Új hozzászólás Aktív témák
-
tamaska1
csendes tag
Sziasztok,
Kérem segítsetek:
adott:
D-link DNS-320 NAS,
D-link DIR-300 router
LG37LM620S TV
és egy PCa PC-t látja a TV és tudok lejátszani ott megosztott filmeket,
a PC látja a NAS-t, mint Z:\ meghajtótDe a TV nem látja a NAS-t.
Mit kell beállítanom hozzá?
Köszi előre is.
Tamás
-
uffff
csendes tag
Sziasztok!
Ama bonyolult kérdésem lenne, hogy milyen UTP kábel kell az LG (42LA6130) TV és a router közé? Patch avagy Crosswired?
Köszönöm -
StSanya
senior tag
válasz
belo.tomi #795 üzenetére
Elméletben képes kéne lennie rá, a gyakorlatban egy ilyen 340-es már egy skype beszélgetést nem bírt áttolni ADSL-re...
Próbáld ki, de jobban járnál - TP-Linknél maradva - minimum egy TP-Link TL-WDR3500-el, ez már tud 5 GHz-es wifit, s a TV felé más nem zavarna. Vagy picivel több a gigabites portos,
Tp-Link TL-WDR3600, erre meg már okosabb firmware is tehető... -
belo.tomi
csendes tag
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy lg 42la660s tv, és egy tp link TL-WR340GD. Lehetséges-e a full hd filmek, illetve 3d full hd filmek lejátszása dlna-n keresztül? Mit kellene átállítani a router beállításán? Érdemesebb egy komolyabb routerrel próbálkozni vagy már inkább egy külső merevlemez?
-
vajdaviktor
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi plazma tv-n szeretném lejátszani laptopról a kisfiamnak a dvd-rippelt meséket úgy, hogy ne kelljen a laptopot és a tv-t összekötni HDMI kábellel. Mi a legolcsóbb/legjobb/legegyszerűbb megoldás? Ilyenkor számít, hogy a médialejátszó, vagy a smart box milyen procival stb rendelkezik?
Köszönöm válaszaitokat. -
ibike
csendes tag
hali mindenkinek,
van egy Panasonik Tx-P46G30e tévém.
most vettem mellé egy Rt-N56u routert.
Se mos se előtte nem tudom beállítani, hogy a pc-n játszott filmek a Tv-n látszódjanak.
feltettem a serviiot, az Univ.MediaServert semmi.A hálózati kapcsolatoknál látszik a viera G30, de a médiaadatfolyam-továbítás bekapcsolására viszont nem reagál
már semmi ötletem, amúgy Win7-prof
-
suste
veterán
válasz
lionshamlet #791 üzenetére
A Fritz-et nem ismerem, így nem tudok érdemben nyilatkozni.
-
OldAkita
aktív tag
Minidlna konfigurálásában kérnék segítséget. Win7 alatt SmartShare-el vagy Serviio-val problémamentesen tudok streemelni filmeket a tv-re. Ugyanezt szeretném Linux alatt is. Linuxos tudományom igen csekély.
Rákerestem a neten de amit megtudtam hiába írogatom be a minidlna konfigurálásakor, csak nem akar működni.
A működő sorok:
friendly_name: Apu_PC_LInux
log_dir=/var/log
inotify=yesezek után terminálban beírom: sudo service minidlna restart
LG LA 660s TV rögvest megjelenít egy ikont a csatlakoztatott eszközök menüben a SmartShare médialejátszó használatakor. Ikon felirata. Apu PC LInux
Idáig minden rendben is van, azonban semmi nincs a music, pictures, videos mappákban. Persze hogy nincs mert nem adtam meg az elérési utat. Ha megpróbálom így megadni:media_dir=V,/home/apu/videók, akkor restartkor ezt a hiabüzenetet adja:
* Restarting DLNA/UPnP-AV media server minidlna [2014/02/01 10:34:00] minidlna.c:474: error: Media directory "/home/apu/videók" not accessible! [Nincs ilyen fájl vagy könyvtár]Örülnék némi segítségnek, mert többet vagyok linux alatt és jó lenne ha ekkor is lehetne filmezni a tv-n.
A húsvéti nyúl talán hoz egy usb portos routert és akkor arra kötök egy külső hdd-t, amikor majd megint jó sok kérdésem lesz,de jó lenne ha addig is működne a minidlna. -
p2pp
őstag
Adott 1 Samu HD ready Tv 2db HDMI-vel.
Jó lenne DLNA-t csinálni neki, amivel 720p
filmet nézni vele ezáltal.
Létezik rá vmi HDMI DLNA adapter, ami
megfelel e célra? -
RottenTomato
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő: Adott egy Sony Bravia W805A TV, egy TPLINK WDR4900 router, Erre rákötve egy HDD. A TV saját lejátszóján szeretném nézni a HDD-n lévő filmeket, de a tv azt írja, hogy nincs megjeleníthető tartalom. A TV felismerte a routert, mint médiakiszolgálót, de se mp3-at, se képet, se videót nem talál. Mi lehet a baj? -
RudY
addikt
Miért is kellene a router? A droidos kütyüre csatlakoztatod a külső HDD-t és kész is, tv, pc, bármi látja, gyakorlatilag NAS lesz belőle, torrentezést is nyugodtan rábízhatod. Maximum egy switch kell, ha a modem fogadóképessége telítődne.
Ebben a topikban felteszed a kérdést és napokon belül megfelelő "kiképzést" kapsz droidkütyükből -
Karima
őstag
Sziasztok!
Egy buta lapostévét szeretnék okosítani egy ilyen androidos kütyüvel. És ezen szeretnék filmeket nézni úgy, hogy ne kelljen rá átvinni a cuccot, azaz az asztali gépemről streamelném, esetenként HD filmet is. Milyen routert ajánlotok hozzá? Max 15ezerig elmennék. Néztem a fenti kommentekben a tplink 3500-at vagy a 1043-at, ezek szimpatikusak voltak. Ha jól látom az előbbi dual band-es, a másik pedig sima.
Ha a router USB-jére rákötöm a külső hdd-t, attól még az asztali gépem ugyanúgy fogja látni, mint most, hogy direktben van rákötve? Ja és még annyi info - nem tudom, hogy releváns-e -, hogy ez az új router kábellel csatlakozna a default UPC modemhez.Előre is köszi a tanácsokat, segítséget.
-
Nyirike
csendes tag
Sziasztok!
VIERA G30 memória hiány miatt a túl nagy "reframes" értéknál 2 másodpercenként szaggat (hang jó)
Érdekes, hogy
Felbontás: 1920*1080 px
Bitrate 8171 Bps
ReFrames 4 framesHibátlanul játsza!
Rush HD
Width : 1 280 pixels
Height : 534 pixels
ReFrames : 11 frames
Bit rate : 5 074 KbpsSzaggat.
Ugyanúgy a Fast and Furious 6 HD kissebb bitrate mint az avatar de a reframes 12 és szaggat.
Tapasztalataim szerint ha a reframes 5 akkor még hibátlanul játsza.Mit jelent ez pontosan? Hogy lehet azt megcsinálni, hogy vagy egy mkv ha túl magas akkor át lehet valahogy állítani kisebbre a reframest? Mit jelent ha kisebb vagy nagyobb. Nézve az Avatart és a Rush-t szerintem az Avatar jobb minőségű...
Köszi
-
suste
veterán
válasz
lionshamlet #781 üzenetére
ha kevés lét szánsz rá, akkor megveszed a 710-es tplinket, amit ott dugsz be a konnektorba a lakáson belül (lehet kint is, csak elérje még a fő router wifijét
), ahol akarsz
így nincsen igazán helyhez kötve, és miután rácsatlakozik a fő routerre, onnantól tovább is szórhatja a netedet, így messzebbről is elérheted a hálózatot (pl fő router a lakás közepén, 710-es a teraszajtó közelében, és így a kertben is van/jobb a wifi)
csak az határolja be a helyét, hogy hol van konnektor, vagy hova viszel hosszabbítót, és hogy tudod elhelyezni az USB-n lógó HDD-tugyan ezt tudja a 842ND is, ésa többi nagyobb tplink is, csak azok nagyobb helyet foglalnak
az még fontos, hogy csak a 710-es tudja gyári fw-vel az extender funkciót, a nagyobbak csak másik (pl openwrt) fw-vel
de az igazi kihasználáshoz amúgy is pl openwrt kell..... -
lionshamlet
senior tag
Nem feltétlen Új eszközben.
Az világos hogy 15.000ftól mozognak a MediaServerre optimális routerek, de én megelégszem a belépő ligával.
És csak irányárat írtam, nem gond ha 1-2 ezerrel felé megy az alapösszeg.(mostani router mellé is berakható, és akkor még wifi extenderként is mehet)
Ez miért is lenne jó nekem? -
suste
veterán
válasz
lionshamlet #779 üzenetére
ugye viccelsz?
vagy nem új eszközben gondolkodsz?
a blogomban találsz egy elég minimál eszközt (tplink710=32MB RAM, 400Mhz), de az is 7000 körül van
(mostani router mellé is berakható, és akkor még wifi extenderként is mehet)de pár 100 forinttal drágábban már kapsz tplink842nd-t, igaz az is csak a lanportokban tud többet
amit igazán ajánlanék, az a tplink3500-tól felfelé
ezek már azért jobb teljesítményt nyújtanak (128MB RAM, 560Mhz)vagy tplink1043V2 (64MB RAM, 720Mhz)
(azért írok csak tplink-eket, mert ezek a legolcsóbbak)
-
lionshamlet
senior tag
Hasonló cipőben járok én is.
A jelenleg használatban lévő Tenda W311R+ Router helyett kellesz vmi okos kis Router, amire kötve a Hdd-ket, kiváltom az asztali Pc állandó futtatását.Vagy ha vkinek van vmi ötlete, a mostani Routerre hogyan tudnám a hddket rápattintani -akkor hallgatom.
Egyébként 5-6k körül milyen Routerek ajánlottak a fent írt opcióra?
-
suste
veterán
ennél a verziónál sokkal költséghatékonyabb, ha a routeren osztod meg a HDD-t
az amúgy is megy egész nap, és kb 5-10W-ot fogyaszt
ha nem kell a gigabites vezetékes háló, akkor elég egy 100Mbites tplink3500-as
ezen ugyan úgy elfut a samba, ftp, dlna, mint a NAS-onha mégis ragaszkodsz a PC+win-hez, akkor külön kell futtatnod ezeket a szervereket, mindegyikre van sokféle szoftver (pl dlna: serviio, winmediaplayer, PS3mediaserver, stbstb)
-
Norby86
őstag
Sziasztok! Eddig egy NAS média szerverrel osztottam meg a hálózaton lévő filmjeim, zenéim, de rájöttem hog a folyamatos 24 órás működés fölösleges,mert úgy is csak itthon használom a médiáim elérését más készülékeken. Ezért is keresnék megoldást arra (ha van esetleg) miként tudnám azt elérni hogy ha a számítógépembe a win7 vagy win8 rendszerem mellé beteszem az 1 terrás winchesterem, arról a hálózatba gond nélkül megtudjak osztani tartalmakat más gépekkel, illetve a samsung okos tv-vel? Tehát egyfajta média szervert szeretnék létrehozni könnyen, költséghatákonyan a windows rendszerre telepítve. Csak bekapcsolnám a gépet és akkor elérhetővé válna a hálózati média megosztás. Hogyan oldahtó ez meg?
-
suste
veterán
válasz
#46372352 #773 üzenetére
próbára használd a win7-ben benne lévő mediaplayert, mert az is imseri a DLNA-t, csak mediaserver-nek hívja,ha jól emlékszem
messze nem teljeskörű a DLNA tudása, de próbára megfelelő, és legalább nem kell teleszemetelni mással a gépet....
youtube-on is találsz egy csomó beállítást segítő videót ehhez.... -
balhmm
tag
válasz
Zsolti21012 #726 üzenetére
Szia!
Több routert és tv próbála a következő jelenleg érthetetlen dologra jöttünk rá! TPlink 740-es router esetén az mkv kábelen sem megy át! A routert pl egy 300megás tenda routerre cserélve egyből megy kábelen sőt ez esetben wifin is az MKV! Nem tudom megérteni mi lehet a gond, hiszen lanon mindkettő 10/100as! Szóval cserélj rouert és a gond megoldódik! Ha gondolod 300megas TPlinket is tesztelek neked egyet! vagy mond milyet vennél és, ha van a polcon lepróbálom! zyxe 310-es nasom is van, azzal teszteljük! egyébként van egy wd cloud cucc is és ott is ez a jelenség van! tehát a nas nem számít..
-
suste
veterán
válasz
vitezfeher #769 üzenetére
Az ipad ezt tudja? DLNA-n???
Ez nem a direkt wifi és/vagy/+ miracast akar lenni? -
vitezfeher
tag
Van-e olyan lehetőség az ipad-en kívül, ami az HBO Go-t átlövi DLNA-n andridos eszközről Raspbmc-re?
-
suste
veterán
válasz
littleNorbi #765 üzenetére
olyat keress, ami nem transcode-ol, vagy kapcsold ki ezt a funkciót
elvileg csak ez eheti a gépet nagyon, mert amúgy egy sima fileserver-ről beszélünk (különben hogy futna el a 400Mhz-es routereken is?)
persze ha nincsen átkódolás, akkor csak a TV által támogatott formátumokat tudod lejátszani, de hát valamit valamiért
formátum-céltudatosan kell letölteni, és meg van oldva -
RudY
addikt
válasz
littleNorbi #765 üzenetére
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok!
XP-re keresek egy olyan DLNA programot, ami nem terheli le teljesen a rendszert. Eddig Nero MediaHome4-et használtam, de az nagyon zabálja a processzort, most felraktam a NeroMH3-ast, az jól működik kivéve, hogy nem tudja megosztani a .mkv kiterjesztésű videókat. LG TV-m van, próbáltam az LG SmartShare programját is, de szerintem az túl bonyolultra sikeredett, és az is húzza a gépet... -
suste
veterán
jó, de ez megint kliens bővítést is vonhat maga után, és akkor megint ott tartunk, hogy sokba lesz
de persze azért az is vicc, hogy milyen igényeik vannak az embereknek, de költeni már nem akarnak rá
pedig magán az adaton spórolnak annyit, hogy ha annak a töredékével számolunk, akkor is megvehetik a legkomolyabb routert+klienseket, és máris nincsen nyafogás.... -
StSanya
senior tag
Azt is elfelejtik sokan, hogy a 2,4 GHz-es tartomány sajnos eléggé túlterhelt. Ezért kell normális, 5 GHz-t tudó routert venni, mivel az újabb TV-k, pl. LG-k, már tudják ezt.
Minimum egy ilyesmi javasolt: [link], már 14 - 15 ezer Ft között kapható, felmegy rá több alternatív firmware is, pl. az OpenWrt-re épülő Gargoyle...
-
suste
veterán
válasz
yodamester10 #759 üzenetére
azt mindíg elfelejti mindenki, hogy hiába cserél valaki jobb wifi routerre, a kliens oldalt is fejleszteni kell
így meg főleg esélytelen a dolog sok embernek
mai átlagnak az is öröm, ha tudja a kliens a 300Mbitet 2,4Ghz-en, ehhez meg nem kell ilyen drága router, a harmadából is majdnem meg van
de fogadni mernék, hogy akik megveszik az általad ajánlott routert, azok nagy százaléka nem használja ki amit tud a wifije (jóformán kliens sincsen ami tudja)
a fő témához meg annyit,hogy aki 100%-osan akadásmentes 3D-t akar, az felejtse el a wifit....
-
Woodslave
félisten
válasz
yodamester10 #759 üzenetére
[link] ilyen
a routerre meg
kizárt
-
yodamester10
őstag
válasz
Woodslave #758 üzenetére
Nem írtad milyen típusú a router?Ha dual band-es akkor visszi a 3d-t,ha sima akkor nem de 150mb/s nél olyan lehet kb mint az én jelenlegim/tp-link 741/.Sajnos be kell ruháznod egy jobb routerre,vagy hdmi-n összekötöd.Valami hasonlóra lesz szükséged ami kezeli a dlna-t.
http://www.edigital.hu/Dual-band_Router/Asus_RT-N66U_Dual_band_900Mbps_Gigabit_Wireless_router-p296645.html
-
Woodslave
félisten
válasz
lionshamlet #757 üzenetére
az lehet, hogy a hd, 3d mkv filmekhez gyenge a történet? Serviio topicban olvasom, hogy ezekhez inkább külső hdd-t ajánlanak
720p meg avi-k mintha mennének probléma nélkül
-
Woodslave
félisten
lg 640 tv, tpling 150mbps router és ugye a laptop. Serviio-n akarok a tv-re küldeni filmet. Többnyire minden rendben (nem állítgatok hangsávot stb. egyelőre ez az igényem nem merült fel) de előfordul, hogy megjelenik a "betöltés" a tv képernyőjén. Mi a gyenge láncszem, lehet-e javítani valamit. Egy szobában van minden, 3-4 méteren belül, mondjuk van egy pár bútor a router meg a tv között.
-
suste
veterán
válasz
lionshamlet #753 üzenetére
Egy egyszerű átalakítóval nem fog menni, csak olyannal amelyik lekezeli az USB-s háttértárat (ez ugye a NAS
)
-
lionshamlet
senior tag
Olyan kérdésem volna hogy:
- Nincs a Routeremen Usb Slot, de ha egy UTP-Usb átalakítóval ráküldöm a háttértárolót, akkor így látni fogja -e a szintén Routeren lévő Bd lejátszó?Miért?
-Mert ha kikapcsolom az asztali Pc-t (és a Háttértároló oda van kötve) akkor ugye ugrik a Dlna. -
donceleger8
őstag
válasz
donceleger8 #751 üzenetére
Sajnos sehogy sem jó.
Nem értem én ezt! Egyes mkv fájlok mennek, mások meg nem!
Ez miért van?
Pl a Hotel Transylvania c. rajzfilm gond nélkül végigment, de az Aranyhaj már nem. Ugyanolyan mkv pedig, x264-es kódolással.
Senki nem tud erre mondani semmit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Windows 10
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Apple asztali gépek
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest