Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asztrofotózás
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tekszi
friss újonc
Sziasztok!
Elsőre talán offnak tűnik (elnézést, ha így van), de szerintem szakmailag mégiscsak ettől a topiktól remélhetek választ:Az egyik ismerősöm ismerősének biztonsági kamerája rögzítette ezt a felvételt egy éjszakai besurranó tolvajról. A kamera egy 2 megapixeles AHD (sajnos több részletet nem tudok). A felvétel 4-5 méterről készült.
A kérdésem: szerintetek van valami szoftver, amivel ezen a fotón a tolvaj arcát felismerhetővé lehet tenni? Természetesen nem azt várom, hogy a csatolt fotón próbáljatok bármit is csinálni, mert ez csak 260 kilobájtos, mindössze illusztrációnak szánom. A véleményetekre vagyok kíváncsi.
Köszi előre is a választ. Általánosságban is érdekelne, nem csak ebben a konkrét esetben: a valós életben, tehát nem a CSI sorozatban :-) vannak olyan programok, amik tényleg jelentősen tudják javítani a hasonló (2-3 megás, 300 DPI-s) fotók minőségét, vagy ha a kiindulási fotó (vagy videó) eleve gyenge paraméterekkel rendelkezik, akkor semmi esély rá, csak a parasztvakító sorozatokban? Mi az alsó határ, tehát kábé mekkora kell legyen az eredeti fotó (vagy videó), amit ilyen arcfelismerésre fel lehet turbózni?
(Bocsánat, ha nagyon laikus módon fogalmaztam, de tényleg laikus vagyok)Üdv mindenkinek és mégegyszer: előre is köszönöm a véleményeket!
-
e.vit
csendes tag
Sziasztok! A Lightroomot honnan érdemes beszerezni? Létezik örökös licensz hozzá? Köszi előre is!
-
válasz
t72killer #357 üzenetére
Alakulunk: ezt kell egy kicsit átgyúrnom Pythonban - bár önmagában se olyan rossz már: az egyes oszlopok középértékét veszi, spektrummá alakítva a képet, ami már 1D számsor, és ha egyes régiók intenzitását akarom belőle kinerni, akkor annyi a dolgom, hogy az érdeles részeken mért értékeket összeadom. Ha lesz időm vele vacakolni, még az esetlegesen "megdőlt" vonalak kiegyenesítését is beleviszem, mert pont az oldalon prezentált példa torz spektrumot eredményez ezzel a kóddal: ha oszloponként átlagol az ember, akkor dőlt vonal esetén beleátlagol vonalat és hátteret is egyes soroknál, ami hiba.
-
-
törölt tag
válasz
t72killer #355 üzenetére
Nem tudom ez segít-e, de ha összegzés helyett az átlagérték is megfelel, akkor az PS-ben a hisztogramról leolvasható. Gimp-ben is hasonló lehet.
Vagy alternatív módon a Filter-> Blur -> Average konkrétan átlagolja is a kijelölt területet és akkor az info panelen egyszerre is láthatod annak az RGB értékeit, nem csak az egyik színcsatornáét.
-
Sziasztok, nem fotó a cél, hanem fotóBÓL reprodukálható módon történő adatkinyerés:
hogy tudnám egy kijelölt (v croppolt) terület pixeleinek R, G és B értékeit kinyerni és összegezni? GIMP tud ilyet?Forrás: nikon raw-ból 0 expókorrekcióval generált 16bites TIF fájlok, de őszintén az új NX studió képességeivel nem annyira vagyok még tisztában, ha abba beépítve is akad ilyen, az ugyanúgy jó.
A cél: fénymérés képfájlokból, házi spektrométer által produkált emissziós vonalak erősségét kellene kvantifikálni. Sajna csak olyan progit találtam erre eddig, ami webcam live videóját használja, kész képekkel nem tud mit kezdeni.
-
Agent87
aktív tag
Talán láttátok páran a PS CS5 új fícsörjét a content-aware fill opciót.
Itt egy újabb video, hogy még milyen elképesztő dolgokat lehet vele művelni:
http://www.youtube.com/watch?v=3ScWu7pG7r0 -
j.bravo
addikt
Könnyen meglehet hogy kérdeztem már; vagy elhangzott más topikban, de talán nem oly nagy baj...
Tudtok ajánlani olyan tanfolyamot, ahol meg lehet tanulni normális szinten a PS-t, illetve egyáltalán a digitális utómunkát? Az se baj ha grafikustanfolyam - feltéve hogy elég hangsúlyt kap ez a rész is.
Az autodidakta módszerrel eddig nem sokra mentem... lehet hogy ha az ember (legalábbis én), mivel kifizet érte egy adott összeget, akkor igenis elmegy, megcsinálja a házi feladatot stb - míg ha ingyen megnézhetem a neten a videót, akkor azt nem nézem meg. az se hátrány ugye hogy egy hús-vér oktatótól kérdezni is lehet.Nyilván nem hátrány ha nem kerül annyiba mint egy főiskola, de tisztában vagyok vele hogy a nagyon olcsók valószínűleg a "kidobott pénz" kategóriába esnének.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#31757056 #350 üzenetére
a RAW-ként nem helyezheted vissza LR-ba (hiszen az sosem módosul, csak feldolgozási lépések tárolódnak hozzá), a külső programban módosított/mentett TIFF beimportálható - de persze RAW-hoz képest jelentősen beszűkült lehetőségekkel
esetleg slideshow miatt lehet értelme, meg hogy egy helyen legyen
de tovább munkákhoz már nem -
törölt tag
Előzmény: [link]
Végülis lehet az is megoldás, hogy a retus műveleteket PS-ben kéne elvégezni. Elvileg lehetséges, a képen jobb gombra kattintva a menüben előjön egy "Edit In" lehetőség, és ott külső képszerkesztőbe lehet helyezni LR-ból a képet további szerkesztésre, persze az első lehetőség a PS, feltéve ha telepítve van a gépen, de további szerkesztőket is lehet használni. Viszont a tényleges munkamenet, hogy miként megy végbe azt nem tudom, még nem próbáltam élesben. Vajon szerkesztés után visszahelyezi LR-ba a képet, és ott lehet tovább folytatni, vagy ha kihelyezed a fotót, akkor már mindenképpen a külső szerkesztővel kell befejezni? Ki kéne próbálni... -
harley
őstag
üdv
segítség kéne.
hogy a fenébe tudok két képet összeilleszteni?
vagy egy képből levágni és egy másik képet a helyére illeszteni???
-
j.bravo
addikt
Hát, bevallom, nem tudom, gimp-pel csak párszor próbálkoztam, azt is régen. Csak kizárásos alapon írtam, lévén a raw konverterben nem tudok ilyen opcióról.
De gondolom hogy ha meg tudod oldani hogy csak az ég legyen kijelölve (, akkor ott lehet valami kitöltéssel játszani (csak azért másik rétegen hogy később módosítani tudd a mértékét) -
Doom
aktív tag
válasz
arthropod #341 üzenetére
Ezt az ufraw-t megtaláltam tegnap, de hiába próbáltam GIMP-ből megnyitni a cr2-t, ugyanúgy elindította a ufraw-t és abban nyitotta meg, mintha egyenesen azt indítottam volna. Bevallom, tegnap még épphogy csak pár percet tudtam rászánni,de nem úgy tűnt, mintha ufraw-ban tudnám azt csinálni, mint GIMP-ben. Vagy én toltam el valamit a beállításoknál?
j.bravo: és GIMP-ben le tudod írni, hogy nagyjából miket kell csinálnom? Rétegezés kell, és azt módosítani?
Köszi. -
Doom
aktív tag
Hali!
El tudja nekem valaki magyarázni, hogy a polárszűrő és a nagylátószög használatából eredő foltosan kék eget milyen módszerrel lehet kicsit egységesebb árnyalatúra hozni? Feldolgozásban elég kezdő vagyok. A Canon Raw feldolgozójával és a Rawtherapee-val kísérleteztem eddig, de ezekkel nem tudtam megoldani. GIMP-em van még, de azzal a RAW-t nem tudom feldolgozni.
Köszi,
D -
nussprof
csendes tag
Hello,
Éppen láttam flickrben hogy belinkeltek innen az eggyik képemre, és láttam hogy pont beszéltek róla es hogy hogy volt készitve
Pont érdekes hogy én magar vagyok, de Spanyolországban élek már egy jó pár éve, ugyhogy az irás nem a legjobb..A kep feldolgozása nem olyan hosszu.. kb az egéssz az Adobe Camera Raw-ban készült (Adobe Bridge-ben, de ugyanolyan mint a Lightroom, pl.). A contrast, meg brightness, mellet volt a szin is valtoztatva. A highlights-okba volt a sárga szin, meg a sötetben a kék szin
Ez egy elég ismert Vintage effect.
Remélem hogy kisegit ez -
pdave
aktív tag
-
sanyixXx
senior tag
hali!
ilyen képeket hogyan lehet csinálni?
gondolom nem csak a saturation meg a vibrance csúszka játszik... -
máyköl
veterán
válasz
philoxenia #330 üzenetére
Köszi a segítséged! Van már 1-2 fotó, amit szívesen kinyomtatnék (nem feltétlen 20D-vel csinált képre gondolok), csak drága a keret.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Alapvetően a felhasználástól is függ a nyomtatási/előhívási méret, de általában inkább dpi-ben érdemes számolni, mint MP-ben. 150dpi már elfogadható minőség, egy amúgy jól exponált és jó élességű, kontrasztú fotónál. Az A/4 kb. 30 cm oldalhoszúságú, ez 12,5 inch, ezt szorozva 150-el 1875-öt kapunk kerekítve kb. 2000 pixel a hosszabb oldal felbontása, ez 3/2 arányú képnél nagyjából 6MP-rejön ki.Ez azonban képminőségfüggő is. Jó képnél 4-5MP is szép lehet, rossznál a 20D teljes felbontása sem lesz elég, tehát az utómunkára figyelj.
Amúgy gugli a barátod.kb. másfél percvolt.[link]
-
máyköl
veterán
Üdv! Nem tudja valaki mennyibe kerül a Media Markt-ban egy fotó kidolgozása A/4 -es méretben? Ja, és hány megapixel-nek kell minimum lennie egy fotónak, hogy A/4-es méretben ki tudjam nyomtattatni?
-
Cassidey
senior tag
válasz
mimi_bacsi #326 üzenetére
Probalgasd mindkettot szerintem, es amelyik jobban kezre all, mindketto nagyon jo, es mindkettonek megvannak az elonyei-hatranyai..
Szerintem nem nagyon tudod megrendelni oket ennyi USD-ert, az remlik, hogy atiranyit az europai oldalukra ami ugyanennyi euro. De ha rosszul is emlekszem legalis csak akkor lesz ha kifizeted az afat ra, ugy mar nem is eri meg annyira rendelni.ps.: apple.com-rol biztosan nem tudsz rendelni Mo-ra
-
mimi_bacsi
tag
Aperture2 (199 USD) vagy Lightroom (299 USD), Ti mit ajánlotok? (Az Aperture-t próbáltam, az tetszik)
Tudtok-e segíteni, hogy ha a szoftver oldalán rendelem meg, milyen egyéb költségek jönnének még rá?
(Az Aperture2 199 USD, azaz 35e Ft, itthon 61e Ft, igaz ez már bruttó ár!)
-
törölt tag
Köszönöm szépen. A Photomatix-ot szedtem le, de nem találom benne pl, hogy hol állíthatom benne mentéskor a JPG tömörítés arányát. Ettől függetlenül egész jó kis proginak tartom. Most már csak témát kell találnom az első igazi jó HDR képemhez, de ebben az időben ez elég nehéz.
-
pdave
aktív tag
válasz
#31757056 #323 üzenetére
én ezt a kettőt szoktam használni:
photomatix - ez az ismertebb
dynamic-photo hdr - ez annyiban jobb, hogy tudod kézzel állítani egymáshoz a képeket, ha elcsúsztak volna készítés közbenartizen hdr - ezt nem ismerem annyira, lehet hogy érdemes ezt is kipróbálni, bár nekem eléggé kuszának tűnt a felépítése
-
törölt tag
A HDR gyárosokhoz lenne kérdésem, ti milyen szoftverrel illesztitek össze a cuccost? PS nem ad túl jó eredményt...
-
j.bravo
addikt
Nincsmit
Ezek szerint van több módszer is, mert én az eredetileg 3008x2000 pixeles képből úgy vágtam alulról, hogy X és Y-hoz 0-t írtam, a szélesség és magassághoz pedig 3008 illetve 1900 - és csak alulról vágott, ahogy akartam. De lehet hogy nekem régebbi változat volt
De persze mindegy, a lényeg hogy örülök hogy végül sikerült!
-
j.bravo
addikt
Az XnView tudja, ingyenes. Lehet hogy a teljes pakkot kell letölteni, nem az alapcsomagot, de az is ingyenes
Megadhatók a vágás kiinduló koordinátái, és a vágott kép méretei. Az előbb próbáltam néhány kép aljából vágni kötegelve, és működött.(Eszközök menüpont, összetett konvertálás, és itt egy fülön megadhatod hogy miket csináljon a képpel; a vágás mellett van leméretezés, kontrasztállítás meg még egy csomó egyszerű művelet ill. szűrő)
-
3P
tag
Sziasztok!
Van egy nagy gondom. Nyáron készítettem elég sok családi fotót. A fényképező gép tett feliratot a képek aljára, de elírtam az évszámot. Most a kép alját le szeretném vágni, mert még mindig jobb ha nincs a képen, mintha rossz adat lenne ott.
Kézi módszerrel megy. De jó lenne, ha mehetne kötegelve.
Minden kép azonos felbontású és azonos vastagságú sávot szeretnék róla levágni.
Tehát eléggé automatizálható, de manuálisan kézzel sokáig tart.Kerestem programot ami ezt kötegelve elkészíti. Eddig egyet találtam a PhotoScape nevű progit, de az meg olyan hülye, vagy én használom bénán, hogy nem csak az aljából, hanem a kép tetejéből is vág, amit meg nem akarok, mert az meg hasznos rész.
Tudtok olyan progit ajánlani ami ezt a műveletet egy egész könyvtárra kötegelve elvégzi?
Nagyon jó lenne, ha ingyenesen letölthető lenne.
És ha ajánlotok esetleg röviden le is írhatnátok, hogy hol kell ezt megtenni vele, ha nem túl egyszerű (pl. gondolok itt arra, ha pl. kell valami makrót rögzíteni hozzá.)Köszönöm a segítségetek, és tényleg rettentő fontos lenne.
-
Fryskitt
addikt
Hello, lehet, hogy nem idevaló kérdés, de nem találtam jobbat: miben jobb az ACDSee mint a Picasa vagy a Photoshop Album Starter Edition? Bocs az amatőr kérdés miatt, topic link is jöhet, ha van erről szó máshol....F
-
Hass Pók
csendes tag
Van, aki használta a Photoshop Lightroom-ot és a Nikon Capture NX-et is? Milyen tapasztalataitok vannak, szerintetek melyiket lenne érdemes megszerezni? Szeretnék egy jó RAW feldolgozó progit, és ez a kettő látszik elérhetőnek (ha megveszed, drágák, kb. egy árban vannak). A géphez 30 napos próbaverziót adtak az NX-ből, az Adobe-tól is letölthető próbaverzió, de nem mennék bele egy hossza installálás-próbálgatás játékba, ha nektek nagyon egyértelmű a véleményetek. Nos? Előre is köszönöm!
-
Darkness1
aktív tag
Jó régi kérdés, de azért...
- Picasa 3
- Windows Live Photo GalleryEzek ingyenesek és tudnak magyarul. Tudnak címkézni és online albumokba feltölteni. De biztos van még több is.
A Lightroom is jó (nekem kicsit lassúnak tűnt) vagy a PSE 7.0. Nekem ez utóbbi van meg, és meg vagyok vele elégedve.
-
veze
őstag
fényképek albumszerü katagolizálásoz (kb 1500 kép, meg ami folyamatosan jön hozzá, és megjegyzés hozzáfüzésének lehetősége esetleg, könnyebb keresés, kb ezek az elvárások) milyen egyszerü programot javasoltok? van ilyenem hogy Adobe Photoshop album v2.0 és Adobe Photoshop Lightroom 2.3.541 (teljes verziok) de még nem probáltam ki. Ezek jók?, vagy valami más javaslat, tapasztalat?
-
Gááboor
tag
Meg őrülök, segítsetek.
Raw -dng fotókat mahináltam, majd lementettem dng be a ps cameraraw-ban. Majd mikor meg nyitom bármelyik fotó nézegetőben a 10 mega pixel helyett 0.7 mp-es és 1024 fotókat mutat. Azok a fotók , amikhez nem nyúltam eredeti felbontásban mutatja. A ligtroom rendesen látja a méretet és felbomtást, akkor az infarwiev mega fast image wiever miért látja pici fotóknak a módosított rawokat? -
sanyixXx
senior tag
szia,
keress valami tilt-shift tutorialt a photoshophoz. a TS képek olyanok, hogy a kép jó része el van mosva, míg középtájékon éles, de modell szerű hatást ad. ha ide középre be tudod belőni a fegyvered, akkor talán jó lesz. pl így
ha mást értesz mesésítés alatt, akkor kifejthetnéd jobban szerintem. -
lamajoe
tag
Sziasztok!
Na ezt nem tudom hova írjam, remélem viszonylag hamar kapok választ. Egy játékot készítek, lényegtelen, hogy milyet, és pár kép kell hozzá fegyverekről. Mivel a grafikához nem túlzottan értek, gondoltam Photoshop CS4ben kivágok pár képet a fegyverekről, és kicsit elmesésítem, hogy úgy tűnjön mintha modellezték volna, rajzolták volna, aztán pedig berakom egy egyszínű háttér mögé.2 kérdésem van.
Első: Mit tanácsoltok ehez a "mesésítéshez"? Nem azt akarom, hogy rajzfilmes hatású legyen, de ne teljesen realisztikus.
Második: Jó a sorrend? Ha mesésítek egy transparent háttérrel rendelkező képet akkor továbbra is transparent lesz és bármikor rakhatok be neki hátteret, vagy megint ki kéne vágnom? ha igen, akkor tanácsosabb lehet előbb berakni egy hátteret és azt a réteget mesésíteni amin a fegyver van? Köszi előre is. -
peterszky
őstag
Ingyenes szoftvert keresek, amivel vízjeleket lehet fényképekre tenni. Tudnátok ajánlani ilyet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Energiaital topic
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Facebook és Messenger
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- One UI zápor esett a hétvégén
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest