Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
Rover623 #232 üzenetére
Zöldség... én abban a részben kifejezetten az A64-ekről beszéltem.
Aszinkron működés: nincs értelme a kifejezésnek, mivel nincs olyan fogalom athlon64-nél hogy szinkron. ÉS enélkül az aszionkron szónak sincs sok értelme. Hacsak nem megy a proci és a memó is azonos órajelen. Erre sok esélyt nem látok, 1x-es szorzó nincs a procikban.
A többi részét a hozzászólásodnak nem reaglánám le. szerintem még én is tudnék a te szövegértelmezési képességednél jobbal rednelkező szövegértelmezőt írni. De a kedvedért elmagyarázom, hogy miért nem számít a szorzó:
Legyen adott a memória egy tetszőleges órajele. Bármely processzorórajel esetén tetszőlegesen választható egy olyan osztó (az alaphalmaz a biosban beállítható értékek halmaza), hogy a memória órajele az adott órajellel megegyező legyen. A tétel pedig úgy szól, hogy ezekben az esetekben a memória elérési ideje és adatátviteli sávszélessége elhanyagolható mértékben térnek csak el egymástól. remélem ez megfelelően egzakt definició lett, talán ezt megérted. -
orbano
félisten
válasz
Rover623 #219 üzenetére
''Ezért van az, hogy az A64 prociknál a szinkron hajtás adja a legnagyobb sebességet, a Dual Channel is átjön szépen.''
Mindenhol ez adja a legnagyobb sebességet.Mellesleg a64-nél nincs értelme ennek a fogalomnak, hogy aszinkron, megtévesztő lehet. Ugyanis ahol az FSB-n keresztül éri el a a proci a ramot, ott az aszinkron működés miatt komoly késleltetési hibák lépehtnek föl (a szinkronizáció miatt néha több órajelet is kell várni a memóriaműveletre, ezért is nem éri meg athlonXP-nél a 333FSBs proci mellett 400-zal hajtani a ramokat. lassabb)
A64-nél viszont a proci sebességéből, és szorzójából adódik a memória sebessége, ami csak közvetetten függ az FSB(HTT)-től. Így tehát gyakorlatilag valóban a memória effektív órajele és időzítése határozza meg a sebességét is, maga a ''memória osztó'' nem. Tehát az FSBAM órajel arány nem számít.
Mondjuk nem lett ez a leírás a legszakszerűbb, de nagyjából érteni lehet, hogy mi a lényegi különbség. Rover fain kis ábrájával meg egyenesen tökéletes az észosztás
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen széket vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged