Hirdetés
Aktív témák
-
toeri
aktív tag
Nekem Panasonic MiniDV-s kamerám van bő egy éve, és egy NoName FireWire kártyát használok SW tömörítéssel (Ulead VideoStúdió). Tömörítetlenül elég nagy a keletkező file és a terhelés is óriási a vinyó felé. Az SW tömörítés viszont néha megáll, amikor a buffere megtelik és ilyenkor lehetséges, hogy pattanás lesz a hangsávon. (Ez akkor fordul elő, ha nem jelenetenként veszem be a filmet, hanem egyben akár több mint egy órát.) A dolog nagyban függ attól is, hogy milyen kimeneti formátumot szeretnék? (Lehet ez MPEG-2/DVD vagy AVI(DivX), de persze lehet DV1/DV2 is. Én egyből DVD-formátumot szoktam a lemezre írni, bár ennek hátránya, hogy váltott soros, ezért az LCD-n visszanézve elég szörnyű. Viszont DVD-re írva és TV-n vagy kivetítőn nézve meg jó.)
Ami a HW-es rásegítést illeti a tömörítésre, abból van igen egyszerű és van gyak. teljes MPEG2 tömörítés is. Bár ez utóbbi tudomásom szerint még 50eFt +FA felett van, a 20eFt-s kártyák csak a SW-körítésben tudnak többet a 8eFt-seknél. (Ahogy itt mondták is már mások.) A legolcsóbbat talán nem venném meg (Noname alkatrészek, driver-gondok, miegymás miatt), de ha megnézem a net-en és van hozzá weblap driverfrissítéssel, illetve elég elterjedt a kütyü, akkor szvsz bármelyik 10eFt alatti kártya jó lehet. (Persze ha valami igazán ütős SW-t adnának hozzá 20eFt-ért jogtisztán, az elgondolkodtatna, de ez a veszély nem szokott fenyegetni sajnos. Inkább 1-2 verzióval ezelőtti vagy valamilyen -jelentős téren- visszabutított programot szoktak mellécsomagolni az ilyeneknek.) :(
Aktív témák
- HP Compaq 8100 Elite CMT PC, i5-650 Proci, 8 GB DDR3 RAM, 250 GB HDD
- DJI Mini 3 (GL) Eladó 2028 01.06 Garanciális
- Apple iPhone 17e 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfa
- MSI H81M-P33 PC, i5-4570 Proci, 8 GB DDR3 RAM, 120 GB ÚJ SSD
- Apple iPhone Air 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfa
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI Crosshair 16 i7-14700HX 14. gen 16gb ddr5 + RTX 4060 (140W) + 240Hz QHD+
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest