- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
- Milyen monitort vegyek?
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
asadasad22 #12043 üzenetére
Jó cucc, amennyiben a 1920x1200-as kijelzőt jól látod, azzal még nagyobb élményt nyújt a mindennapokban is, de például annak egy Archicadnál nagy a jelentősége. Sajnos, nálunk szinte minden drágább, ezen már meg sem lepődök. Az árra hazahozáskor még vám+Áfa rájön, de azzal is bőven olcsóbb; ha lehet, kérd európai, vagy magyar billentyűzettel, bár ez itthon is csak kb. 10 ezer pluszban, az US keyboardon nincs helye az "í"-nek, csak alr_gr j-vel éred el, valamint az "enter" gombnak nem a megszokott alakja van és könnyű "ű"-t ütni "enter" helyett.
A 16"-os gépeket annyira nem szokták a piros hetesen használni, ezért a 6, vagy 9 cellás akku szvsz másodlagos, a processzor is 25W TDP-s. Remélem, az ATI jobb, mint az előző xps-ek Nvidiája, mert azokkal bizony sok gond volt, főleg az állandó 80 fok feletti GPU hőmérséklet. A számlát kérd a saját nevedre, akkor a garancia transzfer is egyszerűbb, itthon a Dell zöld számán intézhető, és az alap 1 évre kb. 30 ezerért vehetsz plusz 2 év NBD-t, vagy 3 év szervizgaranciát. -
-
premete
veterán
válasz
killipoly #12012 üzenetére
A Dell outletben sem csak lengyel Dellek vannak; volt outletes lengyel xps-em, abban sem volt távirányító, se táska hozzá. Kívülről ugyanúgy néznek ki, csak az alján a Made in Poland felirat után nem szívesen nyitom fel (pedig könnyebb, mert kevesebb a csavar, a billentyűzetet is csak egy fogta a kettő helyett).
Anno a Daciák is ugyanúgy néztek ki, mint az R12-esek, csak belül volt a különbség, de ez elmondható a torinoi Fiat/ Polski Fiat relációról is.
A kínaiak bezzeg összerakják rendesen a Sonyt és az IBM-et is. -
premete
veterán
válasz
killipoly #12010 üzenetére
Ne adj a számba olyan dolgokat, amit nem mondtam, egy szót sem ejtettem a Dell Outletről.
Azt írtam, hogy a lengyel gyártású Dellek nem olyanok, mint a US, vagy a Limerick gyártásúak. Van a Dell laptopokhoz részletes service manual, amiben a kábelek színe is fontos: a lengyeleknél össze-vissza van, ahogy jön, legutóbbi xps tapasztalatom lengyel cuccal, hogy a wwan antenna kábele nem ér el a modemig, abból egy új beszerzése sem egyszerű, de a cseréhez teljesen szét kell szedni az eszközt, lcd-vel bezárólag. -
premete
veterán
válasz
premete #12003 üzenetére
Hogy konkrétabb legyek, az Intel honlapjáról és az Everestből íme az adatok:
T5600
667 MHz
11
2 MB
1.83 GHz
Micro-FCBGA
65 nm
B2
0X6F6
34W
100°C
1.0375 - 1.30VT5450
667 MHz
10
2 MB
1.66 GHzMicro-FCPGA
65 nm
M0
06FDh
35W
100°C
1.075V-1.175VCPU PhotoWorxx:
2x Core 2 Duo T5450 1666 MHz Dell XPS M1330 GM965 Int. Dual DDR2-667 5-5-5-15 6081
2x Pentium EE 955 HT 3466 MHz Intel D955XBK i955X Dual DDR2-667 4-4-4-11 6058
2x Opteron 240 1400 MHz MSI K8D Master3-133 FS AMD8100 Dual DDR400R 3-4-4-8 CR1 5645
2x Core Duo T2500 2000 MHz Asus N4L-VM DH i945GT Int. Dual DDR2-667 5-5-5-15 5053
2x Core 2 Duo T5600 1833 MHz Asus F3000Jc Notebook i945PM Dual DDR2-667 5-5-5-15 5027 -
premete
veterán
válasz
premete #11974 üzenetére
Amit kifelejtettem, a "mediadirect" gombnak egy másik felhasználásában mesterkedek:
Mivel elsődleges operációs rendszerként a windows 7-et használom, de néha romfrissítésekhez szükségem van a jó öreg xp-re, valószínűleg azt fogom rátenni a mediadirect gombra és akkor egyik gomb>xp, másik gomb>windows 7. Ha majd végre a windows 7 is fogja tudni a flesselési figurákat, akkor a mediadirect gomb linuxot fog indítani. -
premete
veterán
válasz
bnagy618 #11973 üzenetére
A media direct nem xp alatt futtatható, hanem egy csak médiára kihegyezett/lebutított xp, amelyik külön particióról fut és a mediadirect gombbal indul.
Telepítése:
1, be kell bootolni a mediadirect cd-ről és létre kell hozni a particióját
2, a használt op.rendszer alatt el kell indítani a mediadirect telepítőt
3, ezután a mediadirect gombről a mediadirect, a bekapcsoló gombról az aktuális op. rendszer indul. -
premete
veterán
válasz
g.gergo #11966 üzenetére
Jól látod, de azt hozzátenném, hogy egyik laptop sem a csúcs játékok futtatására szolgál; azokon kívül az x3100 mindent megcsinál és egyharmaddal hosszabb az akkuidő, mint nvidiával és a hőmérséklet is 40-50 fok között van, nem 70-90 fok között. A Celeron proci, az M5xx már merom magos és nem olyan gyenge, mint a régebbiek. Memória a mai árak mellett +2 GB 5000.- Ft-ért szvsz megéri, ártani nem árt, és az x3100-nak is jut 384 MB.
Igaz, hogy a Dell drágább, mint egy noname, de friss példa, hogy touchpad problémánál 2 óra alatt cserélték, sőt, a biztonság kedvéért alaplapostól. -
premete
veterán
válasz
killipoly #11967 üzenetére
Az árat a fizetőképes kereslet határozza meg, és úgy látom, a 200 ezer feletti összeg sokaknál már átlépi a fájdalomküszöböt; a 220-as ajánlatom fél éves, még másfél év NBD garival rendelkező, T8300/4GB/250GB, lan, wlan, bt, 2 MP webcam, nvidia 8600m GT, 1920x1200, távirányító stb-re vonatkozott, US kb 3 darabbal. Ráadásul ez nem a Dell eu outletből származó, lengyel kivitel, amelyeknél azért összeszerelési hiányosságok mutatkoznak. Ahogy a ramot és vinyót étcseréltem a kisebbik xps-emből, és 200-at kérek érte, rögtön lett jelentkező (nemcsak olyan, aki P3-as asztalira akarta cserélni 1 az egyben, vagy valami madarasteszkós "márkára")
-
premete
veterán
válasz
killipoly #11945 üzenetére
Mivel az én xps m1530-asomért 210-et adnának (én 220-at kérek) és abban 1920x1200-as kijelző van, nagyobb procival, a tiédért jó esetben, ha garancia, stb rendben van, talán 180-at. az xps 1640-ért szvsz 200-220 között, ha wledes és minden benne van, akkor talán 250-et.
-
premete
veterán
válasz
g.gergo #11934 üzenetére
Nem is volt panasz, amíg nem Lodzban készültek; volt Limerickben és Lodzban készült Dellem is, van különbség, még az antennakábelek színe is össze van keverve és gyakran el sem ér a modemig, csavarok hiányoznak, stb. Az sem véletlen, hogy az xps-ek gyártását megszüntetik, mert ilyen kis méretben a hűtés nehezen megoldható, főleg dedikált vga esetén és megunták az alaplapcseréket garanciában.
Az Intel által a Dellnek gyártott Txx50-es processzorok nem béták, hanem jóval gyorsabbak az azonos órajelű sztenderd Intel processzoroknál (kb. 20% az everest tesztek szerint). -
premete
veterán
válasz
GiGusty #11932 üzenetére
Egyértelműen a T8100-ast javasolnám, az már Penryn processzor és integrált intel vgaval. A dedikált vgás 1330-asokban, mivel nagyon kicsi a laptop, a hűtés nem igazán van megoldva és van, amelyikben emiatt már háromszor cseréltek alaplapot, ami nem olcsó játék.
Megfontolnám az UK vásárlást, mert az EMEA garanciatranszfer működik, a Dell oldaláról letölthető, csak az eredeti tulajdonos adatai kellenek hozzá és akár a Dell zöld számán is elindítható. A másik alternatíva, ha a tengerentúlról olcsóbb, a Getronicsnál lehet venni 3 év garit 26+Áfa áron kb. -
premete
veterán
válasz
vycman #11895 üzenetére
Fenn van minden driver a Dell oldalán, csak rá kell keresni; persze ehhez kell tudni, mik a hardverelemek, erre jó az everest például. Általában jobb a Dell saját drivereit használni, nekem például a windows 7 leszedett hangkártya drivereket, a hang rendben is volt, de a line in mikrofon nem szólt; leszedtem a delles vistára való idt drivert, azóta megy
-
premete
veterán
válasz
Forrest Gump #11841 üzenetére
Az enyémben dell 1490 (broadcom) wlan van, azzal nincs gond sem xp, sem seven alatt, a vistát "nyugdíjaztam". megpróbálhatnád esetleg a seven driverét, hátha azzal megy, nálam alapból a windows 7 mindent felismert. Vagy rákeresni, ki a tiédnek a gyártója és körülnézni a supportjánál. Egyébként a vista sp1 is feltesz minden drivert, a napokban próbáltam egy régebbi dell laptopon, ott másik wlan volt még, valami 13xx és ment csont nélkül.
-
premete
veterán
válasz
Forrest Gump #11839 üzenetére
Azt próbáltad, hogy leszeded a drivert és a windows update-tel kerestetsz drivert? Ha nem segít, azt javaslom, hogy tedd fel a vista helyett az xp-t, vagy a sevent, egyiknél sem volt ilyen gondom. A sevennek nem is kell semmi extra driver, mindent feltesz alapból, egyedül az ujjlenyomat-olvasóhoz ad linket, hogy honnan tedd fel. Én mondjuk nem tettem fel, mert semmi értelmét nem látom.
-
premete
veterán
Használ valaki Dell wireless 5520-as cuccot? A neten több fórumban is olvastam, hogy az eszköz tud gps-t, van erről tapasztalata valakinek?
-
premete
veterán
válasz
Forrest Gump #11831 üzenetére
A Wlan driver cserét próbáltad?
-
premete
veterán
válasz
riffffraffff #11802 üzenetére
Itt érdemes körülnézned: minden 3 év garis, itthon tudsz venni +2 év NBD-t 28000 körül, árfolyamfüggő. Gyakorlatilag nem használt gépek ezek, eredeti gyári csomagolásban, minden benne kompletten és az árak is meggyőzőek.
-
premete
veterán
válasz
riffffraffff #11800 üzenetére
Mit akarsz venni konkrétan?
-
premete
veterán
válasz
icezozo #11797 üzenetére
Nem lesz egyszerű, a kisebb akku kb. -10 ezer, a keyboard szintén -10 ezer, tehát 200-ért kaphatsz, bár a forint árfolyam eléggé rontja a lehetőségeket. Amelyik wledes xps-t én is kinéztem, 680 font lenne, szállítással, de 2 hónap alatt a 310 helyett most 365 a font (bankban 349, de paypal esetén először dollárba teszik, így már ennyi,) Nem mintha ezzel a mostani cuccal nem lennék maximálisan megelégedve, de wledesem még nem volt és hajt a kíváncsiság.
-
premete
veterán
válasz
icezozo #11790 üzenetére
Az enyém eladó esetleg, 1 év magyar garival, magyar bill, tuxedo second skin, 9 cellás akku, elmegy wifivel 7 órát, távirányító, dell oem xp sp3, dell oem vista sp1, seven 7022 választható. többi adat az aláírásban. karcmentes, hibátlan, két hetet használt, 750 € az ára (vagy ez az aktuális árfolyamon forintban). Alku nincs.
-
premete
veterán
válasz
72123298430 #11791 üzenetére
Nem bántó szándékkal írtam, csak a könnyebb érthetőség kedvéért.
-
premete
veterán
válasz
72123298430 #11787 üzenetére
Akkor is vehetsz, ha már lejárt. Válasznál használd a megfelelő gombot, hogy tudjuk, mire vonatkozik.
-
premete
veterán
válasz
72123298430 #11783 üzenetére
Hivd fel a getronics-ot, elmondanak mindent:
Service tag alapján, hogy milyen gari van rá
mennyibe kerül + 2 év NBD (next business day) garancia, az xps-emre 24000 HUF
Mennyibe kerül 1 év RTB (szerviz) gari nálam 8000 HUF
Elmondják, hogy megy az EMEA transzfer, garancia magyarításhoz
Kiegészítőket, alkatrészeket meg lehet náluk rendelni, egész olcsón, pl. dell wireless 5520 27000, magyar bill. vostro 7500, inspiron, xps 8500 netto, stb.
Mellette udvariasak, előzékenyek és segítőkészek. -
premete
veterán
válasz
hattorihanzo #11779 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy a windows update xp-re is frissítette a 2008. májusi Dell i965 drivert, vistára biztosan frissítette. Sajnos, már nem tudom megnézni, mert mindkét particiót letöröltem tegnap, seven után pedig az xp nem megy fel simán, pedig a seven rejtett particióját is megszüntettem.
-
premete
veterán
válasz
hattorihanzo #11777 üzenetére
Tedd fel a windows 7 7022-t, az feltesz minden drivert, gyorsabb is az xp-nél és tovább bírja az akku is kb. 20%-kal. Feltettem az xp sp3-at, a vista sp1-et (mindkettő Dell OEM) és a windows 7-et egymás mellé, három napig teszteltem és mindenben a windows 7 nyert, bootidő, akkuidő, driverek, stabilitás. Még a nyomtatót, i900-at, külső dvb-t vevőt, webkamerát, Z10 hangfalakat, távirányítót, bt egeret, stb. is felismerte és telepítette.
-
-
premete
veterán
Teszteltem a notebookom akkuidejeit, xp vs seven: xp:5:59 perc, seven: 7:12 perc, mindkettő bekapcsolt wlannal, ugyanakkora fényerőn, 100%-ra feltöltve. Szóval, van különbség.
-
premete
veterán
válasz
Szentes #11747 üzenetére
Mit csinál, ha kiveszed, és úgy indítod el? Esetleg az akku érintkezőit közben megtisztíthatnád, az is segíthet, mert az akkukivételtől nem szabadna semminek történni, sokan csak akkor teszik bele az akkut a notebookba, ha elviszik valahová, addig pihen a fiókban, legfeljebb havonta feltöltik. Én ehhez lusta vagyok
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Palika71 #11733 üzenetére
Az enyém 2008-as és 100%-os; tápot kihúzva 7:55-öt ír ki wlan nélkül, wlannal 7:12-t, igaz, csak akkor használom akkuról, ha nincs konnektor. Kb. ugyanezeket az adatokat prezentálta az Inspiron 1520-asom is. Persze, tudatosan úgy választom a konfigurációkat, hogy maximális akkuidőt tudjanak a cuccaim: Intel proci, alacsony órajel, integrált vga, sok ram.
-
premete
veterán
DEll belső Hsdpa modem használati tapasztalatok érdekelnének, konkrétan a speedtest összehasonlítása a web n walk usb stickkel. Ez utóbbim van és olyan 2500-3000 közötti letöltési sebességet tud simán bedugva, viszont ennek kb. dupláját egy usb hosszabbítóval az ablakon kidugva, próbáltam több helyen is. mennyit tudhat a linkelt modem, ha van valakinek esetleg gyakorlati tapasztalata?
-
premete
veterán
válasz
Jaosti1984 #11709 üzenetére
Pl. itt látszik az egyik gépen a háttérvilágítás
-
premete
veterán
válasz
Jaosti1984 #11707 üzenetére
-
premete
veterán
válasz
Jaosti1984 #11704 üzenetére
Akkuidő összehasonlítást pár hsz-sal korábban megtalálod.
Én a T9300-as processzort javasolnám (vagy a T8100-at)
Sebesség összehasonlítás, CPU Queen:
E6700: 11396
T8100 : 8836
T5600 : 7761
Atom : 3779
a Vostromban T8100-as proci van, nem tűnik lassúnak és a 2:40-4:40 közötti akkuidő is elfogadható 6 cellás akkuval, irodai/net alkalmazásokon és romfaragásokon kívül én is csak sakkot és pókert játszok néha.
Vannak alacsonyabb fogyasztású processzorok, mint például az Atom, de az azzal szerelt 9-10 collos gépek sem mennek el ennyit a gyári akkuval, mert a processzoron kívül még sok nagyfogyasztó van, mint például a kijelző.
Arra érdemes odafigyelni, hogy egy Core2duo az ugyanolyan sebességű Amd Turion 64 X2-nél 52-65%.kal kevesebbet fogyaszt, és a dedikált videokártya is egyharmaddal csökkenti az akkuidőt az integrálthoz képest. -
premete
veterán
válasz
mpepe20 #11693 üzenetére
Nem tudom, hogy a D630-as hűtése (és akkuja) bírja-e a T7700-as procit, dedikált videokártyával. Ahogy korábban írtad, kisebb órajelű processzort lehet hogy bírna, például a T8100-ast, amelynek teljesítmény mutatói a notebook processzor benchmark tesztek szerint megegyeznek a T7700-aséval. persze, a pasztát nem pótolja az sem.
-
premete
veterán
Csak bootolhatóként lenne értelme, de előtte én megpróbálnám az acronis os selectort feltenni, hogy az felismeri-e a bootolható particiókat. a helyedben legyalulnám a vinyót és feltennék egy Dell OEM xp-t, vagy vistát (PÜ, ha nincs meg), azok kulcsot sem kérnek. Vagy windows sevent, akkor még driverekre sincs szükség, mert mindent felismer, még a webkamera szoftverét is felteszi.
-
premete
veterán
Így teljesen más a leányzó fekvése, ebben az esetben (ha a kb. 30 ezer forintos árkülönbség nem zavar) egyértelműen a Penryn jobb a Meromnál azonos órajel esetén is és kisebb a fogyasztása mellette.
Úgy vettem ki szavaidból, hogy a hosszú üzemidő a fontosabb szempont, (én is így vagyok vele, ha már hordozható) ebben az esetben integrált videokártyás, Penryn magosat javasolnék, alacsonyabb órajellel és minél több rammal, Például T8100-as + 4 GB RAM. -
premete
veterán
Azonos típusú, kisebb órajelű proci kevesebbet fogyasztana, de T9300 vs T9300 esetében teljesen mindegy szerintem.
A külön videokártya jóval többet fogyaszt: ugyanannál a konfignál ez azt jelenti, hogy 9 cellás akkuval bírja addig, mint 6 cellás akkuval az integrált vgá-s.
A 9 cellás akku 50%-kal nagyobb, tehát kb. ennyivel tovább is bírja, ha minden más azonos;
érdemes lenne visszaolvasnod, pár hsz.-sal korábban írtam ma a T2330 (Merom)
és a T8100 (Penryn) akkuidő- összehasonlításáról, 6 és 9 cellás akkuk esetén. -
premete
veterán
Gondolom, be lehet állítani a grub conf ban, de én csak 2 oprendszerrel próbáltam a grubot, azokat pedig betette alapból.
Amikor több oprendszerem volt, akkor az acronis os selectorral intéztettem el.
A komplett "C" mentés pedig elfér egy pendrive-on, vagy az Acronis Secure Zone-ban.
Diagnosztikához pedig a Dell szoftvere kiírja pendrivera a cuccot, ha valamikor kellene.
Az előző hsz.-omban saját méréseim vannak, azokból úgy látszik, hogy a windows 7 és az xp becsült akkuidői meglehetősen pontosak. Tehát a fullos akkunál történő tápkihúzás esetén kiírt "hátralévő idő" nagyjából kiszámítható ennek alapján.
Sajnos, a vizsgált 2 akku nem csereszabatos, mert az még megért volna egy misét. -
premete
veterán
Ha jól emlékszem, van recovery kiíratási opció, de nem próbáltam, mert minden notebookomnál a HDD formázás szokott az első lépés lenni.
Linux alatt nekem is mindig rövidebb az akkuidő.
Akkuidőket kipróbáltam a következő két dellen, új gyári akkukkal:
1, Inspiron 1520 T2330 (Merom) 4 GB RAM, 9 cellás xp/seven
2, Vostro 1710 T8100 (Penryn) 4 GB RAM, 6 cellás seven1, 100%-os akku, táp ki, max. energiatakarékosság Windows szerint a hátralévő idő 8 óra 7 perc.
Wifi bekapcsolva, kiegyensúlyozott mód, netezés 45 perc: 6 óra 17 perc. (ezt itt meguntam)2, 100%-os akku, táp ki, max. energiatakarékosság Windows szerint a hátralévő idő 4 óra 42 perc.
Wifi és net bekapcsolva, kiegyensúlyozott mód, dvd-lejátszás elindítva, hangerő 60%-on: akku 96% 2:30 a hátralévő idő a windows szerint
50% 1:27
32% 0:55
28% 0:47 (2 órát ment a dvd is +skype +e-mail)
19% 0:32 (2 órát és 15 percet ment a dvd is +skype +e-mail)
10% 0:15 (2 órát és 28 percet ment a dvd is +skype +e-mail) első alarm
7% 0:12 (2 órát és 33 percet ment a dvd is +skype +e-mail) második alarm
5% 0:10 kikapcsolás 2 óra és 39 perc után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Napelem
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- NAGYKIJELZŐS HP ENVY / Nvidia 2gb dedikált / Intel CORE i7 /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 5 135H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest