Hirdetés
Aktív témák
-
I_Am
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Doom III. vs Ati drivers
Olvasgatva a totyikot felfigyeltem mennyire ajánlgatják egyesek a 4.8-as Catalyst-et arra hivatkozva, hogy mekkora fps növekedést hoz az adott játék alatt a többi driverhez képest. Na erre felbuzdulva Én is úgy döntöttem kipróbálom, ám mielőtt a cseréhez folyamodtam volna eszembe jutott, hogy megosztom veltek a tapasztalataim ezzel kapcsolatban. Azt mondtam magamban akkor bench-eljünk, szaladgáljunk a pályán fps számlálót figyelve, nézegetve a falakat (Rodeon pixel teszt:D)...stb.:)
Két drivert hasonlítottam össze melyek között azt hiszem nem egy fejlesztési lépcső van és gondoltam meghozzák a kívánt látványos eredményt. Az első amely az op-rendszeremen volt a 4.4-es Catalyst melyet a 4.8-assal vetettem össze. Az összehasonlításhoz a timedemo-t használtam melyet minden beállítás mellett 10-szer futtattam és a kapott eredményt átlagoltam.
A tesztkonfig a következő: Abit IC7 Max3, Intel NW 3.2@3.6, 2x256 Geil memo@450 (2.5-3-3-6), Sapphire Radeon 9800 Pro/128MB.
Minden teszt 1024x768-as felbontásban szűrők nélkül futott, driverben minden max-on, v-sync be és kikapcsolt állapotban.
Akkor jöjjön a táblázat:
A táblázatból egy dolog látszik, hogy nem látszik semmi.:D Azaz az én gépemen egyáltalán nem hozott fps növekedést sem a timedemo alatt sem a játékban szaladgálva és fps számlálót figyelve. Viszont egy dologra figyelmes lettem, amit lehet mások nem vettek észre és ezért születhetett azon téves következtetés miszerint a 4.8-as gyorsabb. Ultra high beállításról mikor visszaállítottam High beállításra az első körben nem vettem észre, hogy 800x600-ra is átáll ám a kis szemét.:D Lefutott a teszt és nem hittem a szememnek, mondom megtáltosodott a kártyám vagy mi.:D Aztán szomorúan láttam, hogy nem 1024-ben futott a teszt és folytattam tovább a bench-elést.
Ha kicsit hosszúra sikeredett volna a hozzászólás azért most mindenkitől elnézést kérek, de sokakkal ellentétben azt hiszem én bitonyítékot is hoztam arra, hogy nem éri meg drivert cserélgetni, mert lehet, hogy egy X800-as kártyával és a 4.8-as driverrel tényleg lehet teljesítmény növekedést elérni az adott játék alatt, de a 9800-as sorozattal nem.
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Elképzelhetetlen sebességre kapcsolt az Anthropic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Hálózati / IP kamera
- Telekom mobilszolgáltatások
- MasterDeeJay: Legújabb retró beszerzésem - 3Dfx Voodoo4 4500 32Mb
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Eladó egy hibátlan állapotú Motorola razr 2022 8/256gb fekete készülék
- Eladó egy bontatlan Nintendo Switch Oled White Super Mario kiadás
- Eladó egy hűtőbordás, Corsair Force MP600, NVMe Gen4 500GB-os SSD!
- ELADÓ: 8GB SKHynix 2400MHz DDR4 SODIMM (laptop) memória (+gari/számlás)
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Xiaomi Mi 11 Lite 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest