Hirdetés
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Aktív témák
-
Allien
veterán
No éppen ez a dilemma, garancia 1 évig, vagy tuning. :)) Végülis, a procinak mindegy, ha egy év mulva próbálom ki!
-
Allien
veterán
Igen, az Ashrock hasonló ár/teljesítmény, sőt, talán egy kicsit néha már jobb is, vagy legalábbis, itt Mo.-n, mivel az ECS-nek is van nForce 2-s alaplapja, de nem hiszem, hogy olyanja van valakinek Mo.-n, max 1-2 nagykereskedőnek, kv alátétnek. :))
Ha veszek alaplapot, akkor vagy a legolcsóbbat (efektive), vagy jelenleg nForce 2-st!
Ami az olcsót jelenti, azért vettem ecs k7s5a pro-t, mert erre volt many-m, így ugyanis nem kellett a ramjaimat is lecserélni, mert ez a deszka ugye sd-ddr támogatást tudja, igaz, külön-külön, de ez logikus is. :C -
Allien
veterán
igen, erőssen gondolkodom, hogy mégis, lecserélem ezt az alaplapot. Ha pl. az L1-L2 hidakat akarnám átkötni, legalább 3-4E huf körül kellene számolnom, és ha azt nézem, már 16E alatt kapok nforce 2-s alaplapot. Igaz, a chacet csak áthidalással lehettne megoldani, de sajna, ahol vettem a procit (mistral), pont oda rakták a matricájukat, a garancia miatt. De, ennek ellenére, nagyon meg vagyok az alaplapommal elégedve! :))
-
Allien
veterán
Az én lapom, mint írtam, alapból semmi tuningot nem preferál. Tehát óne fesz, és szorzó állítás! Az fsb is max 3 fázis:
100/100
133/133
166/166
A procim 133-t támogatja alapból, de rátöltöttem egy tuning biost (cheepo), így már sokkal több lehetősség van.
Pl.: 143/143, 147/147, 150/150, 200/200 (de ez igaziból nem megy senkinek sem), és jópár asszinkron, ami szintén (sajnos) használhatattlan.
Jelenleg a 150/150-n megy ami 1600@1800-t jelent. Ez is több a semminél. :)) Nálam külön meg kell patkolni az alaplapot, vagy a hidakat átkötni, vagy a lábakat drótozni, hogy feszt lehessen állítani, nomeg szorzót. :)) -
Allien
veterán
Bocs, félre értettél! Számomra nem volt egyértelmü (mert tudattlan vagyok, és nem írtad egyből oda a lapkakészletet), hogy nforce-s a deszkád, mert úgy ''könnyűűű''. :))
Nekem speciel vagy a procit, vagy a proci foglalatot kellene babrálgattni, a szorzó, és fesz állitásához. Fsb-t persze lehet, de csak tuning biossal. A deszkám ecs k7s5a pro. Olcsó, és így is jó, de ugye mindig telhetettlen az embör. :DDD -
Allien
veterán
Milyen alaplapod van (Aopen, az o.k., de a lapkakészlete)? Megpiszkáltad a procit, vagy az alaplapot, és hogyan, melyik technikát alkalmaztad? :))
Külömben, az nagyon szép eredmény! :C -
Allien
veterán
Nem én találtam ki, hanem itt (PH!) olvastam, hogy a procikat hogyan jelölgetik, pedig alapból ugyanazok. Pl. nem biztos, hogy ha Te veszel 2 procit, az egyik legyen Xp 1700-s, a másik Xp 2200-s, külömbözni is fognak egymástól azon kívül, hogy a hidakon (pl L1) más helyen van lézerrel átvágva (no meg az ára is más). Ez a tuning alapja, olyan procit keresni, ami a legkisebb (és ezért valszeg a legolcsóbb) tagja a sornak, de megegyezik a nagyobbra beállított testvéreivel. Erre több módszer is van, pl. az én esetemben duron 1600-s procinál a MIXIB 0340-s jelölésü elöttieket lehet tutira moddolni (még a benne lévő memóriát is, ami 64 de igaziból 256!) A 0340 jelöli az év/hónapot, tehát ha 40 alatti, akkor jól tuningolható, felette nagyon kicsi rá az esély. Az enyim 42. heti, de még nem próbáltam, csak bios állítással, amiből így 1600 Mherz helyett 1800 lett. Valószinű, hogy az 1400 duron procik is ilyenek, de amikor vettem az enyimet, még nem olvastam a PH!-t! Most tutira tudnám, mit is vegyek, persze, ez nem panasz, mert a pénzemért megkaptam, amit akartam. :))
Vásárlás elött érdemes olvasgattni, bár néha ez sem tuti, nem lehet mindenről írni. Pl. most szándékozom venni egy fejhalgatót (Ozaki ph007), de senki sem tudott róla írni a megfelelő topicban. :DD
Ergo, majd nekem kell tájékoztattnom a többieket, hacsak addig valaki be nem előz! -
Allien
veterán
De az 1600-st simán lehet 1800-n kergettni, még buherálni sem kell hozzá a procit, vagy az alaplapot. Igaz, Bios frissités kell hozzá (cheepo), de akkor minek az 1800-s? :F
-
Allien
veterán
Nálam alapból alig mekegszik, de ha nagyon halk gépet akarsz, akkor hagyjad alapbeállítással, mert ugye akkor az fsb 100-s, és a 1600-s durci 1200-n fog ketyegni. Nekem ebben az esetben 32-33 fok körül mozgott több óra játék után. Persze, normálon (fsb 133), vagy feljebb tolva már 46 fokot is elérte (Aerocool alaphűtő).
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest