- Apple asztali gépek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
Dombee
csendes tag
Hali!!!
Én kezdésre a Unlead Videostudio 7-est ajánlom, elég egyszerű, jó filmet lehet vele csinálni, a progiból tudsz DVD-t írni, van külön DVD menüszerkesztője.
Én most az Adobe Premiere Pro-t használom de elég komplikált ezért kezdésre nem ajánlom de ha van időd és szeretsz kisérletezni akkor, probáld ki (sokkal profid filmet tudsz vele csinálni).
ha csak az a lényeg hogy meglegyen és nem akarsz vele sokat barálni a Win XP Move Maker-e is jó -
<Adamsky>
nagyúr
Először is kell egy firewire kábel a kamera és PC közé.
Ha a PC-n nincs firewire csati, akkor egy firewire kártya, vagy olyan egyéb kártya (pl. Audigy hangkártya), amin van.
Ha WinXP-d van, akkor abban alapból van olyan szoftver, amivel le tudod szedni az videót a kamerából. A lényeg, hogy vm. videószerkesztő progit keress (pl: Adobe Premiere, Vegas Video, stb.) -
reno
tag
Abban segítsetek légyszíves, hogy a Samsung VPD101-es kameráról hogyan lehet CD-re írni a képeket, meg a videófelvételt? Milyen program kell hozzá?
-
fzs68
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat megvettem a kamerát Digital8 Sony TRV 255 87e volt a Metroban. Én megvagyok eddig elégedve(3nap). Azt hiszem a gyerek fényképezésre teljesen megfelel.
-
zveress
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémám van!
Egy jó minőségű minDV kamerát szeretnék vásárolni( a fényképezési funkciója nem érdekel):
A következők között vacilálok:
- Panasonic NV GC120EG
- Canon MV X250i
- Sony DCR HC40
- Sony DCT PC109
Gondolkoztam az olcsóbb Canon MV 750i-ben is.
Egy esetleges másik megoldás is érdekel, ilyen árkategóriákban.
Előre is köszönöm a véleményeteket. -
bitfarkas
őstag
fv-re hallgass, neki van igaza.
A formátumbeli külömbségek csak a szalagra vonatkoznak, minden másban azonosak. A nehezebb és nagyobb kamera jobb, mert nehezebb berázni, hacsak nem az a mániád, hogy ingzsebben akarod hordani.
Az egy-kétszázezer forintos kamerák között nincs jelentős diferencia, egy valóban jó optikájú már 3-400 ezerbe kerül. (de a gyerekhez ezek is tökéletesek)
Nekem is van D8-am, én kedvelem, igaz ez volt az első kamerám. -
horusz-
tag
nekem igaz hi8 sony volt (párszor ) most canon dvm van hál isten!!!
de sokszor tul tesz a sonyin optika sokkal jobb
felvétel élet szerübb
suja fele a méretröl nem is beszélek!
dv ki és bemenet van rajta mindenhonnan tud felvenni analog videorol rögtön tud digitalizálni a tipusa 600i mostmá van 700i ami ugyan az 100%alékosan csak pusztán a mérete kissebb . Meglepödtem mikor bementem az elektroworldbe és belenéztem az összes digital és dv kamerába de elötte kikapcsoltam a digit zomot rendesen meglepödtem a canonnak a 18x zomja nagyobb volt mint a sony 20x a a látomezö szinte 1 forma volt pedig van lencse a sonyin (duplája) távoli tárgyakat nem élesen hozta be nem ugy mint a canon és többek között ezért döntöttem a canon mellet a többi dv azért nem beszélek mert jelentösen kicsik a zomjaik és az nem igazán jó (nekem) -
Cyberslider
őstag
De lehet spórolni sógorékál:
http://www.nomatica.at/video/dzmv350DE.htm
Itt pl. 187e Ft-ra jön ki 2 év garral, -
Cyberslider
őstag
[L]http://www.depo.hu/?page_number=6&id=15028&lid=5&csid=190[/L]
-
Cyberslider
őstag
Mindenképpen miniDV-t vegyél!!!!!!!
A digital8 már elavult,és inkább kompatibilitás miatt találta ki a sony,hogy belemenjen a régi Hi8,meg video8 kazetta. Azt is a sony taláta ki,persze csak ő volt inkompatibilis ezzel mindennel.
Így lehet akár Hi8-as kazira is rögzíteni,de......
A DV nagyobb szabvány. Ajánlom a Panasonic-ot,ne sajnáld a plussz pénzt,de a többi is jó. NE A megapixelekre figyelj,mert az semmit nem jelent. Nem fényképezni fogsz vele,hanem mozgóképet felvenni,és az mindegyiknél ugyanaz.
Az eltérés (árban) a kimenetek és bemenetek mennyiségétől függ főképp :)
Szóval ne sajnáld a pénzt,fontos dologról van szó.
A sony-t nem nagyon ajánlom,a home célokra és a professzionális célokra szánt eszközöket teljesen külön gyártják. Home=szemét, prof=csúcs (milliós árakkal)
Nem kell bedőlni annak,hogy a stúdiókban sok a sony :)
Apropó van ám olyan is (asszem hitachi?) ami dvd-ram-ra ill. mini dvd-re rögzít.
DVD-RAM-ból elég csak 1-2-t venni,mivel 100.000x újraírható,ráadásul asszem mindjárt mpeg2-be vesz fel,így átkovertálási veszteség sem lesz későbbiek során.
(de lehet ebben nincs igazam,kérdezz rá) Egyszerüen begrabbeled a gépbe,és már irod is ki szerkesztés után dvd-r -re. Ennél egyszerübb és jobb nincs.
Az ára se olyan drága,szerintem 200 alatt bőven meg lehet venni.
[Szerkesztve] -
fv
csendes tag
Sziasztok!
A pixelszám csak a fényképre vonatkozik. Mozgóképet mindegyik kamera 720*576-ban vesz fel. (kivéve a Sony miniDV-ket, mer azok szélesvászonú üzemmódban 1024*576-ban).
Én használtam D8-ast is (Sony-t), miniDV-t is (Sony-t), és tök jó volt mind a kettő.
Amúgy a D8 az újabb szabvány, de csak azért találták ki, hogy a Hi8-as kamera-tulajdonosoknak könnyebb legyen a váltás. Csak annyi különbség van, hogy a digital8 Hi8-as szalagra rakja ugyanazokat az információkat, amiket a miniDV miniDV szalagra rak.
Nem ismerem sem a Panasonic-ot sem a JVC-t, de a Samsungról teljes erőmmel lebeszélnélek. Összehasonlíthatatlan a képe a Sony-éval. Begyszó. Inkább egy Sony Hi8, mint egy Samsung miniDV!
[Szerkesztve] -
yerico
senior tag
-
aDM|RaL^
őstag
Egyébként auchan ujságban most láttam sok jó minidv kamerát... volt egy 99000-ért is... asszem JVC? vagy Samsung? franctudja:D
-
aDM|RaL^
őstag
miniDV... inkább mint digital8, mert szoval, szerintem sokkal jobban ''egyuttmukodik'' a szabvány a számítógéppel, meg minden inkább ezt támogatja.
faternal is ien 2 megapixeles sony MiniDV kamerája van, és ő is a gyerekek miatt vette. tökéletes. -
fzs68
csendes tag
Hol vetted mert ez elég jó árnak tünik
-
fzs68
csendes tag
Sokan rossz véleménnyel vannak a Samsung digitális kamerákról a fórumon volt olyan is aki egyszerűen ''digitális szemétnek'' nevezte.
-
fzs68
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásokat azt hiszem Digital8-t fogok venni mivel az egyetlen ellenérv a méret de tekintttel arra hogy a legolcsóbb miniDV 120e Ft felett van és a Sony DCR-TRV255 Digital 8 a Sony-store-ban 90e Ft azt hiszem nem annyira lényeges (ebből a perspektívából) a méret.
Köszi
Üdv -
reno
tag
-
fzs68
csendes tag
Segítségeteket kérném!
Most született a fiam és szeretném megörökíteni a növekedését.
Nem tudom eldönteni hogy Digital8 vagy mini DV-t vegyek. Nincs sok pénzem rá .
Úgy gondoltam hogy digital 8-at veszek mivel tudtommal 540k-nál rosszabb a DVD felbontása (javítsatok ki ha tévedek mivel nem vagyok túlzottan járatos a témában). Úgy gondoltam hogy az anyagot mpeg-2be tömöríteném és kiírnám DVD-re. Mivel DVD-n tárolnám az anyagot elég lenne olyan kamera amelyiknek csak DV kimenete van ez 20e Ft megtakarítás lenne (Sony DCR-TRV255 szemben a TRV265)
Kérlek véleményezzétek hogy jó -e az elgondolásom vagy valamit másképp csinálnátok a helyemben.
Előre is köszönöm a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Mozilla Firefox
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OpenWRT topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple asztali gépek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest