Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zhagyma

őstag

válasz asadasad22 #2260 üzenetére

Egyelőre nem találom pontosan milyen antenna lehet ezekben. Egy ilyenhez hasonlóban például logaritmikus spiralis antenna volt elhelyezve. Ez úgy néz ki, mint a tejútrendszer felülnézetben (itt a doboz csak dísz volt). Széles frekvenciatartományban tartja a jellemzőit a geometriája alapján, valamint forgó polarizációjú. Gyanítom rengeteg zavart is összeszed egyidejűleg, lehet hogy a tied is ilyen.

• nrc

tag

válasz asadasad22 #2260 üzenetére

Az ilyen téglalap alakú antennáknál a legfontosabb, hogy állítva (függőleges), vagy oldalára fektetve (vízszintes) állásban használod.

Az hogy melyik a megfelelő leírás és saját tapasztalat hiányában a legegyszerűbben úgy tudod megállapítani, hogy mindkét beállítást kipróbálod, úgy, hogy egyébként más paraméteren - antennapozíción, irányon, erősítésen - nem változtatsz. Amelyik állásban nagyobb a jel abban érdemes tovább próbálkozni.

Ha már fogsz valamilyen jelet és sikerült megállapítani, hogy oldalára fektetve, vagy állítva jobb a vétel, akkor kipróbálhatod az enyhe az előre/hátra döntést (nem kell 45 fokban, ilyen durva eltérés a normál álláshoz képest általában csak a jel befogásához kell, az optimális vételhez ennél kisebb döntés használatos) .

Az antenna jó ha nincs túl alacsonyan pl. a földön.

A kezedben sem jó fogni az antennát, sőt kicsit távolodj el tőle, mert a közelséged befolyásolhatja a jel erősségét/minőségét, így nem kapsz valós képet arról, hogy az adott antennapozíció a mennyire megfelelő. Ha szükséges, akkor támaszd valamivel alá a döntésekhez.

A típusról annyit sikerült kiderítenem, hogy az "Easy Line" az HAMA termékvonalat jelöl, de ilyen antennáról nem találtam infót.

Egyébként az ati2 által ajánlott antennatípus vált be nekem is a legjobban a szobaantennák közül.

ati2:
    Kültérben is próbáltad?
    Ez a típus leginkább zavaroktól mentes helyen használható, ahol megvan a rálátás az adóra.

Vízszintes és függőleges állásban is próbáltad? Esetleg valamelyikben jobb volt?

Nem a kábelezés a gond? Az én koax-om "lenyeli" teljesen a jelet ezeken a magasabb frekvenciákon.

Biztosan minden oké az 5V betáplálással? Ezt tudod ellenőrizni?

Azért kültérben, rálátással, működő erősítéssel valamit illene produkálnia, most is szerintem..

A fentieket csak gondolat ébresztőnek szántam, persze simán lehet, hogy egyszerűen csak gyenge ez az antenna a mostani - tizedére visszafogott - sugárzáshoz..

Új hozzászólás Aktív témák