Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

őstag

válasz totopad #6820 üzenetére

A CPU-d kicsit light-os.
    Bár a Bottleneck számító oldalak erős kritikával nézendők, de a tapasztalataim szerint 25% feletti limitnél kell igazán komolyan venni őket.
    Ránéztem az egyikre, és a 3090-es már határ esetnek tűnik. A 3090(Ti-sek főleg) a nagy teljesítményfelvétel miatt(350+ Watt) használtként problémásak lehetnek garancia nélkül.
    Újonnan (nekem) nagyon túlárazottak, használtan meg szerintem több oldalról is problémásak lehetnek.

A 3060Ti, a 16GB-os szerintem barátibb a limit miatt is, és bár nem került szóba, de esélyesen hozzád is bekukkantó AI-MI terület programjai(saját ChatGPT, ... ;) )miatt a nagyobb RAM-os, kisebb fogyasztású változat is elég lehet. A 4070Ti SUPER 16GB(ami az új favorit nálam is) abból a szempontból lehet jó, hogy ugyan a jelenlegi laposhoz túlméretezett, de a (szerintem idén érkező ;) ) következő laposod is jó eséllyel ki fogja tudni szolgálni TB4-en, TB5-ön.

Konkrét eVGA "dobozt" sajnos nem tudok ajánlani, ebben nincsenek tapasztalataim. Emlékeim szerint szokott benézni ilyen tapasztalatokkal több fórumtárs is, egy-két naponta.

Új hozzászólás Aktív témák