Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- E-book olvasók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
majestic
őstag
Egy Mavic 3 Fly More Combo-ból megmaradt RC-N1-es távirányítót (teljesen új!) szerintetek mennyiért lehet eladni?
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
majestic
őstag
Szerintetek ha veszek egy Mavic 3 Fly More Combot, a hozzá adott sima távirányítót el tudom adni ésszerű áron? Vennék ugyanis egy RC Pro távcsit is…
[ Szerkesztve ]
Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
majestic
őstag
Hát én is így látom a helyzetet de a haveromat folyamatosan baszogatja a szomszédja, direkt figyeli Már. A rendőrséget is kihívta de azok csak arra kérték meg, hogy próbálja rendezni a helyzetet mert ha sokat jelentgeti fel, akkor sajnos kénytelenek lesznek feljelentést tenni…
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Nem rólam van szó, hanem egy ismerősömről, ő kérdezte tőlem… Amúgy én azt olvastam, hogy “ Nem kötelező az eseti légtér engedélyezése, ha zárt térben végzünk műveletet és ezt az ingatlan tulajdonosa / használója engedélyezte.”
-
majestic
őstag
válasz forceberg #8969 üzenetére
Azért írtam az analógiát mert mindkettő magán tulajdon és nem használja a tényleges légteret. Hát talán azért használja a teraszon, hogy ne kelljen kimenni egy rétre minden alkalommal ha gyakorolni szeretne….
-
majestic
őstag
Egy korábbi témához visszatérve…
Adott egy társasház 8. emelete. A lakást L alakban körbe öleli egy 70 nm-es terasz ami részben fedett és magántulajdonnak számit (tehát NEM osztatlan közös tulajdon)! A drónnal kizárólag a teraszon repkednek, gyakorolnak, nem kirepülve a teraszon kívülre, azaz nem használva a légteret, illetve vizuálisan nem “zavarva” a szomszédot. Az esetleges “zavarás” max. a drón hangja lehet. A kérdésem, hogy ebben az esetben:
1. Kell-e eseti légteret kérni ha a drón KIZÁRÓLAG a teraszon emelkedik fel és nem repül ki onnan?
2. A szomszédnak lehet-e bármilyen joga arra, hogy belekössön a drónozásba?[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Olvasgatva a topicot, eltöprengtem, hogy az én teraszomon, ami L alakú és 70 nm-es lehet-e engedély nélkül gyakorolgatni… A terasz fedett, egy társasházban van és nem repülnék ki vele az én területemről… Tök jól lehetne gyakorolgatni a kerülgetést mert tele van virágokkal, asztalokkal meg székekkel…
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Értek én mindenkit de az igazság az, hogy a drónnal vagy gyönyörű tájakat, vagy városokat szoktak videózni. Engem mindkettő érdekelne. Logikus, hogy a pusztán vagy a hegyekben senki nem fog zaklatni és én sem fogok senkit zavarni. A városi repkedést se úgy képzeltem el mint itt sokan írták, hogy az emberek feje fölött repkednék, hanem a magasban. Sokan csinálják ezt, rengeteg drón topic van és szebbnél szebb felvételek vannak városokról szerte a világban….
-
majestic
őstag
válasz #16729600 #8760 üzenetére
Az, hogy valakire ráesik egy drón, kb. annyi esélye van mintha eltalálna egy meteorit, de látod, vannak akik ettől is félnek. Ha elolvasod az én példámat, mintha lemásoltad volna a te példádat…. Nem mindegy, hogy valaki hol szocializálódik (én pl. 27 évet külföldön), ezért nekem a magyar mentalítás és szemléletmód teljesen életidegen… Sajnos el kell fogadni, hogy ebben a topicban is a magyar általános mentalítás a mérvadó… szomorú, de ez az igazság. Azért köszi, ez is tanulságos volt…
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
válasz forceberg #8754 üzenetére
Igen, értem, hogy mi az álláspontotok. A kérdésem viszont nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy ha nem a szabályoknak megfelelően repked valaki, akkor milyen szankciókra számíthat (a gyakorlatban)…
-
majestic
őstag
válasz Geresics #8750 üzenetére
Dehogy, nem azt akartam hallani, hogy ez a legjobb megoldás és megerősítést sem kértem! Azt kérdeztem, hogy a ti tapasztalataitok alapján milyen szankciók jöhetnek szóba! Ez volt az eredeti poszt lényege!
-
majestic
őstag
A rizikó akkor is megvan ha a szabadról indítanám a drónt, semmi különbség. Na látod, ez a különbség közöttünk: én nem bántanám más drónját még akkor sem ha napi rendszerességgel reptetné vissza a teraszára…
-
majestic
őstag
válasz Geresics #8745 üzenetére
A Duna parton mindig vannak, ott tuti lefülelnének . Az indítást úgy képzeld el, hogy a buzi nagy teraszomról vagy esetleg a lakásból indítanám az erkélyajtón ki és usgyi el a francba a visszatérés ügye nehezebb hisz nem akarom lefejelni valaki ablakát, így csak lassan tudom megközelíteni a lakásomat. Felettem pont egy tahó angol f@sz lakik, aki szinte mindig itthon van, így ő tuti jelengetne ha rájönne, hogy én vagyok… Na de még mindig kérdés a kérdés: elkobozhatják a hatóságok a drónt? Van erre felhatalmazásuk? Ha a fenti tajparaszt feljelent, hogy érvényesíti a rendőrség, hogy nyissak ajtót, stb, stb…
Amúgy a Mavic 2 Prot már 20-30 méterről sem lehetett hallani…
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Elöször is köszi a válaszokat!
Elmondom kicsit pontosabban miért is kérdeztem amit kérdeztem.
Először is tervezek drónt venni, jelenleg nincs… Volt egyszer egy Mavic 2 Pro-m, imádtam de visszariasztott az akkor még tervezet formában létezett drónhasználattal kapcsolatos szabályozás bevezetése és eladtam. Most egy Mavic 3-asban gondolkodom ami ügye nem két fillér. Nem vagyok egy nagy drónos de akkor is a legjobbat szeretném mert ez a legbiztonságosabb azoknak akik tök hülyék hozzá…
Egy budapesti elit lakóparkban lakom (most) de ez nem azt jelenti, hogy itt akarok drónozni csak innen indítanám és értelemszerűen ide térnék vissza vele. Kb. 100 méterre van a Duna a sok szép látnivalóval, nem beszélve magáról Budapestről… Bár a lakópark is szép magában véve, magasról biztosan mutatós képek készülhetnének róla és remélem fognak is .
A fentiekből kiderül remélem, hogy nem betörési célból használnám , amit persze más nem tudhat… Bár ha lenne egy pár agysejtje az idézett visítozó hölgynek, akkor rájöhetne, hogy a szaros putrijából nem te akarod ellopni a szaros biciklijét, mert akkor nem állnál oda céges kocsival és valószínűleg egy többszázezer vagy milliós drónnal…. Az általad leírtak megint elriasztanak egy kicsit. Sajnos én nem szeretem a hülyéket mert sokszor az az érzésem, hogy egyedül vagyok normális . Csak egy példa: korábban ugyancsak egy igen jó környéken laktam a XVI. kerületben. Egyszer elrepült felettem egy drón és megállt felettem, lebeget és láthatólag kamerázot mert forgott rendesen a gimbalja . Én természetesen integettem neki, erre ő többször megbillent, ergó visszaintegetett és továbbállt.. Na én ilyen vagyok. Ha a lakóparkban is ide repülne egy (magas emeleten lakom), biztos mosolyognék és ugyancsak integetnék neki!
Tudom, hogy nem mindenki ilyen, sőt senki sem ilyen (sajnos) de mivel nekem nincsenek rossz szándékaim és az sem érdekel, hogy éppen dugnak-e a szomszédban, nem is szeretnék ezzel foglalkozni, mert Magyarország már ilyen, sok a paraszt rosszindulatú ember…
Engem egy zavarna csak: ha elkoboznák a drónt mert azért én sem sz@rom a pénzt és sokáig szeretném használni… Szóval a büntetést leszarom ha úgysem tudnak elkapni, amúgy semmi illegálisat nem akarok csinálni vele, bár ahogy olvasom, itt minden illegális…
Magyarul, mégegyszer: ha valaki feljelent, akkor hogy derítik ki, hogy én voltam és hogyan tudja azt bebizonyítani, illetve ebben az esetben mi várhat rám?
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Persze, aki veszélyeztett másokat, azt rendesen meg kell büntetni, ez egyenes sor! Én sajnos egy nagy lakóparkban lakom, rengeteg rosszindulatú paraszttal, így a feljelentés garantált . A kérdés, hogy honnan tudják bizonyítani, hogy én voltam. Persze arra gondolok, hogy ha nincs regisztrálva a drón… Kopoktat a rendő az ajtómon és házkutatást csinál vagy mi?
-
majestic
őstag
Sziasztok!
Az itthoni szabályozást ismerőktől kérdezném, hogy milyen szankciók vannak arra az esetre ha valakinek nincs engedélye se repülési eseti engedélye és rajtakapják? Ja! És persze a gyakorlat érdekelne, nem a teória…
-
majestic
őstag
Ez volt mér? [link]
Csak nem a Mavic Pro 3?
-
majestic
őstag
válasz KillHates #7042 üzenetére
Pontosan! Én ugyanúgy gondolom. Gondolom, semmi sem érdeke sem pedig értelme nincs a kínaiaknak, hogy hol jár mondjuk egy svéd rendőrségi drón... Mégis mire jó egy ilyen adat? Valóban, valószínüleg más miatt kell, nem kémkedés miatt... Ugyanez a helyzet a telókkal is: kit érdekel, hogy az pl. a rendőrség (ha akarja) pillanatok alatt meg tudja találni a telefonodat? Találja! Kit érdekel? Akit ez zavar, az valami rosszban sántikál, azt meg találják csak meg!
-
majestic
őstag
Ha igaz, nagyon durva lesz: [link]
-
majestic
őstag
-
majestic
őstag
Társasház 3 lakóval (velem együtt). Tettenérés azért nem nagyon lehet, mert ha le is szállok, akkor is van olyan hely (440 nm-es a kertem), ahova senkinek sincs rálátása .
Nézzük realistán a dolgokat: a jóindulatú szomszéd észreveszi, hogy reptetek. Felhívja a rendőrséget, kijönnek (ha egyáltalán) kb. 1 óra múlva, akkor már rég nem rerülök...
Védet objektum fölé ha repülök véletlenül, akkor azt (ha jól tudom) a DJI drónok jelzik, nem? Logikus, hogy onnan elhúzok...
Ezekkel a szomszédokkal kizárt bármilyen egyeztetés, annyira tajparasztok. Csak példaképpen: lakik itt vagy 10 kínai család (elég elit környék), azok egyszer megkérdezték, hogy enyém-e a drón. Mondtam, hogy igen, nem zavarja őket? Dehogy csak szeretnék megnézni! Sőt kérték, hogy csináljak kis filmet nekik a házikról... Ekkora a különbség egy magyar őstulok és egy külföldi között...
Amúgy a “hatóságnak” van joga elkobozni a gépet vagy “csak” büntethetnek? Ez mondjuk egy 5-7 százezres gépnél eléggé fontos tényező...
-
majestic
őstag
-
majestic
őstag
Igaza van AuraSync-nek! Ha véletlenül sikerül egy 10-20 km-es sebességgel repülő drónt lelőnie miközben egyszer egy évben véletlenül az illető háza felett 50 méterrel elrepülök, akkor az az én bajom... Nem életszerű amit írsz. Szerintem a drónozók 99%-a nem azért repül bárhová, hogy valakit/valakiket kukkóljon, zavarjon vagy bántson. Egyszerűen repülni szeretne és lehetőleg ott ahol nemcsak egy prérit lehet felvenni, hanem valami látványosságot kapjon lencsevégre. Ha jól vettem ki a korábbi hozzászólásokból, ilyen helyeken eleve tilos repülni...
Amúgy az eredeti kérdésemre nem lenne valami ötletetek: mi van akkor ha a házban, ahol élek feljelent valamelyik paraszt szomszéd? Kijön a rendőrség? Na és? Megkérdi tőlem, hogy én repkedek itt a kertben meg a környéken? A válaszom az lesz, hogy természetesen nem! Akkor mit csinál? Házkutatást tart? Kihelyeznek egy 24 óráz megfigyelő kocsit az utcára? Komolyan kérdezem! Hogy ellenőrzik, hogy mi a helyzet és milyen praktikákat alkalmaznak? Kik illetékesek erre?
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
válasz AuraSync #6897 üzenetére
Én is így gondolom... Egyébként nálam az a helyzet, hogy egy 3 lakásos társasházban élek ahol az egész földszint 440 nm-es kertel együtt az én tulajdonom. Mindkét másik lakó uber tahó, belém kötnek ahol csak tudnak. Na mármost, ahogy megjelenik a Mavic 3-as szeretnék venni egyet és ül. a kertemben földközelben szeretnék repkedni. Tuti, hogy feljelentenek, de hogy tudják majd bizonyítani (ha engem nem látnak), hogy nekem van drónom? Hiába fényképezik le a drónt, az még nem jelenti az, hogy az én tulajdonom... Azon túl szeretnék repkedni a környéken (családi házas környezet), ott meg hogy tudják egyáltalán bármit bizonyítani? Az persze (szerintem) abszurd, hogy a rendőrség folyamatos megfigyelést végezzen egy ilyen banális dolog miatt, amikor egy kocsilopást is leszarnak...
-
majestic
őstag
válasz forceberg #6894 üzenetére
Kémkedni? Milyen kémkedés az, hogy megnézem a szomszéd kertjét? Nemááá! Múltkor elrepült felettem egy drón, integettem neki, majd közelebb jött és billegéssel viszonozta az integetést... Mit kellene nekem titkolnom a kertemben? Ez egy baromság szerintem!
-
majestic
őstag
Nagyon sok posztot vegigolvastam és egyszerűen el vagyok képedve, hogy micsoda egetverő problémát csinálnak itthon ebből a drón használatból!
Eltekintve a szélsőségektől, nem tudom ép ésszel felfogni, hogy miért ne lehetne bárkinek bárhol (mondom a szélsőségeket eltekintve) reptetni. Olvastam korábban egy nagyon jó javaslatot: bizonyos magasságig bárki bárhol (mondom a szélsőséget kivéve) reptetheti a drónját saját felellőségre. Ha valaki balesetet okoz, annak a kárt meg kell térítenie és kész!
Mondok két példát:
1. Valaki repülget a kertje felett, elveszíti a drónt és az lezuhan vagy kárt tesz valamiben, valakiben. Ennek vannak büntetőségi tételei és kész
2. Valakik két drónt összeütköztetnek a levegőben (ennek szerintem annyi az esélye mint a lottó 5-ösnek), de ha mégis, az magánügy lenne és kész!Miért kell ekkora komplikált dolgot csinálni egy ilyen egyszerű dologból?
-
majestic
őstag
Lenne 2 kérdésem:
1. Melyik platformon jobb a DJI szoftvere: IOS vagy Android?
2. Ha csak távirányításra használnám, melyik androidos telefont ajánlanátok (kijelző fényesség, aksi idő, stabilitás, stb.)Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
majestic
őstag
Hát ezeket az elvárásokat, én biztos nem tudom (fogom) betartani, sajnos... És mi van akkor ha mondjuk a szomszéd feljelent? Honnan tudja bárki bebizonyítani, hogy egyáltalán van drónom vagy azt, hogy ami ott repked, az az enyém? Házkutatást tartanak?
-
majestic
őstag
válasz KillHates #6662 üzenetére
Na de ebből - leegyszerűsítve - az derül ki, hogy sehol és soha nem lehet repülni... Te akkor hol repülsz? Mindig kimész valamilyen elhagyatott részre? Van a hatóságoknak valami bemérő eszközük, hogy bemérjék honnan irányítod a drónt? Akkor mire lehet használni? Minden esetben engedélyt kell kérni? Ez nonszensz!
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Jó egy órát olvasgattam a hozzászólásokat. Szeretnék venni egy Mavic 3 Pro (ha majd megjelenik). A kérdésem az okosokhoz az lenne, hogy végül is most mi az a kötelező szabályzat, ami engem érintene a használattal kapcsolatban.
Mi van akkor ha “véletlenül” rajtakapnak, hogy nincs repülési engedélyem? Mert én tuti nem akarok engedélyeket kéregetni...
Egy társasház (3 lakásos) teljes alsó szintje az én tulajdonom egy 440 nm-es kizárólagos kerthasználattal. Ott használhatom a gépet?
Ha mégis feljelentene a jóindulatú szomszéd, akkor mi történik? Honnan tudja bárki is bizonyítani, hogy egyáltalán van Drónom?
-
majestic
őstag
Miért nem lehet drónnal berepülni a Puskás Ferenc Stadion fölé? [link]
-
majestic
őstag
válasz VANESSZA1 #2134 üzenetére
Persze, hogy nem kellett fizetned extra jussot, hisz a csomagon ahogy látom 15$ érték van írva. A vámos pedig nem tudja, hogy valójában mennyit ér, így nincs nagyon sok választása... Amúgy mennyi volt? Én 116$-ért láttam az Alin..
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
válasz Teasüti #2021 üzenetére
“Első dolgom volt levenni az érzékenységet a távirányítón és lineáris helyett progresszív jelleggörbét állítani be a tengelyeken” Ez hol lehet beállítani és milyen értékre?
Ma kicsit gyakoróltam, sokkal jobb az eredmény...
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
válasz Teasüti #2017 üzenetére
Az a baj, hogy lassítani a forgást nem tudom beállítással beállítani mert akkor a gép maga is lasabban fog forogni/fordulni... Marad az óvatos forgatás, majd próbálgatom...
Köszi a segítséget!
-
majestic
őstag
válasz Teasüti #2015 üzenetére
Hát az 1/25 is szaagat nekem . Ez a TV-ben lévő filmekre is igaz, rohadtúl idegesítő... A Mavic 2 beállításában a 4K-s felvételt max 30fps-re lehet állítani, így a 60fps eleve kizárt, sajnos. Ebben az esetben akkor a záridőt 1/60-ra állítom, ez evidens. De mennyi legyen a rekesz beállítás? Vagy ez nem befolyásolja a szaggatást?
-
majestic
őstag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mitől lehet az, hogy amikor a drón a saját tengelye körül forog, akkor a kép kicsit szaggat, ha le-fel mozgatom, akkor sima a képmozgás? Most 4K 24 kép/mp-re van állítva a felvétel, lehet, hogy 30-ra kellene állítani? Ti milyen vidó beállításokkal vesztek fel?
Előre is köszi a válaszokat!
-
majestic
őstag
válasz VANESSZA1 #1961 üzenetére
Viszont, nekem kenne pár kérdésem és tanácsot is elfogadnék ha lenne. Esetleg priviben felvennéd a kapcsolatot velem? A Facebook Messengeren kérdezgetnék pár dolgot mielőtt megvenném a cuccot...
-
majestic
őstag
Van valakinek tapasztalata Mavik 2 Pro-val kapcsolatban?
A következők érdekelnének:
1. Mennyire masszív egy ilyen gép (mennyi esélye van, hogy elromlik, persze nem ütközés hatására)?
2. Mennyi ideig bírja az aksi a tőltéseket? Hány ciklust lehet tőlteni? Mennyi ideig bírják?
3. Essőben, hóesésben lehet-e egyáltalán reptetni (persze valami “védőöltözék” mellett gondóltam), van-e ilyen eleve kapható vagy csinálni kell?
-
majestic
őstag
Ja mégegy dolog: nincs véletlenül valakinek egy magyar nyelvű használati útmutatója pdf-ben a Mavic 2 Pro-hoz?Már találtam...
[ Szerkesztve ]
-
majestic
őstag
Először is mindenkinek szeretném megköszönni a tanácsokat!
Fentebb be volt linkelve, ide is berakom: [link]. Ha ilyen lesz a dróntörvény, akkor az szerintem korrekt, akkor nem lesz gáz repülgetni, addig viszont az....
Nem fogok “betanuló” koptert venni mert felesleges pénzpazarlásnak tartom. Van egy telkem, amin a korábban hozzászólóhoz hasonlóan tudok majd gyakorólni. Természetesen, hogy vigyázok mind a gépre mind mások javára, hisz ez alap szerintem. Nem vagyok milliárdos, hogy elb@sszak egy (nekem) rohadt drága gépet... Azért néztem ki a Mavic 2 Pro-t mert erre mondják azt a tesztekben, hogy elég biztonságos a kezdőknek is, hisz rengeteg érzékelője van, így ha nem is 100%-os de igen magas biztonsággal lehet vele repülni úgy, hogy ne menjek neki semminek. Ezek mellet felhívtam a DJI hivatalos képviseletét, valami 8000 pénzért lehet hozzá venni propellervédőt. Ennyit megér ha mégis elcssznék valamit...
Azt még megköszönném ha elmondanátok, hogy
1. mennyire masszív egy ilyen gép (mennyi esélye van, hogy elromlik, persze nem ütközés hatására,
2. mennyi ideig bírja az aksi a tőltéseket (mennyi év?),
3. Essőben, hóesésben lehet-e egyáltalán reptetni (persze valami “védőöltözék” mellett gondóltam), van-e ilyen eleve kapható vagy csinálni kell?Macbook Pro 15', iPhone 16 Pro Max 256GB, Apple Watch Ultra 2 Black, iPad Pro M4 LTE 256GB, G30
-
majestic
őstag
-
majestic
őstag
Szeretnék segítséget kérni!
Gyerekkori álmom, hogy legyen egy repülő cuccom. Most végre elhatároztam, hogy veszek egy drónt.... Még sose repültem...
Kérdéseim a szakikhoz:
1. Milyen drónt vegyek? Én a DJI Mavic 2 Pro-t néztem ki. Mennyire tartósak ezek a kütyük? Hány évet bírnak ki? Mennyit bírnak az aksik? Stb, stb...
2. Olvastam sokat a szabályozásról ami abszurd a szememben. Nem akarok engedélyeket kérni ahhoz, hogy a kertemben repkedjek minden nap. Mi a veszélye ennek? Tényleg (ha nem veszélyeztetek senki és semmit), megbüntethetnek? Ha igen, hogy? Hogy tudják bizonyítani, hogy én repkedek? Valami életszerű helyzetet írjarok már légyszi!
3. Gyakorolni lehet szerintetek a nappaliban (kb 60 nm-es)?
Bármilyen tanácsot nagyon szívesen vennék. Bármilyet!
Előre is köszi mindenkinek a tanácsokért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Minden ami hőszivattyú
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Opel topik