- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- CPU léghűtés kibeszélő
- Monitor hiba topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuschke
tag
Igen. A telepítőben kiválasztható a magyar nyelv, legalábbis az 1 cd-s, nem minimal iso-ban már igen. Magától értetődöen a dvd is tud magyarul.
Viszont a világ egyik legfölöslegesebb dolga letölteni a dvd-ket. KDE-1, Gnome-1, vagy Xfce-1 cd elég. Sőt, kábelnet esetén a minimal iso is elég. -
Tuschke
tag
válasz
Rickazoid #2515 üzenetére
Letöltöd, vagy kimásolod, attól fűgg, fileban, vagy szövegben van-e. Ez egy számsor. Berakod egy txt-fileba. Célszerüen a neve legyen dvd1.md5, legyen abban a könyvtárban, ahol az iso van. Ez nem fontos, csak így egyszerűbb.
konzolon. md5sum -b dvd1.iso >>dvd1.md5
kiírás elött, persze.
Ha már lemezen van, akkor berakod a lemezt, felmountolod, vagy hagyod, hogy felcsatolja, de nem nyitod meg. Lényeg, hogy iso-t olvasson, ne a lemezen lévő könyvtárakat.
ekkor valahogy így néz ki
md5sum -b /dev/hdc >>~/teneved/dvd1.md5
FIXME
Ja, és ha ez megvan, akkor cat dvd1.md5 ,és összehasonlitod az egymás alatt lévő számsorokat.
Biztos lehet máshogyan is, én így szoktam. -
Tuschke
tag
válasz
Rickazoid #2506 üzenetére
dpkg-reconfigure xserver-xorg
Vagy, ha fel van telepítve a configure-debian, akkor configure-debian.
Az x inditására 3 opció választható ki, elinduljon automatikusan, ekkor 0 uid-vel fut. Ezt nem javasolja, mert nem olyan biztonságos, de kényelmes, vagy konzolos bejelentkezés (nem root!) után induljon el, startx paranccsal, ekkor user-uid-vel fut, és van egy harmadik, amire nem emlékszem
Általában, legalábbis nálam, és aszem ez az alapértelmezett, root nem futtathat grafikus alkalmazást, és a rootként való bejelentkezés le van tiltva.
Itt kérdés, hogy lett-e beállítva root felhasználó, mert erre rákérdez a telepítő, hogy legyen-e root, vagy ubi-módra sudo. -
Tuschke
tag
válasz
-SUICIDE- #2500 üzenetére
Régebben adsl-netem volt, amit spec boot-opció nélkül (modules=ppp-udeb) nem ismer fel. Én úgy emlékszem, elöbb rákérdez, aztán megpróbálja. És persze adsl-nél ez nem megy. És ha nem kérem, mert minek, akkor meg sem próbálja.
Az egy másik érdekes dolog, hogy ha beállítom, hogy adsl-ről telepítsen, ezt meg is teszi (ugye modules=ppp-udeb opcióval), de a pppoe csomag ettől még nem lesz telepítve. Rendszerinditás után fel kell tenni lemezről, és belőni, hogy legyen net.
DHCP-nél megy minden, belövi, beállitja a telepített rendszeren is.
Azt még nem próbáltam, hogy kábelnetnél lemezről telepítsek.
Na de ezen nem veszünk össze -
Tuschke
tag
Semennyire. Én csak az mplayer-codecek könyvtárára tettem 2 symlinket, mert többhelyen keresték a lejátszók, de lehet, hogy ez is túlzás volt. A codec readme-jében volt pár sor arról, hol kell hogy legyen.
Mondjuk ott aszem gentooról beszélnek, és lehet, hogy gentoo-n van szenvedés.
mplayer codec 64 bites van, opera 64 bites van, open office az a repóból amd64-es, de oxygen office is van 64 bites. nvidia driver 64 bitre szintén van, a sun honlapján 64 bites java is van, ami az aptitude-al felkerül, nem is tudom, hirtelen milyen, de müködik. -
Tuschke
tag
válasz
Forest_roby #2237 üzenetére
Telepitölemez, rescue-mód? Egy próbát megérhet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- BestBuy topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Bestbuy játékok
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest