- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
bb.bocs #8564 üzenetére
A hibát ott keresném, hogy a notid hivatalosan nem támogatja a w7-et, gyakorlatilag a szerencsén múlik, hogy müködik-e.
+ a Médiacenter nem "beépített codec-et használ mint pl. a VLC, hanem a gyári dsfilter-t, könnyen elképzelhető hogy a kettő erőforrásigénye eltérő amit a procid már nem tud kiszolgálni. -
cigam
titán
Jobb minőséget érhetsz el egy céleszközzel amit direkt a videók digitalizálására hoztak lére. Ugyanakkor a tuner kártya praktikusabb, feltéve, hogy ismeri a jövőt (dvb-t, dvb-c)
Érdekes alternatíva a 20-30-kért már kapható felvevős dvd játszó.
-
cigam
titán
válasz
gulyasa #8424 üzenetére
Nem akarsz sokat. Ilyen pl. a Terratec H6. Tud analóg, dvb-t, és dvb-c vételt is.
-
cigam
titán
Pár napja kérdeztem, de senki nemreagált, nem nézte meg?
Szóval atv2 txt másnak is ilyen? -
cigam
titán
válasz
Buskerud #8356 üzenetére
Akár jó is lehet (azért gyanús, hogy nem írnak felbontást a techspecben. Ami lehet720x576, de ennek a fele is!), arra figyelj, hogy a tömörítést a gép procija végzi, tehát a tömörítéshez/felvételhez bika gép kell. A nézéshez viszont nem kell izmos gép. A hangot a gép hangkártyabementére kell kötni, mert ez csak a videót digitalizálja. Ez (felvételkor) akár kép/hang szinkron problémát is okozhat (csúszik a kép a hanghoz képest).
-
cigam
titán
DVB-T adáson a TV2 teletext-je nálatok is hibás? Mint amikor problémás az analóg vételnél. Betüket téveszt, sorokat hagy ki.
Ugyanakkor ugyanazon a MUX-on az RTL, m2 teletext-en pik-pak bejönnek az oldalak hiba nélkül. -
cigam
titán
válasz
ps_feri #8317 üzenetére
szabványos kimenetek is szóba jöhetnének: SCART, RCA, HDMI, Svideo, csak én nem tudom ellenőrizni, hogy ott kijön-e az ATV adása.
Miért ne jönne? A digis box-ot hogyan kötöd össze a TV-vel? Persze ettől függetlenül lehet problémás a felvétel. Régen olyan fw-el adták, ami megakadályozta a mezei veófelvételt (azóta frissült, ez mára már nem gond). A hdmi-n simán tiltható a másolás, ergó nem valószínű hogy onnan bármit is felveszel, már csak azért sem, mert a hdmi bemenetes digitalizáló elég ritka madár ....(satbox-on is van már hdmi-s?)
-
cigam
titán
Mitől függ, hogy egy program kezeli-e a hw gyorsítást? Adott egy C30-as APU-val szerelt netbook+dvb-stick. A hozzáadott TotalMedia 3.5-ben ugyan be lehet kapcsolni a hw-es gyorsítást, de kb semmi hatása.
Melyik (ingyenes) program kezeli problémamentesen az ATI kártyákat? -
cigam
titán
válasz
werszomjas #8209 üzenetére
Készülékfüggő, általában elektronika csere/módosítást igényel. Pont sehogy sincs hangja, mivel a PAL-B 5.5MHz, a PAL-G 6.5MHz-es hangvivőt használ, az angolok pedig a PAL-I-t ami kerek 6MHz-et. Ezt a "dekóder"-t kell kicsit félrehangolni/kicserélni, hogy legyen hang.
-
cigam
titán
válasz
werszomjas #8207 üzenetére
Az antennacsatlakozó ugyanaz, de a rövidítésből is adódik (DigitalVideoBroadcast), hogy köze nincs az analóg adásokhoz.
Ha külön "box"-al akarod venni az analóg adást, akkor a leg1xübb, ha veszel egy videómagnót. Azokba 2-3 normás analóg tv tuner van, amit scart-al összekötve a tv-vel lesz kép is hang is. + fel is tudod venni.
Ugyanakkor pár ezresért egy TVszerelő "kétnormásítja" a hangot a tv-n, ami praktikusabbnak tűnik.
-
cigam
titán
válasz
werszomjas #8205 üzenetére
Az attól függ, hogy ki a szolgáltatód.
-
cigam
titán
Butaság, csak vami "okosat" kellett mondania a szervizesnek. (Pl. ha nem szabványos freki lenne, akkor hogyan tudta venni a TV-d?
Szted mekkora annak az esélye, hogy a digi saját magát szúrja tökön azzal, hogy olyan frekire teszi ezt a csomagot, aminek a vételére "nincs megoldás"?!idézet a digi topicból:
a Sony W sorozatra: Vissza kell állítani mindent, majd az országbeállítást Deuchland-ra állítani (természetesen a nyelv előtte magyar.)
Úgy már teljes keresésre állítva bejön a közszolgálati is.Légyszi jelezz vissza, hogy működik-e ez a dolog (Nekem nincs sony w tv-m)!
-
cigam
titán
válasz
PikkPukk #8114 üzenetére
Hát azalatt az idő alatt kiderül, hogy megoldja-e a problémádat a program. Ha nem akkor nem történt semmi, leszeded, és kész. Viszont ha igen, akkor megveszed. Nem hiszem el, hogy nem ér meg/nem tudsz kicsengetni 6-8k-t.
Pl. Én erősen gondolkodtam a ts-doctor-on, de a smart cutter jobban megfelelt az elvárásomnak (több codec-el is frame pontos vágás újrakódolás nélkül). Igaz kicsit drágábban de megvettem. -
cigam
titán
-
cigam
titán
TSdoctor-t használja vki?
Az lenne a problémám, hogy amikor vágási pontot jelölök ki, akkor szépen frame pontosan kitudom jelölni. Viszont miután lementett már nem ott a vágás. Értem én, hogy újrakódolás nélkül nem lehet, de azt se mutatja (vagy nem találtam meg hol kell bekapcsolni, hogy az adott frame az I, vagy B. Vagy hol kezdődik az új GOP. Ez a 30-napos próbaverzió limitje, vagy ez ilyen pontatlan vágást tesz csak lehetőve?Ugyanis ugyanazt az anyagot dvbcut-al frame pontosan megtudom vágni. (gondolom pár fram-et újraszámol, újraindexeli a GOP-ot, vagy nemtom.)
Szóval miért megy dvbcut-al és miért nem tsdoctorral? Ha menne már meg is vettem volna, de így nem túl meggyőző.
-
cigam
titán
válasz
WAMozart #7984 üzenetére
Nem. A Box videójelet ad ki magából, tehát "Ő" a tv tuner. Neked akkor egy videodigitalizáló kell, ami a box-ból kijövő hangot, és képet bedigitalizálja, és a gép számára emészthetővé teszi.
Ez SD felbontáson még csak-csak járható út, de HD tartalmat nem kapsz így (tippem szerint a HD tartalmat lekonvertálja PAL felbontásra).
-
cigam
titán
válasz
WAMozart #7982 üzenetére
Igen, ha 3 vételi pont van, akkor 3 box kell.
Tuti, a HD-hoz is box kell.Képzeld el a box-ot mint egy médialejátszót. Azt is csak 1 tv-re tudod rákötni
(Persze szétoszthatod a videókimenetét, de akkor minden tv-n ugyan az a műsor fog menni amit éppen a box-on beállítottál. Szóval ez drága is (+ eszközt kell hozzá venni) meg nem sok értelme van)
-
cigam
titán
válasz
WAMozart #7980 üzenetére
Csak az analóg adásokat tudod szétosztani és felvenni box nélkül. A digitális csomagokat csak a upc-s box-al lehet nézni, ezért a számítógépes felvétel felejtős (max a box analóg kimenetét digitalizálod).
Az internetet természetesen egy routerrel megoszthatod több gép számára is.
-
cigam
titán
válasz
zhagyma #7975 üzenetére
Azért erre a gyakorlat néha rácáfol. Panel lakásban kb 10db 90 fokos kanyar van a kábelben, úgy hogy ajtófélfa árfurva, de szorosan mellé rögzítve. Se UPC-vel, se DIGI-vel nem volt jelszintproblémám. Természetesen jó minőségű kábel, és próbáltam úgy hajlítani, hogy ne törjön meg, tehát ha csak pár centit is, de ívben forduljon a kábel.
A másik lehetőség az ajtón keresztül átvezetni (sztem ott "törik" a legjobban), hogy ablak átvezetőn viszed a jelet.
Természetesen itt bekerül + csillapítás a rendszerbe, viszont biztosan nem törik meg.
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
sittes79 #7890 üzenetére
Könnyen meglehet, hogy az asztali gépből olyan jeleket kap ami összezavarja a vevőt.
Esetleg egy USB hosszabbító kábellel vidd messzebb a tunert. (Persze ilyenkor is előfordülhat, hogy a tápon keresztül kap vmi zavart, de egy próbát +ér)Esetleg a driver is lehet ludas. W7-hez való, vagy Vista/XP verzió ráerőszakolása történt?
-
cigam
titán
A hdmi felöl megtámadható a dolog, de a mezei dvb-t box-ok nem ismerik az analóg vételt, cserébe tudnak felvenni (model-től/fw-től függően mindent, vagy csak a free csatornákat)
Amit te is használtál box, ami a számítógép nélküli tv-zést valósítja meg. Létezik belőle analog/dvb-t tuneres, de felvenni azzal sem tudsz.
Sztem vagy HybridBox, vagy egy tuner kártya a pc-be.
-
cigam
titán
válasz
scott_free #7869 üzenetére
Nem, és igen.
Valóban digitális műholdvevők, és kártyaolvasók, de ezekkel csak a kódolás nélküli, szabadon fogható csatornákat tudod venni/rögzíteni, ill. a megfelelő előfizetéssel/dekóderrel a kódolt adásokat. Pl. tipikusan ilyen a upc műholdas adása, ahol csak kódkártya van, és nincs párosítva a vételt biztosító eszközzel. -
cigam
titán
válasz
scott_free #7867 üzenetére
A vételt biztosító kártya párosítva van a vevővel+a Nagra3 nem törhető. Szóval csak az analóg kimeneten megjelenő jelet tudod digitalizálni legálisan.
-
cigam
titán
válasz
Bigmasterl #7792 üzenetére
Tenni kell egy próbát, hogy nálad van-e vétel. Elméletileg a mindigtv oldalán utca szintre lebontva ellenőrizheted, hogy _tető_antennával fogható-e. Ha mákod van, és közel vagy az adóhoz, elég lehet a szobaantenna is.
Mivel az említett modelben van CI interface, akár a kódolt adásokra is előfizethetsz. -
cigam
titán
válasz
upszilon #7204 üzenetére
Nemtudok. Mivel a magasabb freki jön, az alacsony nem. Ezért az antennát picit meg kellene hosszabbítani. Vagyis a jelenlegi "csupasz" részt hosszabra kellene hagyni.
794MHz-en kb 12cm
642MHz-en kb 15cm
De ez nagyon fugg magától a coax-tól az "ellensúlytól" (az a bizonyos téglalap)Könyen meglehet, hogy azon a frekin pont vmi visszaverődés kioltja a vételt, vagy eleve vmi reflektált jelet veszel, és azon a frekin nem jön össze a vétel, vagy csak odébb kel rakni az antennát.(mind a 3 dimenzióban)
-
-
cigam
titán
Köszi a részletes válaszokat!
-
cigam
titán
Egy nem ION-os, hanem mezei Intel GMA-s netbook-ot mennyire vesz igénybe az SD adás?
Tapasztalat Atom450-es procival?
-
cigam
titán
Ha központi antenna, akkor a leg1xübb ha kihívod a szerelőt ,és beköttetsz vele egy isolator-t. (Azért kérdezz rá, hogy tényleg nem kell fizetni érte). Merth akkor talán olcsóbb ha beszerzel egy ilyent. A helyi müszaki/antenna boltban. Arra figyelj, hogy elég magas frekin kezdjen csillapítani. Magasabbon, mint ami a kábeltv legnagyobb frekije.
-
cigam
titán
válasz
lorenzen #7110 üzenetére
Azért egy analógot ne hasonlíts össze egy digitálissal(pláne HD-vel), de hidd el amit látsz az nem az USB sávszélesség miatt van. Ha nem bírná az USB, akkor folyamatosan dobálná el a frame-eket, akadozna a kép/hang. Ez nem analóg, hogy ha nem fér át "lyukon, akkor kicsit fakul, kicsit torzul, de átmegy.
328x288x16=1511424bit=188928Byte
Feltételezve, hogy 1 képpont 16bit színmélységű.
Mindez 1 mp alatt 50x kell átküldeni, vagyis ~72Mbit/mp (9Mbyte/mp)a sávszélességigénye. -
cigam
titán
Nem, hanem az antennakábel is földelt, és a számítógép is (jobb esetben). Namost amikor ez a két földelés találkozik, a köztük lévő potenciálkülönbség áramot generál, ami a legkülönfélébb zavarokat okoz (vibráló kép, búgó hang, stb...)
A monitorkábel ferde/félig bedugása is okozhat bizonytalan kontaktust.
-
cigam
titán
Vedd ki. Akkor megszűnik? Az is lehet, vmi kh.-t építettél bele. Tuti jól lett összedugva?
A vibrálást akár földhurok is okozhatja. Amikor vibrál, akkor húzd ki az antennát. Lehet csak egy "isolator" kell az antenna és a gép közé.Ha van kéziműszered, mérj feszültséget az antenna test, és a gépház között. (Vigyázz, akár 50V feletti feszkó is lehet!) -
cigam
titán
Ajjaj. Volt már rá példa hogy a fali aljzat ette meg a jelet, és azt kiiktatva helyreált a világ rendje. Meg kellene mérni, hogy az antenna és a vételi pont között mekkora a csillapítás. (Ha kicsit felkészültebb antennás, van hozzá műszere.)
Csak találomra :
TASZNER ANTENNA KFT.
PÁLMA U. 7.
3534 MISKOLC , BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN
Telefon: (46) 50 68 66Tele Antenna Bolt, antenna, Miskolc, Széchenyi út 14
-
cigam
titán
A lepkét felejtsd ,el egy klasszikust idézve "puska kellett volna b+" Szóval egy normális méretezett sokelemes Yagi antenna, nagyot dob az ügyön. (A nyeresége soxrosa a lepkéhez viszonyitva, ami minimum 2-3xos jelszintet ad) A levezető coax minösége/állapota milyen? Erősítő max. akkor kell, ha levezetés hossza indokolja a veszteség kompenzálását.
Nomeg egy valódi szerelő sem árthat aki nem csak az árbócállításhoz ért.
-
cigam
titán
válasz
DarkByte #7092 üzenetére
A mindigtv oldaláról letölthető olyan fw, ami a szabadon fogható csatornákat engedi felvenni.
-
cigam
titán
válasz
lorenzen #7087 üzenetére
Nem az USB fogja vissza a minőséget. Nézz meg egy PCIe tuner-t, semmivel sem ad jobb minőséget, feltételezve, hogy ugyanaz a tuner/digitalizáló van rajt, és csak a számítógép felőli interface más.
Az analóg adás sokkal érzékenyebb a külső zavarokra (zaj, interferencia, stb) amire a digitális stream érzéketlen, ráadásúl ebből maga a gép is termelhet jópárat. (cserébe annak meg másfajta hibái vannak)Persze előfordulnak difi-k a vevők között, de legalább ekkora mértékben, sőt talán jobban függ a kábelhálózattól a kapott kép/hang minőség. (fej/törzserősítők beállítása, stb...)
1etlen vevőtesztet nem ismerek, ahol a tv-knél használatos méréssorazattal derítenék ki mit tudnak. (érzékenység, jel/zaj viszony, szelektivitás stb...) Na nem mintha a TV-kre ez jellemző lenne. Ma már olyan paraméterek a mérvadóak, amik nem a képminőségről szólnak.
-
cigam
titán
Vki nem dobná fel vhova az Alcor DTV HS (fekete) USB vevő driverét? Az alcordigital oldalárol nem tölthető le, vmilyen megfontolásból
-
cigam
titán
-
cigam
titán
válasz
qpakcovboy #7042 üzenetére
Lesz. Nem csak azért, mert elmarad egy D/A - A/D konverzió, hanem elve csak ezzel van lehetőség HD műsorok nézésére.
Elég sokfélét gyártanak, általában 12 egy tucat belőlük. A legnagyobb difi a rajtuk futó software. Ami azt jelenti, hogy egy készülék különböző verziói között is akad difi. Pl. a WayteQ HD-90CX attól függöen, hogy milyen fw fut rajt nem tud felvenni USB-re, csak lejátszani onnan. Van olyan verzió ami csak az ingyenes kódolatlan adásokat veszi fel, és talán van olyan is ami mindegyiket fel tudja venni. És ugyanettől függ, hogy milyen formátumokat játszik le, vagy mikor kapcsol be magától frissíteni. Szóval nem lehet egyértelmű favoritot mondani. Végig kell olvasnod a ketyerék topicjait, és magadnak kell leszűrni a következtetést. Én előnyben részesíteném a matricás termékeket. Ez ad némi garanciát a problémamentes működésre.
Nagyon hasonlítanak a divx játékosokra ezek a vevők.
Igen, ha van rajt kártyaolvasó, és hozzátartozó előfizetéses kártyád, akkor tudod nézni a kódolt csatornákat is. -
cigam
titán
válasz
zhagyma #7034 üzenetére
Az elhiszem
Per pillanat csak 1 2-höz létezik.
Viszont egy érdekes problémába futottam bele. a Médiacenter kisajátította magának a vevőt. Futva hagy egy "Windows Media Center vevőkészülék- szolgáltatása"-t, ezért a többi progi nem fér hozzá a vevőhöz. Ha kézzel lelövöm, akkor a többi progi is észreveszi a tuner-t, de amint elindul az MC, elindul ez is, és ez így nem jó. Ez vmi trükkös beállítás kérdése, vagy mitől van?
Mit tudok tenni? -
cigam
titán
-
cigam
titán
Hoppá, hoppá! Conax kártyaolvasós USB-s TVtuner az Alcor-tól Sajna az ára elég magasra sikeredett, 20k.
-
cigam
titán
válasz
lorenzen #7004 üzenetére
Én nem AGP-re datatáltam a fullhd streamet, hanem a VGA-ra ;-)
Egyébként meg nem mindegy hogy a CPU végzi izomból, vagy a GPU?
(Ugyértem mind1 melyik része izmos a gépnek meg kell fizetni. Bár én a CPU-ba terelt ménest jobban kedvelem, mert az nem csak erre jó)És tényleg van AXN! Köszi AH!
-
-
cigam
titán
-
cigam
titán
Furi, mert progdvb-el lehet váltogatni az ac3 és mpeg hang között. Mindkettőn szól a műsor, szóval nem kamu sávok. Valószínű programfüggő, hogy ebből melyik stream-et és hogyan teszi a ts fájlba. Pl. ProgDVB-ben van olyan opció, hogy mind1ik hangsávot tegye bele. Érdekes, hogy akkor is panaszkodik a tsmuxer, hogy az 1ik hangsávot nem ismeri, pedig utánna szépen szétszedi a videót, és a 2 hangsávot. Sztem ez vmi bug lehet a tsmuxer-ben.
ProgDVB-ről jut eszembe. Az EPG miért csak időpontokat és műfajt mutat? Miért nem a rendes műsorcímet írja ki? -
cigam
titán
válasz
Csilling #6954 üzenetére
A homsys telepítés után létre kell hozni egy felhasználói fiókot. Ehez nem kell semmi tüzfal varázslat.(W7 beépített tűzfalát használva.)
A Televízió -> Beállítások ->Tunerek menüpont alatt láthatod, hogy milyen eszközöket lát a program.
Ha megvan a tuner kártya, akkor a Hangolás menüpontot válaszd ki. Itt megadod, hogy melyik vevőkártyát használja, és melyik adótorony frekijeit keresse le (így nem kell végigböngésznie a teljes spektrumot, pik-pak végez a kereséssel). Alul ráböx a keresésre, és máris megkapod a listát miket talált meg. Tovább-ra bökve elmenti a keresés eredményét.Érdemes átfutni a manual-t ill. a fórumot mert első körben kicsit trükkös, de megkedvelhető.
-
cigam
titán
Homesysx shop-jában is van dvb-c tuner.
-
cigam
titán
Az 1.5-ös smartdvb-t nektek nem jelzi vírusosnak a gép? 1.4-el minden oké, de 1.5-nál már a rar letöltésekor sikít a kergető progi.
-
cigam
titán
válasz
gyuszi89 #6926 üzenetére
Jól nézd meg a paramétereit, és a fórumokat amik ezzel foglalkoznak. Nem lennék meglepve, ha nem PAL felbontásban (768x576) tudna digitalizálni, hanem csak 320x240-be. Nemigazán az USB sebességére találták ki a tömörítetlen videójelátvitelt/digitalizálás( pl. framedrop!)
-
cigam
titán
válasz
zhagyma #6914 üzenetére
Nem, sajna szépen lassan növekednek.
Most 60cm-el odébb toltam az ablakban. A Q felugrott 99-re, nem ingadozik, 8 perc alatt csak a continuity error 2, a többi 0.Kicsit randa, hogy az ablakban van, meg lógnak a kábelei, de pöpecül működik. Még mindég meg vagyok lepődve!
-
cigam
titán
Egy újjabb sikersztori: Veszprémben eddig csak a melóhelyemen sikerült megcsípni a dvb-t adásokat. Nemrég sikerült beizzítani a SmartDVB-t, amin van térerő és minőségjelző. A térerő csak 56%-volt, Q 0%. Sokáig filóztam, hogy egy játékantenna(erősítős szobaantenna), mekkora pénzkidobás lesz. Ma vettem egy nagy levegőt, és megvettem (HAMA dvb-t aktiv
). Egész délután gondolkodtam hogyan csinálja. Ugyanis a térerőt feltekerhetem 64%-ig, már elekzd nőni a Q. 68% felett már 44 és 99% között ugrál. Viszont beröffent a vétel
Ezexerint vmi bődületesen rossz jelből is képes kimazsolázni a jelet (Panel dzsungel 2. emelet, az antenna a szemközti házakra néz szóval korántsem optimális ...)TSreader a 818MHZ-es frekin 5 perc alatt csak 3 EIT CRC error-t ad. A continuity errors: 254
TEI errors 4. Ezek jó értékek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hosszabb bemutatót kapott a The Blood of Dawnwalker
- PlayStation 1 / 2
- Videó stream letöltése
- Magyar az űrben
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest