Aktív témák
-
kvazar
tag
köszönöm a hozzászolásokat , tanx
-
dzsoni
senior tag
Én ezt annó úgy oldottam meg, h egy at-s tápot raktam be másodiknak. Egy relé kapcsolat a a 220-at az at-s tápnak. Kb. 2 évig ment így egy konfigom, aztán vettem egy erősebb tápot.
-
pitman
őstag
Ha az egyik táp hajtja az alaplapot, a mádik a többi eszközt, akkor ugyanúgy kiegyenlítődhet a tápok közötti feszültségkülönbség az adatkábeleken keresztül. Hasonlóan az egyik táp eldurranása esetén a galvanikus kapcsolat megvan az összes eszköz között, tehát, lehet hogy visz mindent magával...
-
tocsa
senior tag
Ez siman mukodik.
A neten rakeresel, akkor annyival megkonnyitheted a dolgodat, hogy a ket tap alaplapi tapcsatijainak ket vonalat osszeforrasztva elintezheted, hogy az egyik be tudja kapcsolni a masikat. Ez teljesen veszelytelen.
De mint ahogy te is latod, ilyenkor csak annyirol van szo, hogy egyszerre kapcsolodnak be, de terhelest nem tudnak megosztani egymas kozott. Ez arra jo, ha van 5 PCI kartya a gepedben (AGP VGA+PCI VGA+eth+sound+RAID+tuner) van par CD/DVDi iro olvaso, plussz RAID-hez par vinyo, akkor egyik tap nyomatja az alaplapot es a rajta levo cuccokat, a masik meg a vinyokat es a tobbi egyseget. Es veszelytelen allitolag, de nincs tapasztalatom, csak tervezek ilyet csinalni.
A masik dolog, amikor ki tudjak egymast segiteni teljesitmenyben. Az ordasi fele (tuningnet) cikk ilyet mutat. Azzal a megoldassal a +3.3 es a +5 voltos vonalak ki tudjak segiteni egymast. De az a megoldas egyaltalan nem veszelytelen, mert feltetelezi, hogy ezek a feszultseg ertekek nagyon kisse ternek el a ket tap eseteben, igy nem folyhat nagy aram a ket tap kozott. A tapok mukodesi elvebol adodoan ez igaz is lehetne, es tisztelen ordasi kollega tudasat, de egy nagyon temahoz erto ismerosom errol megis lebeszelt. A 12 voltos ertekek ''megosztasa'' pedig mar eleve felejtos dolgo, mert ezek nagyban el szoktak terni egymastol. -
pitman
őstag
És mennyi ventit akarsz a külön tápról hajtani, mert ezeknek a teljesítményfelvétele 3-4W/db, ráadásul 12 voltról (de számolj utána a saját ventik paraméterei alapján). Szerintem nem sokat érsz vele. Csak a zajszint és a fogyasztás fog jobban megnőni + barkácsoni kell. A két táp árából + egy kis ráfizetés kapsz egy márkásabb 300W-ost, és máris egyszerűbb az életed.
-
kvazar
tag
lehet félreértitek:
az original táp rádugva az alaplapra, hdd, cd-rom és kész.
a sekund tápba eccerűen bedugom a 220at, és CSAK a sima tápcsatikat használom csak ventillátoroknak. (HA TÁPOT SIMÁN 220BA DUGOM, RÁAKASZTOK EGY VENTILLÁTORT AZ PÖRÖG FÜGGETLENÜL A HÁZTÓL) :)
EGYEDÜL CSAK A BEKAPCSOLÁSA ÉRDEKES. -
Slax
senior tag
Üdv.
Erre a helyre menjetek elolvasni.Mindent megtudtok,ami érdekel.
http://tuningnet.hu/cikkek/atx3/ -
LukE
veterán
egyébként tényleg működhet, csak egy mai konfig eléggé terheli az 5 meg 3.3v-os ágat (ATX12V csatis lapok valszeg kevésbé), szóval csak sok
[L]http://anthrax.ds.pg.gda.pl/server[/L]
meghajtó esetén érheti meg -
WN31RD
addikt
De van a mese tovább is:
A gép az időnkénti elszállásokon kívül a következőket produkálta még, ha a CD-ROM is rajta volt:
Újraírható CD-ket olvasott, bár igen lassan, nyomott CD-ket is olvasott, de írható CD-ket nem. (Sok CD-vel kipróbáltam.)
Miután átkötöttem a másik tápra a CD-ROM-ot, nemcsak az elszállások szűntek meg, de hirtelen felgyorsult az újraírható CD-k olvasása, és lehetővé vált az írható CD-k olvasása (és normális sebességen).
Egyébként nem gond, ha nem hiszed el. Ha más mondaná, valószínűleg én is kiröhögném...
:DDD -
WN31RD
addikt
Az igaz, hogy az alaplapnak is kell a teljesítmény, de könnyen lehet, hogy pont azon a néhány ventin, CD-ROM-on, DVD-n, esetleg winchesteren (vinyóval még nem próbáltam) múlik a dolog.
Egyébként annál a gépnél, amivel ezt próbáltam pont 1 db CD-n múlott, amit átraktam egy másik tápra. :P -
PeliScan
addikt
Én még nem próbáltam, de úgy képzelem, h nem számít sokat.
Mert ha az alaplapnak nem ''jut'' elég a precíz feszültségekből 3V, 5V, akkor hiába próbálja az ember ''tehermentesíteni'' h levesz a válláról a 12V, és némi 5V kiszolgálását, nem fog tudni ''átcsoportosítani'' a 3Vra. :( -
PeliScan
addikt
Megold6ó, de nem érsz vele sokat. Ugyanis a elektronika csak egy tápról mehet, és az meg úgyis kevés lesz. Hiába próbálod úgy, h egyik hajtja az 12V a másik az elektronikát az alaplapon és az 5V, nem tud attól több áramot leadni az 5Von egy táp h nem terheled 12Von. ráadásul 2x a failure veszélye is így.
-
kvazar
tag
olcsón nagy teljesítményű tápenerga: egy házba 2 250,300as táp beszerelése.
megoldható -e egy kapcsolóra kötni 2 atx tápot melyben egyik csak hűtésért, a másik az alaplap és cd,vinyo...stb -t hajtja.
vélemény?
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest