Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gondolom eredeti dvd filmre gondolsz, és nem írottra. eredeti dvd filmek esetében legtöbbször csak egy földgömb van és az abban lévő számjegy jelöli a régiót. nagyon ritkán írják rá bővebben. a 0 számjegy jelöli azt a verziót, ami úgymond régiófüggetlen, ez bármilyen régiós lejátszóban lejátszható! az 1 számjegy jelöli a kanadai régiót - ha találsz ilyen jelölésű megfelelő magyar filmet, az is jó lehet. viszont a legjobb az olyan lejátszó, ami vagy alapban nem veszi figyelembe a régiókat a lejátszani kívánt lemezen, vagy pedig változtatható rajta, hogy milyen régiós lemezt kívánunk vele lejátszani (bizonyos - kivételes - lejátszók esetében simán a menüben, de legtöbbször csak szervizkód ismertében...)
-
harry
veterán
Szeretnénk a kanadai rokonoknak adni pár magyar filmet (asztalin néznék) - akkor ez csak úgy működne, ha régiófüggetlent keresnénk? Ezt mi jelöli, 0 vagy 9 vagy rá is írják?
-
dkaro
őstag
Köszönöm a segítséget akkor megveszem a dvdt.
-
dkaro
őstag
De nem károsítja a DVD-t igaz?mert nem olcsó darab
-
dkaro
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy ha veszek egy DVD(eredeti) de 1es régikódú akkor a laptopom ezzel az anydvd progival meg tudom nézni vagy csak ugy hogy másolatot csinálok róla? -
tkazmer
addikt
van egy matshita dvd-ram uj811 típusú dvd íróm egy thinkpad r51 típusú laptopban,és sajnos elfogyott a régiókd módosítások lehetősége,de vannak dvdink a tengeren túlról, amiket szeretnénk megnézni.
Hogyan lehetne ezt megoldan?
A gép nem garanciális, tehát olyan megoldás is érdekel, ami alapesetben a garancia elvesztésével járna. -
Roachy
senior tag
Üdv, nekem az volna a kérdésem, hogy tud e valaki olyan helyet, vagy ismer e valakit aki tudna nekem segíteni egy Polaroid PDM-0742 típusú hordozható dvd lejátszó régiókód mentesítésében, vagy hogy legalább az európai lemezeket lejátsza. Az a helyzet hogy amerikai ismerőseimtől kaptam, és ha már van egy ilyen nem lenne rossz ha tudnám használni is.
-
PPeter
addikt
válasz
Katatonic #18 üzenetére
Nem bukott meg, továbbra is él és virul, tehát egy 1-es kódú USA lemezt nem tudsz egy európai lejátszón megtekinteni. Néhány lejátszóhoz napvilágra került szervizkódokkal machinálható régióváltás, illetve léteznek fizikai beavatkozások is (EPROM csere, forrasztgatás stb.), de ez minden, 1-es kódú lemezek kedvelőinek javarészt marad a számítógépes megtekintés.
-
Katatonic
tag
Sziasztok!
Keresgélek már egy ideje régiókód témában, de igazán friss információkat nem találtam sehol. Hogy áll mostanában ez a dolog? USA-ban vásárolt DVD még manapság sem játszható le asztali lejátszón? Gépen tudom hogy lehet trükközni, meg rippelni és újraírni, de engem inkább az asztali lejátszó érdekelne. Nem bukott még meg ez a régiókód baromság? Bocsánat ha kissé tudatlan vagyok, ezért kérdezősködök. -
Re
csendes tag
Szia!
Akkor lehet, h. eddig nekem volt iszonyatos szerencsém?
Mert a DVD olvasóm és utána az íróm is régiókód nélküli, azaz 0.
És hiába kapok filmet (bárhonnan is), nekem nem kellett beállítani a régiókódot (még mindig 5x választhatom ki a régiót), és nem is volt beállítva.
Vagy lehet mindkét eset csak szórványos jelenség? Szerintem (de lehet, h. csak a saját véleményem), ha dobozos DVD lejátszót/írót veszel, nincs beállítva a régiókód
''Ha így lenne, akkor bármilyen régiókódú lemezt le tudna játszani, nem volna szükség átállításra!''
Márpedig bármilyen régiókódú lemezt lejátszom, anélkül h. átállítanám a régiókodomat. Ha nem hiszed, nézz utána. Még mindig az AnyDVD nevű szoftvert tudom ajánlani.
Üdv.,
Re -
Szega
csendes tag
''Általában a szgépben lévő DVD régiókódja 0.''
Ez sajnos nem igaz! Ha így lenne, akkor bármilyen régiókódú lemezt le tudna játszani, nem volna szükség átállításra!
Gyárilag mindig beállítják az adott piacra szánt drájvon az adott terület régiókódját, amit szükség esetén 4x módosíthatsz! -
Cardinella
aktív tag
Igazad van, Mester; bár keveset nézegettem ezt a térképet, mert szigorúan hazai bolti DVD-ket nézek...
Errare humanum est.
Mindannyiunk okulására:
Bővebben: link -
Re
csendes tag
Bocs....
Régiók:
1. USA,Kanada
2. Nyugat-Európa, Japán, Dél-Afrika
3. Dél-Kelet Ázsia
4. Ausztrália, Dél-Amerika
5. Oroszország, Kelet-Európa, Afrika
6. Kína
Magyarország talán Nyugat-Európai régióhoz tartozik....
Üdv.,
Re -
válasz
Cardinella #10 üzenetére
Rosszul tudod, Európa régiókódja 2.
-
Re
csendes tag
Általában a szgépben lévő DVD régiókódja 0.
Ezt 5 alkolommal lehet módosítani, aztán a chip leblokkol és dobhatod a kukába...
Ha sok régióből származó DVD akarsz lejátszani és a jelenlegi régiókódod nem egyezik vele, automatán felajánlja hogy a DVD kód legyen pl.: 2 (Ny. EU)
a kelet európai dvd kód 3.
De ne állítsd be semmilyenre, mert gyorsan lemegy az öt választási lehetőséget!
Használj köv progit, háttérben fut, és lejátszáskor függetleníti a DVD lemez régióködjátNeve: AnyDVD (szerezz hozzá crack is, ne kelljen regisztrálni)
Tökéletesen múködik, DVD íráskor is akár 0 régiókódú DVD tudsz írni.
(0 = nem beállított régiókód)
Üdv.,
Re -
Szega
csendes tag
1.) Ez a típustól függ! Általában minél noname-ebb egy lejátszó, annál könnyebb régiókód-mentesíteni. Van olyan, amelyiknél ez a távirányítóról beadható kódokkal megtehető (Pl. Daytek, Grundig), van amelyiknél firmware-cserével, a márkásabbaknál pedig csak chip-cserével! Az egyes típusok lehetőségeiről tájékozódhatsz pl. a www.videohelp.com/dvdplayers.php oldalon.
2.) A régiókód beállítást az olvasó firmware-e tárolja. Ez hackelt fw frissítéssel esetleg feloldható. (On Your Own Risk!)
Egyébként gyárilag általában 5 beállítás engedélyezett, amiből 1 a gyári. Tehát te még 4x állíthatod át. Az utolsó beállítást örökre megőrzi.
A beállítás a Windows XP-ben is megtehető: Sajátgép - az adott drive+Tulajdonságok - Hardver - Tulajdonságok - DVD régió beállítása.
A ''hivatalos'' 4+1 beállítási lehetőség nem teszi lehetővé 0-ás kód (régiómentes) beírását! Ez csak az 1./-ben említett hack módszerekkel lehetséges!
Hivatalosan egyébként 8 régiókódot definiáltak, a gyakorlatban 1-6-ig használják. Pl az 1-est az USA-ban, a 2-est Európában, az 5-öst Ausztráliában. A 0-ás, vagy a 9-es ''régión kívüli'', spec. kódok az ''all region'', vagy ''region free'' lejátszást biztosítják.
A drájvodról és a bele tett lemezről sok adatot megtudhatsz a DVDInfoPro programocska telepítésével!
3.) ''Hivatalosan'' csak 4x próbálkozhatsz! (Ld. fent) Utána ''örökre vasalva''!
Egyébként ha lejátszani nem is tudod az 1-es kódú DVD-t a pio108-assal, rippelni azért lehet (pl. DVD decrypter), és utána már hűlt helye a régiókódnak is! -
Cardinella
aktív tag
Ha jól tudom, a tőlünk keletebbre lévőkkel vagyunk egy régió-kódban; London már szerintem kiesik a szórásból.
A FW-frissítés sem segít az 5. próbálkozás után, legalábbis a Pioneer Manual-ja szerint. -
Dilikutya
félisten
Én nem sokat értek ehhez, nincs DVD-m... de ha nem is vagyunk egyrégióban velük, a többség nemigen találkozik BBC-s DVD-kkel. Épp ezért maga a régiókód is baromság, mert ami miatt megcsinálták, egyszerű földrajzi okokból amugyis problémás. Egyébként csak azt nem értem, a filmforgalmazóknak az miért rossz, ha én előbb látnám DVD-n a filmet, mint a magyarországi megjelenés. Pl. kintjárok Londonban, meglátom, hogy ott már kapható és megveszem. Filmeknél ennek eleve kisebb a valószínűsége, mivel magyar szinkron eleve nyista, de mivel nem azonos kiadás, így a magyar felirat is felejtős.
-
tanti
csendes tag
-
Dilikutya
félisten
1. Nem lehet.
2. A régiókód mindenképpen a meghajtó chipjében tárolódik. Lejátszó van ezerféle. Mintha lenne olyan is, ami régiókódtól függetlenül lejátszik bármit.
3. Passz. Én is csak ezt tudom, hogy X alkalommal lehet régiókódot állítani. Hogy utána mi történik...
Egyébként olyan sok jelentősége ennek biztos nincs. Ami DVD itthon forgalomban van, az mind független, vagy európai kódú kell, hogy legyen. Szerintem nem sok USA DVD-vel kerülsz te se kapcsolatba. Egyébként 0 a régiófüggetlen kód azt hiszem, a meghajtót arra állítva nem független lesz az is? -
Grunya
aktív tag
Én eddig azt feltételeztem, hogy minden FW frissítéskor újra lehetőség lesz 4-szeri régiókód változtatásra. Jól gondoltam? (Ha gyári Fw-ről van szó)
-
erdeya
senior tag
akkor így picit nehezebb...
Talán itt többen tudnak segíteni.
Bővebben: link -
erdeya
senior tag
Milyen csip van a kérdéses DVD-ben???
-
winnie
csendes tag
hi
3 kérdésem lenne, jöszi, ha valaki fel tudja nyitni a szememet
1.) asztali, mondjuk panasonic dvd lejátszót lehet -e régiókódmenetesíteni, vagy 2-es marad örökre?
2.) a szgépes dvd-olvasóban (jelen esetben pioneer108) vagy a dvd lejétszó szoftverben 'tárolódik el' a régiókód? (ha a dvd-olvasóban, akkor hogyan? tettem bele dvd-t, de nem mondott semmit, hogy ez hanyas vagy, hogy még hány kísérletem van, míg 'beég', nem tudom hol lehet állítani, stb.)
3.) csak akkor lehet függetlenít régiókódtól a számítógépes dvd-olvasót, ha még nem égett bele, hogy 1-es vagy 2-es régió (ld. valahol 5 próbálkozás) vagy még utána is lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest