Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egérpad topik
- Egér probléma
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánlott szakirodalmak a teljesség igénye nélkül (a lista még bővülhet):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
De az jó neked, ha ékezet és egyéb speciális karakterek levágásával érkezik meg a tárgy?
"Nem lenne jó egyáltalán"
Indoklást nem igazán láttam a leírásodban...
Én arról beszéltem, hogy contextual filter lenne a node id, ez az argumentum pedig a beépített eszközök segítségével le lenne cserélve a node title-re, magyarul ez bekerülhetne akár a tárgymeződbe is. Mondjuk azt sem írtad, hogyan kerül be a contact formod tárgyába a title.De egyébként erre a feladatra miért nem a Webformot használod? Többek közt felmérésekre, testreszabottabb kapcsolat-felvételi űrlapok készítésére használható, a beépített contact form ehhez képest csak egy buta kis jószág, egyszerű feladatra, sima kapcsolatfelvételre.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #398 üzenetére
nem lenne-e jobb, ha inkább node id-t raknál az URL-be, és Views-ban pedig contextual filterrel szűrnél
Nem lenne jó egyáltalán. Tehát Viewsban előállítom a linkeket:
/contact/form13/kutyaütő
és
/contact/form13/macskafogóAmikor üzenetet akar valaki küldeni, a linkre kattintva a form13-as contact form töltődik be és a tárgy mezőbe automatikusan bekerül a link utolsó tagja: kutyaütő vagy macskafogó. Mármost a Tárgy elem el van rejtve css-szel, hogy véletlenül se tudják módosítani az üzenetküldők, így amikor megérkezik a kijelölt email címre a levél, a tárgy úgy fog kinézni: [form13]kutyaütő. Ebből tudható, hogy melyik hivatkozásra kattintva, millyen témában szándékozott az illető üzenetet hagyni.
Kérdés, a hivatkozás minden böngészőben jól fog-e működni
Így van, pont ez a kérdés. Ha jól tudom IE nem szereti pl. az ékezetes betűket.Visszakanyarodva az elejére:
Amikor Views-zal előállítom a linket, akkor van lehetőség arra, hogy pl. a Transliteration modul segítségével az ékezetes betűket, speciális karaktereket lecseréljem? -
Sk8erPeter
nagyúr
"Egy tartalomtípusban van egy email mezőm, ami rejtett, mert contact form segítségével automatikusan generálom a linket Views-ban."
Igaából mi a cél? Biztos, hogy ez a jó megoldás?"Ez azt jelenti, hogy az adott kategóriájú contact form töltődik be és a tárgy a node-title-lel töltődik fel.
Az a kérdésem, hogy nem okoz az problémát, ha a node-title, ezáltal a hivatkozás kis- és nagybetűket, ékezeteket, speciális karaktereket, pl . (pont) tartalmaz?"
Kérdés, a hivatkozás minden böngészőben jól fog-e működni, nem lenne-e jobb, ha inkább node id-t raknál az URL-be, és Views-ban pedig contextual filterrel szűrnél node id-re, majd alakítanád át ebből értelmes címmé.===================
(#395) sh4d0w : hajrá!
===================
(#394) Jeno.L : hát miért, majd valami kulturált, csöcsmentes képet választok, nem?
Mindenesetre írhatnál a magyar drupal.hu fórumra is, hátha tudnak hotlink protectionre kész Drupalos megoldást is, vagy Drupal Answers-re.
Kíváncsi vagyok, hogy alakul, érdekes téma. -
Siriusb
veterán
Érdekes dolgot vettem észre. Nem tudom, drupal vagy colorbox-node modul eredetű, de chrome böngészőnél van olyan elem, ami kap egy extra class-t, melyet pl. firefoxban nem látok. Mi lehet az oka?
Szerk:
LOL ezt benéztem:
node-by-viewer: Node is authored by the user currently viewing the page. [link]
Szóval ezért van ott pluszban ez a class. -
Siriusb
veterán
Drupal 7 Contact form module.
Egy tartalomtípusban van egy email mezőm, ami rejtett, mert contact form segítségével automatikusan generálom a linket Views-ban. Készítek egy linket az alábbiak szerint contact/kategória/node-title
Ez azt jelenti, hogy az adott kategóriájú contact form töltődik be és a tárgy a node-title-lel töltődik fel.
Az a kérdésem, hogy nem okoz az problémát, ha a node-title, ezáltal a hivatkozás kis- és nagybetűket, ékezeteket, speciális karaktereket, pl . (pont) tartalmaz? -
válasz
Sk8erPeter #393 üzenetére
Az az igazság, hogy némileg kényszer (aminek egyébként örömmel teszek eleget), ugyanis az oldal, ahol futni fog a drupal, olyan témájú, hogy hülyén nézne ki, ha megtörnék - így kiesik a WP és kiesik a Joomla
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #393 üzenetére
Te is jó képet választottál
Nah majd ha kiötlöttem valamit illetve találtam valamit akkor írok, de ez most dühít nagyon.
Webshopos ismi is a plafonon van -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, hogy erre gondoltál! OK, bocsesz, elsőre nem volt tiszta, már értem, mi a gond.
Ebben az esetben jogos a probléma. De igazából ezek szerint ez nem "kb. olyan mint a hotlink protection", hanem ez konkrétan hotlink protection. Most random kiszedve egyet:
http://fansshare.com/celebrity/photos/934_imogen-lo-jpg-zoo-456321085.jpg
ez aztán átvisz ide:
http://fansshare.com/cached/?version=celebrity/photos/934_imogen-lo-jpg-zoo-456321085.jpg&rnd=8952
és kiírja, hogy
"Click here for full resolution
Hotlink protection activated - The domain you are viewing from has been excessively embedding - max allowance 100GB"
De ez csupán egy scripttel ráhúzott réteg a képen.Más is ír erről, amit említettél:
https://productforums.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/webmasters/x8CnRPITLg8
[link]
[link]
[link]Végül is .htaccess-szel tényleg át lehetne irányítani a kéréseket, ahogy sh4d0w mondta, de úgy, hogy azok nincsenek blokkolva, hanem átirányítod a közvetlen kéréseket saját scriptre, és Te is saját scriptedből ráhúzol egy réteget minden ilyen módon kiszolgált képre. Kész Drupalos megoldásról én személy szerint nem tudok, de érdemes rákeresni a "drupal hotlink protection" kulcsszavakra.
===========================================
(#392) sh4d0w :
nincs mit, jól választottál. -
válasz
Sk8erPeter #390 üzenetére
Köszi, még csak most ismerkedem a drupallal.
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #389 üzenetére
Hasonlítsd össze más oldalakkal. a fansshare.com-n úgy jelennek meg a képek a gugliban,hogy oda böki egy script,hogy a teljes verziós képhez klikk ide, másoknál nem látok ilyet.
Tény,hogy az oldalam még csak másfél éves tehát fiatal így sokszor ugrándozik de egy hét alatt 50%-s vissza esést ennek nem tudok betudni. Napok óta olvasom a fórumokat és mindenki hasonlókat ír, olyanok is akik azért jóval idősebb és felkapottabb oldalakat üzemeltetnek.
Mint írtam kép mellett a keyword részt is megpiszkálta a google mert arra is panaszkodnak.
Ti nem tapasztaltatok ezek szerint vissza esést? (nekem olyan január 28. óta esik vissza és most 2-3nap beállt erre az alacsony szintre) -
Sk8erPeter
nagyúr
Fix szélességű témával Dunát lehet rekeszteni, akár a Zen sminket is be lehet lőni fix szélességűre, ha olyan témát akarsz, amit Te szeretnél testreszabni (lásd a fixed-width.css fájlt).
"a fejlécben az utoljára felvitt x db írás beharangozói váltakoznak automatikusan?"
Ez teljesen független a témától, ezt bármelyik sminkben meg lehet csinálni (már amelyik nem olyan kiszámíthatatlan fos, mint az Artisteer által generált szutykok).
Ahogy Siriusb már említette, simán Views-zal öt perc alatt össze lehet kattintgatni ilyen listázó blokkot, aztán az admin/structure/block oldalon oda húzogatod a blokkodat, ahova akarod.
Persze nem árt, ha van is a témádban egy olyan régió, ami megfelelő a blokk elhelyezésére.
Ha még nem ismered a Views-t, érdemes olvasgatni: Nagy Gusztáv: Drupal 7 alapismeretek, 15. fejezet.
De ha elakadtál, itt nyugodtan kérdezősködhetsz. -
Sk8erPeter
nagyúr
"Nah már most egy fórumon linkeltek egy érdekességet ami kb. olyan mint a hotlink protection."
Ezt most nem egészen értettem. A site:fansshare.com-ra való keresés már miért lenne olyan, mint a hotlink protection?Egyébként biztos, hogy a Google képkereső az oka?
A .htaccess-szabályozás meg nem biztos, hogy jó ötlet, mivel akkor kvázi azt mondod a Google keresőrobotjának, hogy vazze, neked nem adom a képet. Azt meg nem hiszem, hogy értékeli. -
-
Jeno.L
tag
Sziasztok!
"Köszönhetően" az új, csoda google kép keresőnek csak 50%-t esett vissza az oldalam forgalma mivel most már a user az oldal látogatás nélkül, egyből letöltheti a képet kvázi a googleből. Ok, a kép rankja megmarad, ez nem is baj, csak mivel a forgalom esik vissza az adsense és a hírdetők is kevesebbet fizetnek...
Nah már most egy fórumon linkeltek egy érdekességet ami kb. olyan mint a hotlink protection.
Érdeklődnék, hogy van-e ehhez hasonló is a drupalhoz vagy békéljek meg a tudattal mint az a többi pár millió (ha nem millárd) üzemeltető, hogy a kép keresésből érdemleges látogató többet nem lesz
Mondjuk a keywordökkel is szórakoztak valamit, kb forrong az összes fórum most emiatt a neten -
Siriusb
veterán
Akár az alapértelmezett témák közt is van fix szélességű.
Régebben olvastam ilyenről, hogy egy blokkban (ami akár a fejlécben is elhelyezhető) jeleníted meg ezeket a summary-ket, de az is elképzelhető, hogy simán Views-zal volt megcsinálva, s minden oldaltöltésnél mást és mást jelenített meg. Megpróbálok rákeresni, hirtelenjében nem találtam. -
Srácok, ismer valaki olyan drupal témát, ami fix szélességű és a fejlécben az utoljára felvitt x db írás beharangozói váltakoznak automatikusan?
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Sőt, még új drupal telepítést is csináltam a standarddal"
Na, akkor ebben már előrébb vagy, mint én"Ha csak annyit tudna a drush, hogy nem kell modult letölteni, kicsomagolni, bemásolni, engedélyezni, függőséget letölteni stb, már akkor is megérné használni."
Na igen, a Drupal beépített felületén az admin/modules/install oldalon csak a félkövérrel kiemelt részeket lehet megtenni, az összes többi pöcsölős rabszolga-kattintgatás.Szerk.: amúgy vicces, hogy így ketten elvezetgetünk egy topicot az eszmecserénkkel.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #381 üzenetére
Na, nem gondoltam, hogy ennyire elszabadulsz
Én is éppen tegnap raktam így fel a colorbox-plugint.
Sőt, még új drupal telepítést is csináltam a standarddal. Az 5,8-as verzió van fent. Ha csak annyit tudna a drush, hogy nem kell modult letölteni, kicsomagolni, bemásolni, engedélyezni, függőséget letölteni stb, már akkor is megérné használni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na látod, először még azt mondtad, a Drush olyan melós.
Pedig nagyon durván lerövidíti a szükséges időt az admin-felület buzerálása helyett.
Legutóbb új telepítésnél a Colorbox library-t így töltöttem le a modul engedélyezése után:
drush colorbox-plugin
automatikusan bepakolja a sites/all/libraries-be, kicsomagolva a zipet.
Ezzel kapcsolatban fontos megjegyeznem, hogy érdemes upgrade-elni a legfrissebb Drush-ra, nekem 7.x-5.4 volt fent, de ott rossz volt a MIME-type detektálása, és gzippel akarta kitömöríteni a zippelt fájlt:
http://superuser.com/questions/544153/when-using-gzip-decompress-the-result-is-gzip-myfile-zip-unknown-suffixAmit még ki akarok próbálni, a Drush-ból telepítés friss Drupalnál megadott profilból (itt pl. a standard profilból):
drush site-install standard --site-name="D7test" --site-mail=xyz@example.com --account-name=d7admin --account-pass=1234 --db-url=mysql://d7admin:1234@localhost/db_d7_test
Aztán amit szintén ki szeretnék próbálni, ha lesz időm, hogy saját modulomból implementáljak olyan hookokat, ami Drush-ból elérhető:
Hogyan készítsünk Drush kompatibilis modult, vagyis CLI-ből elérhető Drupal funkciókat
http://www.kalman-hosszu.com/hogyan-keszitsunk-drush-kompatibilis-modult-vagyis-cli-bol-elerheto-drupal-funkciokatAmit épp most csinálok, az a saját testreszabott telepítési profil létrehozása:
Drupal 7 telepítési profil írása
http://www.kalman-hosszu.com/drupal-7-telepitesi-profil-irasa
amire ez jó, az az, hogy egyből települnek a saját moduljaim, amiket berakok a dependency-be, nem kell még egy csomó mindent külön engedélyeznem a telepítést követően; sőt, egyből a telepítés után létrehozhatom a saját CKEditor-profiljaimat, meg egyéb beállításokat is eszközölhetek, külön macera nélkül, csak egyszer meg kell írni a kódot hozzá.Amit az imént olvastam el, az egy cikk azzal kapcsolatban, hogy a moduljainkhoz tartozó JavaScript-kódokban hookszerűségeket biztosítsunk, a jQuery event triggerelésével, ami egyszerűvé teszi más modulokkal a beavatkozást a kódba:
Your Javascript should expose APIs, too!
http://www.lullabot.com/articles/your-javascript-should-expose-apis-tooHa már így kérted, hogy ha van érdekesség, akkor közöljem...
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Nagyon jó, hogy régebben említetted a drush-t. Már nem szeretnék visszatérni azokhoz az időkhöz, amikor még nem használtam.
Hihetetlen, mennyire leegyszerűsíti az ember dolgát és felgyorsítja a munkát.
Ha máskor is ráakadsz valami hasznosra, szólj. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #378 üzenetére
Áttértem prioritásos üzemmódba, az most hátrébb sorolódott.
Szándékaim szerint jövőhét elején eljutok odáig. De szivatott a CKEditor is mostanság, szerencsére csak lokálisan. IMCE-t üzemeltem be, és a CKEditor egyszerűen eltűnt, csak egy nagy üresség volt a helyén, plain text módban viszont megjelent a tartalom. Sehogy nem tudtam rájönni az okára, sem megoldani, kénytelen voltam mentést visszarakni.
-
Siriusb
veterán
Drupal 7-ben próbálok fénykép galériát létrehozni. Kreáltam egy új tartalomtípust, kép típusú mezővel, melyet korlátlan számban lehet hozzáadni. Van egy Views is, azt szeretném, ha 3 fénykép jelenne meg csak egy oldalon. Hiába állítom a pagert 3-ra, az összes kép megjelenik. Mit néztem el?
Szerk:
csak írnom kellett, egyből megtaláltam: Multiple field settings / Display all values in the same row, pipa kivesz. -
Sk8erPeter
nagyúr
Szívesen, majd jelezz vissza, hogy sikerült.
De egyébként ha gyorsan ki akarod próbálni az épp látogatott oldalon, arra van egy nagyon egyszerű lehetőség, egyszerűen megnyitod az épp használt böngésződ fejlesztőpanelét (nyilván FF-nál legyen telepítve a Firebug, Chrome és Opera esetén ez beépített; Ctrl+Shift+I vagy F12), majd a Console fülön egyszerűen másold be ezt a kódrészletet:for(var ckeditorInstanceId in CKEDITOR.instances){
console.log('ckeditorInstanceId');
console.log(ckeditorInstanceId);
console.log('ckEditorInstance:');
console.log(ckEditorInstance);
var ckEditorInstance = CKEDITOR.instances[ckeditorInstanceId];
ckEditorInstance.resize(1000, 900);
}Így on-the-fly tudod egyből átméretezni, hogy ki tudd próbálni, melyik méret a legmegfelelőbb.
Szerk.: nyilván az első 4 sor csak debuggolás céljára hasznos, hogy meg tudd nézegetni, mi van ezekben az objektumokban, én mindig a konzolra szoktam kiíratni, ha gyorsan meg akarok vizsgálgatni valamit JS-ben.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #374 üzenetére
Kösz!
-
Sk8erPeter
nagyúr
No, sorry, kicsit több lett, mint negyed óra, társaságom lett, aztán végül már nem volt energiám ezzel foglalkozni.
Ami működőképes az átméretezésre, most modulból méretezek át, de ugyanezt meg lehetne tenni sminkből is (végül is sminkelési feladat inkább, mivel adott helyen szeretnéd átszabni, a megjelenésnek megfelelően, de a lényeg ugyanaz):
/**
* Implements hook_form_alter().
*/
function testmodule_form_alter(&$form, &$form_state, $form_id) {
// az after_build függvényben már megvannak az egyes elemek HTML id-jai (itt még nem)
$form['#after_build'][] = 'testmodule_form_alter_after_build';
}
/**
* Form after build function
*/
function testmodule_form_alter_after_build($form, &$form_state) {
$form_id = $form['#form_id'];
switch ($form_id) {
// most a példa kedvéért az Article content type formjánál fogom átszabni a CKEditor szélességét, magasságát
case 'article_node_form':
drupal_add_js(drupal_get_path('module', 'testmodule') . '/js/ckEditorResizing.behaviors.js', array('type' => 'file', 'scope' => 'footer', 'weight' => 100));
// itt az Article content type body-jánál a summary-hez és a fő törzsszöveghez tartozó CKEditort fogom átméretezni!
// a HTML id azért kell, mert a CKEDITOR.instances tömböt fogjuk felhasználni a JS-kódban, és ebben HTML id-k kulcsai szerint vannak meg az objektumok, a rá vonatkozó attribútumok és metódusok
drupal_add_js(array(
'testmodule' => array(
'ckEditorResizing' => array(
array(
'id' => $form['body']['und'][0]['summary']['#id'],
'width' => 400,
'height' => 200
),
array(
'id' => $form['body']['und'][0]['value']['#id'],
'width' => 300,
// 'width' => '50%',
'height' => 600
)
)
)
), 'setting');
break;
}
return $form;
}Aztán a testmodule/js könyvtárban van egy
ckEditorResizing.behaviors.js
fájl, aminek a tartalma a következő:(function ($, Drupal) {
Drupal.behaviors.ckEditorResizing = {
attach: function (context, settings) {
var self = this;
// némi késleltetéssel kell átméretezni, miután inicializálódott
window.setTimeout(function(){
self.resizeCKEditor(context, settings);
}, 600);
},
resizeCKEditor : function (context, settings) {
if(settings['testmodule']['ckEditorResizing']){
var ckEditorResizingData = settings['testmodule']['ckEditorResizing'];
for(var i = 0; i < ckEditorResizingData.length; i++){
var ckEditorInstance = CKEDITOR.instances[ckEditorResizingData[i].id];
ckEditorInstance.resize(ckEditorResizingData[i].width, ckEditorResizingData[i].height);
}
}
}
};
})(jQuery, Drupal);Ez csak szemléltetés, biztos lehetne ezen szépíteni (például elég ronda az a multidimenziós tömb valami rendes osztály helyett, de sajnos ezt a multidimenziós tömb szemléletet a 7-es Drupalban (valszeg még 8-asban is) elég sokszor alkalmazzák).
A lényeg tehát, hogy a .resize() metódust hívjuk meg:
http://docs.cksource.com/ckeditor_api/symbols/CKEDITOR.editor.html#resizeVonatkozó cikk még:
How Do I Change the Size of the Editor on the Fly?
http://docs.cksource.com/CKEditor_3.x/Howto/Editor_Size_On_The_FlyHa nem érthető, kérdezz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #372 üzenetére
Csak lazán, élvezd a hétvégét.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Felejtsd el, amit az előbb írtam, a form_alteres megoldás nem lesz jó, értelemszerűen JavaScripttel kell megoldani, mindjárt le is írom, hogyan.
Nem kell emiatt eldobnod a CKEditort, nagyon egyszerű megoldani, konzolból (Ctrl+Shift+I vagy F12) már megcsináltam, mindjárt írok valami tisztességes Drupal-megoldást, csak most egy negyed órára nem leszek gépnél, úgyhogy az tragédia.
Na, szóval nemsokára megírom. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #370 üzenetére
Viszont ez a szélességen nem segít. Azt hiszem, más irányból fogom megközelíteni a dolgot és majd egyszerű szövegmezőkkel operálok. Csak nem tudom elkerülni, hogy tpl-t kreáljak a views-nak. Remélem, még emlékszem valamire php téren, oly' rég használtam.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Itt egy hook_form_alter-es megoldást javasol valaki (még nem próbáltam, ez így ér-e valamit):
http://ckeditor.com/comment/39228#comment-39228function MODULODNEVE_form_alter(&$form, &$form_state, $form_id) {
switch ($form_id) {
case 'taxonomy_form_term': // vagy más form_id
$form['MEZONEVE']['description']['#rows'] = 4;
break;
}
}(Szerk.: vagy akár MODULODNEVE helyett sminked neve is szerepelhet.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Valahogy kezd az az érzésem lenni, hogy két irányba változott a drupal 7. Bizonyos téren sokkal jobban kezelhető, azonban vannak olyan területek (modulok), ahol bonyolultabb lett. Tudom, modul != core. De akkor is.
"
Hát ha tudod, akkor meg minek jelentesz ki ilyet?
Hogy egy 7-esre elkészített modul nehézkesebb lett, az lehet annak a hibája, aki fejlesztette, meg azé is, aki használja.
Viccet félretéve a Drupal 7 elég sok mindenben más lett, rengeteg dologban más a koncepció, mint a 6-osnál, de hosszabb használat után rá fogsz jönni, hogy előnyére változott, sok mindennek a megvalósítása hatékonyabb.
Hogy konkrétan a User alert modulban mit műveltek, az már teljesen más lapra tartozik, köze nincs ahhoz, hogy a 7-es core miben lett más, mint a 6-os. -
Siriusb
veterán
Újabb kérdés: CKEditor-t használok egy szöveg mezőt, szövegdobozzal. Lehet valahogy konfigurálni, hogy pl. csak 25 karakter szélesen és 4 sorban lehessen bevinni szöveget ezen az egy helyen?
-
Siriusb
veterán
Felraktam még a search_page_api modult, így már sikerült összekalapálni. Elvileg a fuzzy telepítésekor létre kellett volna jönnie szervernek és indexnek, nálam csak index volt, azt is be kellett állítani egy szerver hozzáadása után.
Viszont most a user_alert modullal kínlódok, drupal 6-ban pikk-pakk működött, 7-esben meg nem jeleníti meg a tartalmat. Valahogy kezd az az érzésem lenni, hogy két irányba változott a drupal 7. Bizonyos téren sokkal jobban kezelhető, azonban vannak olyan területek (modulok), ahol bonyolultabb lett. Tudom, modul != core. De akkor is.
Szóval a a user alerttel kapcsolatban van ötlet, hallgatom. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #364 üzenetére
Lehet hogy jó, csak én nem csinálok valamit megfelelően.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Még nem próbáltam, de pont a Fuzzy Search nem jó? Finderrel meg lehet autocomplete-ezni.
=========
(#362) execute93 :
nekem nincs tapasztalatom a sminkkel, szóval ezt az utat egyedül kell végigjárnod.Hacsak nem találsz neten olyan forrást, ahol leírják, hogy lesz olyan, mint a belinkelt cuccos. Vagy megkérdezheted drupal.hu fórumán is, ha nem jutsz előrébb. Mindenesetre elvileg a kis fülecskékkel ki tudod kapcsolni a gridek meg régiók jelzését, de gondolom arra már rájöttél.
-
Siriusb
veterán
Drupal 7 alatt fuzzy search-öt, vagy valamit, amivel szótöredékre lehet keresni, sikerült már valakinek beizzítani?
-
execute93
őstag
válasz
Sk8erPeter #361 üzenetére
Nem egészen Ilyen még
-
execute93
őstag
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #358 üzenetére
Ezt már régebben megSASSoltam, amikor valamelyik topikban feldobták. Nem tűnt rossznak. Majd egyszer bevesszük a repertoárba.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #356 üzenetére
Épp ez az, hogy a drush-sal nem tudtam megcsinálni, csak manuálisan.
Pedig milyen szép lett volna...
Mondjuk arra jó volt a drush, hogy amikor elszúrtam valamit, pillanatok alatt visszaállítottam.Még nem mertem belenézni a sminkbe.
Már nem emlékszem rá, miket csináltam, de valószínűleg a legegyszerűbb megoldások irányába mentem, mert ez a jelenlegi kb a 3-4. téma volt, ami végre megfelelt. Szóval majd akkor állok neki, ha kellően ellazult állapotban leszek.
Jaja, más lett a zen a 7-es verzióhoz, pl a farigcsálások az IE-hez más módszerrel történnek. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nekem komplett site upgrade-del, mármint major verzióváltással nincs tapasztalatom, van egy 6-os oldalam, amit elképesztő nagy szopás lenne átültetni. Te simán Drush-sal ezt is megcsináltad hibátlanul? Az elég fasza, gratula!
Speciel a Zen subtheme átültetését én kisebb szívásnak tartottam volna elsőre, mint magának a site-nak a 6-ról 7-re upgrade-elését, de ezek szerint neked szerencséd volt, hogy nem volt agyonkomplikálva az oldalad ilyen-olyan contrib modulokkal.Mindenesetre a legújabb Zen theme-ek már HTML5-ös markupot használnak, érdemes tehát ehhez igazodni.
Amúgy a sminknél sok minden másképp van a 7-esnél. A theme_ kezdetű függvények nagy részénél sok argumentum volt még a Drupal 6-osnál, D7-nél már többnyire egyetlen $variables tömbbe gyűjtögetik az adatokat különbözö tömbindexek szerint.
Nagyon komplikált dolgok vannak a sminkedben? Sok theme function override van, vagy egyedi sminkmegoldás a 6-os kódodban? -
Siriusb
veterán
A jó öreg módon egy helyi másolaton megcsináltam a 6-ról 7-re frissítést. Eljátszottam vele egy darabig, pedig elég egyszerű, kevés modullal. Egyelőre működni látszik, bár nem igazán tesztelgettem. Nem mertem még belevágni a zen subtheme átültetésébe, remélem nem nagy szivató...
Örülnék, ha valaki itt azt mondaná, neki pikkpakk ment. -
Siriusb
veterán
Sikerült valakinek drush site-upgrade-et végrehajtania? Valaha?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hidd el, nem gyökerek írták a Drush-t, úgyhogy pontosan tudják, mit csinálnak, és sokan használják éles környezetben is. És mint említettem vala, ez jóval biztonságosabb, mint a manuális tákolgatások.
Főleg frissítésnél jön ki eléggé a különbség, csak stimmeljenek a jogosultságok.
De így is-úgy is igaz, hogy backupolni minden komolyabb művelet előtt inkább többször is érdemes, MINDENRŐL. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #351 üzenetére
Mi vagyok én, ragasztó, hogy belém köss?!
Nem a szupertitkos adatok elküldése miatt, hanem az esetleges hibák elkerülése végett. Mondjuk nem én írtam a scriptet, szóval olyan rossz nem lehet.
Általában szeretem, ha van némi manuális kontroll.
Az az igazság, már kifejlesztettem egy következő generációs CMS-t, de még várnom kell, hogy a technológia fejlettsége is eljusson idáig
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát ez elég rossz hozzáállás a Drush esetén.
Paranoia. Miért, gondolod, hogy elküldi a szupertitkos adataidat valakinek?
Egyébként Drush-sal jóval kevesebb az esély az update-elb@szásra, mint manuálisan, úgyhogy már csak ezért is érdemes azzal elvégezni ezt a műveletet. Még ha nem is szereted az automatizálást.
De ha nem szereted, hogy "túl automatikusan" megy valami, akkor nem kéne használnod a Drupalt, hanem mondjuk egy keretrendszerben meg kéne írnod az egészet. -
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #349 üzenetére
Általában annyira nem szeretem, ha túl automatikusan megy valami. A kódját meg nem fogom átnézni, hogy megnyugodjak.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #347 üzenetére
Ja, drush-t már használatba vettem, jó hogy említetted régebben. Persze, biztonsági frissítések felmennek.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ettől függetlenül remélem, azért frissítgeted néha a Drupalt, még ha 6-os is, mivel ahhoz is jelentek meg bőven biztonsági foltozások...
Ha nem, akkor ideje kipróbálnod a Drush-t!
De nem csak azért, mert ezt is sokkal egyszerűbbé teszi, hanem rengeteg pöcsölős folyamatot.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #345 üzenetére
Már nem bonyolult, nagyjából minden ki lett belőle szedve, csak cikkek maradtak, nem emlékszem, hogy lenne benne bármi "egzotikus".
Azonban: ami működik, ahhoz ne nyúljunk hozzá, tapasztalja ezt az ember a gyakorlatban.
És a lustaság sem elhanyagolható faktor.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Van rá példa, lásd a Views core-ba való bekerülését:
Views in Drupal 8
http://buytaert.net/views-in-drupal-8Hát nem hiszem, hogy várni kéne 2013 szeptemberéig...
Mondjuk nem csodálom, hogy nehezen veszed rá magad, hogy belevágj, mert az biztos nem két perc. Nagyon összetett, vagy csak cikkek vannak lényegében? Van benne valami egyedi, amit nehéz áttenni 7-esre? Csak azért kérdezem, mert nekem van egy 6-osban készült oldalam, amit nem lenne például egyszerű átrakni.
-
Siriusb
veterán
válasz
Sk8erPeter #343 üzenetére
Én annak is örülnék, ha a Drupal 8 megjelenésével a fontos (vagy legalább az általam használt modulokat
) is elérhetővé tennék.
És még mindig nem tettem át az egyik weboldalt 6-ról 7-reLehet meg kellene várni a 8-at?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, ez jóhír:
From Aloha to CKEditor
http://buytaert.net/from-aloha-to-ckeditorA lényeg, hogy végül úgy tűnik, az egyébként szintén ígéretes Aloha Editor helyett a megújult CKEditort fogják bevetni a Drupal 8 core-ban, aminek én személy szerint nagyon örülök, mert így is a CKEditor a kedvencem a WYSIWYG-editorok közül.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #311 üzenetére
Megkérdeztem a dolgot drupal.hu-n:
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #340 üzenetére
Én is ilyen szép URL-t akarok gugliban
Egyébként
-
Sk8erPeter
nagyúr
vájt háusz
[link]"The White House openly endorses and encourages the use of open source and Drupal: http://www.whitehouse.gov/blog/2012/11/20/open-source-and-power-community"
-
Sk8erPeter
nagyúr
Aha, látom a választ, jónak tűnik, csak kár, hogy nincs tipp rá, hogy konkrétan vajon mi okozhatta, és miért lehet ez bármilyen összefüggésben a frissítéssel. Én legalábbis nem értem.
Lehet, hogy nem töröltél cache-t, miután frissítettél, és így átmenetileg a node-os címek látszottak Google barátunknak, de hogy miért, azt egyáltalán nem értem... az is lehet, hogy ez hülyeség, semmi köze a kettőnek egymáshoz, csak annyi mindent megold egy cache-törlés olykor, hogy már mindenbe ezt látom bele.
(Mondjuk többek közt JS-es parákat szokott okozni, pl. Get Locations modul nagyon érzékeny rá, ha nem törlöm a cache-t update után, akkor eltűnik a Google Maps-térkép.)
Amúgy ja, a hetek/hónapok is reális, tehát csak türelmesen, de simán lehet, hogy ennél gyorsabban is be fogja újból indexelni a Google az oldaladat.
Írd be ide még egyszer az oldalad címét, hátha, bár kétlem, hogy ez gyorsítja: https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url?pli=1Amúgy bár tudtommal számít az alias SEO-szempontból, de ha tartalom szempontjából rendben van az oldalad, akkor szerintem nem kell félni drasztikus visszaeséstől a találatokban.
-
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #337 üzenetére
Nos annyi a fejlemény eddig, hogy minden megfelelően működik de valamiért duplicate node van / volt.
A global redirect-ben minden rendesen bevan állítva és ha a google-ban egy lapomra ráklikkelek akkor már a friendly URL verziót hozza be. Azt mondták, hogy ez alapján minden rendben van de kis idő kell (hetek, akár hónapok), hogy a google újra észlelje a friendly URL-t és azt hozza be...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Majd jelezz vissza, ha lett valami!
A Global Redirectet viszont én még mindig átvizsgálgatnám, és lehetőleg ha az ajánlott fórumban felteszed a kérdést, azt is írd le, hogy ezt is használod, plusz a többi dolgot is, hogy esélyesebb legyen, hogy normális segítséget kapsz. -
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #335 üzenetére
Köszönöm! Megpróbálom
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem vágom, akkor lehet, hogy a Global Redirect az oka, az abban eltárolt címek, én a helyedben megnézném, az mit tart nyilván. Más ötletem nincs.
Meg kellene kérdezned Drupal Answers-ön, az egy ezerszer szélesebb közönséghez szól, mint a drupal.hu aktív tagjainak és ennek a topicnak a látogatói együttvéve... -
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #333 üzenetére
Global Redirect telepítve van.
A path.ini file módosítást csináltam (biztonság kedvéért a régit lementettem).
Igén és core frissítés óta tapasztalom ezt ... -
Sk8erPeter
nagyúr
"Megcsinálta mi a readme-ben volt de semmi változás"
Itt a php runkit extension engedélyezéséről beszél: README.txt
ilyesmiket van engedélyed művelni a szervereden?
Tehát azt mondod, a core frissítése óta van ez a para, nem is csak sima modulfrissítés óta?
Még egyelőre amúgy nincs konkrét ötletem, csak puhatolózom: Global Redirect modul például fent van? Itt kicsit más problémáról írnak: http://drupal.org/node/422742, de mintha minimálisan kapcsolódna, bár lehet, hogy csak késő van. Ebből indultam ki: "I was so confident that Global Redirect would do the job of redirecting the "/node/x" to the porper clean url, but after testing I realize it doesn't." -
Jeno.L
tag
válasz
Sk8erPeter #331 üzenetére
Szia!
Google Analytics is a friendly URL-t látja (Tartalom áttekintése rész) a Webmaster Tools is jól látja az XML sitemapot amiben mint mondtam szintén a friendly URL-k vannak.
Viszont (vak vagyok bakker) a status reportnál ezt találtamPECL runkit (for Extended Path Aliases) Not installed
Reminder: as the PECL runkit is not installed, please edit file include/path.inc if you have not done so already. See the README file for details.Megcsinálta mi a readme-ben volt de semmi változás.
Nem kulcsszavakra keresek simán beírom, hogy site:weblapom és akkor ugye kilistázza az összes google által látott lapot az oldalamról.Az oldal linket PÜ-ben küldöm, majd írom miért
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Láttam a kérdésedet ott is, csak nem igazán volt rá ötletem.
Publikus az oldal, megnézhetjük? Hátha feltűnik valami...
Hogyan látod, hogy milyen URL jelenik meg a Google-ben, az Analytics-en vagy Webmaster Tools-on keresztül, vagy pedig bizonyos kulcsszavakat beírva a keresőbe látod a node/123123 jellegű címeket?
Próbáltad újrageneráltatni az XML Sitemappel a linkeket? Most egyelőre csak tippelgetek. -
Jeno.L
tag
Sziasztok!
Remélem itt sikerrel járok mert a hazai hivatalos oldalon eddig nem igen kaptam választ.
Szóval nem rég (tudom tudom már mióta megjelent, lusta volt meg féltem is kicsit,hogy elszúrom) frissítettem a drupal rendszeremet 6.xx-ről 6.26-ra.
Mindent rendben is találtam addig amíg észre nem vettem, hogy a frissítés óta a Google nem a friendly URL-t látja hanem a sima, rendszer NODE-okat (pl: oldal.com/cikk/xyz helyett ugye node/5679).Ami érdekes, hogy minden rendesen be van állítva.
Az összes böngészőben (adminnak, mezei regisztrált felhasználónak és vendég látogatónak is) a friendly URL jelenik meg, xml sitemap-ba is szintén a friendly kerül be és az összes eddig próbált RSS kezelő (Thunderbird beépített, google chrome) valamint a TweetFeed is a friendly URL-t látja és linkeli.De a Google nem...
Megoldás?Frissítésig minden jó volt. PathAuto beállítva, CleanURL bekapcsolva és a tárhely támogatja is (nem váltottam tárhelyet és ott sem állítottam, semmit így az szerintem nem lehet gond).
Választ előre is köszönöm! -
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #328 üzenetére
Köszi a segítséget, majd átnézem ..., jelenleg a Drupal fórumon lévő infókat olvasgatom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A hivatalos honlapon is bőven van (azt érdemes elsősorban böngészni):
A 7-eshez tartozóak:
http://drupal.org/project/themes/?f[0]=drupal_core%3A103&f[1]=bs_project_sandbox%3A0
A magyar nyelvű csomaghoz telepítened kell mindenféle plusz modult, többek közt ezt: Internationalization, plusz telepítés után engedélyezned kell külön a magyar nyelvet. -
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #326 üzenetére
Közben gugliztam egy kicsit és többek között ezt (is) találtam ..., valami ilyesmikre gondoltam.
Gondolom a letölthető csomagban (Drupal7) alapból van sablon (themes)..... -
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #323 üzenetére
Akkor már csak a Drupal és a Wordpress közül kellene választanom, lehet, hogy mindkettőt kipróbálom, de majd meglátom ....
Amúgy a Drupal-hoz is vannak jó minőségű ingyenes (lehetőleg magyar nyelvű) sablonok? -
sz.j
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #323 üzenetére
Akkor lehet, hogy kipróbálom.
Amúgy a Drupal-hoz is vannak jó minőségű ingyenes (lehetőleg magyar nyelvű) sablonok? -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, én azzal kezdtem a próbálkozást a Drupal előtt, de nem sok kellett hozzá, hogy azonnal elmenjen a kedvem tőle: [link].
Korábbi munkahelyen egy srác a Joomlát használta aktívan, mindig csodálkoztam, milyen okádék a kódja is. Nagyjából egyszerre kezdtük a fejlesztését két tök különböző honlapnak, ő Joomlában, én Drupalban, és az ő immár publikus oldalát egy szép nap feltörte valami török hackercsoport.Ez is elég meggyőző volt számomra a Joomla "minőségéről".
Jogosultságkezelés, továbbfejleszthetőség, kód összerakottsága miatt a komolyabb fejlesztők - ahogy észrevettem, mivel Joomlával nagyobb tapasztalatom nincs - mindig inkább a Drupalt szokták ajánlani.
Mivel én is a Joomlával kezdtem, legalább nem vagyok elfogultsággal vádolható.==========
(#320) Speeedfire : jaja, drupal.hu-n is meglepett a jelenség, bár asszem ott nincs CAPTCHA a regeléshez. De mintha lenne emailes megerősítés.
(#321) SimonJanos : hát ennyiből akkor fogalmam sincs, ha a webhosting cég ennyire rugalmatlan, lehet, hogy érdemes megfontolni a tárhelyszolgáltató váltását.
Mindenesetre azért kérdezd meg ezt drupal.hu-n is, hátha tudnak megoldást, én kifogytam az ötletekből. -
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Érdeklődnék, hogy van itt valaki aki a Drupal mellett kipróbálta/használta a Joomla-t és a Wordpress-t is?
És vajon miért döntött a Drupal mellett, miben jobb, megbízhatóbb mint a másik kettő? -
SimonJanos
aktív tag
válasz
Sk8erPeter #313 üzenetére
Köszi, de a probléma ugyanúgy megmarad, sőt, a "A better way..." módszerrel nem is lehet telepíteni.
Úgy tűnik ez "megoldhatatlan" - ezzel a módszerrel. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #319 üzenetére
Hopp, akkor a hiba ezek szerint nem az én készülékemben van.
Valami rés lehet a pajzson ezek szerint. Nehezen tudom elhinni, hogy valós ember beregel, majd végigszórja az oldalakat. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #318 üzenetére
Nem tudom, mi lehet, mindenesetre a hivatalos drupal.hu-n is rohadt sok spam jelenik meg mostanában.
Tényleg sokszor szétspammeli valami robot a topicokat. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #317 üzenetére
6.26-os van fent.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #316 üzenetére
Mostanában javult a helyzet szerintem, legalábbis nekem egész segítőkész válaszokat szoktak adni.
A Drupal Answers-ön pedig még pontokat is kapnak érte a válaszolok, szóval még motiváltabbak.Mindenesetre engem is nagyon érdekelne a megoldás, mert megdöbbentő, hogy a CAPTCHA ellenére is érkezik a spam, valami nagyon érdekes biztonsági foltot találhatott meg a rohadék spammer... vagy f×ngom sincs, mi lehet az oka.
Drupal 6 vagy 7?
-
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #315 üzenetére
Hát! Nem kevés! Szinte naponta megy a blog-ba és a fórumba szemét. Vagy épp fórumot hoznak létre.
A fura, hogy teljesen átnéztem.
Csak regelt juzer hozhat létre fórumot/szólhat hozzá bármihez. De a reg is captcha és email megerősítős.
A drupal.hu-n biztos nem kérdezem meg. Ennyire nem érdekel...ott sok segítséget nem szoktak adni. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire #314 üzenetére
Sok spam érkezett?
Bár nem írtad a választ, de végigjátszottad a folyamatot, próbálgattad, nem fér-e hozzá vmihez anonim júzer?
Megkérdezhetnéd esetleg Drupal Answers-ön is, vagy drupal.hu-n. -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #313 üzenetére
Igen, minden modul és a core is friss.
A captcha működik rendesen. Szóval nem értem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
SimonJanos #312 üzenetére
Ezt vagy a köv. hsz.-ben lévőt próbáld meg:
http://drupal.org/node/212062#comment-879303
.htaccess-be:
AddType x-mapp-php5 .phpvagy:
<FilesMatch .php>
SetHandler application/x-httpd-php5
</FilesMatch>Hátha. Nem próbáltam még, nem tudom, van-e pozitív hatása, de a kommentekből úgy tűnik, hogy igen.
(#311) Speeedfire :
modulok frissek? a core friss?
végigjátszottad te is a folyamatot, csak teszt gyanánt, hogy valamihez nincs-e joga az anonim felhasználónak, amihez nem kéne? -
SimonJanos
aktív tag
Nem tudom telepíteni a 6.x, 7.x rendszert, mert
register_globals is enabled.
Drupal requires this configuration directive to be disabled. Your site may not be secure when register_globals is enabled. The PHP manual has instructions for how to change configuration settings. (Currently using PHP register globals Enabled ('1'))Hogyan tudom ezt kilőni (!) mármint a telepítőből, mert a céges tárhelyszolgáltató nem fogja nekem ezt megváltoztatni!
Előre is köszi!
-
Speeedfire
félisten
Komolyan valaki mondja már meg nekem, hogy tudják spammelni az oldalamat?
reCaptcha van regisztrációkor és meg is kell erősíteni az email-t. Akkor mégis, hogy van az, hogy spammelnek? -
pakriksz
őstag
az is megoldva, most az van hogy "Fájlrendszer Nem írható
sites/default/files/tmp könyvtár nem létezik." pedig létezik és már minden jogot megadtam rá.... de sehogy sem jó. -
pakriksz
őstag
igen közben sikerült, viszont most vagy 5 perce ott áll hogy "felület fordítások importálása" "importálás megkezdése". Ez most mi?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pakriksz #306 üzenetére
Addig tedd írhatóvá.
Értelmesebb kommentek:
http://drupal.stackexchange.com/questions/373/what-are-the-recommended-directory-permissions
Securing file permissions and ownership, http://drupal.org/node/244924 -
pakriksz
őstag
hello szeretnék egy drupalt rakni egy szerverre, viszont nem a rootba, hanem a drupal mappába raktam a fájljait, mert egyelőre teszt üzemmódban menne, a rootban meglévő oldal mellett.
viszont azt mondja telepítő script futtatásakor, hogy sites/default/files nem írható, és a settings fájl sem.
Mit kéne csinálni? (csak az adatbázishoz férek hozzá és az ftp-hez.
-
Sk8erPeter
nagyúr
OK, most már tiszta a kép.
Ha így írod elsőre is, már rég túl lennénk rajta.
Na, ON:Display Suite és Panels is az elemek egyfajta tetszőleges elrendezésére való, tehát elsősorban megjelenítéssel kapcsolatosak a feladataik, meg még egy picit több.
A Display Suite-tal kapcsolatos videót érdemes tényleg megnézni, azért linkeltem, mert ha csak beletekergetsz, már úgy is láthatod, miket tud a DS.
Példa (csak egy kiragadott példa, még számtalan lehetőség van):
- Display Suite: admin-felületen, kódolás nélkül szeretnél olyan megjelenítést az Article content type-nak, hogy mondjuk legyen háromoszlopos, de legyen egy fejléc meg egy lábléc mező is. Legyen mondjuk a fejlécben a szerzőhöz tartozó profilkép meg a szerző neve és a készítés dátuma, alatta az első oszlopban a cikkhez feltöltött kép (Image field), középső oszlopban valamiért a node címe, a Tags mező, Teaser nézetben a "Read more" link is, esetleg egyéb saját mező, jobb oldalra pedig a body kerüljön, a láblécben meg legyenek a kommentek. Tehát teljesen átszabod a kinézetet, és mindezt drag-n-drop felületen. Próbáld ki!
- Panels: szintén a layoutot akarod testreszabni, mondjuk itt kétoszlopos módon, alatta meg legyen három oszlop. Egy megadott path-t böngészve középen, fölül van a két oszlop, bal oldalra kerüljön a "legfrissebb híreink" blokk, meg egy "legutóbbi hozzászólások" nézet (!), jobb oldalt mondjuk egy megadott node (amit egy adott node id-val adsz meg), a kétoszlopos nézet alatt meg van egy háromoszlopos nézet, annak bal oldalára raksz egy "who's online" blokkot, középre mondjuk egy szavazást, jobb oldalra meg egy fórumokat felsoroló tetszőleges nézetet.Remélem a fentiből érezhető, hogy elég nagy potenciál rejlik mindkét modulban.
Legfőképp azért, mert a legtöbb dologhoz egy sor kódot sem kell írnod, jól kezelhető admin-felületen tudod ezt elvégezni, drag-n-drop módon áthúzogatni az elemeket, megtervezni a layoutot, stb. A megjelenítéshez persze feltételeket is tudsz rendelni (pl. be van-e jelentkezve a felhasználó).
-
SecMan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #303 üzenetére
ÁÁ
Írtam: (persze a nyomtatás előtt pdf-ben van, és azzal kell foglalkoznom)
Szóval az anyag alapvetően nyomtatásra szánt. Se nem a nyomtatott anyagot, se nem a forrásokat (külön kép, külön szöveg) NEM látom, csak egybe rakva PDF formában.
Az, hogy alapvetően nyomtatásra szánt, gondoltam elárulja, hogy miért nem olyan fontos, hogy a képeket egyben kapom a szöveggel. (mert oldalanként különválogatni a képeket olyan meló lenne ami nem éri meg)na télleg hagyjuk
ON!
Bármilyen drupal anyagot olvasok a Display Suite vagy a Panels mindig említésre kerül... de még sose volt hozzájuk szerencsém. Igazából a leírásokból nem tudtam elképzelni, hogy pontosan hogyan is működnek, vagy mire jók, mi az a feladat amire célszerűen ezeket használjam.... -
Sk8erPeter
nagyúr
Ja hogy csak az irányt jelezted vele.
"Nyomtatott anyagot kell webre rakni.
(persze a nyomtatás előtt pdf-ben van, és azzal kell foglalkoznom)"
De azért örülök, hogy itt a végére még jól bebonyolítottad a dolgot.Most ez úgy hangzik, mintha lenne egy pdf-ed, amit jól kinyomtatsz, aztán bescannelsz, majd a bescannelt változatot tolnád fel webre.
De ha jól értelmezem, eleve pdf-be scanneltél egy nyomtatott anyagot, nem? Csak hogy végre közös nyelvet beszéljünk.
(Mondjuk ha eleve pdf-be, akkor az okát megint nem értem.)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, ez az egyik lehetőség, ami működőképes, aztán még a másik, hogy az adott content type-ra/node-ra/stb. vonatkozó template-fájlban a node title kiíratását kikommentezed, és aztán használod a Display Suite-ot, és azzal szabod testre a title tetszőleges helyen történő megjelenítését.
A Display Suite-tal szerintem amúgy is mindenképpen érdemes megismerkedni, itt ebben a videósorozatban elég jól meg lehet ismerkedni vele: [link] - persze ki is kell próbálni, miket tud, meglepően okos és hasznos modul, a megjelenítést nagyon jól át lehet vele szabni, számomra szimpatikusabb a Panels modulnál is. Persze a kettő nem biztos, hogy kizárja egymást.
Itt pl. a második videóban jól bemutatja, hogy különböző előre legyártott layoutok közül lehet választani, majd az egyes fieldeket az azok által definiált különböző régiókba drag-n-drop-módszerrel áthúzogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Spórolós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A17 Makulátlan Állapotban, Dobozában!
- Samsung Galaxy Tab S9 FE 5G (128GB) Gyári Fóliás, Gyönyörű Állapotban! 6hó garancia
- Macbook Pro M1 13" (16/512GB) Gyönyörű Állapotban!
- HP Omen 45L/ 14700K/ RTX 4080 SUPER/ 64GB DDR5/ 2TB M.2 SSD
- Tamron 18-200mm Di II VC (Canon) és Tamron 70 - 300mm 1:4-5.6 (Canon) objektívek
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest