- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Depose
tag
Hi!
http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/category=Fan_Controllers.html
Van itt minden, mint a búcsúban..
Potméterrel szabályozható csati...ill. olyan átalakító, ami tud 5-7-12V-ot is..
Bizti lehet itthon is beszerezni 1-2 ezerért ilyeneket..
-
P@ly
tag
válasz Enszuke #12301 üzenetére
Ezer hála, és tényleg ott van a kicsi pöcök Ráadásul volt is itthon, és már csak kettő venti csatlakozó kell hozzá vennem!
#drdr
Ahogy ígértem, rátelepítettem az android appot a telefonra. Neve Smart Tools - Sound Meter (ver_1.4.3) 1000%, hogy nem hiteles, DE az arányokat legalább látod, hogy milyen zaja van a Bequeit tápnak.
A méréseket mindegyiknél úgy végeztem el, hogy rátettem a telefont a zárt házra.Szóval a nem hiteles méréseket itt láthatod:
- Lakás: 28-30 dB, amikor asszony és én is csendben voltunk (asszonyt nehéz volt rávenni, hogy kicsit csendben maradjon )
- 3 ventilátor 12V-ról: 44-45 dB
- Gyári AMD PWM-es hűtőventilátor: 37-38 dB (BIOS-ban egyes fokozatra állítva) --> borzadály még így is...
- BeQuiet táp: 32-33 dBSzóval nem hangos. Amikor a winyó dolgozik azt jobban hallottam, akkor a dB értéke felszaladt 40-46 dB-re is!
Tv előtt ülve 32-33 dB volt a zaja a tápnak.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Jó estét.
Próbálta már valaki, Sigma Designs vs Realtek vs nvidia képminőséget??? -
Tomix24
addikt
válasz Mezga Aladár #12304 üzenetére
Én igen. És van sorrend képminőségben. Realtek - Sigma - Ati. növekvőben. 10k-tól 50kig mindenem volt már szinte. Amd-Ati-Splash Player.pro mindent ütött eddig.. És hogy konvertálgassak mert nem viszi a kamerafelvételeimet, na tudjátok mikor.. Htpc kijön Brazos-ból 45k-ból pl.
Ezmellett napi szinten van Vlc frissítés, heti szinten Media Player Hc., Xmbc.. Splash pro, Powerdirector 12, és Total media Player... Nem 3-5havonta mint a retek popboxv8-nál pl. kár volt megvenni faternak így utólag
-
canniball
nagyúr
Csináltam képet, de egyrészt a mobil most sajna elég gagyit csinált (a lényeg azért remélem látható), másrészt kiderült hogy öregszem és szenilis vagyok, más a bekötés mint amire emlékeztem:
Mint látható a fekete köteg kijár, ha esetleg valaki elárulja hogy lehet rendesen benyomni azt megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
P@ly
tag
válasz zsola32 #12305 üzenetére
Én ezt néztem ki anno:
[link]
Egész jó cuccaik vannak.De a te linked is elteszem. Hátha jó lesz még valamikor. Amúgy jobban tetszik ez a megoldás.
#Enszuke
Egyébként megcsináltam az 5V-os átalakítást, így, hogy tudtam hogyan és mit kell csinálni kb 10 mp volt az egész művelet, és alig hallani, hogy forog. Holnap veszek még 2 ilyen átalakítót és lemérem a csoda appal a zajt. Ja meg valamikor le kéne cserélni a gyári hűtést. Arra a Scythe Big Shurikent néztem ki.#Canniball
Köszi! Jó ez[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz Mezga Aladár #12307 üzenetére
"Atinál a hirhedt 23,976?" - Xmbc és a márkásabb fizetős lejátszók gyönyörüen viszik a 24p-s Mkv-ket, a TV szépen átlép film alatt 1080p-s natív asztalról 1080/24p-re, akadás nincs. Ati VS Nvidia - nem tudtam tesztelni jobban, de amit láttam az Nvidia is ugyanolyan szépnek hatott, az én TV-mre nem tudtam rákötni, így nem nyilatkozom
-
slashing
senior tag
válasz canniball #12308 üzenetére
tök egyszerűen , kihúzod megnézed a sarut kell legyen rajta legalább egy de v.színű kettő kis láb ami csak egy ponton illeszkedik a saruhoz, nah ezek a kis lábak akadnak bele a csatlakozó ház kis pockeibe és tartják a helyén, valószínű hogy mikor kiszedted vagy valaki más ezek a lábak benyomódtak mert máshogy kiszedni sem lehet (csak erőszakkal).
Fogod ezeket a kis lábakat és kicsit kihajlítod nagyon óvatosan hogy le ne törjenek és mikor visszadugod újra be fognak akadni a pöckökbe.
Annyit még hozzátennék hogy ha valaki ki akarja szedni a vezetéket a csatiból akkor az egyik kezével kicsit nyomja előrefelé a vezetéket a csatiban miközben a másikkal a saru lábát nyomja lefele(mondjuk egy rohadt kicsi csavarhúzóval vagy speciális direkt erre készült eszközzel), ha nem így tesz akkor fenn áll a veszélye annak hogy a saru lábát nyomod a pöcöknek és az deformálódik aztán utána már csak az erőszak segít rajta.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék építeni, gyakorlatilag a nulláról, illetve már van egy 1 TB-os vinyóm.
Ami kellene:
Integrált processzoros és videókártyás alaplap
1 db memóriamodul
táp
egy olyan ház amibe belefér a vinyó és egy DVD meghajtóHDMI-n szeretném LCD TV-re kötni. Alapvetően AVI filmek lejátszásához kell illetve torrentre, első körben minél olcsóbban szeretnék kijönni. Merre nézegessek?
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
válasz Enszuke #12314 üzenetére
Üdv!
HD tartalmat nem igazán nézek, talán egy filmem ha van, és később se nagyon szeretnék.
Most leginkább egy olyan gépet akarok összerakni, amibe bepakolhatom a két rackben lévő AVI filmjeimet, és kiváltja a médialejátszót és a DVD lejátszót, tudok róla netezni és torrentezni. Ha később HD-re váltanék akkor fejlesztem a gépet, de jelenleg nem szükséges mert tényleg minimális a HD tartalmam.
Olyan összeállítást keresek ami ehhez elég (oprendszerből nem tudom melyik a leginkább erőforráskímélő), minél halkabban működik és minél kevesebbet fogyaszt.
Androidos gépből melyikre gondoltál?
-
Vladi
nagyúr
A használt p3-asok között nézelődj.
De komolyan. Ha hd nem kell, akkor bármi megteszi, inkább a fogyasztásra menj rá.
(#12315) asound:
Én is így kezdtem. De fogsz nézni hd-t.
Oprendszernek nézd meg az openelecet. szvsz takarékosabbat nem fogsz találni.
Jééé más is írta már. Akkor nem vagyok hülye.
P3-at szerintem haveroktól ingyen is szerezhetsz. Van egy 850-es procim hűtővel ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
canniball
nagyúr
válasz Enszuke #12325 üzenetére
Akkor már csak a fogyasztás és a méret szól a Brazos mellett. Mondjuk egy esata vagy egy usb3 igazán alap lehetne manapság...
Btw nagyot néztem amikor a lapnál ezt olvastam: 2 db Processzor foglalat...aztán második nekifutásra kitisztult a kép.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Peak
addikt
Ez a kis E-450 Brazos 24W-ot eszik a fogyasztásmérő szerint a BR film lejátszása alatt.
http://kepfeltoltes.hu/120330/XBMC_23.976_www.kepfeltoltes.hu_.jpgAz AMD Catalyst beállitásai között ki kell kapcsolni azt a nyomni Smooth playback-et és tökélesen játsza az XBMC a filmet, átkapcsolva a kijelzőt 23.976 módba, a TV saját információs sávja szerint is. XBMC infosávon a 23.98 mint a szög beáll és nem moccan.
Problem solved.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz Enszuke #12327 üzenetére
Nálam idle-ben 15W, BD50 lejátszás alatt 18-24W között ugrál a fogyasztás.
Itt pedig egy Intel i3 rendszer fogyasztását lehet megnézni, plusz VGA kártya nélkül!!!, amely 14W és 43W között mozog HTPC felhasználás alatt.
http://www.missingremote.com/review/intel-core-i3-2100t-and-bh67cf-mini-itx-motherboardSzóval ahogy nézem a Brazos a nyerőbb fogyasztás terén.
Legalábbis a bizonyítékok számomra ezt mutatják.[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
kutga
nagyúr
Most hogy felvilágosítottatok nagyjából képben vagyok mi is kell nekem, már csak az a kérdés mit engedhetek meg magamnak.
-
Peak
addikt
válasz canniball #12330 üzenetére
Konkrétan erről:
http://prohardver.hu/hir/ph_tv_acer_revo_70_a_mozidoboz.htmlKb. akkora alapterületű, mint a mITX alaplapok, úgy 8 cm "vastag", beépített ODD-vel.
-
Peak
addikt
válasz Enszuke #12331 üzenetére
Megnéztem, de az 5-10W különbségek az általad emlitett platformokon lejátszás alatt a Brazos kárára szerintem ( az adatok, tapasztalatok és interneten található tesztek alapján ) nem állja meg a helyét.
Őszintén szólva én nem állnék bele konvertálgatni egy HTPC-vel, csak ha időmilliomos lennék. Konvertálásra ott a 4.4GHz-re piszkált i7-2600K.Ha csak a józan paraszti észre hallgatok, akkor is azt mondja, hogy egy Intel platform egy plusz videokártyával felszerelve is többet fog fogyasztani ugyan azon BD50 lejátszásakor, mint a kis Brazosom. Aztán lehet tévedek és massziv órajelcsökkentéssel és feszültségcsökkentéssel lehet játszani, plusz a GPU órajelével és feszültségével játszani, csak hát most az alap dolgokat nézem.
És a félreértések elkerülése végett szeretném kérni, hogy ne vedd személyes támadásnak az ellenvéleményt vagy ellenkezést.
-
slashing
senior tag
Kár hogy nincs fogyasztásmérőm mert most le tudnám mérni nektek hogy nálam mennyit eszik a 2100T, igaz nálam jelenleg asztali gépként is funkcionál szóval tuti jobb választás nekem mint egy brazos, ha valaki nem játszik a géppel csak net meg programok legyen az photoshop de akár még after effects(nem profi szinten) is simán elég de futott már rajta maya 3d is persze nem nem kell vele über brutal rendeléseket csinálni de ha csak ilyen kisebb fajta hobbi próbálkozások vannak akkor egyáltalán nem okoz semmi problémát az i3 2100T. Én mondjuk eleve úgy is építettem ezt a gépet hogy ez a proci lehet átmegy majd egy különálló htpc-be az alaplapba (z68 itx) meg akár mehet egy K-s proci is mikor már inkább eladogatják az emberek őket és akkor az én igényeimnek akár 5-10 évig is elég lesz a rendszer.
amúgy mikor ezt építettem én is nagyon figyeltem a wattokra de azóta már nem annyira érdekel simán bele mernék rakni egy 65w tpd-s procit is egy htpc-be az hogy éves szinten 2-3 hamburgerrel többet ehetek meg egy brazos-al nem igazán hat meg. Persze jó az ha egy rendszer 25w eszik de mondjuk ha kiszámolnánk mennyi +10-15 watt forintban az elég elenyésző lenne, talán éves szinten 1-2-3 ezer forint. Inkább az a fontos hogy melyik platform mit visz mindenféle gond nélkül és ez jelenleg azt hiszem az Amd függetlenül attól hogy én intel párti vagyok.
-
P@ly
tag
Szvsz nekem a Brazossal a legnagyobb bajom az ára ha 10-15k-ért meglehetne venni akkor tényleg jobb vétel lenne, mint a Llano. Mondom ezt úgy, hogy a szüleimnek egy Brazost raktam össze filmet nézni + netezni. Jó kis gép, de szvsz a Llano jobb vétel.
Intelhez nem értek Majd a nagy gép lesz intel! Ja nem akarok senkit se rábeszélni a Llanora, nehogy azt higgyétek De anno amikor kitaláltam, hogy melyik gép legyen a HTPC-be egy 10-kval volt kevesebb a Brazos, mint a Llano. Egyébként, szívesen kipróbálnék egy inteles rendszert is."de azóta már nem annyira érdekel simán bele mernék rakni egy 65w tpd-s procit is egy htpc-be az hogy éves szinten 2-3 hamburgerrel többet ehetek meg egy brazos-al nem igazán hat meg" Erről van szó
Méréshez annyit, hogy nekem van fogyasztásmérőm (még logolni is tud!) de win7-en nem fut el az alkalmazása (próbáltam az xp kompatibilitás módot rajta) úgyhogy ahogy időm engedi teszek rá majd egy virtualboxot, arra meg feltelepítek egy win xp-t és fogok fogyasztási adatokat a ide a fórumra feltenni.
Kábelt meg nem tudtam szerezni Győrbe... No comment
Felhívtam 5 számtech boltot, 2 elektronikai boltot és semmi...
Jó, hogy van itt egy fórumtárs aki szokott ilyet készíteni és így tőle rendeltem.[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
Megnéztem én ezt az alacsony fogyasztásos Intel i3 2100T procit, nagyon kis csecse, 35W max. fogyasztást adtak meg hozzá, de a legolcsóbb helyen is 33.000 forint. Hű ez igy nagyon drága.
Kell hozzá egy tisztességes miniITX alaplap, meg egy low-profile nVidia vagy AMD videokártya, hogy meglegyen a nativ 23.976 FPS frissités kiadás.
Lehet futok vele egy kört csak a kiváncsiság kedvéért, hogy mit lehetne kihozni ebből.23.000ért meg kapsz egy alaplapot+BrazosE350+HD6310 videokártyát nativ 23.976 frissitéssel.
Azta mennyi hamburgert lehetne enni a kettő különbözetéből!
Performance/Watt arányban az Intel a jobb egyértelműen.
De célfelhasználás/Watt ( BluRay lejátszás/Watt ) arányban a Brazos.[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
persze nem olcsó de mikor vettem akkor hirtelen szart be az asztalim ami már vagy 7 éves volt és éppen tervezgettem egy htpc-t, aztán ha már így alakult akkor kellett egy köztes megoldás ami asztalinak is jó meg htpc-nek is alacsony fogyasztással. Összességében drágábbak voltak az alkatrészek de mivel az előző gépem is 7 évet élt meg így hosszú távra gondolva nem bukok rajta, előbb utóbb visszahozza az áramfogyasztás terén(főleg hogy sokkalt többet megy így mintha csak htpc lenne). De ez most ilyen kényszermegoldás volt hogy minden téren kiszolgáljon, aztán ha lesz keret akkor a z68-ba pakolhatok K-s procit is aztán lehet egy brutál erőművem is itx alapon a 2100T-t akár el is adhatom mikor jön a Trinity(én most már tuti megvárom) és nem kell majd vga-val vacakolni a képfrissítés terén. Elég sok mindent számításba kellett vennem, asztali ill htpc, fogyasztás de upgradelhető is legyen, összességében egyáltalán nem csalódtam.
-
tigipuf
senior tag
Én is így gondoltam,de sajnos nem kapsz meg sata3,usb3-as alaplapot brazosból 23-ért,
viszont H61 chipsetes asrock deszka, meg egy szerény G530 cerka elég olcsón kijön,és tényleg alig fogyaszt a rendszer.
Nálam sajnos kizárólag pci-s foglalatú alaplapok jöhetnek szóba,a hangkártyám és a wifi kártyám miatt.
Nálam eddig ez a nyerő,mindent lejátszott a cerka,persze 80%-ban avi-k mkv-k az általam nézett filmek.
De ha mégis kevés lenne,teszek mellé akár egy 6450-t és szerintem akkor is elfogadható lesz a fogyasztása a gépnek.
Blu-ray,,,most őszintén a megnézett filmek arányában mennyire jelentkezik egy átlag felhasználónál?
Mondjuk lehet én vagyok türelmetlen,de ha érdekel egy film akkor azt általában megnézem akkor amikor megjelenik elfogadható angol verzióban magyar felirattal.[ Szerkesztve ]
"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."
-
Mezga Aladár
veterán
-
drdr
senior tag
Szóval a nem hiteles méréseket itt láthatod:
- Lakás: 28-30 dB, amikor asszony és én is csendben voltunk (asszonyt nehéz volt rávenni, hogy kicsit csendben maradjon )
- 3 ventilátor 12V-ról: 44-45 dB
- Gyári AMD PWM-es hűtőventilátor: 37-38 dB (BIOS-ban egyes fokozatra állítva) --> borzadály még így is...
- BeQuiet táp: 32-33 dBHm. Köszi. Érdekes, én is 1-esen járatom a gyári AMD-t közelhajolva, hallom, halk. Viszont az olcsó HKC-nak semmi zaját nem hallok (legalábbis szél zajt, ciripel időnként az más kérdés). Ezekután kíváncsi lennék a BeQuiet mit tud....
-
P@ly
tag
Könnyen lehet, hogy kifogtam valami selejtet. TV előtt is hallom amikor hűt. De amikor lehúzom és a csak a táp ventilátora megy, akkor a winchestert jobban hallom, mint a tápventit. (Könnyen lehet, hogy nekem van valami hiperérzékeny fülem, de egyszerűen zavar...)
Jövőhéten jönnek a molex --> 3 pin átalakítók, meg veszek a gyári helyett egy ilyet és ebben az új elrendezésben is lemérem, hogy mennyi lett a rendszernek a zaja. Ilyenkor sajnálom, hogy nincs egy hangnyomást mérő műszerem
Ebben az elrendezésbe meg majd az lesz a baj, hogy a winyó lesz hangosEgyébként nem gondolkodtál passzív tápban? FSP-nek van ilyen tápja (FSP ZEN). Bár sajnos horror árban. Így amikor megláttam az árát dobtam egy hátast.
[ Szerkesztve ]
-
P@ly
tag
Lejárt a szerkesztési idő
Szóval vannak újabbak is a FSP ZEN-től - FSP Aurum Xilenser 400 és 500 wattos néma tápegységek - lehet, hogy így ki lehet fogni olcsóbbakat, hátha a boltok raktárt söpörnek.[ Szerkesztve ]
-
zsigus
őstag
válasz tigipuf #12341 üzenetére
"Blu-ray,,,most őszintén a megnézett filmek arányában mennyire jelentkezik egy átlag felhasználónál?"
Nálam és sztem sok más igényes embernél azért jelentkezik (akik nem 32"-os FHD TV-t vesznek házi-mozi célra, és nem is LCD-t, hanem egy méretben megfelelő filmezésre való plazmát, vagy netalántán projektort [minél nagyobb kijelző annál lobban előjönnek a hibák]).
A filmeknél nem csak a felbontás számít, hanem a bitráta is. Egy 1080p-s mkv rosszabb minőségű mint egy BD (nem is kérdés, természetesen), bár filmenként változik, hogy mennyi érzékelhető különbség van közöttük. Egy lapos romantikus filmhez bőven elég egy 1080p-s mkv, komolyabb filmekhez viszont nem. De minden filmnél látható a differencia, csak nem biztos, hogy megéri 10-15 helyett 22-23 gigát tárolni, vagy letölteni.
Én is megszoktam nézi nem HD-s minőségben amit várok, de később ami érdemes rá, azt szeretném a lehető legjobb minőségben (is) látni.
[ Szerkesztve ]
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki Asrock smart remote távirányítót?
Németországból kaptam egyet, de nem működik. Az alaplapom elméletileg támogatja (e-350m1).
Ha valaki használ ilyet és budapesti, segítene abban, hogy leteszteljem nála, hogy az én vevőmmel van-e valami baj?
Vagy tudtok esetleg magyarországi Asrock képviseletet, ahol segítenének? -
szabi__memo
nagyúr
válasz Enszuke #12342 üzenetére
Tevedes, mert nezel brazossal 3d bluray-t, csak a 450essel. A Hi10P-t talan masok tudjak, hogy viszi e, de olvastam egy forumban egyszer, hogy varjak a drivert ami megoldja rajta. Na most hogy ez megtortent-e, vagy hulyesegeket irtak nem tudom.
De ha brazosrol beszelunk vegyuk figyelembe, hogy nem egy tipus letezik. -
Peak
addikt
válasz szabi__memo #12349 üzenetére
Amint már emlitettem 720p felbontású Hi10b kórolású anime filmet teszteltem rajta 35% CPU terheléssel. Szóval ez sem kifogás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest