-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
ubyegon2 #8775 üzenetére
Nem.
Windowson a kovetkezo a menet Rufusz-szal pl.:- Fogja az ember a letoltott isojat, betallozza a programnak, az letrehoz GPT particiotablat a pendriveon, aztan kibontja az isot, es 1:1 felmasolja. Ugyanezt teszi a fenti 7z parancsom is.
Linuxon:
- Fogod az isot, kibontatod a 7z-vel a pendrive-ra, amin elozoleg GPT particiotablat es FAT32 particiot hoztal letre (Sidenote: Az Intel fele NUC-ok pl. tudnak NTFS-rol is ootolni UEFI modban, ezen kivul en meg gepet nem lattam ilyen kepesseggel).Ubuntuval, Fedoraval siman megy igy.
Udv. core2
-
+Friczy:
Trukkosen? Mit nem veszek eszre? Vilagositsatok fel PLS, mert ilyennel meg nem talalkoztam.
Elvileg a \EFI\debian\grubx64.efi helyen kene lennie, de nyomat sem lelem.A 7z ugyanugy 1-1
masolast(sic!) hajt vegre (illetoleg a Debian is Hybrid ISO, igy ebben sincs kulonbseg).Udv. core2
-
Sziasztok!
Adott egy DELL Latitude E5470 amire szeretnek UEFI boottal, GPT particiosemat koveto pendrive-val Debian 9.5-ot rakni. A letoltott live nonfree iso hibatlan.
Ehhez ugy jartam el, hogy letrehoztam GParteddel egy GPT particios tablat, utana pedig egy FAT32 particiot.
Erre a7z x debian.iso -o/media/valaki/pen/
paranccsal felpakoltam az isot.A kesz cuccnal megis ha be akarom tallozni az indito efi fajlt bootnal (grubx64.efi altalaban) semmi hasonlot nem lelek. :/
Mi lehet a gond?
Koszi!
Udv. core2
-
válasz
Apollyon #8543 üzenetére
Szia!
Mert a Debian alapu disztrok jobban kezreallnak.
Szerveren eddig is Debianoztam, am desktopon Ubuntu volt, de meg az LTS-eket is elszurjak mostanaban.Tudom, igen, de az nem olyan nagy gond.
Ha jol latom, 4.9.65-3 van benne, az meg erosen 16.10 koruli allapotokat idez. Az nem rossz.Udv. core2
-
Sziasztok!
Az adatkapomon levo (AMD FX PC-n) a Fedora legfrisebb verzioja problema nelkul fut.
Kernel: 4.14.13-300.fc27.x86_64
Tokeletesen meg vagyok elegedve a rendszerrel, am az lenne a kerdesem, hogy a legfrisebb stabil Debiannal mire szamithatok?
Ha jol lattam, abban 4.9 van.
Ha jol gondolom, a netinst-bol meg mindig letezik nonfree is, ugye?Koszi!
Udv. core2
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- RAM topik
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest