Hirdetés
Aktív témák
-
Meglátjuk!

Nekem konkrétan volt olyan ügyem, amelyben a bíróság utasította vissza az elektronikus aláírással hitelesített dokumentumot. Fű alatt besunnyogtam az ügy intézőjéhez, és jeleztem neki, hogy törvény írja elő azt, hogy ezt bizony el kell fogadnia, és a hiánypótló végzése jogszabályellenes. A válasz: ő erről nem tud, de ha így van, akkor fellebbezzek, és megnyerem -- de sokkal jobban járok, ha benyújtom kézzel aláírtan, ő úgysem tudja ellenőrizni, hogy miről szkenneltem, és akkor még aznap kiadja rá az elfogadó végzést.
De konkrétan a múlt héten is ment egy kis bíróság előtti balhé, amelyben a választási törvényre hivatkozva (amely felülvizsgálatra valamiért minősített aláírást ír elő
) hivatkoznak egy AVDH-s irat orvosolhatatlan hibájára.És ilyenkor nagyon erősen sejlik fel előttem az az 1997-es kalandom, amelyben bírókat és közjegyzőket próbáltam felvilágosítani az elektronikus aláírás jövőbeli érkezéséről és működéséről. Hát, nem voltam éppen népszerű... Volt, ahol a jogi szakma árulójának neveztek!
De abban szinte mindenhol egyetértettek, hogy az irat az mindig papírra fog íródni, és a saját kezű aláírás az egyetlen hiteles és jogilag korrekt és szép megoldás.MaCS
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Samsung Galaxy Watch8 Classic LTE 46mm, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest