- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
W1070-es kérdés.
ECO módban, 2D-ben, Fullhd 50 Hz-en halkabb a vetítő mint 60Hz-en?
Az Infocus X9-esem igen, mivel lassabban forog a színkerék.
Hallani, ahogy bootol a win 60Hz-en még hangosabb, aztán mikor
bejön az asztal, lehalkul.. -
GZoli7
senior tag
Üdv. Szeretnék venni egy ilyen projektort. Néztem szemüvegeket is hozzá.
A kérdés: gondolom a 144Hz-es szemüvegek nem jók hozzá, csak a 120Hz-esek.
Csak mert ebay-en olcsóbbak a 144Hz-esek.
Számítógépről hajtanám HD7660D-t tartalmazó APU-val. Mire van még szükségem hozzá?
Persze tudom vászon is kell, majd az is lesz.
Köszönöm -
B.Junior
tag
Köszönöm a törődést...
Ha elindítom a 3D-s filmet, legyen az ISO vagy MKV a proji PowerDVD alatt automatikusan bevált 3D-re...más programnál nem, és manuálisan sem tudom állítani....Kiválasztani a formátumot sem tudom a projin sehol...
Egyébként a 2D több mint tökéletes, legalább is nekem...
a 3D-ről nem tudok nyilatkozni, nincs összehasonlítási alapom, de én nagyon élvezem azt is...bár kicsit nekem szaggat, nem folyamatos a kép, de ez inkább a PC vagy a szoftver miatt lehet, vagy nem tudom...
-
bbmt
senior tag
válasz
B.Junior #940 üzenetére
Ha próbálsz sima média player-el felezett mkv-t lejátszani azt nem rakja össze??
A W1070 full 3D nem kell trükközni a 120Hz-es jellel ezért bármilyen 3D lejátszó progival menni kellene.
Ha 3D ISO-t akarsz lejátszani.Ha felezett mkv-t játszol akkor elvileg a projin kell kiválasztani a formátumot ( SBS v OU )ui: Milyen a 3D élmény vele? Én is ilyenre akarok váltani.Az 1080p/24-et tudja kezelni?
-
B.Junior
tag
Sziasztok,
Egy BenQ W1070-et valakinek sikerült PowerDVD13-on kívül más szoftverrel is 3D-re bírni? Nekem egyedül csak ezzel a programmal vált át a proji 3D módba...
-
Reco25
csendes tag
Szia, Köszi a választ. Felraktam az új inf fájlt. Annyi a változás h most már menüben csak 1 felbontásnál engedélyezi a 120Hz-t, de viszont ha kiválasztom opciónak akkor se enged benne 3D-t. (inf-eket már próbálgattam csináltam egy eredetit a projektorról és azt töltöttem be a windowsnak az összes alfelbontást megjelenítette de változás nemhozott. Se az új Se a régi.) De nemtudom milehet mert ugye működik a 3D csak az a 120 Hz nem stimm a menübe. A vidkari leadja a jelet rendesen mert a kivetítő is irja h átált. csak onnan már nincs nézetmód állítás.
de az össz 60Hzn müködik végig nyomkodtam az összeset.
-
JEEMBO
aktív tag
Kérdés, hogy jó-e az EDID-ben tárolt frissítési leírás a vetítőben, így kérdés, hogy a kiválasztott 120Hz vajon megjelenik-e a vetítő információs ablakában visszaigazoltan 120Hz-esnek?
Amúgy a kártyád kicsi eséllyel lesz jó a 120Hz-es software pageflippingre, de azért próbáld meg a sokszor javasolt H5360 edid override .inf-et telepíteni.
Amúgy a vetítő kézikönyve szerint 800x600@120Hz, 1024x768@120Hz, ill. 1280x800@120Hz-nek mennie kellene.... -
Reco25
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne h vettem 1 Benq MS504 SVGA DLP 3D projektort, [link]
és vannak kis fennakadásaim. Nekem nem tudom h miért és hogyan de csak 60Hz-en jön be a 3D hatás. Ha átállítom 120Hz be akkor a projektor menüében besötétedik a választható 3D formátum. (Nincs benne automatikus észlelés) és nem enged 3D be állítani, próbálgattam már nagyon sokféle változatot. Egy régebbi kártyáról megy asztali gépen. ATI Radeon HD 2600XT 512Mb 256bit Dvi csatlakozók(A kivetítőhöz Dvi-VGA átalakítóval csatlakozik, a kivetítőn nincs HDMI . Frissítettem szoftvert, kodeket meg mindent. Ja és eggyik helyen CRT monitornak játja másik helyen Plug n Play. De a Hz-et meg a felbontást lehet állítani mindenfele. A gép amiről megy 1 AMD 2magos 2.4 es proci, 3Gb Rammal Vidkari feljebb, Keresetem a .inf Fájlt de nem találtam sehol a kivetítőhöz. A másik jelenség h akármilyen lejátszóval játszom le a formátumot nem kell 3Ds lejátszót használnom mert ahogy elindítom a filmet és kirakja a két képet kinagyítom az ablakot és lövöm a kivetítő menüjében a beállítást, és összerakja képet!?
Esetleg ha valakinek valami ötlete?
Előre köszönöm! -
eakos1
csendes tag
Nem, legalábbis nálam nem, úgy kell bekapcsolni.
Lehet, hogy az EMINENT EM7080 miatt van. A specifikációjában nincs benne, hogy tudna 3D-t de amint írtam mégis működik a projektorral összekötve, de a projektor menüben kell a 3D-t aktiválni. Az SBS-es filmet is lejátsza, csak a projektoron szürke marad a menü, csak OU-t tudok választani akkor megy katymasz lesz a kép.
-
eakos1
csendes tag
válasz
B.Junior #924 üzenetére
Mi SainSonic-ot használunk, tökéletesen működik Benq W1080ST projektorral. Csak ha hátrafordulsz hosszabb időre akkor veszti el a jelet. Mi a piros fényszűréses problémát nem tapasztaltuk. És szivárványosodást se tapasztalt nálunk senki se amit a DLP projektoroknál sok helyen hangoztatnak.
Engem a Benq hangja sem zavar, nem túl hangos de nem nagyon van összehasonlítási alapom. Film nézés közben számomra még soha sem volt zavaró. (Csendéletet nem nagyon nézek a projektoron
)
A filmeket EMINENT EM7080 médialejátszóról nézem. Valamiért csak a OU (felső/alsó) 3D-s filmek mennek, mert az SBS-es filmeknél a projektoron inaktív ez az oldalsós megjelenítés. Kár, így csak ilyen filmeket tudok a médialejátszóval nézni.
Szóval a szemüveg és a projektor is nagyon frankó. Én teljesen meg vagyok elégedve velük.
Vicces, véletlenül fedeztem fel, de passzív szemüveggel is lehet filmet nézni. Még tavaly kaptunk ajándékba egy könyvet ami 3D-s és volt hozzá két papír szemüveg. A laptopon KMPlayer-ben megnyiva a filmet átváltva 3D-s beállításra akár a laptopon is tudom ezzel a papír szemüveggel nézni a filmet, a képet kitéve a projektorra ott is működik.
Viszont az élmény közel se ugyanaz mint a DLP-s szemüveggel. Az egyik lencse kék a másik piros. Na a piros az elég sötét és kicsit pirosas is az egész kép, ezért nem az igazi. De működik. -
B.Junior
tag
Sziasztok!
Milyen 3d 144 Hz-es szemüveget ajánlanátok BenQ W1070 projihoz?
....A Sansonic állítólag felejtős, az AVS forumon többen panaszkodtak rá, hogy nem szűri ki elég jól a piros fényt, és sokszor elveszti a jelet.
....illetve erről van valakinek véleménye?
: http://www.ebay.com/itm/144Hz-3D-DLP-Link-IR-Active-Shutter-Glasses-Acer-BenQ-Optoma-ViewSonic-DELL-/130837614086?pt=AU_3D_Glasses&hash=item1e76878e06
-
Gabriel72
újonc
Üdv!
Egy 3D filmek nézésére alkalmas rendszert állítottam össze.
Med600X3D,Benq W750 és NECNP02GL (szemüveg) a felállás.
1.4 HDMI (ami a lejátszóhoz volt) kötöttem össze a kivetítőt a lejátszóval,az adat tárolás
külső vinyó (USB).
A boldogságom nem teljes,ugyanis a 3D filmek esetében nem tudom összehozni a 3D hatást.
Próbáltam HALFSDS és a BD25 filmeket lejátszani de szemüveggel és az nélkül is ugyanazt látom.
Nagyon nem vagyok szakértő a témában ezért bármiféle segítséget szívesen látok.
A szemüvegnek elég csak a vásznon lévő képet látnia és abból csinál 3D képet vagy a lejátszó ill.
a kivetítő elhelyezése is számít?
Előre is kössz a segítséget.
Kellemes ünnepeket Mindenkinek. -
Márton
nagyúr
Hi,
egy Benq W1070-nek zajosabb-e a ventije mint egy Acer 5360-nak?
Mi a különbség szivárvány tekintetében?
Létezik ehhez is INF fájl, hogy 3d vision kompatibilis legyen, vagy már alapból az?Persze olyanoktól kérdezem, akinek mindkettővel van már tapasztalata.
thx -
bbmt
senior tag
Szia,
A projektorod 3D Ready, ami nem ugyan az mint a TV 3D-je. ebben a topikban minden le van írva, olvass vissza.
Vagy veszel egy Optoma 3D-XL-t amit a Dune és a projektor közé kell tenni és a 3D-XL átalakítja a jelet 120 Hz-es jellé amihez elég az 1.3-as kábel, VAGY laptop/PC-ről ha a videokártyád tudja a 120 Hz-et,egy 3d-s lejátszó programmal csinálod.
Nekem Optoma HD66-om van, Optoma 3d-Xl-el és egy Mede8er 600x3d-ről játszom a 3D ISO-t.
Csak a Dune-el nem lesz soha 3D-d! -
Shomci
tag
válasz
adamnia1 #917 üzenetére
azt én értem de egy csomó helyen olvastam hogy high speed hdmi 1.3 kábellel is ugyan olyan jó a 3d.
ez pedig konkrétan a szemem előtt elkövette az eladó ezzel a DUNE cuccal, rádugta a 2 különböző tv-re és ment róla a 3d rendesen..
azt hiszem valami a projektorral lesz de nem tudom mi.. (1.4 kábellel is próbáltam azóta, semmi)
-
Shomci
tag
sziasztok,
van egy Optoma PRO360W projektorunk amelyik 3D-ready.
egy ideje már szenvedek vele hogy kicsikarjam belőle azt a híres nevezetes 3D képet.
A távirányítóján külön van egy 3D gomb is amire nem reagál, és ha bemászok a menüjébe akkor a kép módok között a 3D el van szürkülve tehát nem választható.
Amit próbáltam eddig és ahogyan:
HDMI 1.3 + 1.4 kábelek vegyesen
MELE A2000 (1.4) lejátszó - csak 2D kép jött ki akármilyen playerrel
ekkor azt hittem a lejátszó a rossz így szereztem egy másikat
DUNE TV 301W (1.3) ezt előzőleg kiteszteltem a boltban egy aktív és egy passzív 3D tévén is. tökéletesen működött! (egyébként a lejátszót csak ajánlani tudom nagyon adja)
A teszt média ugyan az a 3D felvétel volt mint amit az üzletben is kipróbáltam. ott ment itthon nem.
a projektor egyszerűen nem dobja fel hogy 3D jelet érzékelne, az aktív szemüvegek sem csinálnak semmit.
kérdésem az volna hogy mi lehet a hiba, mit rontok el?
köszönöm szépen és boldog karácsonyt mindenkinek -
adamnia1
újonc
Az Acer k335 az hdmi 1.4 vagy hdmi 1.3?
-
Yetroh79
csendes tag
Kedves Uraim!
Laikusan kérek tőletek segítsèget 3d hàzimozi projketror ügyèben.
Milyen màrkàt,típust èrdemes venni?
Szànnék rà pénzt rendesen,olyan 1,5m a lélektani hatàrom. -
adam0010
csendes tag
Hello sziasztok!!
Segítséget szeretnék kérni vettem egy nvidia 3d vison kit-et,szeretném 3d filmet lejátszani egy acer 5360 projin.
A notim tipusa dell 7720 geforce gt650m a vga ,elvileg nvidia oldalán Írja h. támogatja a 3d,de a nvidia control panelből vmiért hiányzik nekem az a funkció ahol a szemüveget tudnám engedélyezni.Az op rendeszerem win 8 és a legfirissebb softvert letöltöttem vgahoz.
a képen ami látszik nekem csak az első 2 beállitási lehetőség van meg.
és a display panelban is csak az első két lehetőség.Nagyon köszönöm a segítséget,ha van ötletetek ne tartsátok magatokban
.
-
bartuska
újonc
Szia. a tv hátulját szedd le. A három lámpa lencséjét 4 csavar fogja. Szálmentes kendővel tisztísd meg az LCD lencséjét és a nagyító lencséket is. Szereld vissza. A kép eéllessége brutális lesz. Ha látod még a szétcsuszást: Tükörrel állítsd köv. Képen Szárnyas anyát lazítod és egyszerüen a lencsék forgatásával egyenként szinkronba tudod őket hozni.
Ha kérdésed van válaszolok. A képminőséged nem a lámpa miatt romlik, hanem sok por rakódik a lencsékre. Tisztísd rendszeresen a tükröt belülröl a vásznat és a lencséket. Sok sikert.
-
zopinter2009
újonc
Üdv.
Most vettem egy Optoma HD131X projektort és érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata.
Igyekeztem utána nézni a 3D-s filmnézési lehetőségeknek, de nem sok időm volt. A projektort is azért vettem mert kellett egy mindenképpen és úgy gondoltam hozzá rakok még egy kicsit és lesz egy Full HD, 3 D projektorom. Ami érdekelne:
- milyen 3D szemüveget tudok hozzá venni, amivel működik és olcsóbb, mint a gyári ZF2100 system?
- Ha laptop-ról akarok 3D filmet nézni, akkor milyen minimális hardver kell?
- Milyen 3D lejátszók vannak, vagy melyiket érdemes telepíteni?
Egyelőre ennyi, de minden info érdekelne. Köszönöm előre is.Üdv.
-
zsolt999
tag
Nekem az Optoma HD 600x-en a távirányítón van egy 3D gomb, amivel ki lehet választani melyik szem kapja előbb a jelet. Mikor rossz a kép, megynyomom és megjavul. Ha nincs a távirányítón gombod, akkor vagy a lejátszó programba, vagy a proji menüjében tudsz állítani. Valószinü ez a gondod.
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Van egy Optoma HD67-es projektorom. Az a helyzet, hogy fogalmam sincs milyen 3D élményt nyújt a dl-link...
Sokan írtátok, hogy olyan mint a moziban. Én valahogy nem látom úgy. Avatar Blu Ray-ről megvan a 3D, de valahogy olyan elmosott.. Ez alatt azt értem, hogy pl amikor először vannak az erdőben és forog a fegyverrel akkor kifele mutat a fegyver csöve, de a vége nem éles csak elmosódott. Ugyan így a páfrányok is kifele lógnak,de el vannak mosódva. 3d-XL -ről hajtom nem hiszem, hogy a bemenettel lenne gond. Van 2 féle eredeti Optoma szemüvegem,ugyan olyan mindkettővel..
Van olyan, hogy a projektor dl-link-e nem működik jól?
Más filmeknél pedig teljes zavart érzek a szememnél, nem tudom màshogy mondani mint,hogy olyan nem jó érzés és itt is homályos a 3D lényege....
Pedig birom a 3D-t moziban semmi bajom nincs,sőt ha TV-n nézek valahol, ott sincs baj.. -
zsolt999
tag
Ha vennéd a fáradságot, és visszaolvasnál a fórumba, akkor látnád, hogy minden részletesen le van írva, minden kérdésedre ott a válasz. Senki nem fogja még egyszer leírni, mert lusta vagy visszaolvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest