Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kahon
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors választ.
Valóban ez alapján csináltam(volna) elsősorban.
de pont az a gondom, hogy hiába indítom újra mintha a fun_plug parancsfájl nem futna le.
Nincs sem ffp könyvtár sem .log se semmi.
Ezért nem értem.Azt elfelejtettem írni hogy OSX alól próbálkozok úgyhogy a puty nem jó, de ez legyen a legnagyobb bajom.
Ezeket a leírásokat olvastam, de mind csak ennyit ír, hogy másoljam azt a 2 fájlt a Volume_1 gyökérbe.
http://logout.hu/cikk/transmission_a_dns-323_ra/elso_oldal.html
http://blog.csik.net/2013/05/12/nas-okositas-fonz-fun_plug-modra-transmission-mysql-mindez-usb-rol-futtatva/
https://nas-tweaks.net/371/hdd-installation-of-the-fun_plug-0-7-on-nas-devices/#Steps_for_installing_fun_plug
http://bernaerts.dyndns.org/nas/72-dns323-ffp07/231-dns323-ffp7-install-funplug7
http://cheongseeker.blogspot.hu/2008/11/modding-my-dns-323.html
http://dns323.kood.org/howto:ffpPárszor már reszeteltem a kütyüt, be frissítettem a fw-t.
Mivel nem boldogultam, és nem találtam korábbi firmware-t így bányásztam 1.11(BETA) fw-t és lecseréltem arra.--------------------------------------
Gyári torrentet nem találom.(biztos én vagyok a béna)
Applications-ra kattintok, de ott csak egy fül van Schedule download néven.illetve még függőlegesen ezeket
SCHEDULING
STATUS
SUPPORT
LOGOUTEllenben ha Configuration-ra bökök /Advanced/Add-ons/ADD-ONS SUMMARY alatt látom a BitTorrent et,
Mint feltelepitett modult.
Volume_1-en látom h létrehozta a Nas_Prog és BT könyvtárakat.A filmtörténelem legvulgárisabb szereplője R2-D2.Minden mondatát kisípolják.
-
OrLiX
tag
Érdekes.
Nem tudom mi lehet. Nagyon én sem értek hozzá, de már üzemelt pár hétig a transmission nálam, aztán megállt és bármit csináltam nem indul el többet.
Most kipróbálom az ALT-F firmware-t. Már fent van, most konfigurálom.
[link]Ígéretesnek tűnik. A gyári fw-ekkel nekem mindig volt valami gubanc.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ.
-
kahon
csendes tag
Köszi a linket, lehet hogy kipróbálom.
Légy szíves a tapasztalatokat majd oszd meg.Közben sikerült tovább lépnem, nem lett volna szabad rá bíznom a formázást.
A gyári FW szarul csinálja meg.Az volt a baj, hogy a Volume_1 nem az első partició volt.
Az addig ok hogy csinál nekem egy swap particiót+egy e2/3fs-t, de hogy mellette csinált mégegyet meg még hagy egy kb 500mb üres területet... de minek?A filmtörténelem legvulgárisabb szereplője R2-D2.Minden mondatát kisípolják.
-
kahon
csendes tag
Üdv még mindig nem müxik, továbbra is bénázok.Most a csomagokkal.
Most azzal van gondom, hogy ssh-n vagy telneten ha be megyek és telepiten akarok egy csomagot
akármi.tgz-böl mindenre azt kapom hogy invalid file name.
A txz-et ismeri, de ha telepítem fel is megy a csomag tartalma,de akkor meg a többi cumó tünik el.Kicsit össze zavarodtam.
A filmtörténelem legvulgárisabb szereplője R2-D2.Minden mondatát kisípolják.
-
kahon
csendes tag
Sziasztok, ismét segitséget kérnék.
Mivel nem nagyon vagyok otthon Linux téren, némi magyarázatot kérnék.
Ha funpkg -i akármi.tgz nem megy, akkor hogy tudom másképp kivitelezni a dolgot?Próbáltam azt, hogy kibontottam a tgz-t és a tartalmát be raktam a megfelelő helyre, de igy nem oldódott még meg.
Ha például el akarom indítani a Transmissiont (/ffp/start/transmission.sh start )akkor azt kapom hogy
/ffp/bin/transmission-daemon: can't load library 'libssl.so.0.9.8'Gondolom ez is valami hiányzó csomag lenne de honnan keríthetem elő?
-
kahon
csendes tag
Üdv!
Még mindig nem megy....
Próbáltam repobol is de nincsenek meg a megfelelő csomagok...
A keylek oldalárol nem tudom leszedni.Transmission 2.83 (ffp-0.7-oabi) vagy Transmission 2.83 (ffp-0.5) valamint
libevent, ha meg van valakinek és lenne szives megosztani velem azt megköszönném.illetve akinek működik és a saját csomagjait át passzolná az még jobb lenne.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
LuzZzer
tag
Szia!
Én se nagyon értek linux/bsd-hez, de nagyon sok oldal van ahol részletesen levan írva minden.
ffp 0.5 telepítése
Itt vannak a packagek. Ezt rsynceled elvileg a nasra.
Ha jól tudom Transmissionnek egyedül curl package kell és meg van adva melyik verzió. Az én tippem arra hogy nem tudsz semmit feltenni, az az hogy nem root-tal logolsz. Az ffp 0.7-et nem lehet együt rakni a 0.5-tel, ha 0.7-et szeretnél a fenti két linken az is megtalálható.Üdv, L
Az élet szép, a világ rossz!
-
Rag
csendes tag
Üdv!
Több éve megy a szerverem, de az elmúlt időben nem tudok rá csatlakozni Android alól...
(Néha a win sem látja, de újraindítom a NAS-t és utána a win látja.)Tapasztalt valaki ilyet? Ötlet esetleg, hogy miért van vagy mit nézzek meg telnet alatt?
-
Ery
tag
Sziasztok!
Kezdő NAS felhasználó vagyok. Elég jó áron tudtam hozzájutni egy 323-hoz. Érdeklődnék, hogy miként tudnám megoldani, hogy a NAS-ban lévő vinyó tartalmát (film) TV-n letudjam játszani?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
LuzZzer
tag
Szia, a kérdést konkretizálhatnád. Smart TV-n le tudod játszani, ha egy hálozaton vannak és kezeli a DLNA-t. Samsung TVknél nem mindig megy oda Twonky servert vagy MiniDLNA-t kell telepíteni. Bármilyen lejátszóval ami a TVre van kötve és tud lejátszani hálózatról pl. Dune, PC(HTPC), Android eszközök, RasberryPI.
-
Ery
tag
Sziasztok! Kicsit átfogalmaznám az előző kérdésemet :-) most, hogy kézhez kaptam a nas-t.
Telepítő CD-t nem kaptam hozzá, d-link oldalán kutattam telepítő után több kevesebb sikerrel. Nincs véletlen valakinek vmi leírása, hogy mit és hogy kell telepítenem a laptopra, vagy milyen folyamatok kellenének, hogy a laptoppal lássam a NAS-t?Válaszokat előre is köszönöm!
-
LuzZzer
tag
Lehet már megtaláltad, én is csak a google-t tudom használni. [link] Az easysearch utilityvel meg tudod találni, vagy megnézed a router milyen IP-t adott neki. Célszerű fix IPt adni mert DNS-sel néha gondjai vannak. Ha jól emlékszem DLNA-nal be lehet állítani music-video-photo könyvtárakat. Elvileg a TV látni fogja, ha nem akkor ffp-t kell feltenni a nasra, majd miniDLNA-t vagy Twonkyt felrakni és azt már biztos látja.
[ Szerkesztve ]
-
cappa72
nagyúr
Nem is gondoltam, hogy ilyen egyszerű egy hálózati nyomtató elérése a 323-as NAS-sal.
Hozzávalók:
DNS323
HP1000 | j110
Linux Mint13 és Ubuntu 10.04 is
Nyomtató -> hozzáadás -> hálózati nyomtató -> <ip cím> -> keresés -> ha megvan tobább -> kiválasztom a nyomtatómeghajtót -> tovább -> tesztoldal? yes -> kijön.
Örül.Eladó 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k
-
vonalzoo
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, jár-e még erre valaki, mindenesetre egy próba:
Tavaly bedöglött a router tápja, kértem kölcsön egyet, ment tovább. Most visszakérték a tápot, vettem egy tp-link routert, de nem látja a nas-t a router, vagyis az ip-címe nem tűnik fel a DHCP Client Listben. A led világít a NAS-on és a routeren is, mikor bedugom a kábelt, de cseréltem is kábelt. -
vonalzoo
csendes tag
Köszi, közben rájöttem, igen, ez volt a hiba. Megoldás: dns320_utility_5000 nevű programmal át tudtam írni a nas ip-címét. (192.168.1.106-ról 192.168.0.106-ra)
Ezután még telneten be kellett lépni, és a vi /mnt/HD_a2/.transmission-daemon/settings.json paranccsal átírni a rpc-whitelist-nél az ip-t.
(Ezeket magamnak írtam le, hogy legközelebb tudjam
)
-
Ery
tag
Sziasztok,
eddig a NAS-ba egy 160GB Seagate vinyó volt, működött is tökéletesen. Tegnap beszereztem a másik slot-ba egy 3 TB-os WD-t. Beraktam az új vinyót és azóta csak azt látom a TCM-be és az intézőben is, ráadásul csak körülbelül 2 TB tárhely jelenik meg (olvastam, hogy talán rossz partíció típus lett kiválasztva MBR, GPT helyett de mikor csatlakoztattam a NAShoz és kidobta, hogy új eszköz nem emlékszem, hogy kérdezte volna ezt az opciót). Meg tudnátok mondani, hogy tudnám elérni, hogy mind a két vinyót lássam és az újat teljes tárhellyel tudjam használni?
Semmi különlegesre nem használom csak hálózaton keresztül a NAS-on tárolt filmeket nézem a TV-n.
Köszi előre is!!
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Valaki leírná nekem, hogy mik vannak a 323-as adapterére írva? Hány amper, hány hertz, ilyenek érdekelnének, mivel lenne egy eladó, de nincs hozzá adapter.
Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...
-
Vertigo18
addikt
válasz
vonalzoo #1772 üzenetére
Köszönöm szépen, közben ráleltem az internet egyik sötét bugyrában is a 12V/3A, 5V/3A adatra magam is.
Érdekes, milyen kevés képen van lefényképezve a 323-as az adapterével, úgy meg még kevesebb képen vannak, hogy látszanak is ezen adatok...
Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Talán nem teljesen halott a topik
Nah, szereztem én is egy ilyen kicsikét használtan. Korábban cégnél már használtam, ismerem, de ott gyári FW-vel ment, gyk raid1 + userek + ftp elérés volt megoldva, semmi extra nem kellett.
Most itthonra vettem, ALT-F telepítve, mert ext4 jobb lenne és kellene pár extra dolog, de albizonytalanodtam, h mi lenne a jó.
Alap a DNS 323, 1 db új 2 TB WD Purple már benne, 1 db WD RED még a PC-ben, ezen kb. 800 GB még, amit már nem tudok menteni máshova (van egy régebbi 750-es HDD gépen kívül, ami a backup a fontos cuccokra még, de ezt nem piszkálom).Eredeti elgondolás a "mezei" RAID 1 volt, mindent tükröz, örül. Ebben a buktató az, h egyik 2 TB HDD-t tudom csak formázni, arra rádobni a cuccokat, majd berakni a másikat és formázni... remélve, h nem az üreset tükrözöm az adatokra... Erre van vmi bolondbiztos módszer?
Majd olvasgattam és találtam RAID1+JBOD verziót, ez szimpi, több a hely: 2× 0,5 GB-ot lecsípnék RAID1-ből JBOD-nak, lenne 1,5 TB RAID 1 és még ez is, fain. Hiszen nem minden élet-halál menteni kell adat azért itthon (ami igen, azt mentettem a külső HDD-re, és van régebbi DVD is néhány). Buktató, h ilyet még nem csináltam, fogalmam sincs, h ALT-F-el hogy oldom meg. Linuxot használtam, folder /mnt dolgok megoldom, meg gugli, szal menne ez is. Mondjuk az most sem világos, h md0, sda2 és sda4 is van /mnt alatt... Mikor elvileg csak swap és a raid partíció van
Vesztemre tovább olvasgattam... És akkor jött, h semmi RAID, csak 2 HDD-ként üzemelne, egyikre "dolgozunk", másikra meg script menti este vagy reggel a fontos mappákat. Nem tudom, h van-e értelme, legtöbb adatot nem írogatjuk, csak legyen mentve (fotók, munkák, stb).
Mit javasoltok a 3 lehetőség közül?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Peratta
csendes tag
Sziasztok!
Van még itt valaki aki használ DNS-323-at Transmissionnal? -
sztanozs
veterán
válasz
gdarvas #1776 üzenetére
Hali, én most találtam egy ilyet. Már ALT-F van rajta (valami régi verzió). Van lehetőség eredetit rárakni? Van értelme, illetve esetleg van valami más alternatív Firmware?
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
sztanozs #1778 üzenetére
Én full eredeti verzióban használom mai napig az elérhető legutolsó fw-el. Soha nem éreztem szükséget, hogy mással mókoljak, én igényimet eddig kiszolgálta.
''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
sztanozs
veterán
válasz
Papa-Georgo #1779 üzenetére
Csinálsz rajta bármi mást a NAS funkción kívül? Torrent vagy bármi egyéb?
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Clubforum2
tag
válasz
Papa-Georgo #1781 üzenetére
Szia
A full eredeti gyári fw-en van torrent kliens?Magyarosítás kell? szórd le pirospaprikával, kösd át nemzetiszín szalaggal, dobd be gulyáslevesbe és már kész is...
-
Papa-Georgo
senior tag
válasz
Clubforum2 #1782 üzenetére
Persze, addon-ként letölthető hozzá.
''Aki hisz abban, hogy a biztonsági termékek képesek önmagukban valódi biztonságot nyújtani, az megelégszik a biztonság illúziójával.''
-
sztanozs
veterán
Próbálkoztam a cuccon BTRFS-sel, de azt vettem észre, hogy nagyon kevés hozzá a vas. Megy vissza rá az ext4 és/vagy eladom inkább.
-
mgy
senior tag
Jár még erre valaki urak?
Előkerült egy régesrégi 323 rendrakás közben, anno Alt-F fw-r raktam rá, de valamiért nem lett sikeres a történet, nem indult el, én meg elpakoltam a dobozt.
Nem szeretném kidobni, tartalék NAS-nak tök elég lenne, de rakni kéne rá működő (gyári?) fw-t.
Csináltatok már soros kábelt hozzá? Nagy művészet? -
LittleSV
csendes tag
Ilyen megoldás engem is érdekelne...
Volt két áramszünet, azóta csak villog a kék led, se reset se szenteltvíz nem segített rajta.
Vettem gyorsan másikat (eladó szerint működőt), a hálózatra feldugva sehol senki. Network Scanner, arp-a nem látja. Gondoltam akkor vmi egyedi IP lehet, adtam neki resetet. Ezel elvileg alapra áll, DHCP nélkül 192.168.0.32 meg kéne találjam, de nem.
Gondoltam azért mert a belső hálóm más alhálózat, ezért a routerbe a NAS mac címnek adtam egy statikus 192.168.1.199 címet, de semmi.
Ezután direkt pc csatlakozás, pc ip 192.168.0.100, átjáró a nas 192.168.0.32, de így sem látja. A hálózati led villog routerrel (bár a direkt pc kapcsolatnál 10 sec után megszűnik a villogás), tehát látszólag van kommunikáció.
Bármilyen ötletet szívesen vennék (vagy az előző javítására, vagy ennek megtalálására), mert rengeteg adat van rajta (ugye azért veszünk NAS-t hogy a fontos adatok meglegyenek...)
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
gardener
senior tag
Valahogy fel lehet okosítani a készüléket, hogy távolról is elérhető legyen. -Cloud.
Linuxon vettük használatba. (Haver lemondott róla mert win10 már nem szerette.)
Esetleges szükségmegoldásként:
Már azon is gondolkodtam, hogy egy rajta létrehozott 1db könyvtár tartalmát feltolná Google driveba, hogy legalább annak tartalma elérhető legyen kívülről is. -
sztanozs
veterán
válasz
gardener #1788 üzenetére
ALT-F alól asszem felrakható rá debian, de akkor mindent neked kell kézzel felpakolni rá. BTW nálam is visszakerült a szekrénybe. Egy raspi4 USB3-as külső vinyóval (duál sata vezérlővel) nagyságrendekkel többet tud már nála.
[ Szerkesztve ]
-
cappa72
nagyúr
Lehet, hogy megtaláltam a kérdésemre a választ.
Ami nekem volt régebbi manual-ok, azok ezt az infót nem hozzák!
Eltartott egy darabig a keresés, de remélem megéri.
Még nem próbáltam ki, mert ház körüli munkák vannak... na majd este, és remélem, hogy pozitíve eredményről számolhatok be.Eladó 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k
-
cappa72
nagyúr
válasz
cappa72 #1791 üzenetére
Hm... lehet, hogy megtaláltam a formázásra (failure code 107) a megoldást:
"I got that message when running FFP. I had to rename fun_plug to fun_plugOFF and reboot. ALL was good after that."
forrásSzóval ki kell kapcsolni az FFT-t. az ffp könyvtárat átneveztem ffp_off-ra.
Ekkor az újonnan behelyezett 1TB HDD-t már elkezdte formázni
Szóval a többlépcső lehetséges megoldás:
Az elméleti sík:
1, régi hdd2 ki
2, új hhd2 be
3, új hdd2 formáz
4, régi hdd1 tartalma új hdd2-re
5, régi hdd1 ki
6, új hdd1 be
7, új hdd1 formáz
8, új hdd2 tartalma új hdd1-re
Örül.Na és a gyakorlat, ami jelenleg is folyamatban van...
1, normál eredeti módon nas indít
2, ffp könyvtár átnevezése ffp_off-ra
3, nas leállít, áramtalanít
4, jobb oldali hdd csere 500GB -> 1000GB
5, nas elindít
6, web felületen a nas-t elérni
7, formázás indítható, de az enable auto-reconfigure legyen bekapcsolva, hogy megcsinálja az adatok tükrözését!
itt tartok most ... éppen formáz.
8, formázás lement, de annak ellenére, hogy az auto-reconfigure engedélyezett volt, hát nem raid1-re formázott, hanem JBOD-ra.
9, szóval kiváncsi leszek, mit is tudok majd kezdeni ezzel... hiszen raid1-ként kívánom használni.
10 viszont a szinkronizáció elindult... "The RAID volume is syncronising now. Please wait for 60 minute(s)." Ez persze 90 rercről indult... most akkor szünet; nekem legalábbis
folyt köv...[ Szerkesztve ]
Eladó 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k
-
cappa72
nagyúr
válasz
cappa72 #1793 üzenetére
Nem sikerült az elméleti terv.
Na de azért meglett a megoldás.
Az egyik hdd-ről a raid1-et simán tudtam olvasni a számítógépen usb átalakítóval.
Aztán a nas-ba új 2 hdd be, formáz, és akkor onnantól már lehet rá másolni.Először is csatoltam a nas hdd-t a helyi fájlrendszerre:
mkdir /mnt/ftp
curlftpfs ftp.example.com /mnt/ftp/ -o user=username:password
és ezek után simán
rsync --progress -avx /media/cappapa/5e6B/DOX_SHARED/ /mnt/ftp/Volume1/DOX_SHARED/.
Azóta megy a másolás a régi 500GB-os hdd-ről az új, nadban lévő hdd-kre.
Eladó 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k
-
Bobo74
csendes tag
Vkinek esetleg vmi ötlet h tápot (JTA0512) itthon hol tudnék venni? (Aliexpress, Amazon, Ebay ezeken megtaláltam)
Az úttörő ahol tud, segít és önként szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Garmin Edge 840: mindent bele!
- Háztartási gépek
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Marvel Snap
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Eladó típusváltás miatt iPhone 12 Pro Max és iPhone13 Mini minőségi tokok
- Eladó Google Pixel Watch, fekete
- Eladó Google Pixel 6a, fekete, független telefon
- Playstation 5 lemezes verzió. Bontatlan ,új ,garanciás, számlával.
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. +3630 13 00000 Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest