- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #194 üzenetére
Nos, nézzük a listát, ahol látható, hogy a node title eredetileg a "második" értékkel bír:
[link]Node:
[link]Miután alkalmazom a pathauto modult: Automatically generate the title and hide the title field, eltűnik az általam megadott title, helyére a generált érték kerül AutoNodeTitle-kettes:
[link]Tehát, nem tudom megőrizni a manuálisan megadott title-t, amit ÉN láthatnék a content list - ben, de amit nem látnának a látogatók, hiszen számukra egy külön előállított title lenne (mindenhol, minden HTML elemben, hiszen a teljességre törekszünk).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #194 üzenetére
Alábbiakban leírom, hogyan változtattam meg a Language switcher block linkjeinek "title" attribútumát.
Két fontos info:
- az én theme-em neve zenTest (Zen theme subtheme-je), ezt az elnevezést fogom használni a továbbiakban, ez cserélendő a saját theme-etek nevére
- korábban megváltoztattam a node címét egy modullal, a hook_node_view() implementálásáért felelős függvényben.1.) Először megnéztem a language switcher block-ot Theme Developerrel (must-have): [link]. Ahogy a képen látható, a title attribútum tényleg nem változott a nyelvi linkeknél, pedig a címet már megváltoztattam korábban a modullal, ahogy fentebb említettem (látszik is a "Test field's value" rész a címben, az azután lévő "original:" után lévő rész az eredeti cím!!).
Ha a nyelvi link fölé viszem az egeret, még mindig a régi cím jelenik meg: [link].
2.) Megnéztem a "Candidate function names"-nél felajánlott nevet: "links__locale_block" - tehát kell nekem majd egy theme_links__locale_block() függvény.
3.) Megkerestem a theme_links() függvényt a hivatalos Drupal-oldalon. Ezt úgy, ahogy van, bemásoltam a template.php fájlomba, majd a függvény nevét theme_links-ről átneveztem zenTest_links-re, mert nálam zenTest az aktív theme neve.
4.) Létrehoztam a zenTest_links__locale_block függvényt (úgy tűnik, nem is kell a sima theme_links__locale_block!), majd beletettem ezt:/**
* @see zenTest_links()
*
* @param array $variables
* @return string
*/
function zenTest_links__locale_block($variables) {
$node = menu_get_object();
if ($node->nid) {
if ($node->type == 'test_multilingual_type') {
$myTestFieldValue = $node->field_title_for_test['und'][0]['value'];
foreach ($variables['links'] as $langcode => $langLinksArray) {
$variables['links'][$langcode]['attributes']['title'] = t('!myTestFieldValue (original: !originalTitle)', array(
'!myTestFieldValue' => $myTestFieldValue,
'!originalTitle' => $langLinksArray['attributes']['title'],
)
);
}
}
}
return zenTest_links($variables);
}5.) Létrehoztam a zenTest_theme() függvényt:
/**
* Implements hook_theme()
*
* @return array
*/
function zenTest_theme() {
return array(
'links__locale_block' => array(
'variables' => array('links' => NULL, 'attributes' => array('class' => array('links')), 'heading' => array()),
),
);
}6.) Empty cache (enélkül nem megy!), majd próba.
A változtatás után: [link].
A komplett kód tehát:
http://pastebin.com/iLJcmX3K
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- Óvodások homokozója
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Iphone 14 plus eladó
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciáva
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest