- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rival
aktív tag
Azért tud ez a kütyü mindenféle kellemes meglepetéssel szolgálni. Minél régebben használom, annál jobban szeretem...
Még azt is elnézem, hogy gigabitessége ellenére csak 15MB/s-re képes. A Linksys WRT54GL routerrel vagyok még így, azóta tökéletesen működik a net (QoS, VPN, stb.)...
-
ful_s
csendes tag
gex:
Persze, beforditottam a php-be, azt is beletettem a linkelt fajlba:
[w3btorrent_es_php]Van 1-2 known bug a w3btorrentben, de remélhetőleg rövidesen kijön az új verzió.
-
Rival
aktív tag
Az előző hozzászólásom nyomán ez a probléma is orvosolható, igaz, körülményesebb, mint közvetlenül az IP cím használata...
Szerk.: elfelejtettem megjelölni, honnan okosodtam: [link]
Ja, és bocs a joe-ért, alapból nincs benne a fun_plug-ban, csak jobban szeretem, mint a vi-t...
-
Rival
aktív tag
Így van, úgyhogy némi infót összegyűjtve a következőket műveltem. Bemásoltam a /etc/samba/smb.conf filet a /mnt/HD_a2/etc/samba/ könyvtárba:
cp /etc/samba/smb.conf ${FUNPLUGDIR}/etc/samba
Szerkesztettem a HD_a2-n lévő smb.conf-ot:
joe ${FUNPLUGDIR}/etc/samba/smb.conf
és hozzáadtam ezt a két sort közvetlenül a [ global ] alá:
wins support = yes
name resolve order = wins lmhosts hosts bcastmajd
joe ${FUNPLUGDIR}/fun_plug
és beszúrtam a végére:
# Samba config
if [ -r "${FUNPLUGDIR}/etc/smb.conf" ]; then
echo "* Copying smb.conf..." >>${LOGFILE}
cp ${FUNPLUGDIR}/etc/smb.conf /etc/samba >>${LOGFILE}
exec smb restart >>${LOGFILE} &
else
echo "* ${FUNPLUGDIR}/etc/smb.conf: File not found"
fiBeállítottam a routert, hogy a DHCP automatikusan ossza ki a WINS szerver címét is (ami ugye a DNS-323 maga), majd leteszteltem: név alapján elértem az eszközt, majd újraindítottam a DNS-323-at. Azonnal nyomtam egy frissítést, és máris nem volt jogom a hálózat böngészéséhez (nem érkezett válasz a WINS szervertől). Megvártam, míg újraindul a DNS-323, ismét frissítés, és a hálózati helyek közül a DNS-323 egyből elérhetővé vált név alapján... úgyhogy mostmár a D-Link kezeli a Picipuha hálózatot... jól...
Persze testing in progress...
-
Rival
aktív tag
Hát ma reggel elkezdtem kimásolni a cuucokat, elmentem dolgozni, mire hazaértem végzett, leformáztam, újraindult, egyből kipróbáltam: ő, ű... működik... még most is folyamatban az adatok visszamásolása + szinkronizálás. Drasztikus hibajavítás, de most Unix charset = UTF8 ... kerály...
-
z67
őstag
Köszönöm szépen!
Ha megengeded az 1-est még tovább feszegetném: nem akarok extrém használatot, de egy 6-8-as mélység még beleférhet? Gondolom kárt nem tudok vele okozni amúgy sem, max. nem látom a hálózaton, így valószinűleg azonnali a kontroll, anyag nem veszhet el, ugye?
-
lekor
csendes tag
nálam (nálunk) a
unix charset = UTF8 sor helyett ez van:unix charset = ISO8859-1
erre mondta Rival, hogy ha átírjuk ISO8859-2-re akkor oké a dolog, csak
újraindítás után visszaáll ISO8859-1-re.Nem lehet, hogy amiatt nem egyezik mert RAID1-ben (mirror) vannak
a vinyók? (ha jól emlékszem RIval-nál is így van)vagy, hogyan lehetne ezt átírni úgy, hogy reboot-kor ne módosuljon?
-
Rival
aktív tag
Nagy valószínűséggel samba probléma, nem tud kelet-európai készletet (admin felületen sem átállítható).
Továbbá nyitott kérdés számomra a dmesgben:
md:mdadm(pid1493) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1514) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1540) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1561) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1589) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.
md:mdadm(pid1610) used obsolete MD ioctl,upgrade your software to use new ictls.valamint a
ext3: No journal on filesystem on sda2
EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommended
ext3: No journal on filesystem on sdb2
EXT2-fs warning: mounting unchecked fs, running e2fsck is recommendedFolyamatosan jelen vannak, az utóbbi akkor is, ha lefuttatok egy e2fsck-t...
-
z67
őstag
Simán hálózati tárolónak használnám, minden egyéb szoftver, okosítás nélkül. Bármilyen mappát, fájt rámásolok átnevezi eképpen: ő=_ illetve ű=_. Igaz ez mappán, almappán belül is.
iTunesnál ezekután elég zagyvák a számok paraméterei, hogy csak a legkisebb problémát említsem, de a dokumentumok olvashatatlan neveinek sem örülök annyira
Ja, a Te oldalad firm-jét és a hivatalos FTP-set is próbáltam.
-
pgabriel
csendes tag
Nem a mostani szeriakrol beszelek, hanem 504 514 614 704.
Azert az nem eletszeru mukodes , hogy az ugyfel este aramtalanitja a kutyut reggelig.
Reggeltol meg talan kibirja delutanig fagyas nelkul.
Szetszedtem egy tapot es gyonyoru pupos kondik voltak benne
Kb. 1,5 eve mar nem veszek Dlink-et.
De pl. az Asus vagy Linksys miert tud normalis tapot hozzaadni.
Na ez csak koltoi kerdes volt.Bocs a fustolgesert de soha nem tudtam megerteni , miert is eri meg az a par forint vagy cent haszon amit a gyenge minosegu tapon nyertek. Viszont sokan ezekutan nem is vettek Dlink-et.
-
kopasz79
tag
gex75
és ez is linux-os lesz?
engem akár érdekelt volna is mert cserélnem kell a TP-Linket
de ez a linksys nagyon megtetszet meg van egy hely ahol 13900FT ennél olcsobb nem hiszem hogy lesz Dlink meg linksys már eléggé kiforott lehet már sok minden van hozzá
amit te irsz az meg csak egy uj cucc is ki tudja mi lesz hogy lesz -
Rival
aktív tag
Szerintem nem az a kérdés, hogy minek, hanem az eszköz funkcióit a tőle telhető maximálisra hozni. Aki használja, használja, aki nem, nem. Minél többet tud egy eszköz, annál értékesebb (ha nem is anyagi szempontból). Pl. egy Linksys WRT54GL-be is minek FTP szerver? Fene se tudja. De ha barkácsolsz bele egy nagyobb SD/MMC kártyát, már van értelme. Én csak a tudományos kíváncsiság kedvéért megcsináltam egy 8MB-s MMC-vel, de nem használom, inkább a DNS-323-at. Akinek pedig nincs VPN-es routere, használni tudná a DNS VPN képességeit.
De innen jut eszembe, a DNS-ben mi az értelme pl. a DHCP szervernek? Általában routerre kötik, azon pedig szokott lenni...
-
tws1
csendes tag
gex75:
'Ezt nem értem. Miért nem tudod törölni a letöltött file-okat ?'Egyszeruen kikapcosltam a paprikan a letoltest, majd toroltem a torrentet a paprikabol.
A paprika a download konyvtartol kivette az adott .pid, .stat, .torrent fileokat, es megmaradt a letoltott torrent (download alatti alkonyvtarkent).
Ez utan probaltam torolni a felcsatlakoztatott halozati meghajton (winxp alol), majd ftp-n keresztul is. Nem lehetett torolni a kivant alkonyvtart.
Miutan ujrainditottam a dns323-t, utanna mar lehetett torolni halozati meghajton es ftp-n keresztul egyarant.
Eloszor arra tippeltem, a ctorrent nem engedi torolni az altala korabban hasznalt alkonyvtart, de mivel irod, hogy a ctorrent minden egyes torrenthez onalloan futo alkalmazaskent indul, ez az elgondolasom nyilvan nem helytallo. Mas otletem viszont nincs.Amugy tovabbra is szepen toltoget le-fel a paprika
...................................................OFF:
Ha nem lehet altalanos ervennyel korlatozni a feltoltesi sebessegeket, akkor felmerul bennem a hardveres megoldas lehetosege router cserevel.
Igenyeim a routerrel kapcsolatban:
1. Kompatibilis legyen a jelenlegi b/g szabvanyu eszkozeimmel is.
2. Adasenergia jelszintje szabalyozhato legyen (az lenne a legjobb ha figyelne a bejelentkezett aktiv kapcsolatokat es onalloan szabalyozna az adasenergiat, mint mondjuk egy mobil telefon).
3. Amig a DNS323 seedel, addig nagyon lefogja a tobbi gep netkapcsolatat. A router tudjon olyat, hogy az altalam megadott LAN ip cimeket reszesitse elonyben a tobbivel szemben. (Amig netezgetunk mas gepekkel, addig azoknak legyen prioritasa a DNS323-al szemben. Akar abszolut prioritas is jo lenne.)A Dlink DIR655 es DIR635 manualjaban lattam a WISH technologiat. Ez alkalmas erre a celra?
Bocs az OFF-ert a topictagoktol.
tws1
-
kopasz79
tag
http://www.rahul.net/dholmes/ctorrent/ctcs.html#alltorrents
lehet hogy én értelmezem rosszul de itt:
ALL torrentről beszél (igaz nem bszélni englis)
All Torrents screen
This is the main CTCS display, which shows overall bandwidth status and provides a summary of each torrent.
Bandwidth ManagementThe top portion of the display provides the bandwidth management interface.
Current DL = 7 K/s DL Limit: K/s
Current UL = 34 K/s UL Limit: K/s
Change interval: sec
Advanced Limits -
kopasz79
tag
gex75
a ctorrent szabályzására ez nem jó?
http://www.rahul.net/dholmes/ctorrent/ctcs.html
CTorrent Control Server
Configuration
Verbose output [-v] Disabled
Seed time [-e] ~hours remaining (-e 72)
Seed ratio [-E] Uploadownload
Max peers [-M] Current peers: 5
Min peers [-m] Current peers: 5
Download files [-n]
Cache size [-C] MB; 3552KB now in use
Pause torrent Stop upload/download
Completion command [-X]
Normal/status output
Interactive output
Error/warning output
Debug/verbose output
Console inputcsak egy ötlet
-
maxtro
csendes tag
Hát ez nem jó hír nekem, de majd még kinlódok vele hátha.
Az usb-vel kapcsolatban próbáltam egy olyat, hogy a nyomtató usb-jére kötöttem egy manuális 4 portos usb nyomtató switchet (1nyomtató 4 PC) ebből egy kábel (usbA-B)megy dns-323 usb-jére egy másik pedig a pc-re. Tehát elosztottam a nyomtatómat a DNS-323-ra és egy pc-re.
Ha a pc-re van kapcsolva, megy a nyomtatás gond nélkül, de ha a 323-asra, akkor nem nyomtat. A nyomtatási sorba bekerül a dokumentum, de csak várakozik, meg üzemkésznek látszik a nyomtató és a konfigban is látszik. Ha viszont a nyomtatót közvetlenül a 323-ra kötöm, akkor a hálózatban minden gép eléri, tehát nyomtat még WIFI-n keresztül is.
Kipróbáltam mindenféle variációt az összes portal, megcserélgettem a kábeleket eredmény nélkül.
A nyomtató switch nem kap tápot, ha ez érdekes.
Erre a megoldásra azért lenne szükségem, mert vannak olyan esetek mikor nem akarom hálózatba használni a nyomtatót (vagyis ez egy multifunkciós 3 az 1-ben) vagyis a scanner részét használnám. Ez a funkció nem müködik, mivel nincs közvetlenül a pc-re kötve és a szoftvere hiányolja. Azt meg nem tartom túl elegánsnak, hogy mindíg dugdossam a kábeleket, egyszrűbb lenne ( vagy mégsem) csak átkapcsolni.
Neked mi a véleményed erről? -
maxtro
csendes tag
Sikerült megsasolnom a logot és valóban találtam sdb1 bejegyzést (sdc1-et nem), át is írtam a mount-disk.sh scriptet. A többi a szokásos módon : létrejött egy sdb1 könyvtár benne egy XML dokumentum. Tartalma: <?xml version="1.0" encoding="UTF-16" ?>
- <!-- Warning: These elements are used by Winamp to load song metadata. Editing this file will cause Winamp to display incorrect track information.
-->
<USBDeviceLibrary />
Hogy ez mi?
Akkor ez lenne a pendrive könyvtára?
Alapba nem írható.
Namost,ha kiadom erre a könyvtárra a chmod 777-et akkor sem tudok bele íni.
Így nem sokat ér. szerinted mi lehet a gond?
Egyébként nem sok jelentősége van a dolognak egyenlőre, csak kíváncsi vagyok milyen lehetőségei vannak ennek a NAS-nak, úgyhogy bocs ha állandóan zargatlak. -
maxtro
csendes tag
Sajnos valamiért nem megy.
létrehoz egy sdc1 nevü könyvtárt a gyökérben és benne egy txt.
Tartalma: mount: mounting /dev/sdc1 on /mnt/HD_a2/sdc1 failedPontosan ezt csináltam:
betelneteltem az eszközre
chdir /mnt/HD_a2/fun_plug.d/start
chmod 777 mount-disk.sh
bedugtam az usd pebdrivet
resart
sdc1 könyvtár látrejött de csak olvasási jogom van, gondolom azért, hogy el tudjam olvasni a txt fájlt.
ha kiadom rá a chmod 777 parancsot akkor már tudok rá írni, de az nem a pendrivere íródik.
Mi lehet a probléma? -
kopasz79
tag
gex75
elborultak táborába tartozol akkor te is ;)
te akkor nagyon kened vágod ezt a dolgot
ehh jó tudni hogy vannak ilyen emberek
és hogy ment rajta etch?
miket tettél fel rá?
grafikus felületet is tettél rá?vnc-vel
huhh tök jó ez a cucc ;)
mondjuk én torrentezni akarok de azt atom biztosan
mondjuk az nem lenne egy hátrány ha melobol haza tudnák nézni és ha egy uj torrentet akarok elinditani akkor azt is meg tudom tenni
a paprikával az ftp rész az ugyanugy megy vagy ebben az esetben az már nem ?
mondjuk nem is kell az nem biztonságos
ha meg van ssh akkor van scp sftp
teljesen beleszerettem a cucba kár hogy én nem tudok csak 313-ast venni
323ra nincs elég pizem -
kopasz79
tag
gex75
jahh és még eszembe jutott két dolog
belenéztem a csomidbalehetne kérni ssh-t is ? a wikipédiába láttam hogy csináltak neki azt is(gondolom telnet helyett)
és lehetne http helyett https? mert ha internet irányból küldesz jelszót az eszköznek az plain textbe vándolol a neten (mondjuk az is egy megoldás ha tudod korlátozni a http szervert hogy honnan fogad el kérést mert beállítod a munkahelyet vagy ha még parásabb az ember akkor localhostot 127.0.0.1 és akkor azt mondod hogy akkor ssh és portforward aztán csokol anyud maris söt még egy pub kulcsal is meg lehet bolonditani és nem csak jelszavas ssh akkor az maga a kánaán ;) ) -
kopasz79
tag
"az alap firmware nem tudja, viszont bőviteni lehet"
ez elfogadott vagy ha rárakom akkor huss gari?
nem szeretem hogy ennyire nem figyelnek arra hogy mit tesznek ki a weblapra (mondjuk ez tipikus marketing fogás valamivel eladjuk aztán elnézést kérünk hogy most ezt még nem tudja de hamarosan (2év) már tudni fogja)
te amugy milyen kapcsolatban álsz dlink-el? ha lehet ilyet kérdezni
én frankon csak ezért izgultam rá a cuccra
a 323 nekem tul drága meg nem is kell 2HDD
ha azt akarnák akkor egy MAC taurus-t nyomatnák az csak 36 két HDD-vel és ott a kis bittorrent embléma mellette de sajnálom rá a pénzt
nem tudom mit csináljak
igazi az egy qnap lenne nahh annak van ára
mondjuk az egész ott kezdődött hogy én csak egy 500GB külső HDD-t akartam hogy tudjak torrentezni arra és ne a gépen kelljen szoroskodnom
most meg ott tartok hogy közel 50ezret készülök kidobni az ablakon ;)
asszony megöl föleg ha nem is lesz jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Call of Duty: Black Ops 6
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AMD Ryzen 5 5600X Dobozában
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest