-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomPack
őstag
válasz Salvador20 #12050 üzenetére
Közben megoldódott a dolog, a TV-t kellett "mozi" üzemmódba kapcsolni, így kikapcsolt mindenféle digitális mókolást, átállt 24p-re, és tökéletes juddermentes lett a kép!
-
törölt tag
Talán kicsit off, de minden elismerésem azoké, akik valamiféle kiszuperált Hi-FI komponensbe próbálnak HTPC-t begyömöszölni. Tegnap egy régi CD-játszóba 4 órai reszelés után sikerült belefaragni a normál ODD-t. A párom szerint, ha rajta tizedannyit "muzsikálnék", örökre boldog lenne...
-
törölt tag
Srácok!
Buherált CD-házban AT3ION-nál hová érdemes a ventit szerelni? A hűtőborda fölé, vagy elég, ha kihúzom a házból a meleg levegőt? -
törölt tag
Még egyelőre sehol, első elgondolás az volt, hogy a borda felett kivágom a tetőt, s arra szerelem a ventit, s valahol hátul kivezetem, hogy a HDD-nek is jusson valami, de így kissé macerás a szerelhetősége, amúgy is mindent cipőkanállal kell beszerelni, de kell az ODD, a slimet pedig nem szeretem.
-
P@ly
tag
Sziasztok!
Eddig úgy volt, hogy veszek egy Brazos-t HTPC gépnek. Ki is néztem, hogy melyik legyen.
Aztán leültem kiszámolni, és nagyon durva, hogy csak pár ezerrel olcsóbb egy 3 magos Llano-hoz képest
Úgyhogy a Brazos project pihenőbe ment, ezért egy microATX-es Llanot gondoltam erre a célre. Processzora pedig egy A6-3500-ra.Konkrét kérdésem az lenne, hogy:
1. Megérné inkább egy 2 magos Llano proci a 3 magos helyett (Filmre meg torrentre lenne használva a gép)?
2. Mekkora tápra van szüksége 2 magos, 3 magos változatnak? TDP-jük 65W. Egy 120W-os paneltáp elvinné őket? (Természetesen ha kell "aláfeszelve")
3. Létezik olyan ATX-es tápegység ami nem 400W? Nézegettem de nem nagyon találtam (80+ megbízható darab legyen)?Köszönök minden tippet Ha meglesz akkor megy a cikk a logoutra
-
Attas
aktív tag
Egy A4 3400 is elég a filmekhez. Nékem az van és semmi gondom.
A 120w paneltáp elég. Enyémet mérve 2db 2,5" HDD full HD filmet nézve, vagy 30 torrentet futtatva is max 45 wattot mértem. Ugyan nekem egy 350w 80+ FSP ATX méretű, nagyon csendes táp a villanyfelelős. (jómagam a panel tápnál többre tartom.Mivel van bent DVD író is, ne kelljen már számolgatnom a wattokat...a házban meg elfért)[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
P@ly
tag
Köszönöm szépen a tippeket mindenkitől!
Paneltápról lebeszéltem magamat
Meg is rendeletem a cuccokat. Ahogy ígértem majd írok a logoutra.Végül a SilverStone GD05 házat rendeltem meg. Olcsóbb, mint a GD06 és szvsz jobban is néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
Sziasztok!
Mostanában merült fel az igény arra hogy egy roppant alacsony fogyasztású állandóan üzemelő gépet kellene betelepíteni a TV mellé, média lejátszás céljából. Ami követelmények felléptek a leendő választott irányába az csak annyi hogy
- A fogyasztása maximum ilyen 30-50W legyen
- Fusson rajta a Win7 ("win8")
- Bírjon el a HD tartalmakkal
- Wifi támogatás, ha lehet stick nélkül
- Ultracsendesen üzemeljen, ha megoldható, csak passzív hűtéssel
- Kevés pénzből megépíthető legyenJelenleg egy E350-es netbook van ilyen célra de az a végét járja, ezt szeretném a legkevesebb pénzből lecserélni.
Mit tudtok ajánlani? Hozzá tenném hogy egyáltalán nem vagyok képben, ezért kérek tanácsot. Milyen alaplap, milyen videokártya, milyen ez-meg-az... stb. Nem kell csilivili valami, csak egy kis fekete doboz, ami elbír a fenti dolgokkal, meg esetleg a jövőben lehet még bele pakolni memóriát, új vinyót.
Minden segítséget előre is köszönök!
[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
szabi__memo
nagyúr
-
Romvr
őstag
válasz Enszuke #12066 üzenetére
- A méret csak annyit számít hogy minél kisebb annál jobb.
- Nem csak média lejátszásra kell, netezni is jó lenne vele nagy képernyőn ha már van.
- 2db vinyó menne bele. Egy SSD (2,5"), meg egy 500Gb-os tároló (2,5").
- A mostani netbook teljesítménye elég mindenre, persze ha az árba belefér akkor lehet kicsit erősebb is...
- A belső wifi nem feltétel csak gondoltam egyszerűbb. A mostani USB stick-em nagyon bumszliIlyen igények mellett nagyjából milyen mélyre kellene nyúlnom a zsebembe?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz Enszuke #12069 üzenetére
Kicsit volt időm utánanézni és én ASROCK E350M1-es lapot néztem integrált E350-es CPU-val és 6310-es VGA-val. Mint említettem most is egy ilyen APU muzsikál a netbookba és eddig mindent lejátszottam vele. Vélemény erről?
Ehhez már csak egy ház meg memória kell.
Házból milyet tudtok ajánlani? Ami kicsi, hangtalan tápja van és megfizethető (~10k).
Enszuke:
Kisebbet veszek akkor, a ház is legyen kicsi, a gép meg egy polcban lenne, ami a TV mellett van (falra van szerelve a TV), és a méretei kb 25cm magas és úgy 35cm mély. A szélessége nem gond mert az 60cm
Wifi jópofa, megnézem majd lehete ilyet Mo-n is kapni.
Llnao az jobb vagy rosszabb mint a Brazos?
Ezt a paneltápos dolgot meg nem egészen értem. Ezt külön lehet venni, vagy házzal együtt?[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz Enszuke #12072 üzenetére
Nos, nekem nem is kell a 3d, mivel a TV az csak egy szimpla LCD. A 10bites H264-el meg ha eddig nem találkoztam, akkor kicsi az esélye hogy ez után fogok.
Az árakat nézve meg a Llano-s felszerelés méregdrága számomra. E350-es gépet kb 30-35-ért össze tudok tenni. Llano-nál már inkább 50 magasságában van a dolog, ahogy elnézem. Lehet most csak megveszem a gyengébbet és később ha pénz áll a házhoz, majd veszek bele jobb alaplapot+cpu-t+vga-t.
Minden esetre köszönöm a segítséget, mert magamtól sose jöttem volna rá erre a paneltápos megoldásra
-
dabadab
titán
válasz Enszuke #12075 üzenetére
"10bit: a rajzfilmeknel hasznaljak. De meg csak animeken lattam."
Meg inkabb ugy nez ki a dolog, hogy az anime scene-en egyesek release-elnek 10 bites verziokat is (amik nem tul nepszeruek, mivel nem kompatibilisek kb. semmilyen lejatszoval sem)
"Alandoan bekapcsolt gep, tobbet gyorsul erosebb procival, mint ssd-vel."
A sajat tapasztalatom ennek alapvetoen ellentmond.
DRM is theft
-
xridergabo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni egy HTPC config összeállításához. Az alapvető cél tulajdonképen Full HD filmek lejátszása lenne, de ezt viszont minden probléma nélkül 10bites videók esetén is. A későbbiekben előfordulhat, hogy kerülne bele egy tv tuner kártya és egy Blu-ray lejátszó + szeretném mellőzni az integrált processzoros alaplapokat.
Szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot(70eFt alatt)ha lehet
HTPC építésben még nem igazán van tapasztalatom ezért is kérném a segítségeteket egy megfelelő alaplap, proci, ram, ház, táp kiválasztásában.
Mindenféle segítséget előre is köszönök! -
Ant@
senior tag
válasz xridergabo #12077 üzenetére
Alapvetően két választási lehetőséged van. Llano vagy s1155 + diszkrét kártya Llanos lapok drágábbak; árban kb. ugyan ott vagy mindkét verzióval. Ezekhez már elkél egy aktív hűtésű táp. Paneltáppal is lehet kisérletezni, de drágább és jobban fűt. Ha ITX-es házat szeretnél az összeségében min +10k az mATX-hez képest mivel alaplapokból sokkal kisebb a választék ebben a méretben. Ram: XP-hez 1 gb, Win 7 32bit 2 gb, Win 7 64bit 4 gb.
-
Ant@
senior tag
válasz Enszuke #12081 üzenetére
Persze nem melegszik jobban de nincs is ami kitolja a házból a meleg levegőt. Ilyenkor mit csinálsz (?) beleraksz egy ventit és hang szempontjából már ott is vagy mint az aktív hűtésűvel. Integrált cpu-hoz jó a paneltáp, de egy 65W tdp-s proci mellé berakni a 60W-os külső tápot elég bátor próbálkozás akármilyen jó hatásfokkal dolgozik.
-
Ant@
senior tag
válasz xridergabo #12083 üzenetére
Az is fontos kérdés ,hogy HDD/ODD/SSD lesz-e benne, mennyi és milyen méretű. Nekem házat volt a legnehezebb találni, ami jól szellőzik, nem túl nagy és nem aranyárban van.
-
dabadab
titán
"Paneltáppal is lehet kisérletezni, de drágább és jobban fűt."
Dragabbnak valoban dragabb, de miert futene jobban? Egyreszt en meg nem lattam olyan "sima" tapot, ami az ilyen, boven 100 W alatti fogyasztasnal jobb hatasfokot produkalna, mint a paneltapok, masreszt meg paneltapoknal az AC/DC kocka (ahol igazan van veszteseg) a hazon kivul van, igy aztan plane nem tudja futeni a hazat.
(#12089) Enszuke: az adapter.hu-s tap 12V-os aga eleg halovany (4A a max), mondjuk ennek ellenere ezzel hajtottam a Llanomat, viszont par honap utan megpusztult.
A linkelt picoPSU viszont tok jo, foleg, hogy jo iranyba van a vezetek kivezetese - nekem egy ilyenem van es ez bosszanto modon (mivel a regebbi inteles mITX lapokhoz terveztek) az alaplaptol kifele vezeti a drotokat, nem is fert el tole a HDD keret (meg szerencse, hogy nincs a gepben HDD), erdemes erre is figyelni.[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Ant@
senior tag
válasz Enszuke #12089 üzenetére
Ehhez a házhoz amit linkeltél én is külső tápot raknék (más nem is fér bele). 2,4GHzes kétmagos + lap + ram + vinyó + dvd + vga kombóhoz meg a 150W akkor is necces ha 95% a hatásfoka.
Szerk.: Amit a fűtésről mondtam az hülyeség. Arra gondoltam ,hogy ha egy olyan gépet raksz össze ami halk ,nincs benne aktív hűtés ott trópusi viszonyok lesznek a ház belsejében.
[ Szerkesztve ]
-
Ant@
senior tag
válasz Enszuke #12094 üzenetére
proci tdp 65W
vga tdp 60W
Már 125 W és még van benne más is.
Tekintve ,hogy egy kWóra kb 50.- Ft 10W fogyasztáskülömbséggel számolva mire visszahoz 10.000.- Ft-ot az több mint 27 hónap úgy ,hogy 24/7ben megy a gép. Napi átlag 6 óra használattal számolva 9 év mire nyersz rajta 10k-t. -
xridergabo
csendes tag
Kicsit nézelődtem és valami ilyesmire gondoltam:
AMD A4-3400 2.70GHz vagy AMD A6-3500 2.10GHz
Gigabyte sFM1 Vision GA-A75M-S2V alaplap
és egy MODE COM FEEL 105 ház 350W táppal
A kérdésem az lenne, hogy melyik proci érné meg jobban illetve, hogy menyire képesek DXVA nélkül boldogulni a HD filmekkel?[ Szerkesztve ]
-
Ant@
senior tag
válasz xridergabo #12096 üzenetére
A kisebbik prociban fele annyi grafikus egység van de magasabb órajelen járnak. Én az A6-ot venném a +1 mag miatt és mert nincs köztük nagy differencia árban. Az alaplap egyetlen gyenge pontja ,hogy nincs rajt HDMI kimenet. A DXVA-hoz nem tudok hozzászólni, de szerintem a proci önmagában is elég erős ahhoz, hogy ne legyen gond a full HD filmekkel.
-
Vladi
nagyúr
Az árkülönbözetet számold, az nem biztos, hogy 10k. Csak azt kell ledolgoznia a gépnek. Naés, ha 2-3 év mire megtérül? Számold a zajt is, a villany ára meg 30 forint volt úgy 3-4 éve. Szóval ezt is add hozzá.
Én például a gépeimet mostanában (2-3 éve) már olyan 6-8 de inkább 10-12 éves ciklusra tervezem. Mert tök felesleges pénzkidobás amúgy.
il sole non sorge più ad Est!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest