Hirdetés
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- Az Inteltől – nem csak az Intelnek
- Alice Recoque-kal mutatná meg Európa hogyan kell szuperszámítógépet építeni
- Pokolian jól elrejtette egyik leghasznosabb hardverét az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrGonzo22
őstag
válasz
PikkPukk
üzenetére
MPC az minek a rövidítése? Aver tv hybrid + fm volar a828 tuner mellé keresek olyan programot, amivel képes lennék DVB-T adást nézni. Olyan helyen lakom, ahol tetőantennával lehet fogni az adást, de mivel emeleten vagyok remélem be tudom fogni a tunerhez mellékelt 10 centissel is. köszi
-
DarkByte
addikt
válasz
PikkPukk
üzenetére
JPG - hacsak nem Lossless JPEG kódert használtál - veszteséges, szóval lehet hogy a 100% neked ugyanaz, de ez akkor sem igaz. Képmintákhoz használjunk PNG -t mert az még mindig jóval kisebb mint egy BMP ugyanakkor veszteségmentesen tömörít és a böngészők is meg tudják jeleníteni.
Ez természetesen nem változtat azon a tényen hogy az olimpia alatt voltak ronda minőségű jelenetek is, többnyire az erős mozgástartalmú nagy részletességű nehezen tömöríthető jeleneteknél (pl. az egész képen piros foltos ruhájú női sportolóink mozognak és még közben a kamera is nagyít, pan -ol, vakuk villannak, stb.) főleg valós idejű CBR tömörítéssel. Mindenesetre a rossz minőség mögött én még azt is el tudom képzelni hogy az m1 a HD videojelet műholdon át nagy-bitsebességű MPEG2 formátumban kapta, és ezt átkódolva sugározta H.264 -ben nekünk DVB-T -ben (a logó miatt egy újratömörítés biztosan volt). A fent vázolt jelenet azonban annyira nehezen tömöríthető hogy könnyen elképzelhető még így is blokkosodó forrás képet kaptak amely aztán hozzánk is átkerült az áttömörítésen keresztül. (előre kellet volna szűrniük a képet)
A kép minőség ezen felül függ a screenshot -ot készítő gépén használt dekódertől és annak beállításától. CoreAVC és ffdshow ha úgy van beállítva kihagyhatja az in-loop deblocking -ot ha a CPU ereje kevés a valós idejű szűrővel együtti dekódolásra. Ezzel romlik a képminőség és blokkosodás jelenik meg. Mivel én csak egyfajta forrásból láttam a megnyitóból képkockákat így nem tudom kizárni hogy még emiatt is rosszabbak voltak a screenshot -ok mint kellene.A linekelt hasonlító kép övön aluli.. egyrészt 40Mbps az még az olimpiához hasonlítva is közel 3,5x nagyobb bitsűrűség (még ha az MPEG2 is), másrészt a linkelt képen gyakorlatilag nincs mozgás, a háttér homogén egyszínű amelyen rengeteget tudnak tömöríteni a codec -ek és ezzel plusz biteket nyerni a hasznos területekre; ez a fent vázolt olimpiai példánál egyértelműen nincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - R7 5800X, RTX 3070 és 16gb RAM + GARANCIA
- Gamer Pc - Ryzen 7 3800X, RTX 3060ti, 16gb RAM
- Acer Nitro 5 Gamer Laptop - 15,6 FHD IPS 144hz/ i7 10750H/ 32GB RAM/ RTX 3050Ti/1,5TB SSD
- Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Samsung Odyssey G9 49" Oled 240Hz G-Sync, FreeSync VRR Gamer monitor Eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA A-Data 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN T4 Plus CHIEFTEC 700W
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann