- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
Tudtok-e olyan programról,amely DVD formátumú filmet jó minőségű dual nyelvű divx-be konvertál? -
cibuu
tag
Helo!
segitsetek! DVD-ből akarok divx-et csinálni,de valami olyan progi kellene ehhez amivel a mozifilmeket is csinálják!
próbáltam a magicdvd-t,egyszerü,megbizható program,de 54 perces 640x480 as videóból 516 megabájtos videót csinált,nem kiemelkedő minőségüt(hanem közepes minőségüt)gondolom ennél lehet jobb tömöritést is elérni,minőség romlás nélkül.
ebben kérem a segitségeteket! -
khalox
őstag
Egyszer valahol olvastam egy ilyet, hogy mi számít már jó minőségnek: meg volt adva, hogy hány bit legyen adott pixelre a bitrátában - megmondták az okosok, hogy kb. mi számít már jó minőségnek mpeg4-ben (ez persze ízlés dolga)... csak most nem találom sehol.
-
-
VVoid
aktív tag
Az már igaz, de ha a kisebb felbontásút ugyanakkora méretben akarom nézni, mint a nagyobb felbontásút, akkor azt a lejátszó progival felnagyítom ugyebár, ezáltal maga a minőség romlik. Tehát az a kérdés, hogy a jobb minőségű kisebb felbontás felnagyítva vagy a gyengébb minőségű nagyobb felbontás (amihez ugye már nem kell a nagyítás) ?
Remélem érthető. -
VVoid
aktív tag
Ok, köszi, ezzel tisztában vagyok.
Kérdés még az lenne, hogy az előbb említett példából kiindulva (2 órás film, 2 CD-re szeretném tömöríteni), érdemes 1024*576 felbontással tömöríteni, vagy elég lesz egy kisebb is, persze arányosan? Hogyan kapok jobb minőséget, megtartva az eredeti felbontást, vagy kisebb felbontással, ugyanakkora méretű végeredmény mellett? -
khalox
őstag
A DivX-et nem fogja a lejátszó összenyomni... így DIVX-be ú
gy tömöríts, hogy 4:3, 16:9, stb. arányú legyen (tehát vagy növeld a vízszintes felbontást arányosan nagyobbra, vagy csökkentsd a függőlegest).
720x576 -> 5:4-hez lenne divX-ben. Abból kellene 4:3-at csinálni... 720->768 vs. 576->540 (ez képpont adatvesztés) -
VVoid
aktív tag
No igen, de nem összenyomta, hanem széthúzta, így lett 720*576-ból 1024*576. Vagyis a lejátszó progi ezt a felbontást tartja 1:1, eredeti méretnek. Akkor valamilyen módszerrel a 720-ból 1024-et csinált.
Akkor helyes az a feltevésem, hogy minden DVD videó 720*576? Mert ez lenne a kérdés egész pontosan, aztán hogy a lejátszó hogyan csűri-csavarja, hogy megfelelő legyen a képaránya, ez gondolom már a lejátszótól függ.
[Szerkesztve] -
fifi_addict
tag
Na igen, de valami miatt nálam az istennek se akart működni a dolog, pedig eléggé egyértelmű, mit kell csinálni. Valami egyéb gubanc lehetett, mindegy. Igazából a Preview-ban, ha jól emlékszem, az átméretezés következménye egy ablak volt (cca720x576), ami az alján üres volt, és a videoban is igy látszott... a Dr meg 3-ból 1x ha végigment . Az AutoGK sokkal stabilbb volt, az biztos.
...........................???
-
VVoid
aktív tag
válasz fifi_addict #28 üzenetére
AutoGK-t nem szeretem, pont azért, mert nem enged eléggé beleszólni a végkifejletbe. GordianKnot-tal viszont lehet méretezni, amit én eddig akartam, mindent meg tudtam vele csinálni. És nem fizetős.
-
Polesz
addikt
válasz fifi_addict #28 üzenetére
Pedig lehet
Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
fifi_addict
tag
Az AutoGk jó, de én nem tudtam állítani a felbontást benne... próbáltam fizetős progikat is, a legjobb a DrDivx volt... ott lehetett(tudtam) méretezni a kimenetet.
Igazából engem is az átméretezés érdekelne az AutoGk-ban--- a leendő Mesternek! (aki megmondja jól)............................???
-
Polesz
addikt
A képfelbontás egy érdekes állatfajta a 720x576-ból a képarány alapján számolja ki a valós megjelenítést.
Az AutoGK-t próbáld ki szerintem simán menni fog. Egyébként vizszintes 640-nél több nem kell ehhez mérten számolja a függőleges sorok számát is, de bármit megadhatsz.Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
Polesz
addikt
A leggyorsabb és legegyszerűbb progi az AutoGordianKnot használata. A link pár hozzászólással lejjebb. Azért én is belinkelem: Bővebben: link
A stabil verzió most 2.20.
A filmet szedd le IFO módban a DVD-Decrypter használatával. Az autogk elindítása után add meg neki a leszedett film könyvtárát. Válaszd ki a hangot, feliratot meg amit akarsz. További beállításokat is megtehetsz. Vedd fel ''Job''-ra a munkát. Adj hozzá még filmet ha akarsz. Majd Start és megy a melódia.
Van hozzá a letöltések közt 2 kiegészítő program is a finomabb hangolás érdekében.
Ennél több szerintem nem kell.Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.
-
VVoid
aktív tag
Sziasztok.
Igen kezdő vagyok a témában, ezért előre is bocs, ha hülyét kérdezek, lehet fikázni .
DVD film felbontásával kapcsolatban kérdeznék. Az összes birtokomban levő filmre több tool is 720*576 felbontást közöl, megjelenítéskor viszont hol 1024*576, hol 768*576 képpontú lesz, attól függően, hogy milyen arányú a film képe. Ezt akkor úgy kell értelmezni, hogy alapból 720*576 a DVD film felbontása, aztán a lejátszó (progi) úgy csűri-csavarja, hogy az aránynak megfeleljen? Vagyis a 720 képpontból pl. 1024-et csinál (pl. interpolál) ? És ha DivX-be nyomom ezt a filmet, ha nem akarok felbontás-csökkenést, akkor ezt a filmet 1024*576-os felbontásban kellene kódolni? Jól jönne egy kis felvilágosítás...
Amúgy sikerült DivX-es filmet kreálni (hála a PH! fórumnak). -
Dj_K1LLeR
csendes tag
Sziasztok tudnátok segiteni? Van egy DVDbe convertált film amit én szerkesztettem és ugy szeretném aviba,Xvidbe tenni hogy a hangsávot hagya békén a progi csak a képet konvertálja át! Ezt hogy lehet ha lehet egyáltalán?
[Szerkesztve]Fast,furious,sexy,violent,loud and cool
-
Kuresz
tag
Hi támpgatom a hozzászólasodat!
A dvdx -et csak az használja akit nem érdekel a minőség.
Ki is fejtem:
1.A feliratokat néha elhibázza és nem tudsz rajta méretet állítani.
2.SVCD vagy VCD fix bitrátát használ tehát a film annyi lesz amennyi lesz
3. Svcd-t ha újra akarod kódolni esetleg más formátumba 3cd-s filmen mind a három cd-n eltolja a hangot úgyhogy dolgozni vele utána szívás.
4.Ez éevényes a szétvágott avikra is sok a hibás Ac3 hang
5.Nem mindenkinek jön be az integrált felirat.
6. Nincs semmi komolyabb beállítás
Írjak még egyebet?
(Régebben én is azzal csináltam meg néhány filmet most iszom a levét )
ÖSSEILLESZTHETETLEN!!
Ha kezelhető filmet akarsz csinálni ne ezt használd!!--
-
vtechun
veterán
a Flaskmpeg sem rossz. csak soxor lefagy valamiért....,
-
up
senior tag
Új, fasza, egyszerű eszköz: Auto Gordian Knot ( http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=64266 )
-
Trak
addikt
Kipróbáltam a progit. Tényleg jó, csak nehéz beállítgatni. Az a bajom, hogy AC3- ban nem sikerült leszednem a filmet, csak úgy hogy külön file ként elmentette. Ezt vlahogyan nem lehet megoldani, hogy a filmben legyen benne?
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Trak
addikt
OK látom hogy shareware. Meddig lehet használni?
Most néztem a gyártó oldalát, van belőle 2.2 -es verzió már.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
The_Tom
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #13 üzenetére
tedd azt, nem fogsz csalodni.
vhol a neten van hozza egy reszletes magyar nyelvu leiras is, de ha az xmpeg-gel boldogultal, ez csukott szemmel menni fog.
Üdv.Szerintem.
-
The_Tom
senior tag
a dvdx teljesen jo. nem kell grabbelni, berakod a dvd-t beallitod mit akarsz csinalni belole: vcd, svcd, divx, xvid, mittomen mit tud meg. beallitod a hangot: ac3, stereo, a codecet es 1 gombnyomasra megcsinalja a kivant eredmenyt.
tehat baromi szar mert, nem kell szarakodni x db programmal hanem 1-el el tudod intezni az egeszet...
Üdv.Szerintem.
-
tralala
tag
Hoi!
Noss a DvDx szerintem kicsit szarul csinalja amit csinal, de az atlagos pancsernak megfelel -
Jano
senior tag
Köszi hasznát vettem.
A tudás érték!!!
-
robee24
tag
Hi!
Ezen a linken leszedheted a DVDx nevü progit, tud magyarul is:
http://sw.fotexnet.hu/index.ftx?sw=4422&platform=windows
Egyből a kívánt formátumban rippeli le pl: vcd, svcd, divx, xvid (ha van fen codek)
A méretet isbeéllíthatod!
A filmet 2500+ Bartonnal 512MB rammal ''normál'' minőségben kb annyi idő alatt szedi amilyen hosszú a film!http://pilotanaplo.blogspot.hu/
-
Jano
senior tag
Ez engem is érdekelne. (részletes program magyarázatokkal) Sürgős lenne plíz help me!
A tudás érték!!!
-
Trak
addikt
Uhhh, aszittem kicsit egyszerübb lesz
Láttam egy 1st DVD ripper nevü progit, amivel alapban meg lehetett mondani, hogy milyen hanggal, felirattal szedje le a filmet AC3-ban. De persze shareware volt, nem nagyon működött.''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
vlaci79
senior tag
udv
minden progi megtalalhato itt ami kellhet hozza
www.doom9.org
en amithaznalok
smartripper 2.41 dvdrol leszedni vinyora vob fajlokat
DVDDecrypter 2.4 es ezzel szedem ki a hangot a vob fajlokbol
headac3he 0.23a ac3 as hang konvertalasa
GordianKnot al szamolom a bitret-et
20ass os video tomoritest hasznalok
flaskmpg video kodolas
Nandub video audio osszerakasa
hirtelenebebn ennyi -
Trak
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy milyen programmal tudok DVD ről leszedni filmeket DIVX-be, XVID-be AC3-as hanggal, felirattal ???
És kb mennyi idő lenne egy DVD egy Barton2500@3200 -essel Plextor DVD-vel??''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
Aktív témák
- UHD filmek lejátszása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen autót vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Lolita kód
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást