- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsori_peter
tag
Utolsó hozzászólónak: Szerintem hagyd még száradni ha akkor sem,akkor vidd szervízbe,nem hozzá értéssel ne nagyon nyúlj hozzá,mert a végén csak nagyobb kárt tehetsz benne
-
zsori_peter
tag
Beázásra sajnos biztosan nem fizet a biztosító
-
Erabod
csendes tag
Sziasztok Srácok!
Az történt velem, mint a topikot indító delikvenssel. Mivel láttam, hogy normális hangnemben kommunikáltok, gondoltam meg merem kérdezi, mit csináljak?
Van egy négy éves, tök jól működő laptopom, és ráfröccsent kb fél deci víz a monitorra és a klaviatúrára. Mint látjátok, működik, de a monitor legalsó negyedén, ahol a tálca is van, lett egy vékony, felhőfszerű, világító folt, ahol beszivárgott a víz a keret (?) alá..
Mikor be van kapcsolva a laptop, világosabb ott.
Mit csináljak vele szerintetek?
Nyilván szóba se jöhet az itthoni szétszedés, se a garancia, és én itt mindenféle khmm... különös telefon és laptopszervizeket ismerek csak.
Hagyjam száradni? -
Yaye
őstag
válasz
Shadowfax #28 üzenetére
Egy T-től elvárom hogy körbe legyen szigetelve a panelja
Na csak hogy rémítgesselek: egy kolléga narancslevet löttyintett a vadiúj T42-jébe... Bazira recsegett és cuppogott a beleszáradt dzsúztól a gombok bal alsó szekciója. Nem bírtam hallgatni, egyszer mikor elment órára, kikaptam a tasztatúrát és kimostam forró vizben a csap alatt. Egész jó lett, de száradás után még picit recsegett, ezért később ismételtem a kezelést. Tökéletes lett, semmi baja nem maradt. Az Amilo billentyűzete nem volt ilyen ütésálló, az első mosás után össze-vissza mentek a gombok, a másodikba pedig teljesen belehalt. De legalább lesz alkalma a gépnek mégis visszamennie a szervizbe, kíváncsi volnék a szervizes arcára, mikor megtudja hogy a panelt 65k-s csere helyett valaki inkább kitörölte fürdőszobapapírral -
Yaye
őstag
Talán érdekel valakit, picit témába vág
: [link]
-
Ferenc.v
tag
Na, van valami fejlemény a kijelzővel kapcsolatban?
Kíváncsi vagyok rá, hogy kiszáradt-e már valamennyire. -
Yaye
őstag
Hát ez érdekesen néz ki. Egy enyhén nedves törléstől biztos nem lett ilyen, kellett hogy jusson oda több is... Ha csak víz, akkor hosszú idő alatt (nem egy-két nap) ki fog száradni, de ha pezsgő, akkor az a folt ott is marad. Én várnék türelemmel vagy egy hetet, aztán ha nem akar eltűnni, akkor állnék csak neki szervizt keresni, vagy pláne házilag bontani. Bizonyára utóbbi sem lehetetlen, ha ésszel csinálja az ember, de a kockázata azért nem elhanyagolható.
(Most már puszta kíváncsiságból is szét fogok szedni egy kijelzőt..) -
Gus
aktív tag
A káva levétele semmit sem segít a dolgon, csak, ha a TFT panelt szétszedné. Nincs semmiféle védő üveglap/plexilap. Egy vékony műanyag fólia az eleje. Egyébként a kávát elöl a gumi ütközők alatti csavarok, és az oldalán kis fekete ovális fóliával letakart csavarok fogják. Utána le kell feszíteni, mert emlékeim szerint még oda is van ragasztva az eleje. A kijeluző szétszedése egy másik műfaj, tudom, mert már csináltam. Nem kell pixelekig lebontani ahhoz, hogy sose működjön többé normálisan. Jelen pillanatban nem az újszerű állapot visszaállítása lehet a cél, hanem a lehető legkisebb kár. halvány folt a száradás után maradhat, de az összehasonlíthatatlanul kisebb kár ,mint a működésképtelen kijelző. Az atomjaira szétszedés egy egész más fogalom.
-
Angyal07
tag
Sztem belül a képernyő kereténél vannak azok a gumi takarók. Az alatt leszek a csavarok. Gondolom azokat kéne kikapni, nem pedig kívül feszegetni.
Egyébként a HP oldaláról gondolom ehhez is le lehet tölteni szervíz manualt, ahol pontos ábrákkal illusztrálva van mit is kéne csinálni. Ja és az angol oldalakon keresd, ne a magyaron. -
GBRDVD
tag
Köszi mindenkinek a tippeket! Megpróbálom szárítani holnapig. Feltettem ide képekkel illusztrálva, hogy fest a dolog:
[link]
Yaye: sajnos nem tudom, hol lehet szétkapni. 2 hosszúkás műanyag bigyó van a magnézium tető szélén, de akárhogy feszegetem, nem jönnek le... -
Angyal07
tag
Hát én eddig telefonnál láttam hasonlót. Ott a folt ott marad örökre. Sose száradt ki. Úszott egyet a reggeli kávéban.
Sztem inkább próbálj találni valakit itt a fórumon, aki esetleg egy kis plusz pénzért segíthet gariztatni a panelt, ha egyáltalán még garanciális a gép.
Vagy azt kell mondani, hogy kinthagytad a kocsiban estére és elég párás volt a levegő és reggelre ez lett. Vagy vmi hasonló próbálkozás. -
Yaye
őstag
Járt egy-két bontott TFT a kezem között, nincs a káva alatt semmilyen védő plexilap.
A káva lepattintásával, és még pár rögzítőcsavar kiszedésével kiemelhető a komplett panel, de előbb óvatosan le kell húzni a hátáról a szalagkábelt, és az inverterből a dugaszt. A műanyag lap -ha egyáltalán leszedhető- úgy jön le ha magának a panelnek a szélét (egy vékony acélkeret leszedi, ami gyártmánytól függő mértékben rémisztő művelet, ragasztószalagokat és csavarokat kell elképzelni. Én ilyen messze még nem merészkedtem (nem is volt rá szükség hál'istennek..), de lehet hogy az ügy érdekében egy leharcolt példányt megpróbálok holnap -
Sipi
addikt
Hmm... Felteszem, Shadowfax nem arra gondolt, hogy pixelekre szedje szét...
Annyira szét lehet szedni gond nélkül, hogy a káva csavarjait kiszedi, és a védő üveg/plexilapot leszedi a tftről. Összeszorított állapotban soha az életben nem szárad meg foltmentesen. Ha pedig már szinte atomjaira szedte szét szárítás ürügyén, szerinted hülyeség a javaslat? Ha a gép vázát is szétszedte már (hiszen lebontotta a billentyűzetet), a káva-bontás nem oszt, nem szoroz.
De szerintem két összeszorított, vízszintes lap közül szárítással sem távolítod el maradéktalanul a nedvességet. A foltot pedig nehezebb lesz kiszedni, mint pár csavarral újra összerakni.
Sipi -
GBRDVD
tag
válasz
Viktor0610 #9 üzenetére
Megér.
Főleg, hogy nemrég még azthittem, a teljes gépemnek vége.
Az egész úgy kezdődött, hogy a bekapcsolt gép billentyűzetébe ömlött egy pohár pezsgő véletlenül. Azt hittem, itt a vég. Kitéptem a konnektorból, és megfordítottam, hogy kifolyjon a billentyűk közül a cucc a földre. Képernyőnek ekkor még semmi baja, egykét csepp ráment, nedves ronggyal letöröltem.
A gépet szétszedtem, belseje úszott, és rohadt büdös volt... Mindenét áttisztítottam. Billentyűzetet langyos vízben kimostam(!). Összeraktam, minden működött, viszont a TFT-n hatalmas folt...
Gondolom ez az a víz, ami akkor kerülhetett bele, amikor a pár csepp pezsgőt vizes ronggyal letöröltem...
Alkalmazhatjátok asmiley-t.
-
-
GBRDVD
tag
Wow! Azért vagyok türelmetlen kissé, mert 4-5 napja semmit nem száradt... Egy nagy sötét gomba alakzat van a monitor közepén.
Viszont nincs kislámpám. És ha radiátorra teszem 1-2 éjszakra a gépet összecsukva, megfordítva? Mától fűtenek, langyos ilyenkor a radiátor... Teszek alá egy vastag törölközőt, hogy ne közvetlenül érje a hő. -
Gus
aktív tag
Hülyeség!!!
Nehogy szétszedd, sose rakod össze!
Szépen lassan ki fog száradni. Állitsd vizszintesre a kijelzőt és tegyél fölé egy asztali lámpát, de ne túl közel, nehogy megolvadjon a műanyag, csak éppen kicsit langyos legyen a kijelző felülete. Két, három nap alatt kiszárad teljesen.
Türelem! -
Shadowfax
addikt
válasz
Viktor0610 #5 üzenetére
Hmm... igazad van, lehet, hogy nem garis eset. Az ún. ''Spill/liquid damage'' nem minden márkánál az.
-
-
GBRDVD
tag
Egyéb tipp?
-
GBRDVD
tag
HP nc6000-esem van, és sajnos folyadék (víz?) került TFT-be... Működik, csak sajnos foltos az egész. Először azt hittem, ki fog száradni, de már 4 napja semmi...
Segítsetek! TFT-t lehet szétszedni, kiszárítani? Szervíz, aki erre szakosodott, stb? Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Politika
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Filmvilág
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest