Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz
Dr. Romano #15048 üzenetére
-
Dr. Romano
veterán
Üdv.
Eszköz leírása TSSTcorp CDDVDW SH-224BB drivehoz, tudna valaki linkelni egy friss FW-t. Ha jól látom az SB01 van rá, de nem találom sehol.
-
M107
addikt
válasz
Kcsabi #15043 üzenetére
Jó ár, de tényleg igaz itt ne hirdess.
Még van 4X 50 fóliás 50-es UAE verbám is sőt annyi DVD-m amit szerintem ki sem írok, főleg kisebb backupnak max RW lemezt
BD-R BD-RE minőségi meg van dögivel, de minek hisz szerintem hozzá se nyúlok még a 2% sem az elkövetkezendő 2-3 évben.
A kis 206D-m is csak azért van mert sok fontos dolgom van kint minőségi lemezen is meg máshol is.
2012 óta.Jó lenne gondolkodnék rajta de arra hogy ott álljon felesleges.
UI:
A kis Plextor írod még jól megy és ír ha tudod mire gondolok
Bár nem nálam ismerősnél
2015-ben lett véve tőled. -
gaben22
senior tag
válasz
Kcsabi #15043 üzenetére
Helo, sajna szakmai topicokban tilos a hirdetés, tedd fel hardverapróra. Amúgy ezen az oldalon vesd össze az árakat és nézd meg reális-e.
-
M107
addikt
Ennyire leállt a topic ?
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem pár lightscribe lemezt, de még soha nem graviroztam, nem is nagyon tudom hogyan kell, tudnátok erre valami infót hogy milyen szoftvert érdemes használni hozzá? -
sunny1
tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.Telepítő lemezt készítenék Verbatim DVD+RW lemezre.Véleményeket kérnék.Köszönöm. -
flash-
veterán
hali
dvd író alkalmazást melyiket használjátok?imgburn-t már ideje nem fejlesztik, mi mostanában az ajánlott?
-
snake1977
őstag
Sziasztok, verbatim azo cd-t szeretnék venni, néztem az itmedia.sk-t de elfogyott megint, a dvdolcson.eu oldalról érdemes rendelni? Rendeltem már onnan, de a csomagolás nem 100%-ban ugyanaz. [link] vs. [link], ps1-hez használnám. Még ezt nézegettem bár a márka számomra ismeretlen Media range.
-
Nor-
tag
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Hol lehet manapság jó áron DVD-R lemezt venni? Pl. 25 db hengerbe és hozzá CD tokot?
-
törölt tag
válasz
kkgabor #15026 üzenetére
Szia! Én ezt tudom neked ajánlani archiválásra: [link] Ezt viszont csak olyan íróval lehet megírni, mely támogatja az M-Disc írási lehetőséget, az olvasást egy mezei olvasó is támogatja, de írni csak M-Disc kompatibilissel lehet. Esetleg ha nem támogatja az íród, vagy nem szeretnél költeni íróra, ilyet is lehet venni: [link] Ebayen érdemes még Taiyo Yuden-eset beszerezni, ha olcsóbb kell, de a fentiek ajánlottak archiválásra.
-
flash-
veterán
Hali
Én azt kerdeznem hogy akkor a Lightscribe lemezek teljesen megszüntek tehát a lightscribe iroval nem lehet semmire sem printelni már? A printable lemezekre sem? -
kkgabor
csendes tag
Sziasztok!
Milyen DVD és DVD-RW lemezeket érdemes manapság megvenni megbízható adattartás céljából?
Gyártanak még japán vagy arab DVD-ket? Verbatimok közt van még minőség? -
inpius
csendes tag
Üdv mindenkinek! Kellene egy kis segítség.
Szereztem néhány LightScribe lemezt.Ebből van még 10. Megvan a hozzávaló író, amivel majd az adat rákerül, az az író is megvan, amivel majd a felirat fog a lemezre kerülni. Csak azt nem tudom, hogy magához a LightScribe-hoz melyik programot érdemes használni, ezen a téren sajnos 0 tapasztalatom van (Itthon Antergos, Win7 SP1, esetleg XP SP3 áll rendelkezésre).
-
Nor-
tag
válasz
inpius #15023 üzenetére
Rövid távon jó, hosszútávon a ragasztó el fog porladni és leválik.
Az avery talán jobb mint a noname társaik, de ott is csak idő kérdése.
Felragasztáshoz kell központozó, különben nem fog szépen sikerülni, illetve nem árt ha erősen por és zsírmentes a felület ...Mi tavaly selejteztünk le egy igen nagy adagot ezekből a papirokból.
-
inpius
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Vannak azok a lemezek, amik nem nyomtathatóak tintasugarassal, mert thermo nyomtatásra lettek tervezve, mert szitázásra előkészített ezüst a felületük, vagy csak mintás a tetejük.
És van a lemezre való címke. Ebből láttam mattot, fényeset, tintasugarashoz, lézerhez valót. Azon gondolkoztam, ki kellene próbálni. Erről és az ezekről hasonlókról lenne szó:
https://www.avery.hu/termek/dvd-cimkek-supersize-c9780-15Akinek van tapasztalata a dologgal, elmondhatná, mennyire használhatóak ezek a matricák, megmarad-e a ragasztó a lemezen, nem válik-e fel használat közben?
-
tomaszka88
aktív tag
Szia!
Köszönöm a kielégítő választ, a Maxell print duplarétegű, az egyenlő minőségű a sima Maxell dupla rétegű lemezzel ? Az íróim típusa : Optiarc DVD RW AD-7280S
LiteON iHAS124 Bezekkel az írókkal jól meglehet a Maxellt és a saját FTI lemezeket ?
Általában a Nero, és a BurnAware író programot használtam.
jeni : Az is igaz, olyan árakban, már BD lemezre is lehetne menteni.
-
jeni
félisten
válasz
tomaszka88 #15018 üzenetére
A DL disc lemezről már kijelenthető,hogy sem választék sem minőség se nagyon van. Ez a típus a DVD korszak sajátossága,valamint a Xbox 360 konzolra kihegyezett formátum. Ide sorolható a DVD-RAM is.
Amúgy meg drágább a Blu-Ray lemeznél is.
Aki teheti és nem az említett konzolra kel és van BD írója és asztali lejátszója akkor már érdemesebb a BD lemezre átpártolni. -
Nor-
tag
válasz
Szia
már lassan senki sem gyárt DL lemezt, tehát kérdéses mit kapsz.
A kodak is valószinű MBI lesz mint mostaniban a TRAXDATA, tehát nem leszel vele előrébb.elvileg maxell DL printet tudunk majd még rendelni, de kérdés meddig.
Sajnos az olcsó húsnak egyre hígabb lesz a leve, ha minőséget akarsz, maradnak az FTI lemezei (verbatim UAE, illetve a saját FTI lemezeink)
sajátból most perpill csak ezüst tetejű van ... -
djculture
félisten
válasz
MAXELL DVD+R Double Layer 8x 10cake *PRINT* volt mindig a leértelmesebb olcsón de nem tudom betudják e még szerezni...
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Az It Media oldalról, melyik dupla rétegű lemezt érdemes rendelni Verbán kívül ?
Mert már Traxdatát rendeltem, és a legutóbbiban volt jó néhány hibás.
néztem még a Kodak-ot esetleg olyan oldalon , mint ebay és hasonlók.
-
inpius
csendes tag
Lehet, hogy elsőre hülye kérdés, de hátha...
Van-e olyan oldal, adatbázis, ahonnan ki lehet deríteni, hogy bizonyos típusú írókat és lemezeket mikortól meddig gyártottak?
Mitudomén, pl, a Verbatim 80mm-s nyomtatható DVD 2001 és 2011-ig volt gyártásban (hasraütésre, csak tipp)
Illetve, ki lehet-e deríteni, hogy egy adott lemezt mikor gyártottak? Van-e valami módszer/program erre? Tehát nem az érdekel, hogy mikor írták meg, hanem azt, hogy mikor jött ki a gyárból.
-
justice84
aktív tag
Sziasztok.
Kis segítséget kérnék tőletek. Adott egy ismerősömnél egy LG RC388 LG Digital Combi Recorder ebbe keresnék üres dvd lemezt.
A gond az hogy némelyik lemeznél hibát ír ki hogy nem megfelelő a régió kód. Maga a LG RC388 ALL (Mind) régiókódos.Írott lemeznél még érthető lenne a régiókód de üresnél még nem találkoztam ilyennel.Egyáltalán létezik üresnél ilyen ?
Köszi előre is. -
erer1000
őstag
Vettem egy asus drw-24d5mt meghajtót, mert előző behalt, és ha már rendelés, kíváncsiságból a szokásos CD DVD pakkok mellé csaptam egy DVD-RAM ot Verbatim 3x bontható cartridge-s. Van egy ára, de az olvasottak alapján az előnyei kárpótolnak majd
itt ott olvastam, hogy FAT32-re lehet formázni a DVD ramot akár.
olyan kérdésem lenne, hogy ezt pontosan hogy kell? mert nekem formázásnál csak UDF-eket ajánl fel.
illetve egy olyan kérdés, hogy a FAT32 milyen hátrányokkal/előnyökkel jár pontosan?
sajnos szinte alig találtam valami infót ezügyben :/
-
pami5
aktív tag
Minden fórumtársnak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket !!
-
flash-
veterán
válasz
Ottó58 #15006 üzenetére
hát jó csak ha mégis úgy alakul hogy be kell szaladni a bótba venni, akkor totál mindegy?
teszkóba szoktam beszaladni, ők a + -os zöld slim tokos Maxellt árulják(RITEK-F16-01) ami pami5 egy régi hsz. alapján hozott jó eredményeket
-
flash-
veterán
ilyen tesco ból,mediamarktból amit árulnak mit érdemes venni dvd, és audiocd írásra?
-
dh1
csendes tag
Sziasztok!
Elsosorban Nor- mestert kerdeznem, mivel a heten rendelnek toluk, de barki tanacsa jol jonne.
Playstation 1 CD es Playstation 2 DVD nyersanyagrol van szo.
Korabban Amiga CD32-hoz toletek (itmedia.sk) rendeltem Sony CD-R IT4938-at es szuperul bevalt. A CD32-ben Sony mechanika es olvaso fej van, gondoltam igy a PS1-hez is bevalik, de nem...
Sajnos a PS1 kinlodik vele. Oke lehet fejet allitani, de elso korben nem nyulnek meg a fejhez
Milyen lemez markat es fajtat ajanlanal PS1-hez?Aztan a PS2. Egy erdekes dolgot tapasztaltam. Mindenhol a leheto leglassabb irasi sebesseget ajanlanak. Ezust VERBATIM DVD-R volt a tesztalany, de egy regi talan 2-3 eves henger aljan maradt par darab.
SATA iro (TSSTcorp CDDVDW SH-224BB), 4x sebesseg... a vegeredmeny katasztrofalis... PS2 olvassa de kibanagy kinlodassal, akar percekig is ragodik egy-egy uj reszen a gameban...Oke, bevetettem egy Apple Powerbookot 1x irasi sebesseggel...
Elment az eletembol nem keves perc... Ez eredmeny mint a 4x-esen irt VERBATIM-nel, kinlodik a gep...
Majd irtam maximalis 16x sebesseggel es lass csodat, jo lett. PS2 boldogan viszi! Hm...
Ezt sikerult a maradek 6 DVD-n is abszolvalni! Mind jo lett! Hmmmmm!Szoval ezen forditva eletet elo PS2-hoz kernek nyersanyag ajanlatott, a nalatok most kaphato lemezekbol?
Maradnek a VERBATIM-nel, de melyiket?Koszi a valaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- További aktív témák...
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest