-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyrenato
csendes tag
Egy teszt, három beállitással. Mindegyik teszt futásnál a töltőn volt a gép.
Gép:
Dell Latitude 5400
8th Generation Intel® Core™ i7-8665U Processor
16GB, 1x16GB, DDR4 Non-ECC
M.2 512GB PCIe NVMe Class 35 Solid State Drive
Non touch displayOS:
Windows 10 Pro 64bit English 18363.836EGPU ház:
Sonnet Technologies eGPU 350WVideókártya:
GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC
Driver version: 445.87System:

Internal display Intel-620:
Internal display NVidia-Geforce-1060-6GB:
External display NVidia-Geforce-1060-6GB:
-
nagyrenato
csendes tag
Szia!
Pontos méréseket nem csináltam, és viszonylag kevés játékkal játszom. Pont 1060-as kártyám van nekem is, 6 GB-os verzió. Ami éppen terítéken van az a Metro: Exodus. Az itteni videó alapján én olyan 15-20%-ra becsülném a teljesítménycsökkentést.
Vannak nálam megbízhatóbb források is például ezen az oldalon. Én kizárólag külső monitorral használom eGPU-ra kötve, így adja a legjobb teljesítményt, bár TB3-as csatlakozással elméletileg már a laptop saját képernyője is ugyan azt nyújtja. Az én laptopomban egy gyengébb processzor van, de szerintem nem ez lesz a szűk keresztmetszet. -
nagyrenato
csendes tag
Nos, hallgattam rátok, és maradtam a gyári megoldásnál. Vettem egy Sonnet Breakaway Box 350-t. A 1060 6GB megmaradt a régi EGPU konfigomból.
Az új gépem is megjött hozzá a héten, ami egy Dell latitude 5400 (i7). Ezen a hétvégén tudom tesztelni. Az első benyomások természetesen pozitivak, viszont azt is el kell mondanom, hogy az ExpressCard-os megoldás is nagyon jól teljesitett, ehhez viszonyitva. Persze észrevehető a jobb teljesitmény, de ami fontosabb előny, az inkább a használhatóságban tűnik fel. Nem kell kikapcsolnom a gépet, mielőtt kihúzom a kábelt, illetve ha összedugom újra, akkor plug-n-play működik, újrainditás nélkül.
Bár azt is hozzátenném, hogy maga a box nem kicsi, kellett egy kis átrendezés az asztalon, de azért megoldottam. Összességében elégedett vagyok vele egyelőre. -
nagyrenato
csendes tag
válasz
chemand
üzenetére
Átgondolom a lehetőséget. Egyelőre a mostani hirdetések eladóival felvettem a kapcsolatot ,és vagy már nem aktuális a hirdetés vagy nem vállalnak csomagküldést. Szóval ez is eléggé megnehezíti a lehetőséget. Ezért is szeretek viszonteladóktól vásárolni közvetlenül. Mindenesetre, ha nincs konktrét ellenérv a kínai megoldástól, akkor azzal fogok menni, mert még 60 ezret nézve is jobb ajánlat.
-
nagyrenato
csendes tag
Jól kifogtad, mázlista! 70 alatt nem találtam semmit.
Természetesen csinálok pár tesztet, ha valóban ezzel megyek, és meglesz a setup! -
nagyrenato
csendes tag
Bocsi, valóban félrevezető volt a link. A lényeg a lista felett szerepel.
Note: Any system not listed in the article should be 4 lanes as Intel has standardized to 4 lanes.
A második kérdésre a válasz egyszerűen a pénz és a hozzáférhetőség. Magyarországon kevés viszonteladó árul egpu dokkolót. Ezek a dobozok jelenleg 100 ezer felett vannak sajnos. A használt piac szinte üres, pár dobozt találni csak.
Van esetleg valami jobb alternativád? Mert vevő vagyok mindenre. A cél a hosszútávú felhasználás. Bár nekem a PE4C termékével sem volt sosem komolyabb gondom. -
nagyrenato
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Igen, ráadásul x4-es. Utánajártam és 7490-tól minden gépben megvan a x4 support. (Latitude esetében)
https://www.dell.com/support/article/hu/hu/hubsdt1/qna44089/thunderbolt-3-40gbps-data-transfer-rate?lang=en -
nagyrenato
csendes tag
Sziasztok!
Több, mint egy év használat után korszerűsíteni szeretném az EGPU rendszeremet.
A jelenlegi összeállítás egy Lenovo T430 és egy EGPU PE4C-EC100C V2.1 DELL táppal. A videókártya egy 1060-as. Néhány fagyást leszámítva egész évben remekül muzsikált.
Mivel a gépet szeretném korszerűsíteni, így az EGPU-t is hozzá kell igazítanom. A gép egy DELL Latitude 5400-es lesz.
Mivel a DELL táp már adott, arra gondoltam, hogy egy ilyen [ADT-Link R43SG-TB3] típust vennék.
Találtam egy leírást, ami bár nem a TB3-as verziót teszteli, de ez alapján működőképes lehet.
[HP ProBook és az eGPU!]
Látja valaki, hogy miért ne lenne jó ez a box az új géphez? Hátha valami részletet elnézek, és teljes hülyeséget akarok csinálni. -
nagyrenato
csendes tag
Szia!
Elég régi laptopról beszélünk, de van rajta EC csatlakozó, ami szerintem a legkényelmesebb módja a csatlakoztatásnak. Továbbá a processzor elég gyenge, szóval túl erős videókártyát venni hozzá nem érdemes. Talán mPCI csatlakozó van benne valahol, így azon keresztül is tudod csatlakoztatni, bár az egy kicsit körülményesebb. Ami érdekes, hogy ezen az oldalon nincs felsorolva: Expresscard 2.0 eGPUs. Talán ez még EC1-et tud csak, ami nem gond, csak kisebb a sávszélesség, cserébe nagyobb a stabilitás sokaknál.
Bár igaz, hogy Sony Vaio VGN-NW270F-es build is szerepel ugyan ezen az oldalon, szóval lehetséges, hogy nem teljes a lista. Elsősorban a dGPU-val megegyező videórkátyát ajánlanak, de nem tudom, hogy ennek mennyi gyakorlati alapja van, elméletileg a működéshez teljesen le kell tiltani a dGPU-t, tehát az OS nem tud róla, hogy BIOS szinten mi van tiltva.
Összegezve, szerintem működhet, de érdemes kipróbálni, ha tudsz kölcsön kérni egyet. Nekem bevált, megszabadultam az asztali PC-től és nagyon elégedett vagyok vele. -
nagyrenato
csendes tag
Habár TB tapasztalataim nincsenek, nekem egy sokkal olcsóbb, EC-os megoldásom van, igy megosztom azt. Core i7-3630QM-mel hajtom meg a GTX 1060 6GB-ot. GTA 5-ben 50-60 fps körül van, holott egy nagyobb procival valószinüleg jobb eredmény érnék el, és valószinűleg a sávszélesség sem elég neki. Bármilyen játékot próbáltam többnyire tudta hozni az élvezhető FHD 60 FPS-t. A több tapasztalattal rendelkező emberek 85%-os teljesitmény mondanak eGPU-hoz normál asztali megoldásokhoz képest, legalábbis EC2 esetében. 4GB alatti kártyát én sem ajánlok, de sokkal nagyobb teljesitményű GPU-t sem, ha nem tervezel erősebb gépet venni a közeljövőben. Semmilyen extra szaggatást nem fogsz tapasztalni szerintem, gyengébb lesz az fps, illetve izzadni fog a proci, de ez erősen játékfüggő. Létezik kész megoldás is a Lenovo által, aminek a hátránya, hogy a kártya nem cserélhető, de viszonylag normális méretű. Lenovo G0A10170UL Thunderbolt 3 Graphics Dock néven fut, és ennek is elég magas ára van.
-
nagyrenato
csendes tag
Szia!
TB3-mal az egyetlen gond, hogy viszonylag drágák az eGPU dobozok hozzá, cserébe nagyon jó a sávszélesség, még abban az esetben is, ha a laptop monitorját használod. A processzor nem rossz, de nem is túl erős, érdemes figyelned a bottleneck-re. [Bottleneck]. A következő fórumon vannak kész build-ek, amik olyan laptopra épülnek, mint a tiéd, ott részletesen tudsz kérdezni, tapasztalati infókat is. [Build Guides by users]. Ugyan itt megtalálod a különböző eGPU dobozok leírásait is, árakkal, tesztekkel. Egyébként a HA-n is árulnak pár eGPU házat ott is szét lehet nézni. Ha jól tudom Magyarországon jelenleg 1 viszonteladó értékesít ilyesmit, elég borsos áron, bár ez sajnos külfölről hozatva sem olcsó mulatság.A stabil FPS kérdése sokmindentől függ. Vannak játékok, amik simán mennek 1080p 60fps még régebbi kártyákkal is vagy újabb kevésbé erős kártyákkal is. Saját véleményem a különböző tesztek alapján piros oldalon legalább egy RX 580 8GB, zöld oldalon pedig GTX 1060, de tényleg játéktól függ.
-
nagyrenato
csendes tag
Kaptam kölcsön egy ATX tápot. Az első este 2 óra játék után sem volt fagyás, szinte belenyugodtam, hogy a táp volt a hibás, majdnem rendeletem is egy rendes ATX-et magamnak. Aztán ma újra kipróbáltam és CS inditása után szinte azonnal lefagyott, már a menüben. Most újrapróbálom régebbi driverrel, jelenleg 417.35-et próbáltam, amihez a script-es móka kell. Megpróbálom 375.63 driverrel.
-
nagyrenato
csendes tag
Sajnos egyre komolyabb probléma a fagyás. Ezen a hétvégén megpróbálok egy másik táppal játszani. Egyébként a legfrissebb driver teleítése után teljesen használhatatlan lett a rendszer, nagyjából Windows bootolás után 1-2 percre azonnal lefagyott a gép. Most clean install mellett újra visszakerült a 417.35 ezzel fogom tesztelni a másik tápot. Elég lehangoló egyébként ebben a formában.
-
nagyrenato
csendes tag
Lassan egy hete van meg a rendszer. Az egész ötlet akkor indult, amikor beszereztem egy T430-at másodgépként a meglévő asztali gép mellé. Nagyjából 1 évig gondolkoztam a váltáson, több előnye, de természetesen számos hátránya is volt. Végül nem bántam meg. A PC-met eladtam és nagyjából az árából összedobtam ezt az eGPU rendszert. Persze a váltás jobban érezhető. Egy GTX 770 2GB-ot váltottam GTX 1060-ra 6GB-ra. Az eredeti tervben egy 1050 ti szerepelt, de úgy voltam vele, hogy egyszer élek. Nagyon sok segítséget kaptam azbest-től, napi szinten tárgyaltunk, hogyan kéne csinálni, milyen komponensek kellenek hozzá. Ő vezetett ebbe a topikba is.
Majdnem tökéletes a rendszer, egyetlen gondom, hogy néha lefagy a gép, főleg hirtelen terhelés mellett. CS:GO-ban gránátok közelében, füst robbanáskor. Ami érdekes, hogy GTA 5-ben egyszer sem volt fagyás, holott még Chrome-ban böngészés közben is volt. A tünet nagyon egyszerű a Google kereső szinte azonnal tudta mire gondolok, amikor el kezdtem gépelni "nvidia white screen of death". A megoldásra még nem jöttem rá, bárkinek van ötlete azt várom.
Röviden a teljesítményről: A T430-ba egy Intel Core i7-3630QM került az eGPU összeszerelése előtt. A játékok, szépen futnak a CS:GO minden beállítást maxolva nagyjából 150 fps-t ad. Kevésnek tűnik, de visszagondolva már a 770-est is néha fogta az a játék. A GTA 5-ben nagyjából 40-60 fps-t tudok kipréselni belőle, minden maxon, ami érdekes, hogy a beállítások visszavételével sem nyerek több fps-t, de így legalább a játék szép és egyenletes.
Az express card-os EXP GDC Beast-et egy Dell Da-2 hajtja meg egyébként, szóval bízom benne, hogy nem a táp felelős a fagyásokért, mert a GPU után ez volt a legdrágább elem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest