- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz dave182 #49799 üzenetére
NAS+ 3db S905X médi lejátszó doboz? Már ha mind a három TV-t külön-külön is szeretnéd használni.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
dave182
senior tag
válasz tupacamaru #49801 üzenetére
Jelenleg 1 notebook-kal szolgálok ki 3 tv-t plex-szel. Nincs se médiabox se semmi, 3 okostv és a notebook-on a megfelelő mappák megosztva. A htpc/NAS a TV-k irányába csak tárhelyként funkcionálna.
[ Szerkesztve ]
-
tupacamaru
veterán
válasz dave182 #49804 üzenetére
De akkor most szerintem elég lenne a kiszemelt NAS is, az is képes megosztásra a TV-k felé. A HTPC felesleges a láncba nem? Vagy egy alacsony fogyasztású HTPC szerüség, de akkor meg a NAS felesleges.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
bnorci71
addikt
válasz blaca83 #49808 üzenetére
Öszefoglaló
Ha aziránt érdeklődnél, hogy milyen gépet vásárolj légy szíves jelezd, hogy:
1. pontosan mire szeretnéd használni? *
2. van-e már bármilyen komponens (pl. merevlemez, memória stb.) hozzá?
3. mekkora összeget szánnál rá?
4. csak új alkatrészekben gondolkodsz vagy használt is szóba jöhet?* A "filmnézés" tág fogalom: kell-e pl. 3D vagy 4K kompatibilitás; akarsz-e az egyszerű lejátszáson kívül más feladatokat is rábízni stb.?
ha ezeket megválaszolod a szakértők biztos tudnak az igényeidhez ajánlani konfigot
De kb N3150 J3160 amit érdemes szerintem keresni ha elég a HD felbontás illetve nem akar H.265 10bit filemt nézni illetve a J3160 a H.265 8bit-t se tudjaA saját konfigom
N3150DC-ITX deszka+4Gb
W10+Kodi+Transmission
24/7 megy HD film nem okoz neki gondot, HD+HD Master Audió ha kilépek menübe ott a képbe van megakadás de a hang folyamatos a kép meg kit érdekel hisz úgy is a menü mögött vanELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
blaca83
őstag
válasz bnorci71 #49809 üzenetére
Köszi a segítséget!
1. Filmezésre + letöltés-feltöltésre lenne építve
2. Nincs meg hozzá semmi, most kértek meg, hogy építsem meg nekik.
3-4. Kb: 60.000 lenne a keretösszeg és használt alkatrészekből is összerakható a lényeg,hogy vigyen mindent frankón!Jelenleg csak FullHD-t támogat a TV-je, de egy olyat építenék neki már most, ha később cserél aakkor azt is kiszolgálja hardveresen.
Köszi
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
Én is egy kis segítséget szeretnék kérni!
Jelenleg egy Athlon 5350 (Kabini, 25W) cuccot használok KODI v17-tel Windows alatt, nem mellesleg nagy megelégedéssel.
A családban tovább "örököltetném" a vasat, ezért új HTPC alkatrészeken tanakodom.
Bár a TV, sima FullHD, felkészülnék a 4K, HDR, 10bit érára.SSD, táp, ház van, szóval csak alaplap + proci/SoC kellene.
Érdemes valamilyen Intel Apollo Lake cuccba fektetni?
Pl: J4205-ITXNem túl olcsó cucc (vagy anno az Athlon 5350 túl jó áron volt).
Olvastam, hogy az Intel driverekkel van a legtöbb küszködés.Esetleg egy desktop AMD Godavari-t lassítsak le, feszeljek alul a célnak?
Árban ez sem lenne szerintem optimális.Várható valamelyik oldalon a célt teljesítő, alacsony fogyasztású, de desktop platformra szánt megoldás a közeljövőben?
Köszönöm!
-
Hiroshi87
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építésén gondolkodom, fejben elkezdtem összeválogatni az alkatrészeket, A processzornál az AMD Athlon 5370-re esett volna a választásom.... ha még forgalomban lenne, de szinte sehol nincs már. Pedig a 25W-os TDP keret nagyon csábító. Az újabb processzorok között meg nem találtam hasonló tulajdonságú és fogyasztású procit. Tudnátok ajánlani valamilyen alternatívát.
[ Módosította: radi8tor ]
Üdv.: Gyula
-
PuMbA
titán
válasz Hiroshi87 #49814 üzenetére
Régi AMD TDP-t ne higgy el. Az a 25W TDP a valóságban tesztelve 40-45W volt, szóval egy 54W TDP-s Pentium G4560 vagy G4400, ami sosem fogyaszt 54W-ot, mert az Intel inkább eltúlozza a TDP-t az alsó kategóriában, ugyanott van.
Vagy egy Intel Kaby Lake-es Celeron-t vagy Pentium-ot nézel egy halk hűtővel vagy a kis méretű Intel egybe processzoros alaplapok között. Kérdés, hogy kell-e 4K, UHD, HDR és a többi jövőtálló dolog.
[ Szerkesztve ]
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Hello.
Bízom benne tudtok segíteni.
Szeretnék egy media servert, aminek a tartalmát szeretném (film, képek) lejátszani Samsung Smart TV-n. Ehhez tudok programokat ajánlani?
Köszönöm. -
Patice
Topikgazda
válasz RaPiDsHaRe #49817 üzenetére
Van bármi hardvered a média szerverhez? Valamin most tárolod a megosztani kívánt filmeket?
Ha pl. külső HDD-n vannak a filmek, akkor valamilyen kártyaPC bőven elég pl. OMV (Open Media Vault)-vel + miniDLNA-val a tartalom megosztásához.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
-
Patice
Topikgazda
válasz RaPiDsHaRe #49819 üzenetére
Akkor valamilyen DLNA kompatibilis programot kell felraknod. Serviio, Plex, stb.
-
Patice
Topikgazda
válasz RaPiDsHaRe #49822 üzenetére
Nem.
Ha a program fent van a gépeden és indexeltetted vele a média mappákat, akkor a TV-n simán meg kell keresni a gép megosztását és betallózni a fájlt és play. A TV-re nem kell semmi plusz program szerintem.
Végtelenített lejátszás: TV használati erről mit mond?
-
Celtis
veterán
válasz RaPiDsHaRe #49822 üzenetére
A windowsban van beépített DLNA szerver, illetve ha elkezdesz lejátszani egy filmet a mediaplayerben is két kattintással át tudod küldeni a TV-re a képet.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Elegge uj vagyok a temaban... jobban mondva mar eddig is hasznaltam egy mini PC-t amolyan mindeneskent a TV-re kotve, de nem a mozi elmeny volt az elso.
Ez most vegre megvaltozott egy rendes megjelenito 65` 4K beszerzese utan.Medialejatszon (majd 6 evig Popi) eltem, de mivel kellett egy "kozossegi gep" igy jott helyere egy kis Asus VM60-as
Sokakkal ellentetben nekem a Kodi nagyon profinak tunik es rengeteg a beallitas benne amit nem tudok, nem ertek igy VLC-t hasznalak2 kerdes amivel eddig nem is foglalkoztam:
- A Win10 alapbeallitasat (kijelzo) mire ajanlott/erdemes allitani? Eddig ugye FullHD volt, de most a 4K-val ez valtozott. Maradhat vagy irjam folul azt is 4K-ra?
Igazabol eddig csak BD50-eket toltottem es elegendo forras hianyaban azthiszem ez meg marad is igy egy kis ideig...- A masik kerdesem pedig, h a VLC mennyire valtja ki a KODI-t ha amolyan Plug&Play stilust keresek? Ha semmenyire akkor van esetleg mas ajanlott alternativa?
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
törölt tag
Egy óra alatt rá lehet jönni a Kodi beállításaira, ha van némi alapismereted, és tudsz célirányosan kérdezni. Én nem javaslom a VLC-t HTPC-be, már csak a felülete miatt sem.
A Kodi nem bonyolult, csak nem ismered.
4k-ra, illetve a kijelződnek megfelelő natív felbontásra mindenképp válts át.
És van 4k anyag bőven, bár tény, hogy a FullHD képviseli a jelenleg is elfogadható minőséget, nagy tömegben. -
cinemazealot
addikt
Bocs, ha OFF, elég sok eszköz és szoftver lesz érintve:
A minap kikölcsönöztem egy film 4K HEVC 10bit-es kópiáját, és hát mind PC-n (i3-6100, Ubuntu 16.04 LTS) VLC-vel és Kodival, mind egy Minix Neo U1 (gyári Android 5.1) saját XBMC-jével eléggé pirospozsgás minden szereplő arca, mintha túl lenne szaturálva az egész kép. Hallottam egy olyat, hogy ez a UHD felvétel által használt Rec.2020 színtér "többlet tartalma" a szokványos HD felvételek Rec.709 színteréhez képest. Létezik olyan beállítás (elsősorban Kodiban/XBMC-ben), ami ezt élvezhetővé teszi, de nem igényli a HW módosítását? Esetleg a Minixen egy külső SD kártyáról hajtott legfrissebb LE már képes lehet erre?
-
szasanyi
félisten
Mini PC választás vagy saját építésű mITX PC kapcsán azt szeretném megtudni melyik integrált alaplap lenne ideális ami_
- általános PC-s alkalmazásokhoz is megfelel (nyilván nem 3D játékra gondolok)
- 3D és 4K filmekkel is kifogástalanul használható (szoftverfüggő is tudom, de most a hw oldala lényeges)
- van Gigabit LAN nagy sebességű NET-hez (WiFi nem fontos) -
No.01
őstag
válasz #48613632 #49828 üzenetére
Koszonom! Akkor lehet elkezdek keresgelni Kodi ajanlott "alapbeallitasokra"
Akkor a Win10-ben az alap felbontast beallitottam 4k-ra.
Ilyenkor viszont a Youtube-os FullHD videok ill a tobbi film jol fog megjelenni a TV-n?
(Mar csak azert is kerdem mert ilyenkor kellene hasznalnom v.mi Windowsos nagyitast, h az ikonok es minden mas azert olvashato meretben jelenjen meg... viszont nemtudom, h az ilyenkor mennyire befolyasolja a videokat es a filmeket) -
törölt tag
-
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a HTPC csak PCM hangot ad ki egy HDMI-vel összekötött Marantz erősítő felé?
Régebben tuti jó volt.
Akár VLC-t, akár Jriver-ből indítok el anyagot, csak PCM-et küld, a windows hangszóró beállításainak megfelelően. WTF???
Nagyon fura.
Asrock H110TM-ITX alaplap, Win10 64bit, driverek frissek.Nagyon köszi az ötleteket.
Üdv. -
No.01
őstag
válasz #48613632 #49832 üzenetére
Ezt nem is tudtam... akkor igy nem felek a nagyitast folvenni 150%-ra.
A Kodi-val kapcsolatban majd meg lehet kerdeznek a kesobbiekben.
Viszont megegy HW-s kerdesem is lenne. a kis miniPC-ben nincs dedikalt kartya csak az alaplapi Intel 620-as.
Az vajon eleg lesz a 4k-hoz vagy ne remenykedjek? -
senior tag
válasz MasterMark #49835 üzenetére
Intel driver-t használ, abban nem is lehet nagyon semmit állítani.
A realtek chip csak az spdif-et, és az előlapi analóg csatikat kezeli, HDMI-t nem.
Vagy valamit valahol nem jó helyen keresek? -
senior tag
válasz MasterMark #49838 üzenetére
-
senior tag
válasz MasterMark #49840 üzenetére
-
szasanyi
félisten
Ha erre lenne érdemi válasz azt megköszönném!
-
No.01
őstag
válasz #48613632 #49836 üzenetére
Meg egy nagyon kezdo kerdest engedj meg kerlek: Elkezdtem belemaszni a dolgokba, de nem egyertelmu, h ha belepek az Intel HD Graphics beallitasaiba akkor ott a kepfrissitest alapbol mire ajanlott allitani?? V.miert 59Hz-en van ami szvsz minimum gyanus. Ott nem 60 vagy 24Hz lenne az ajanlott?
-
No.01
őstag
válasz MasterMark #49845 üzenetére
Koszonom!
Kodinal meg nem jarok... Elotte atfutom a dolgokat, h tudjam mivel is allok szembe -
tupacamaru
veterán
És vajon egy j1900-as integrált lapban, 1x PCI-X-es slot-ban, mit mutatna egy VGA?
-
MasterMark
titán
-
PuMbA
titán
válasz tupacamaru #49848 üzenetére
Az a baj, hogy a J1900 egy nagyon gyenge proci. 2006-ös asztali szint, már most is alig használható bármire videón kívül. Másra fogod használni? 1x-es slotban szerintem nem lesz jó egyébként.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Spórolós topik
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Stellar Blade
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest