Új hozzászólás Aktív témák
-
togeti
tag
Sziasztok!
Végigolvasva a fórumot még mindig nem találtam teljes megoldást a problémámra:'97-es renault twingo gyári Clarion ARB1370E magnójába vettem König kazettaadaptert és van hang is, le is játsza, de folyamatosan forgatja az oldalakat a magnó. Ami elég zavaró, mert amúgy szól folyamatosan csak 10-15 másodpercenként vált(1 másodperc) oldalt.Magnóról még ezt találtam: odavisszajátszás,duplabarázdás kemény Permalloy lejátszófej,4sávos,2csatornás,sztereó kazettás.
Ha valakinek van bevált adaptermárkája ehhez a magnóhoz nekem az is elég válasznak, vagy mit csináljak a mostanimmal(a kukán kívül)?
Üdv.:Miki -
Fixer_SH
tag
Hi megint!
Sikerult megoldanom a dolgot!!!
Egyszeruen fogtam, es kivettem az adapter-kazettabol azt a fogaskereket, ami osszekoti a ket tarcsat, igy a magno mar csak az egyik tarcsat hajtja, es az ero nem tevodik at a masik tarcsara, tehat a magnonak azt a felet nem tekeri a kazetta
Igy most nem valtogatja az oldalt a magno, szol rendesen)
MUKODIK!
Udv,
Fixer -
-
Gergello
addikt
ilyet ezresért vettünk régebben a metróban, de meg is látszott, hogy olcsó volt, ha nem nagyon hangosan szólt a magnó akkor hallani lehettet ,ahogy az adapter kazetta kattog
-
ronson
őstag
jó drága az ilyen cucc, én tavaly előtt 7k-ért adtam el a Hitachi discmanem saját autóskészletével együtt(szivargyújtó adapter+kazetta)
-
Sick Boy
őstag
én arra az adapteren belöli közvetlen kis fogaskerékre gyanakodnék, sztem a clarion talán egy mikropicimillimásodperccel gyorsabban játsza le és ez megakasztja a ''lyukakat'' az adapterben, a magnó meg úgy érzékeli, hogy feszül a szalag, tehát fordít...
persze nem értek hozzá, de én, mint laikus erre gondolnék előbb... -
Fixer_SH
tag
Hello,
ugy latom, hogy eleg regen szoltak hozza ehhez a temahoz, de nekem lenne egy kerdesem.
Van egy kis problemam. Egy Clarion AB213RG tip. magnos radio van az automban es vettem egy kazetta adaptert. Szol is rendesen a cucc, a problema az, hogy kb. 2-3 masodpercenkent a magno megforditja a lejatszast, tehat ugy erzekel, mintha vege lenne a kazettanak (ami persze kizart, mivel szalag sincs benne
Amiket megneztem mar:
- az adapterben mind a két kerék forog, es a ketto egy fogaskerekkel van osszekotve az adapteren belul;
- eltakartam a kazetta fej felole reszenel mindent kiveve a fej elotti reszt, gondoltam hatha optikaval figyeli, hogy a szalag az atlatszo reszhez ert-e, de ez sem segitett..
nem tudjatok veletlenul, hogy ez a magno hogyan erzekeli, hogy vege van az egyik oldalnak a normal kazettaknal?
A biztonsag kedveert megprobaltam egy masik magnoban is ezt az adaptert (termeszetesen az a magno is oda-visszajatszos), abban jatszotta siman, nem cserelgette az oldalt 2-3 masodpercenkent.
A Clarion magno jo, mert a hagyomanyos kazettakat jol jatsza le, csak akkor fordit, ha vege a szalagnak vagy ha en nyomom meg a gombot rajta.
Tehat a kerdes: nem tudjatok, hogyan erzekeli a Clarion AB213RG tipusu magno, hogy vege a kazetta egyik oldalanak?
Barmilyen otletet szivesen fogadok, hogy esetleg mas magnokban hogyan oldjak meg ezt.
Udv,
Fixer -
aczelkri
csendes tag
Leteszteltem, a SONY kazetta adapter tényleg remek! Amit csak lehet, kihozott a rádiómból. Egy palmtopot használtam külső lejátszónak. Ennek a kimenete kicsit gyenge, ezt tudni kell. Ennek ellenére ha maximumra tettem a hangerejét, akkor szinte egyáltalán nem hallottam a kazetta sziszegését.
Mindenkinek bátran ajánlom! -
aczelkri
csendes tag
Sziasztok!
Ha még valaki olvasná ezt a topic-ot, most vettem a fent látható SONY kazettás adapterből egy példányt a József Krt 17. alatti SONY centerben. 7590 Ft volt. Hogy milyen a minőség, azt még nem tudom, majd kipróbálom. Csak jelezni akartam, hogy igenis kapható a cucc, bár sok helyen azt se tudják, mi ez, és amikor elmagyarázom, akkor is a kezüket tárják szét. A SONY márkaszervízben azt mondták, hogy talán esetleg netán tudnak rendelni, minden harmadik teliholdkor ha a csillagok is úgy állnak, de az egyébként is tizenvalahányezrembe fog kerülni. Szóval körül kell nézni.
Kris -
Attyo
tag
Nekem Hama gyártmány van. Egy picit zörögtek a fogaskerekek, de kiszedtem párat, így nem zörög, és tűrhetően szól. Én egy Photo H*llban vettem tavaly.
-
Brumi
senior tag
El kell, hogy keserítselek, de ez nem egy tucat-termék. Én is nagyon sokáig kerestem, és 2001-ben én is szívtam a fogam 8k miatt, de aztán nem bántam meg. Persze a minőség pénzbe kerül, a Hama olcsó volt, de semmit nem lehetett hallani. Viszont tény, hogy 50k-ért már lehet cd-s rádiót is kapni kocsiba...
Érdemes átgondolni, hogy mit veszel, mert egy szar, de olcsó termék sokkal drágább lehet, mint egy magas áru de jó minőségű. -
Sick Boy
őstag
hát igen ez megint a 22-es csapdája... Sony-t nem fogok venni, ezért a pénzért inkább játszom a kazettákkal... HAMA meg megfizethető, de szar... na most akkor mi legyenEsetleg tud valaki valami elérhető árú MÁS márkát?
-
Brumi
senior tag
Szia!
Én pár évvel ezelőtt egy Sony-t vettem, mert a Hama-t fél órán belül visszavittem a Media Markt-ba, olyan rossz volt. De a márka persze áldozatokkal jár. A Hama 2-3k volt, a Sony 8k, viszont tökéletes. Én egy új VW gyári magnójával használtam és megdöbbentő volt az eredmény. Csak javasolni tudom a Sony-t, még akkor is ha drága. Ha szerencséd van, akkor még a márkakereskedésekben lehet venni, én a nagykörúton vettem, valahol a Blaha közelében a Ferenc körút felé.
Arra figyelj viszont, hogy csak olyan magnókkal használd, amelyek nem oda-visszajátszósak, mert azokkal nem megy!
Üdv!
Brumi
Még valami: természetesen bukó előlapos magnóval sem megy, mert nem tudja hova tenni a kanócot.
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
és kb mennyi?
-
Sick Boy
őstag
Haló
Szeretnék gy ilyen cuccot venni:
de lövésem nincs, hogy hol lehet ilyet kapni. Erre a célra kellene:
hogy hallgathassam a discmanemet a kocsiban. Tud valaki valamit?
Ja és hogy KB mennyibe kerül az is fontos lenne, és, hogy hol a legolcsóbb és, hogy hogy tudok biztosra menni, hogy kompatibilis-e a magnómmal? Jó jó tudom, el kell vinni, de nem állíthatok oda egy autósrádióval a boltba... nincs még jogsim, csak uncsi úgy utazni, h közben valami roxyrádió megy, szal a saját muzsikámat szeretném hallgatni!
Kösz
Sick Boy
Új hozzászólás Aktív témák
- AKI KAPJA! Samsung Galaxy A40 Hibátlan!
- Eladó Intel Core i9-9900k proci + Asus TUF Gaming Z390 alaplap + Alpenföhn hűtő
- HP OfficeJet Pro 7720 Színes A3-as Multifunkciós Nyomtató (+ patron)
- Eladó félkonig! R9 5900X / X570 / 32 GB RAM / 1000W / Lian Li
- Asus, FHD, 8/128 Gb, dobozos, gyári jótállás, vilagító bill.
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Dell OptiPlex 5080m micro/mini PC- i5-10500T Win11- Számla/garancia
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest