 1-2 évre.
- 23.976 elvileg csak pontosságban különböznek a megvalósítások, de a gyakorlatban mégsem:
NV: 23.972. XBMC-ben frame droppol, megugrik a kép. Advancedsetting.xml-ben változó frissítést beállítva nincs fram drop.
AMD: 23.978: XMBC-ben nincs frame drop, szemmel sincs észrevehető ugrás. Nem kell trükközni.
Intel: 23.973: XBMC-ben frame droppol, Advancedsettings trükkel is. Ritkán látható képugrások.
- Intelen nem ment a 0-255 kimenet bizonyos driverekkel. Az eredmény egy fakó, szürke kép.
- Intelen az XBMC menü is bugos volt több driverrel, szétesett a kép. Miközben a filmeken nem volt grafikai hiba.De más 2D-s problémákba is bele lehet futni. Én is úgy voltam vele, hogy alaphibák nem lehetnek a XXI. században már egyik oldalon se, de munkában is Intel IGP-t használok és bizony vannak alap dolgok amikkel gond van. Win Live levelezőben is szétesett, színes képhibák voltak a 2 héttel ezelőtt érkezett driverig. De akár a desktop is be tud néha csíkozódni fura módon. Ez utóbbit magam sem hiszem el, de egyszerűen nem lehetek ennyire vak. Néha csíkos, néha nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Új Asus S14 Vivobook Flip X360 Touch 2in1 Ryzen5 7430U 16GB 1TB SSD AMD Radeon Vega7 Win11 Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest