- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen processzort vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
De örülök, hogy rátaláltam erre a topikra!
És ez a telnet exploit fantasztikus!!!Nekem tegnap jött meg az M2-s kamerám és egy hatalmasat csalódtam, mert nem hajlandó rejtett SSID-vel fentmaradni a wifin! Nálam otthon rejtett az SSID, tudom, hogy nem sokat ér ha valaki ki akarja találni, de ezen akkor sem akarok változtatni.
Ha publikusra változtatom, akkor azonnal felmegy az M2 a wifire, ha visszarakom rejtettre, akkor meg elveszti a kapcsolatot és nem tud visszalépni rá.
Kicsit játszottam a linuxos rendszerében, és a következőkre jöttem rá.
Egy wpa_supplicant nevű alkalmazás fut rajta, ami a wifi csatlakozásért felelős, ez ott van a process listában:
wpa_supplicant -B -Dwext -iwlan0 -c /tmp/wpa_supplicant.confÉs az SSID-t meg a wifi jelszót ebből a fájlból olvassa ki: /tmp/wpa_supplicant.conf
Ez a fájl így néz ki:
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant
ap_scan=1
network={
ssid="mywifissid"
psk="mywifipsk"
}A második sorban az ap_scan a lényeg, azt olvastam, hogy elvileg az 1-es lrték azt jelenti, hogy publikus SSID-re csatlakozzon, a 2-es pedig azt, hogy rejtett SSID-re.
Szóval valahogy át kellene írni rendszerszinten ezt a sort, arra, hogy ap_scan=2
Ezt szerintetek hogy tudnám megtenni?
Ha közvetlen szerkesztem a /tmp/wpa_supplicant.conf fájlt, annak természetesen nincs semmi azonnali hatása és a következő reboot után el is felejti.
Vajon boot során hogyan, mi alapján generálódik le ez fájl a /tmp-ben? Szóval mit kellene megváltozatni, hogy már a megfelelő 2-es értékkel jönnön létre ez a fájl és az alapján hozza létre a wifi kapcsolatot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Videó stream letöltése
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CPU léghűtés kibeszélő
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Canon EOS M50 Mark II kit objektívvel, Canon BR E1 távkioldóval, 5680expo-val
- Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM -Dobozos, újszerű-
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Nikon ) -Újszerű-
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest