- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék egy 9400-es Inspiron-t (T7200, 2*1GB DDR2 667MHz, 17'' WXGA, 120GB SATA, 7900GS 256MB, Hun keyb.) venni, ha esetleg vki foglalkozik közületek ilyennel (ha jól gondolom lesz ilyen ) akkor kérem keressen meg!
Előre is köszi, és bocs az OFF-ért
KareszLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
9400 klubtag lettem, hála brasil ex-gépének
brasil: felment a 'hangkártya' driver, csak nem szerette az XP verziómatLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Nagyon tetszik a 9400-as, nekem igazából az asztalimat helyett kellett találni egy megfelelő konfigurációt, szerintem sikerült
Megérte várni rá
A gép nagyon jól kezelhető, nem hangos, és hihetetlenül jó teljesítménye van. Hála a mod-olt 7900GS-nek, ami most 7900 GO GTX -ként funkcionál (500/750!!!), észre sem veszem, hogy nem az asztali gépemet használom (teljesítményben). Egyébként sokkal praktikusabb és nem utolsó sorban szebb is, ami azért a feleségem miatt fontos, így nem hajítja ki a fenébe Ő sem
Ami talán hiányzik egy kicsit így pár nap nem túl intenzív használat után az egy 7200-as winchester, attól tartok be kell majd ruházzak egy nagyobb darabra ha lesz egy kis fölös pénzmag.
Ezt a 'MediaCenter' gombot mire lehet használni? A DELL CD-n nem találtam hozzá programot, de lehet hogy a hiba az én készülékemben vanLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Helyesbítek, nálam 375/500 helyett megy 575/800-at, immáron több napja, stabilan. Bár a 600/800 is elég általános a külföldi fórumok szerint, és ez azért nem semmi. Mérni még nem volt se kedvem se időm (3D Mark pl.), ellenben nyúzom már egy pár napja és szuper a mod-olt BIOS-al a kártya. Ha valakit bővebben is érdekel a dolog akkor nézzen körbe itt: [link]. Szívesen segítek mindenkinek akit érdekel és a kezdő lökés hiányzik csak neki, szerintem nagyon megéri, ha szükség van a plussz teljesítményre pl. játékok alatt, így teljes értékű felsőkategóriás kopnfigurációvá lépett elő az egyébként sem kis teljesítményű 9400-asom.
Persze köszönet érte brasil-nak (no és persze némi pénzmagnak )
No és persze ha baj van, vissza lehet írni az eredeti BIOS-t, kipróbáltam. HajráLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Melegedni természetesen melegszik, de szerintem a teljesen elfogadható kategóriában marad, bár a venti pörög rendesen . De ehhez hozzátartozik azért hogy igen komoly sebességbeli növekedés tapasztalható a mod után, a go7900GTX BIOS-a sokkal optimálisabban hajtja a go7900GS-t. Játszani én is legalább ennyit játszom, ezért is esett nagyon jól a dolog.
A moddolás maga pedig 5perc, a tesztelés már egy kicsit több, mivel minden értéket külön-külön kell flahelni és utána tesztelni. Alap tesztelésre viszont ott van az AtiTools, ami arra tökéletes, hogy kiderüljön egyáltalán bírja-e a kártya a kívánt értékeket.
Ha belekezdesz szólj, szívesen segítek, és gondolom brasil kolléga is hasznos infókkal lát majd elLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz DarnaiT #2687 üzenetére
Garivesztés fennál, de vissza tudod bele írni ha vmit elbaltázol menet közben. Illetve ha valami más baja lenne a gépnek, akkor mielőtt beviszed akkor teszed meg mindezt. A linkelt oldalon van gyári BIOS is, ha azt töltöd később vissza akkor szerintem a szervíz semmit nem tud meg a dologról. ha tévednék akkor remélem kijavítotok
Ennyi 'macerát' szerintem megér, de döntsd el Te magad.Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Amikor beviszel egy hibás laptopot és odaadod a garanciajegyet/jótállást vagy akármit akkor ahhoz képest van neked egy go7900GTX a gépedben. Nekem esetleg feltűnne (persze csak ha szervízes lennék és értenék hozzá )... Ezért kérdeztem, hogy nézik-e ezt egyáltalán, mert nekem foggalmam sincs, nem ismerem az itthoni szervízeket, de kiindulva jó-magyar dolgainkból, mindenkinek az a célja, hogy minél kevesebbet kelljen dolgozni, vagy hogy minél több pénzt lehessen elkérni egyazon munkáért.
1 szónak is 100 a vége, nekem bőven megérte a ráfordított idő és a kockázat, mert nagyon sokat javított a gép összteljesítményén.Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Szerintem ugyan arról beszélünk
Mondjuk én arra gondoltam, hogy behal a gép, se kép se hang. Nem tudsz rajta flashelni sem. Beviszed. Megcsinálják. Elindítják, és azt írja ki hogy 'Geforce go7900GTX' amikor GS kellene legyen. Szerintem tutira kifizettetik Veled. De nekem végül is mindegy, szerintem megéri. Szerencsére elég tudatlan vagyok ahhoz, hogy komolyabban belegondoljak a dologba és bízom benne, hogy annyira nem csesződik el a gép, hogy vakon tudjak egyet flashelni beleLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz Mayday001 #2756 üzenetére
Kodec összeakadásnál csinált nekem ilyet a korábbi gépem. Egy gyors win-reinstall oldja csak meg a dolgot, vagy egy kézi alapos (naggggyon alapos) registry tisztítás (már ha értesz hozzá ).
Az, hogy a powerDVD-vel csak kevésbé szaggat be, szerintem újfent software-es hibára utal.Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
A 'service tag' erre szolgálhat(na), de szerintem nem teszi, mert ha ezzel mész a DELL support oldalra akkor sem dobja ki a megfelelő driver-eket hanem manuálisan kell kiválasztanod pl., hogy milyen videókártyához szeretnél letölteni szoftvert.
A legbiztosabb módja a dolognak a BIOS
Egyébként érdeklődhetsz itt a Ph!-n Szabolcsnál [link], megbízható, rendes gyerek és mellesleg a notebookstore dolgait árulja
[Szerkesztve]Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz Litván Zongora #2795 üzenetére
A hardverinfó a chipset-et ismeri fel 945-nek, ami tartalmazza az integrált VGA-t is, ami GMA950.
Nem vertek át, legalább is ilyen téren nem, kérdés, hogy mennyiért vetted a gépet
Szerk.: van aki gyorsabb volt
-
karesz501
senior tag
Bár nem Inspiron 6400-as, hanem 9400-as előtt ülök, azért mindenképpen rábeszélnélek, csak nem akarlak
Mi nem véletlenül a DELL topikba írunk és nem a Toshibába Szerintem ez mindent elárul...
A kérdés persze most is az (szerintem), hogy mennyiért és milyen felszereltséggel akarod/tudod megvenni az általad említett gépeket.
-
karesz501
senior tag
válasz egeristi #2903 üzenetére
Szerintem az, hogy asztali TFT az pont olyan kategória mint, hogy sportkocsi... Van amelyiknél biztosan jobb még egy gyenge noti kijelző is, és van olyan amelyikkel nem lehet még a WSXGA+ kijelződet sem összehasonlítani annyival jobb nála.
Szerk.: megelőztek
Amol: Te aztán elég bizalmatlan vagy a DELL-el kapcsolatban Hiába mondja el minden 6400 tulaj akit megkérdezel, hogy milyen halk a gépe és hogy nem indul be a venti office+net alkalmazások közben, azért csak nem hiszed el nekik
Egyébként csak megjegyzésként: nekem a 9400-ban egy go7900GS van go7900GTX biossal, emelt mag és memóriaórajelekkel és a ventillátor netezés közben nekem sem indul be. Hidd el hogy alapban halk a gép, ha meg játszol vmi 3D-s csodán akkor tekerd fel a hangerőt
-
karesz501
senior tag
A mod után annyi a különbség a két kártya között, hogy a goGTX -nek 4 pipeline-al több (ezeket nem lehet per pillanat aktiválni) és 256Mb memóriával több van.
Szerintem megéri a mod (annak aki játszani szeretne a legújabb játékokkal, max felbontásban és beállításokkal), sokkal kedvezőbbek a goGTX beállításai mint a goGS-é. Nekem minden gond nélkül 575/800 -on megy most a kártyám. A 600/800 -at a legtöbb kártya viszi a notebookforums.com tapasztalatai szerint, nekem ez is bőven elég az alap go7900GS 375/500 -hoz képest!!!
Bővebben [L]itt http://www.notebookforums.com/thread180011.html[/L] nézzetek körül, itt minden le van írva pontosan, részletesen, ha kell még segítség (nem egy nagy mutatvány, és ha netán véletlenül vmit elcseszel akkor az eredeti BIOS gon nélkül vissza lehet írni) akkor priviben vagy msn-en nagyon szívesen segítek.
És pont olyan a mod mint anno az x800pro vivo --> x800xt pe között. Csak 2007-ben, nagyobb teljesítménnyel
Szerk.: kokkolino: igen, nagyon látványos lett a különbség
3dMark05: ~9100 pont
3dMark03:~21000 pont
Ez már veri egy alap asztali 7900GTX értékeit
-
karesz501
senior tag
válasz kokkolino #2913 üzenetére
06-ot nem csináltam, mert nem volt már türelmem letölteni és hát elég nagy... Aztán meg már nem érdekelt, csak kíváncsiságképp nyomattam a többi tesztet is.
MediaDirect-hez le kell szedni a DELL honlapjáról a 'Dell MediaDirect Repair Utility'-t:
[link]
Ez megoldja a gondjaidat szerintemLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
A 9400-ast bátran vedd meg. Mondjuk előtte sétálj be egy Notebookstore-ba és nyomogasd meg, szerintem nem fogsz benne csalódni. Pláne, hogy Téged is mindenki felkészített már itt a többi Ph!-s topikban arra, hogy az IBM T szérián kívül gyakorlatilag minden csak egy fosch Szeritnem meglepően jó, pláne, ha benned is megvan az az érzés, mint ami bennem meg volt... Hogy ez biztosan ''csak'' egy gagyi játékos notebook, hülyéknek. Hát nem az, bár nem valóban nem kicsi. Viszont szerintem kb. ugyanannyi cipelni táskában 3,5kg-t mint 2kg-t. Nekem a többi dolog többet nyom. Kiemelkedően jó teljesítményt nyújt, hála a go7900GS-nek, NHC-vel pedig tökéletesn jól leszabályozható a teljesítménye és kalibrálható az akkus üzemideje a gépnek.
Ha pedig igazán komoly teljesítményt szeretnél akkor a go7900GS-t gond nélkül lehet egy go7900GTX BIOS-al flash-elni, ez nálam az alap 375/500 (go7900GS) órajelek után hozott még vagy 30%-ot, mivel most 575/800 -on jár a vidkari. Melegedni így sem melegszik jelentősen, mivel az alap órajeleken is bekapcsol a venti játékok/3D -s alkalmazások alatt 100%-on, szóval nem érezhető.
Winchester max. 41 fok, CPU max 55 fok. GPU max 75 fok.
3DMark05: ~9100 pont
3DMark03: ~20700 pont
Szerintem ez nem rossz, ennyi pénzért pedig egyenesen ajándék Ha kíváncsi vagy még valami konkrétumra akkor kérdezz bátran, felelünk.Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
-Nem olyan vészes a dolog, sajnos a RainbowSix: Vegas nem támogat natív 16:10-et, azt 1024-ben kell tolnom, de szerintem nem vészes a dolog, nagyon észre sem veszem a különbséget... Hátha vki többet tud erről nálam, sas szeme van és írni is hajlandó Miért használnád 1280-ban?!?!? Az 1440 az pont ugyanakkora pixelméret, csak a 17'' miatt 1440... Ugyanaz a felbontás, csak nagyobb képernyőméret.
-plussz burkolatról nem tudok nyilatkozni, szerintem lesz aki igen, lsd. fentebb
-www.hrp.hu
-www.hrp.hu
-nemtudom
-nem tudom, hogy ki lehet-ekapcsolni azt a kékséget, még meg sem fordult a fejemben eddig? Most nézem, alapból nem is világít, csak ha nyomkododLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Most egy kicsit nem értelek... Egy 1280*800 -as noti felbontását kell 1024*768 -ra visszavenni? Itt a döntő különbséget a 768 és az 800 közötti képernyőmagasság jelenti. Az szerintem nem sok különbség, sőt még a 900 - 768 között sem... mondjuk 1200 - 768 között azért már érdemes. Szerintem nagyon kényelmesen használható az 1440*900, mondjuk én bírom az extrém kis képernyőméret+nagy felbontást is Viszont a családom kifejezetten élvezi a 17''-hoz az 1440-et pedig mindeki szemüveges. Szóval szerintük is nagyon jól látható
Mondom mégegyszer, nekem netezés közben nem indul be a venti, teljesen halk a gép... Mondjuk a moddolt GTX BIOS nem ad csak 0,9V-ot a GPU-nak 2D-ben, a gyári 1,0V helyett
Hátha ír még vki Neked jót erről a gépről, nehogy már azt hidd, hogy elfogult vagyok (pedig de )Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3009 üzenetére
Nincs mi kiderüljön: NAGYON
De pár nap és Te is az leszel. És okkal, hidd el
sszever: pont ezt a ''pár napot'' kell kivárni szerintem. Nekem tökéletesen elég egy a lehetőségeihez képest stabil XP, ami alatt működik mindenem. Majd az SP1 után Vista-zom Mondjuk ha megérkeznek a direkt 64-bitre, több processzormagra optimalizált programok, akkor lesz az igazi. Szerintem.
-
karesz501
senior tag
válasz sszever #3011 üzenetére
Ez mind igaz, pontosan ezért nem Vista-zom még Ízlések és pofonok. Szerintem egy átlag felhasználónak még egy jó ideig nem is lesz rá szüksége.
És majd ősszel, mikor egy csomagban felmegy az összes hibajavítás és driver, na majd akkor talán új oprendszert rakok. Mindazonáltal most notit venni, már lehet, hogy szerintem is csak Vista licenszel érdemes. Vagy ugye OS nélkülLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3015 üzenetére
Mit írt ki a kékhalál? Használtan vagy újonnan vetted (gondolom újonnan...)?
Én még nem jártam így vele, bár egyszer volt egy ''NMI Parity Check Error'' kékhalálom. Memtestek nem találtak semmit, valszeg az XP okozta.
Szerk.: Próbáld újra ugyanazt a file-t tömöríteni, ha sikerül reprodukálnod a hibát akkor irány az eladó, kapsz egy másikat
-
karesz501
senior tag
válasz richies #3019 üzenetére
Passz. Nem találkoztam még ilyennel... Én ennek ellenére nem feltétlenül HW-re gyanakodnék, az előjönne máshol is. Szerintem.
De mondom, ha reprodukálható akkor mutasd meg a szervízeseknek, nagyon rendes kis csapat (HRP), még emailben is válaszolnak ha kérdezel bármit (személyesen szerencsére még nem kellett...)Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Az a gép újonnan olyan 350k körül lehet. Szerintem olyan 250-270k körül érhet (állapottól függően), itt van egy használt jó példány, ehhez mérten: [link]
Azt pedig itt kérdezd meg, vagy inkább keresd meg mert már volt róla szó (kereső, jobb felső sarok) [link] hogy hogyan tesztelj egy használt notit.Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
www.hrp.hu, a szervíz: + 36 (1) 452-4670
A go7900GS-t nem fogja vissza a T5600-as proci sem. Ha van rá pénzed akkor a T7200, de nem lesz látványos különbség a két proci között. Meg merem kockáztatni, hogy játékok alatt észre sem veszed a különbséget...
BIOS mod leírásomat küldöm privibenLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Nekem WXGA -m van, ami 1440*900. Ott mindent visz a moddolt go7900GS. Teljesítményét tekintve kb. egy alap asztali 7900GTX szinten van, ami szerintem sok mindent elárul. El fog bírni még egy jó darabig mindent. Bár most per pillanat a winchester az ami visszafogja az összteljesítményt játékok alatt... Majd az új generációs PMR-ek, talán
Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
Ha megoldható akkor a szervízt kellene megkérdezned, de szerintem az Ati x1400-ast maximum Ati x1600, x1800 -ra tudnák cserélni. De szerintem nem megoldható sajnos... Add el, lepd meg magad egy másik notival, itt a Ph-n is találsz egyet-kettőt. Jobban jársz vele hidd el. Az x1400-asodat nemigen fogja tőled megvenni senki sem, maximum bagóért. Míg egyben a géppel legalább részben megfizetik. Szerintem.
Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz kokkolino #3075 üzenetére
Konkrétan nem tudom... Jelenleg egy 120Gb-os 5400-as SATA Hitachim van +egy mobil rack-es 40Gb-os Toshibám. De ez úgy tűnik kevés...
Hezitáltam egy 100Gb-os 7200-as Hitachin amit beletennének a laptopba, aztán a mostani 120-as is menne egy rack-be, de a 7200-asok azért eléggé melegszenek, viszont nagyon gyorsak...
Azonban nemsokára hazánkban is kaphatóak lesznek a PMR technológiát használó winchesterek, én speciel a Seagate Momentus 5400.3 -át néztem ki magamnak. Gyorsabbak és nagyobb a maximális tárkapacitásuk mint a jelenlegieknek. Csak hát erre még várni kell, gondolom a DELL is felveszi majd itthon a Hitachi termékeit a kínálatába, de ez sajnos nem tudom még mennyi idő...
Szóval egyenlőre passz. Ha nem létkérdés, akkor én várnék még a helyedben. Egyébként keresd meg Szajoho-t itt a Ph-n, ő tud szerezni neked 100-as 7200-es Hitachit.Life is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz kokkolino #3081 üzenetére
A 802.11 n wifi -hez sajna nem konyítok, szóval várd ki hátha egy kedves kolléga segít, vagy keresd fel a hozzá tartozó topikot, biztosan tudnak segíteni!
A 7200-vel meg pontosan az a bajom amit írsz. Hogy sivít és melegszik. És most netezés közben csendes a gép, szóval én várok a PMR-es vinyókra, szerintem megéri.
Szerk.: de szoktam moddolni, de ez egyelőre kimerült a 7900GSX-ben
-
karesz501
senior tag
válasz kokkolino #3084 üzenetére
Az ötlet ugye nem az enyém, én már moddolva szereztem be a gépet, csak utána ''ástam'' bele maga a témába és kihoztam a legtöbbet/optimálisat a kártyámból
Egyébként tényleg fantasztikus így a noti teljesítménye, minden elismerésem a DELL mérnökeinek, bár szerintem erre nem gondoltakLife is no picnic!
-
karesz501
senior tag
válasz kezdolapos #3115 üzenetére
Nézdd meg a www.notebookstore.hu -t. Ott még mindig akciósak a 6400-asok.
Life is no picnic!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Bundle topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest