Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
FixY67
senior tag
Néha iszonyat lassúnak érzem a külföldet, de most 20Mbps van 2500-ért, előtte meg névleg 8, gyakorlatilag 6Mbps volt 9000-ért, úgyhogy nem izgatom rajta magam.
Van úgy, hogy ausztráliából vagy amerikából töltenék le valami update-et, egy szálon jó ha 60-80Kbps sebességgel jön lefelé, olyakor anyázok egy sort, de aztán elkönyvelem, hogy ez van. Óccó hús, híg leve, e van...Affene... karácsony van, dörög, villámlik... agyam elszáll...
...
-
FixY67
senior tag
Igen, ezzel tisztában vagyok, de van némi (v)iszonyítási alapom a korábbi 8 megásnak mondott ADSL előfizetéseimmel. (volt magentás és volt datanetes két éven belül)
Vagy nagyott változott valami az elmúl fél évben, vagy a digi kisebb sávszélt biztosít bizonyos irányokban, mint mondjuk a datanyet.
Zavarni nem tud, csak megállapítottam, hogy ez van.[ Szerkesztve ]
...
-
syler
aktív tag
-
syler
aktív tag
Szia. Routerrel igen, de ezt a témát már körbejártam. TP-Link TL-WR1043ND gigabites router, szóval nem abban van a hiba elvileg. Az alaplapom megintcsak nem régi, gigabites hálókártya van benne. Nem sokaig tart a szakadás 10 mp kb, de épp elég, hogy elveszítse a kapcsolatot a trackerrel. Mire megint felkúszik a csúcsra az a több idő. Egyébként nekem 3 hét alatt 1.07 TB ment fel. Inkább az idegesít, hogy a pókerasztalnál nem túl jó a szakadás mondjuk egy all in-nél Meg msn is kilép folyton.
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
legenda
sima g szabványos átvitel normális körülmányek között simán megy 22 megabit/sec sebességgel is, de az ettől kicsivel gyorsabb sebesség sem ritka! g szabvány super-g vagy hasonló kiterjesztés mellett 26 - 28 megabit/sec sebességgel megy! (hogy konkrét példát is mondjak, nekem anno az asus wl-520gc router egy atheros ar5007eg wifi modullal simán vitte a 28 megabit/sec sebességet)
n szabvány esetén sem áll meg 40 megabit/sec sebességnél az élet, havernál a tp-link tl-wr1043nd router és egy tp-link tl-wn951n ellenoldal stabilan átviszi a 60/6 upc netet maximális sebességgel! szerintem kicsivel több is átmenne, de ez majd a 120/10 módosításkor kiderül... és azért szerintem nem olyan sok pénz 25 e ft a két eszközért!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
emre33
addikt
Ne beszélj hülyeséget!
DlinkDIR 655 segítéségével 80-100Mbit-et át lehet venni!
Személyes tapasztalan HP és DELL laptop-al probáltam. (n-s wifi kártya szükséges)ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
brd
nagyúr
Ok, legyen akkor 20 W, táppal együtt, túloztam kicsit. A T60-asom egyébként 7-8 W-ot eszik, a gyárihoz képest alulfeszelt CPU-val, kijelző nélkül, akksival.
mycso: Persze, ha nem működik állandóan a gép, akkor még jobb a helyzet.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Laslow
senior tag
Nekem 20/10 nethez TP-LINK WR340G routerem van, a torrent kliensben meg perpill 23 megosztás/letöltés. Mondjuk jellemzően csak 2-3 aktív ezek közül, és egyszerre max. pár tucat aktív kapcsolat szokott lenni. Szóval nincs extrém terhelés, a két gépen viszont zökkenőmentesen, maximális sebességgel és szakadás nélkül megy a net, most épp 90 napos router uptime-mal.
Arra akarok kilyukadni, hogy ilyen (szerintem átlagos) használat mellé bőven elég ez az olcsó 5e Ft-os router is.
Ja, meg ha már itt vagyok: 5 hónapja használom a DIGI LAN netet, és maximálisan elégedett vagyok a szolgáltatás minőségével (XI. ker, Kelenföld). Egyetlen alkalommal volt probléma a szolgáltatással, az központi, sok ügyfelet érintő gond volt, és pár óra alatt elhárították.
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
cannyon
aktív tag
nem, a bixet nézve 30.3gb nél nem igazán megy feljebb a digi sebessége
mycso a tul olcso routerek, egy komolyabb terhelés esetén generálja a hibákat szakad meghal a wan port stb, meg az ilyen filléres routerek nem mai fejlesztések firmware se nagyon segit a kapcsolat kezelésen melegszik meg miegymás
[ Szerkesztve ]
-
mycso
veterán
Hali, éltalában 15-20 torrent megy (van hogy mindegyik aktív), nem volt még probléma.
Ja ami kimaradt, hogy e mellett még wifin lóg egy másik gép (arra felé 17/17-et tud --> ez persze nem a router hibájából hiszen nem "n"-es)mod.:
Uhh, most nézem az előző hozzászólásban félre írtam, nem 320, hanem 340GD.[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
benzol
aktív tag
hali!
Az ajtó felett amit mondtál a toldó szerintem rendben, ezidáig nem piszkáltuk, a krimpelések is rendben vannak legalább ahogy én látom... a gép előtti csatlakozó(RJ11/45) körül is rendben látszik minden mint ahogy az előbb írtam.
Ha más nem lesz valahogy tesztelem/teszteltetem még nem tudom hogyan de próbálkozom .
Thx
///\oo/\\\
-
putti
aktív tag
Köszi a segítséget. A Dir-120-as adsl routert még régebben vettem, ezért még ez van ami szétosztja a netet, de ki tudom cserélni ha ezzel lenne a gond. Ez esetben erre gondoltam :
Linksys RVS4000 ez megfelelne?
A Linksys slm2005 gigabites switch azért kellett, hogy a belső hálózatom gigabites legyen, sokszor mozgatok nagyon sok adatot ( 100Gb értékekben)
-
putti
aktív tag
Visszatérve az MTU részre, ha jól olvastam akkor PPPoE kapcsolat esetén 1400 és 1500-as érték között a jó, alapban nekem 1492-n volt. Olvasgattam hogy ha ezen az értéken néha bontja a kapcsolatot akkor lehet 1452-re vagy 1412-re állítani. Én most 1412-re állítottam ( ugye itt a fórumon már volt az 1400-as érték is ajánlva). A 80/25-ös netsebességhez jó az 1412-es MTU, vagy az MTU értéknek nincs köze a kapcsolat gyorsaságához? bocs ha hülyét kérdezek.
Ezenkívül : mindenképp lesz router csere, egy picit várnom kell hogy meglegyen rá a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
putti
aktív tag
Megrendeltem egy Linksys RVS4000-es routert. Remélem ezzel több sikerem lesz. A D-Link-em meg továbbra sem működik rendesen, levág a netről és mint a logokból azt mondtad, hogy a router szakítja meg a kapcsolatot, remélem tényleg ez volt a probléma. Jelenleg délelőtt óta direktben van a net a gépemmel, eddig működött, ha hazaérek és még mindíg működik akkor meg tuti a routerem a kakis.
-
a-Dan
csendes tag
A lényeg hogy bekötötték én pedig a routerrel akarok netezni, de mivel önmagától ez a telibebaszott windows nem tudja azonosítani a kapcsolatot (pedig a router beállításait is megcsináltam, a tp-link által megadott oldalon (192.168.1.1. és barátai) ) ezért szeretnék csatlakozni ugye a kapcsolódás gombbal na és ott jön elő a wan miniportos kedvesség. és fogalmam sincs hogy mit kezdjek az egésszel mert már tényleg nem tudom hogy én vagyok a szar (remélem így van) vagy a windows akkora szerencsétlen hogy nem tudja megoldani a problémát.köszi előre is
-
qestion
aktív tag
köszi a tippet,
a gép(ek) sosincs(enek) kikapcsolva , olyankor általában kihasználatlanok (adatforgalom nem nagyon van), évek óta így megy, azt ki se merem számolni mennyi energiaköltség ez (fő oka egyébként az volt ennek pl. h rengeteg winchester szállt el, nem volt stabil a rendszer; másik oka, hogy egy gépet több ember is a nap legkülönbözőbb időpontjában bármilyen napszakban... naponta milliószor ki-be lehetne kapcsolgatni csak emiatt is és az elvileg nem tesz jót a mechanikus alkatrészeknek, de lehet h csak túlzott kényelmesség).a pálya
-
legenda
pontosan ismerem az n szabványt, olvasd el talán néhány írásomat a routeres és wifi témákban!
itt a wrt120n leírása; link
megtalálod benne, hogy; Maximum Data Rate 150 Mbps
a nem lite n szabványos eszközök esetében ez ugye 300 megabit/sec!
a dual band - amire te hivatkozol - teljesen más tészta, az 5 ghz nem feltétele a 300 megabit/sec elméleti maximális sebességű átvitelnek, nagyon sok router - és más wifi eszköz - 2.4 ghz mellett teljes értékű n szabványos 300 megabit/sec jelölésű!
egyéb kérdés vagy felvetés?[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zscca
tag
Nálam semmi sem történt változás. Itt nem az én hibám.
A szakadás hogy lehetne user oldali? Sehogyan sem,nem használok olyan programot amit nem ismerek.
Egész ünnep alatt jó volt a net,de ma vagy 5x wan down.. ez nem az én hibám hiába okoskodszamúgy jó hogy nem a user felelős a szolgáltató hibája miatt mert hogy a szakadások nagy részében a SZOLGÁLTATÓ a hibás nem a user a user max akkor ha valami virus van a gépén,de mikor azt olvassa hogy wan down és hasonlók a router logjában akkor nagyon nem erről van szó
[ Szerkesztve ]
-
Zscca
tag
én abból indulok ki hogy a cégnél több éve használnak always on ilyen gl routereket és müxik elég jól több éve már ráadásul még a nap sem süti hogy melegítse
tegnap du. óta amúgy csak 1 szakadás volt pár perce majd ha otthon leszek ki fogom próbálni simán a netet,de szerintem nem a routerrel lesz a gond hanem a digivel bármit is mondasz attól hogy neked nem szakad még nem kéne általánosítani hogy sehol sem szakadhat
a modemek is always on mennek a legtöbb helyen szerintem a routerek is,kérdezz meg pár embert erről nincs értelme vitatkozni.. felőlem készíthetsz felmérést erről,de úgy vélem én győznék..
Érdekes hogy egy router átlagos élettartama nem 2 év hanem több és érdekes hogy ma csak 1x szakadt mert ha nagyon be akarna halni akkor csak többször szakadna le ezt garantálom.mindegy remélem jó lesz hamarosan ha router nélkül is ki tudom majd próbálni akkor meg be is jelentem,hogy szakad
amúgy volt akinél hetekig nem ment ez a digi féle net mert olcsón rakták össze az egészet pl
a fórumban van sok minden régen olvasgattam szóval ne védd annyira a digikábelt mert nincs miért -
Viktor77
titán
Hogy a viharba ne lenne always on?
1. Mint a neve is mutatja, több gépre oszt netet. Mivel az a több(i) gép nem az én szobámban van, így nem is tudom mikor van szükség arra, hogy menjen a router (pl. anyám netezzen). És a ha router nem is lakáson belül, hanem még pl. a villanyóraszerkrényben (ahol bejön a lakásba a net)? Majd mindig kimászkálunk bekapcsoláskor? Jó poén.
2. DIR-100-asom van, került vagy 6K-ba, ha 5 évig elműködik, akkor már megérte az árát, ha elromlik kuka, veszek újat. Elözőleg 604-esem volt, az is kibírt ennyit (sőt), és még mindig megvan, csak a tápja adta be az unalmast.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
SimJoci
csendes tag
Szia
Lentebb írtam egy problémámról,mégpedig arról hogy az asztali gépemen közvetlen hálókártyához való csatlakozásnál a 80/25-ös net nem megy csak kb. fele annyi sebességgel mint ahogy kellene.
Először tudott kb 5-6 Mb/s-ot, teljes formázás után most 20-3íMbit körül.
A problémás gép adatai(nem mai darab):
Op rendszer: Windows XP SP3
Alaplap: Abit BD-7E
Processzor: 1 magos Intel celeron 2.4GHz
Memória: 512MB 333MHz
Hálókártya: PCI 10/100/1000Mb/sUgyanezt a netet kipróbáltam egy laptopon és azon simán megy a spedtest.net szerint legrosszabb esetben is 75Mb/s körül.
Laptop adatai:
Apple MacBook
OP rendszer Mac OS Leopard illetve Windows XP SP3
Processzor: 1.8GHz kétmagos Intel
Memória: 2GB
Hálókártya: 10/100Mb/sKérdésem hogy esetleg az asztali gépem gyengébb teljesítménye befolyásolhatja-e a hálókártya teljesítményét illetve hogy esetleg alaplai hiba csinálhat-e ilyen jelenséget.
A segítséget előre is köszi.
-
Atapi
senior tag
pedig léteznek olyan os-ek, amik desktop rendszerekkel is meg tudják oldani a multiwan kérdéskörét (pl clearos, pfsence, stb). még win rendszereknél is elérhető több kapcsolat használata. a hardveres megvalósítás nyilván többet tud és drágább, de egy erősebb konfig szoftverből elég sok mindent meg tud oldani.
-
-
forrest85
senior tag
Akkor nem értem miért jön ki a lakásukból egy vezeték. Mert a koax meg az UTP másfelé jár. Persze nem merem megkérdezni tőlük, hogy ez lenne -e az. Amúgy a villanyórára is van valami kötve, igazad van. De azt mondta nekem a lakástulaj, hogy az e-on még később fogja bekapcsolni majd a netet, addig az áramot tőlük viszi a DIGI.
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
forrest85
senior tag
Látom a szaktudás megvan hozzá. Csak a Villanyóra kint van a lépcsőházban. Én most csak azért firtatom, mert fúr a kíváncsiság, hogy mégis kitől meg hogyan, mert a csaj azt mondta, hogy tőlük, az e-on majd fél év múlva fogja bekötni.
Bocsánat
A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!
-
cannyon
aktív tag
Erröl nem tudok nyilatkozni, de ha egy hdt vagy blurayt szedek le akkor pont jol jön hogy nem szorakozik ott hogy megtelt a lemez, mert le se tudnám tölteni mert állandoan kifagyna az utorrent pedig van egy kamion hely rajta és szorakozik, igy meg nem csontra kimegy a sáv és szedi és nem esik vissza a sáv se
csatlakozások is jok a 2.0 felettivel? Mert a 2.0 nál igen kevés perre csatlakozott rá!
[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
Nos nekem éppen múlt héten szállt el egy ilyen routerem (folyamatosan újraindult) úgyhogy hozzáraktam egy kicsit, és D-link DIR-825-ös lett helyette.
Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
IgnisFatuus
aktív tag
Köszi az infót mindenkinek!
Az UPC-nél 8 nap a felmondási idő, 31.-én lejár a hűség, így asszem jövőhét közepe magasságában megigénylem a Digit.
Fura, hogy van router ami nem bír el 30-50Mbittel, eleddig én ezt nem tapasztaltam, maximum azt, hogy a wlan nem bírja a sokszálú letöltést.Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest