Hirdetés

Aktív témák

• Allien

veterán

Nem én találtam ki, hanem itt (PH!) olvastam, hogy a procikat hogyan jelölgetik, pedig alapból ugyanazok. Pl. nem biztos, hogy ha Te veszel 2 procit, az egyik legyen Xp 1700-s, a másik Xp 2200-s, külömbözni is fognak egymástól azon kívül, hogy a hidakon (pl L1) más helyen van lézerrel átvágva (no meg az ára is más). Ez a tuning alapja, olyan procit keresni, ami a legkisebb (és ezért valszeg a legolcsóbb) tagja a sornak, de megegyezik a nagyobbra beállított testvéreivel. Erre több módszer is van, pl. az én esetemben duron 1600-s procinál a MIXIB 0340-s jelölésü elöttieket lehet tutira moddolni (még a benne lévő memóriát is, ami 64 de igaziból 256!) A 0340 jelöli az év/hónapot, tehát ha 40 alatti, akkor jól tuningolható, felette nagyon kicsi rá az esély. Az enyim 42. heti, de még nem próbáltam, csak bios állítással, amiből így 1600 Mherz helyett 1800 lett. Valószinű, hogy az 1400 duron procik is ilyenek, de amikor vettem az enyimet, még nem olvastam a PH!-t! Most tutira tudnám, mit is vegyek, persze, ez nem panasz, mert a pénzemért megkaptam, amit akartam. :))
    Vásárlás elött érdemes olvasgattni, bár néha ez sem tuti, nem lehet mindenről írni. Pl. most szándékozom venni egy fejhalgatót (Ozaki ph007), de senki sem tudott róla írni a megfelelő topicban. :DD
    Ergo, majd nekem kell tájékoztattnom a többieket, hacsak addig valaki be nem előz!

Aktív témák