Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• xabolcs

őstag

válasz tukko1 #5879 üzenetére

Win 10 Gpt

Akkor tehat UEFI modban van a gep? Maradjon is ugy! :K

Az eggyel korabbi generacios 8460p-vel (aminek meg dGPU-ja is volt) nekem mindenfele felismeresi / inditasi problemam volt.
    Ugy oldottam meg, hogy a BIOS-ban varakozast allitottam be a "rendszer valaszto" menuhoz.

S abban a par masodpercben dugtam be a kartyat, akkor jo volt.

Azt en is csak megerositeni tudom, hogy az EXP GDC tenyleg instabil tud lenni, ami nalam legfokepp kekhalalokkent jelentkezett. Erdekes, hogy epp az 2 generacioval ujabb DELL-nel volt instabilabb a Beast, s nem a HP-nal.

Volt szerencsem a PE4C-t kiprobalni, nagysagrendekkel jobb megoldast. Nemhiaba dragabb is.

Mondanam, hogy gyere es tegyel probat a PE4C-vel, de a virushelyzetre valo tekintettel ez most akkor sem lenne kivitelezheto, ha egy telepulesen belul lennenk. :))

• azbest

félisten

válasz tukko1 #5879 üzenetére

ha sima bios módban indul a gép, akkor lehet, hogy csak úgy működik az egpu, ha induláskor nincs rákötve monitor. Az utólagos bedugás és hasonlók nem igazán szoktak működni.

Az normális, hogy csak a gpu-ra kötött monitoron lesz gyors. Ha a belső képernyőn nézed, akkor az 1x-es kapcsolaton kéne visszamennie a képnek is, ami rengeteg sávszélességet fogyaszt.

Ahogy más is írta, megér egy próbát az, hogy tiszta uefi móddal (ne legyen bios kompatibilis opciója) telepített windows alatt próbáld meg. Ott lehet mindenféle egyéb varázslás nélkül simán működik. (10x0 és újabb generációknál kell egy ingyenes progi még, ami a registriben átállít egy flaget nvidia driverben) Az ugyanilyen generációs thinkpad gépeknél is ennyi a megoldás. Bios módban olyan macerás, ahogy írod.

Uefi módban máshogy osztja ki a memória területeket. De az nvidia kártyán is van külön uefi módú video bios kód, nem teljesen ugyanaz. Ebből jön a különbség.

Az exp gdc cucc meg sajnos változó minőségű. Pontosabban az expresscard slot fizikailag nem túl stabil. Két gép közt is lehet különbség, hogy passzos vagy lötyögős benne ugyanaz a beast kártya. De két beast kártya-kábel közt is van különbség, hogy mennyire szoros ugyanabban a gépben. Ha lötyög, könnyen kijön, akkor könnyen kontakthibás is lehet, ami fagyáshoz vezet. Használat közben pedig a gép melegedése, tágulása miatt is előfordulhat ez.

Új hozzászólás Aktív témák