Új hozzászólás Aktív témák
-
sleydee
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...nemigazán értek a dologhoz..
Van egy AG Neovo X-19 es monitorom....úgy kaptam és persze használtan.. és van hozzá egy dvi-dvi kábelem(DVI DIGITAL SINGLE LINK)...mikor összekötöm a monitort a karival(Gf-8600GT) és benyomom a power gombot, a monitor képén bevillan egy pillanatra egy szövego video signal from vga input.
Valaki ötlet?Előre is köszönöm. -
snoop13
csendes tag
Sziasztok! Üdvözletem!
Tök zöld fülű vagyok még ezen az oldalon nem tudom h jó helyre irok e de remélem tudtok segiteni. Tegnap este egy olyan probléma lépett fel, hogy a gép újra inditása után a monitor fekete maradt. A led ég rajta és ki is irja h no signal (fujitsi siemens amilo monitor TFT).
A gép közben csipog is egyet majd a női hang a speakeren azthiszem vga failure höz leginkább hasonló szöveget mond, majd a windows be is boot ol és hallani is az xp hangját.
Ezt az egészet az előzte meg amúgy tegnap este ami nagyon meg is lepett, hogy felraktam a witcher nevű játékot install után kivettem a lemezt de azt irta ki h nincs lemez a meghajtóban nem tudom miért. Ezt azt ablakot ugye nem is tudtam eltávolitani igy hát jött a reboot na és ez után jött a sötét monitoros rész. ez előtt sosem volt ilyen és ehhez hasonló problémaMár szét szedtem a gépet, a vid kártyát is kivettem visszaraktam, minden csatlakozót megnéztem , minden ventilátor forog minden üzemel csak a monitor nem kap jelet.
előre is köszönöm a segitséget -
Org
aktív tag
Ez: [link]
-
Org
aktív tag
Esetleg nézelődik erre valaki még? Mert akkor nekem is lenne 1 nagy kérdésem? o.O
-
gyraph
tag
Koszi ! Igen, vegulis en is ezt tartottam logikusnak, de azert gondoltam jobb tajekozodni
.
A vateran talaltam egeszen jo arakkal "kabelest" , mert a 10m-es nala 5600 ft (aranyozott) , de mivel kell meg nekem HDMI eloszto, meg 10m-es HDMI-HDMI stb. , ezert kapok majdnem 10% kedvezmenyt is. -
-
gyraph
tag
Jelenleg nincs olyan kabelem, meg masmilyen sem, mert holnap megyek megvenni
.
Ezert akartam kicsit okosodni, hogy DVI->HDMI kabelt vegyek a masikhoz, vagy dugjam be a VGA-hoz kapott DVI-HDMI atalakitot a videokartyaba es ahhoz is HDMI-HDMI-t vegyek ? Lehet, hogy nem sokat szamit, de lehet, hogy tobbet mint gondolom . -
Morris
veterán
okés azt vágom, hogy az egyik hdmi-hdmi. az ok.
de a másikhoz mindenképpen átalakító kell, ha nincs olyan kábel, aminek az egyik vége hdmi a másik dvi.
digitális mindkettő. elképzelhető h lesz némi jelveszteség, de kevesebb mint d-sub->dvi -nél
egyébként az utóbbi sem gáz. szvsz -
gyraph
tag
Sziasztok !
Vasaroltam ket uj monitort, amiknek az osszekotesehez szeretnek egy kis tanacsot kerni.
A monitorokon nincs DVI, csak HDMI. A videokartyamon van egy DVI es egy HDMI csatolo. Az evidens, hogy az egyik monitort HDMI-HDMI-vel kotom ossze. Viszont a masikat DVI-HDMI vel kossem ossze, vagy mivel van DVI-HDMI atalakitom, ezert inkabb azt is HDMI-HDMI-vel?
Nem tudom, hogy a plusz atalakitotol nem lesz e rosszabb a jel... Egyaltalan szamit ez ?
Elore is koszi ! -
medium84
aktív tag
Szasztok!
Van egy DVI kimenetes videókarim meg egy HDMI-s TV-m, a kettőt szeretném összekötni, a távolság a kettő között kb. 10 méter. Az alábbi variációra gondoltam:
[HDMI anya - DVI apa konverter, aranyozott]
[HDMI cable 10m GOLD ]Szerintetek jó ez a megoldás? Árban kicsit húzósnak érzem, szerintetek ki tudom hozni olcsóbban ugyanilyen minőségben?
-
amilcar
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy lcd monitorom és egy sima monitorom. a videokártyán van egy DVI
csatlakozó. Rákötöttem a második monitort is de csak az asztalon látható képet jeleníti meg. Premiere prohoz szeretném hasznélni. Hogyan tudom megoldani, hogy egy programon belül a megnyitott ablakokat a két monitotr között megosszam?????
Valamit be kell állítani vagy ne is próbálkozzak???
Ha tudja valaki a választ kérem jelezze.
Előre is köszönöm. -
desanctis
csendes tag
Na, én ezt tettem. Meg is jelent a kép a második monitoron, csak épp valami borzasztó színben. Mintha hiányozna a piros, de nem egészen, mert a fehér például fehér, a piros meg olyan barnás. Ha a másik monitort dugom az átalakított DVI-be, akkor meg azon jelentkezik. Ja, Radeon 9200-as. Ötletek?
-
WillChi
őstag
válasz
Dying Fetus #22 üzenetére
Tartok tőle, hogy nem. Annak az átalakítónak az a szerepe, hogy két analóg monitort tudj rákötni, és nem egy analógot és egy digitálisat (pl. TFT-t).
[Szerkesztve] -
DCDi
csendes tag
Nem teljesen. A DVI digitális mig a VGA analóg csatlakozó. Tehát ha van olyan monitorod ami ezt képes fogadni akkor jobb képminőséget kapsz, mert a video jel nem megy át külömböző átalakitókon. De ahogy irtad lehet két monitort is rakni ilyen kártyára. Az egyiken mondjuk TV-t nézhetsz ,ha van mig a másikon megy az internet.
-
Dying Fetus
tag
a dvi ugyebár az hogy 2 monitort köthetünk a pc nkre csak ennek mi az értelme pontosan??
-
CsSanzi
csendes tag
1280*1024@75Hz 32 bit szinmelyseghez eleg a single kábel?
-
hashpoque
tag
Megvan a megoldás!
DVI Dual link kábellel hibátlanul műxik a monitor!!! -
nRu3
addikt
nekem is van ilyen problémám, föleg betöltésnél vagy újrainditásnál sötét képet kapok ,ilyenkor elég ha kikapcsolom a monitort várok pár másodpercet és újra inditom és akkor látok mindent. én is DVI-re kötötem a kártya pedig x800XL
1280x1024 70herz mey nem is magas beálitásokal megy
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Sorry...
Elsiklottam a felbontás felett...
Az 1600x1200 a DVI 1.0 felső értéke, 165MHz-es adatátviteli sebesség kell neki.
Ahhoz már jó TMDS és kiváló kábel is kell...
P.S.:
Itt van neked egy link a Dual-Link-ről: Bővebben: link, de ez itt még nem számít, mert az csak 1600*1200 felett kell (feltéve hogy 60Hz-en nyomod, mert fölötte már több mint 165MHz kell, az meg nem megy Dual nélkül)
[Szerkesztve] -
hashpoque
tag
Nem hagy nyugodni a dolog.
Kipróbáltam egy másik DVI kábelt! És azzal 1 napig teszteltem és nem csinálja!
Az első kábel amivel rossz, az egy Roline kábel, a második amivel jó az egy AG Neovo 19'' LCD monitor gyári kábele!
Valahol a kábelben keresem a különbséget:
Segít nekem valaki, hogy a single link és a dual link között mi a különbség, és a lenti lista alapján lehet, hogy a roline kábel nem tudja átvinni rendesen az 1600*1200 felbontásnak megfelelő adatmennyiséget?????
DVI kabelek: (Apostol árlistából)
DVI-D/DVI-D single link (18P-1/18P-1, DVI01) 2.200 Ft Raktaron.
Digitalis video jel atvitelere; 1920 x 1080 keppontos felbontasig (6,5Gb/s); 1,8m
DVI-D/DVI-D dual link (24P-1/24P-1, DVI07) 2.400 Ft Raktaron.
Digitalis video jel atvitelere; 2048 x 1536 keppontos felbontasig (9,9Gb/s); 1,8m
DVI-I/DVI-I single link (18P-5/18P-5, DVI02) 2.400 Ft Raktaron.
Digitalis es analog video jel atvitelere; 1920 x 1080 keppontos felbontasig (6,5Gb/s); 1,8m -
Dexter68
addikt
A következőt tapasztaltam még: a dvi-jelet egy matrox dvi-dsub átalakítóval beküldtem a monitor d-sub-bemenetébe, akkor is jelentkezik a probléma, viszont akkor is ''keresgél'' a dvi és a d-sub között, amikor a számítgép ki van kapcsolva... (bár ugye áram alatt van)
Ilyenkor mi van? -
Dexter68
addikt
SEGÍTSÉG!!!!
Nekem egy Matrox G550 Dualhead kártyám van, CTX p922e monitorral. Most előjött egy ilyen, hogy kb 30-120 másodpercenként eltűnik a kép. A dvi-re a monitor van rakva, a sima vga-kimenet pedig megy a TV-be. A TV-ben a kép jó.
Hogy lehet letesztelni, hogy hol a hiba???? -
smk
csendes tag
Hi,
hasonló problémával küzdök én is, azóta sem sikrült megoldani...
Bővebben: link
sok sikert! -
Rover623
félisten
Sajnos az ATI-nak gyakran van problémája a DVI-vel...
Igaz, hogy asztali fronton csak az alsókategóriás 9200/9250 volt zűrös...ebben a notiban meg X700 van...de sajnos a DVI még elég újdonság a notebook-oknál, szal simán lehet gyermekbetegség...majd a következő generáció jó lesz, persze ez téged kevéssé vigasztal, gondolom... -
hashpoque
tag
Igen hihetetlenek.
Nekem is pont akkor tűnik el, ha valami mozdul a képen.
Egyébként egy notebookról kötöttem rá (Acer TM 8104).
Azért kényszerültem a DVI-re, mert a normál VGA kimeneten nagyon gyenge minőségű a kép.
És a te esetedben mi történik, ha egy másik monitort teszel rá? Azzal is csinálja? -
Dale
aktív tag
Szia! Sajnos segíteni nem tudok, de leírom hogy tudd, nem vagy egyedül: nekem a Apple G4-emben levő videokártya csinálja ugyanezt, DVI-re kötve néha el-el megy a kép pár másodpercre, különösen ha valami történik is a képen (animáció megy, vagy akár csak mozog egy ablak vagy maga a pointer), de D-Sub-on tökéletes, és ugyanaz a monitor a PC képét DVI-n tökéletesen megjeleníti. A monitor egyébként egy AG Neovo X-19AV, 1280x1024.
Mondok jobbat. ASUS P4P800SE alaplap és MSI NX6800TD nem megy együtt ha DVI-vel kötöm a monitorra. A BIOS tiszteletköre után a rendszer töltésénél megáll a tudomány nála, D-Sub-on persze jó. ''Szerencsére'' elromlott a kártya totál, így most másra cseréltethetem. Hihetetlenek ezek a problémák, nem? -
hashpoque
tag
Szeretnék segítséget kérni. ATI VGA DVI kimenetére kapcsoltam egy Beline 20''-os LCD-t. A kép sokszor eltűnik 1-2 másodpercre, majd visszajön. A felbontás 1600*1200. A driver beállításainál van olyan lehetőség, hogy a ''DVI freki csökkentése nagyfelbontású kijelzőn'', de ha ezt bekapcsolom, akkor annyit érek el, hogy ritkábban csinálja az eltünéseket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motoros topic
- Everest / AIDA64 topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest